Ajax-loader

Mike Spick könyvei a rukkolán


Mike Spick - A ​szövetséges légierő ászai
A ​második világháborúban a légi győzelmek 40 %-át a pilóták 5 %-a érte el. A mesterpilóták vagy „ászok” legjobbjait két kötetben mutatja be Mike Spick. Jelen munka a szövetségesek légiharcainak, az abban követett taktikának a leírása, fényképekkel és rajzokkal illusztrálva.

Mike Spick - A ​diadalmas Luftwaffe
A ​II. világháború kitörésekor sokan a Luftwaffét tartották a világ leghatékonyabb légierejének. A németek a Blitzkrieg, a villámháború stratégiáját alkalmazva rövid idő alatt végigsöpörtek Európán. A Luftwaffe az ellenséges repülőegységeket leradírozta az égről, utat nyitott a páncélosok számára, és védte a tenger felé előretörő földi alakulatok szárnyait. A győzelmi mámorban úszó, saját kiválóságában bizonyosságot nyert német légierő összegyűlt a megszállt Nyugat-Európában, hogy egy utolsó ütközetben összecsapjon az egyetlen megmaradt ellenséggel - Nagy-Britanniával. Az esélyek egyértelműen a magabiztos németek mellett szóltak. Ám 1940 nyarán, az angliai csatában drámai vereséget szenvedtek, és 1945 májusára kénytelenek voltak megadni magukat a szövetségeseknek - a Harmadik Birodalom összeomlott. Hol rontották el? Hogyan történhetett volna másként? Mi történt volna, ha Göring, a Luftwaffe briliáns parancsnoka 1940 szeptemberében váratlanul meghal? Milyen radikális változásokat okozott volna ez a parancsnoki struktúrában? És ha a Luftwaffe hadászati légiereje valósággá válik? A Greenhill alternatív történelmi sorozatának ebben a lebilincselően megírt és gondolatébresztő művében Mike Spick aviatikai történész mindezeket a kérdéseket felteszi, és elénk tár egy, a valóditól gyökeresen eltérő eseménysort, amely a háború drámaian új végkimeneteléhez vezetett volna.

Mike Spick - Ászok
A ​könyvből az első világháborútól kezdődően megismerhetjük a legjobb vadászpilóták harceljárásait, megismerkedhetünk repülőgépeikkel, megtudhatjuk, hogy milyen képességek emelték ki az „ászokat” a „hétköznapi” pilóták sorából. Olvashatunk a nagy győzelmekről, ugyanakkor körültekintő alapossággal összegyűjtött és rendszerezett adatokat találunk a különböző háborúk legjobb pilótáiról.

Bill Gunston - Mike Spick - Modern ​Fighting Helicopters
This ​illustrated analysis of one of the premier combat weapons on the modern battlefield looks at the designs, weapons and tactics of 40 of today''s military helicopters, including the Kamov Ka-50 and Ka-52 and the Boeing Sikorsky RAH-66 Comanche'

Mike Spick - Tim Ripley - Korszerű ​harci repülőgépek
Alapinformációk ​a napjaink harci repülőgépei iránt érdeklődőknek. A földi célpontokat támadó legkorszerűbb csapásmérő repülőgépek, fegyverrendszerek és harcászati eljárások részletes elemzése. 160 oldalnyi adat, információ és elemzés, látványos színes fényképekkel és ábrákkal illusztrálva

Alfred Price - Mike Spick - A ​II. világháború híres vadászgépei
A ​II. világháború során a légi hadviselés technikai és harcászati fejlődése óriási lendületet kapott. A hadban álló nemzetek ugyanis arra törekedtek, hogy légierejük potenciálját növeljék, mert tisztában voltak vele: az fog győzni, aki uralja a légteret. E törekvés nyomán születtek meg a korszak legkiválóbb harci repülőgépei, melyek közül e kötet a Supermarine Spitfire-t, a North American P-51 Mustangot valamint a Messerschmitt 109-es és 262-es vadászgépeket mutatja be. Supermarine Spitfire Ha feltesszük azt a kérdést, hogy melyik volt a II. vh. legsikeresebb vadászrepülőgépe, a legtöbben azt a választ fogják adni: a Supermarine Spitfire. Mintegy 20 000 darabot gyártottak belőle, és több szerkezeti átalakításon ment keresztül, míg ki nem hozták belőle a maximális teljesítményt. Sokak véleménye, hogy a Spitfire fontos szerepet játszott abban, hogy Nagy-Britannia nem szenvedett vereséget az angliai csata során. Messerschmitt 109-es 1939 szeptemberében, a II. világháború kitörésekor a Luftwaffe majdnem minden első lépcsős alakulata Messerschmitt 109-esekkel harcolt. Később a Luftwaffe nagyobb hadjáratai során is a Me 109-esek alkották a német vadászlégierő gerincét. Amikor a konfliktus 1945-ben véget ért, Willi Messerschmitt továbbfejlesztett vadászgépei még mindig nagy számban harcoltak. A Me 109-esből összesen 30 000-et gyártottak, többet mint bármely más vadászrepülőgép-típusból a történelem során. Messerschmitt 262-es A sugárhajtású Messerschmitt 262-es a leggyorsabb és a legjobban felfegyverzett vadászrepülőgép volt, melyet a II. vh. során bevetettek. A németek több technikai újítást is alkalmaztak a konfliktus utolsó szakaszában, de ez volt az egyetlen eszköz, mellyel lehetőségük lett volna elkerülni a megsemmisítő vereséget. Az új harci repülőgépet az ellenség félelmetes fegyvernek tekintette, ám túlságosan későn állították hadrendbe ahhoz, hogy megváltoztathassa a háború menetét. North American P–51-es Mustang Kétségtelen, a II. világháború legkiemelkedőbb amerikai vadászgépe a North American P–51-es Mustang volt. Nem csupán teljesítményével és manőverezőképességével vette fel a versenyt a német és japán vadászokkal: nagy hatótávolsága lehetővé tette, hogy elkísérje az USAAF nehézbombázóit németországi bevetéseik során, akár a Reich legtávolabbi pontjáig. Kiváló repülőgép-sárkányszerkezete és Rolls-Royce Merlin motorja révén a P–51-es minden idők egyik legjobb vadászrepülőgépének számított.

Mike Spick - A ​II. világháború híres bombázói - Az Avro Lancaster és a Boeing B-17-es repülőgéperőd
A ​rendkívüli alapossággal összeállított, részletes típustörténetet, technikai adatgyűjteményt, elemzést és a bevetések tanulságait közlő könyv a szövetségesek két híres bombázóját, az Avro Lancastert és a Boeing B-17-est mutatja be. A művet számtalan fotó illusztrálja. Folytatásának tekinthető a Price – Spick szerzőpáros által jegyzett A II. világháború híres vadászgépei című munka.

Mike Spick - A ​Luftwaffe bombázó ászai
Mike ​Spick, számos nagy sikerű, vadászrepülőkről szóló könyv szerzője, ez alkalommal a kiemelkedő csatarepülő pilóták történetét mutatja be. Ismerteti a Luftwaffe forradalmian új harceljárásait, amelyeket először a spanyol polgárháborúban próbáltak ki, valamint a különböző célpontok ellen alkalmazott egyéni eljárásokat és módszereket. A legkiemelkedőbb bombázók életrajzának ismertetése bepillantást enged a Luftwaffénál szolgálatot teljesítők pályafutásának és hátterének sokszínűségébe, illetve körvonalazza, mire volt szükség ahhoz, hogy valakiből sikeres bombázópilóta váljon.A személyes beszámolók drámaian izgalmas olvasnivalót jelentenek, amelyek páratlan betekintést engednek abba, milyen lehetett zuhanóbombázó-támadást intézni, átélni a vadászgépek támadását, vagy dacolni a légvédelmi tüzérség zárótüzével.

Mike Spick - A ​Luftwaffe ászai
A ​szerző nemcsak a második világháborús német légierő legjobb vadászpilótáit mutatja be könyvében, hanem taktikájukat is elemzi, valamint nyomon követhetjük a pilóták által alkalmazott harceljárásokat és azok fejlődését is.

Kollekciók