Ajax-loader

René Goscinny könyvei a rukkolán


René Goscinny - A kis Nicolas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke – Az apacsok szorosa
Ebben ​az epizódban Lucky Luke a mexikói határvidékre utazik, ahol az ír származású katonákból álló helyőrség szakadatlan harcot vív a közeli apacs törzs harcosaival. Hamarosan kiderül, hogy a viszály személyes okokra vezethető vissza, és Luke terve, hogy megteremtse békét csak úgy valósítható meg, ha közben régi családi ellentétek is megoldódnak.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke 21. - The 20th Cavalry
The ​Cheyenne are convinced that newly-arrived settlers have been killing the buffalo they traditionally depend on. When the Native Americans surround the 20th Cavalry's fort, Lucky Luke realizes that someone who bears a grudge against Colonel McStraggle has conveniently provided them with firearms. Worse, the traitor also knows the layout of the fort. Lucky Luke does his best to try and break the deadlock before the soldiers starve.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke 5. - In the Shadow of the Derricks
Titusville, ​August 27, 1859: Colonel Drake discovers a deposit of oil - black gold! Immediately, the Oil Rush is on. The mayor of Titusville calls on Lucky Luke to help maintain order. When Lucky Luke arrives, everyone - from the sheriff to the Undertaker - is drilling. As soon as a well is opened, the fight begins. In comes Barry Blunt, a rich prospector who buys up, one by one, all the oil shafts from their owners. But his more-than-suspicious methods draw the wrath of Lucky Luke...

René Goscinny - Asterix ​8. - Asterix Britanniában
Az ​időszámításunk utáni ötvenes években Julius Caesar római hadvezér és államférfi légiói meghódították Gallia egész területét, s már ott meneteltek az utolsó gall ellenállási fészek, Gallfalu közelében. E falucska lakói elkeseredett és eredményes ellenállást tanúsítottak, a csatározásokban a két hős, Asterix és Obelix járt az élen. Képregényünk hőse, Asterix, éleseszű, találékony és a pompára sokat adó férfiú; a gall nép büszkesége, aki előtt a római légió katonái minden alkalommal letették a fegyvert. Asterix csodás erejét a gallok varázslójának bűvös italától nyeri. A másik hőst Obelixnek hívják, valóságos vasgyúró, aki a rómaiakkal folytatott csatározások közti szünetekben templomkő-szállítással fogflalkozik. A következőkben Asterix és Obelix kalandjait mesélik el képregényünk lapjai...

René Goscinny - Albert Uderzo - Asterix ​és Obelix születésnapja
Nagy ​a készülődés a kis gall faluban, hiszen közeledik Asterix és Obelix közös születésnapja. Hasarengazfix főnök ebből az alkalomból meghívott minden régi ismerőst, barátot, szövetségest, de még ellenlábást is. Valamennyien azon tűnődnek, hogy milyen ajándékkal kedveskedjenek a két nagy hősnek, miközben felidéznek számos emléket a korábbi történetekből, sőt még a jövőt is elképzelik.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke 14. - The Dashing White Cowboy
Some ​strange burglaries take place at each performance of the play ''The Dashing White Cowboy''. Is it simply a coincidence? A suspicious Lucky Luke follows the, but unfortunately, it's he who is accused of theft in each city the actors pass through. After all, he's also a stranger. But despite this series of arrests, Lucky Luke won't let the group leave him behind, and he's more determined than ever to clear his name and catch the culprit.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke 28. - The Dalton Cousins
Bob, ​Grat, Bill and Emmett Dalton were fearsome bandits; terrors of the Old West and legends in their own time. Until Lucky Luke put a final end to their reign of evil. Joe, Jack, William, and Averell Dalton, on the other hand, aren't even footnotes in the back pages of newspapers. Bumbling, blundering and hapless, they nonetheless vow to emulate - and avenge - their prestigious relatives. But if their cousins couldn't best the Lonesome Cowboy, do they really stand a chance.

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom és Billy Kid
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - La ​Serpe d'or
Dans ​cet album, la vie lutécienne est en vedette : cohues et invectives dans les ruelles, pollution, tavernes pour soirées débridées, brigands, guide touristique de la "cité lumière", premier séjour en prison pour Astérix et Obélix, et même la découverte d'une forêt touffue et peuplée de loups dont on ne sait pas encore qu'elle deviendra, bien plus tard, le bois de Boulogne.

René Goscinny - Asterix ​Gallus
anno ​a.C.n.L: tota Gallia, quae, ut vides, est divisa in partes quinque, a Romanis occupata est... Totane? Minime! Vicus quidam a Gallis invictis habitatus invasoribus resistere adhuc non desinit.

René Goscinny - Morris - Villám ​Vili a Mississippin
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom - Ismét színen a Daltonok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Morris - René Goscinny - Lucky ​Luke - A Daltonok szabadlábon
A ​Daltonok ismét szabadon garázdálkodnak. Most azonban nem csak a bankoknak és postakocsiknak van mitől tartani, ha Lucky Luke nem lép közbe, könnyen egy indiánháború is kirobbanhat miattuk.

René Goscinny - Asterix ​10. - Asterix és az idegenlégiósok
A ​kis gall falucskába hazatérő gyönyörűséges Finoméla hiába várja szerelmét Tragikomixot haza, mert őt közben a rómaiak kényszerrel besorozták az idegenlégióba. Időközben Obelix is teljesen belehabarodik a szépségbe és gondolkodás nélkül teljesíti barátjával, Asterix-szel a szinte lehetetlen küldetést, felkutatni és visszahozni Tragikomixot ... Afrikából.

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom - A kis bandita
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom - Circus Western
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Asterix ​2. - Az aranysarló
Katasztrófa ​sújtja a rómaiak által körülvett kis gall falut: Panoramix aranysarlója eltörött, márpedig a varázsital csak akkor kölcsönöz különleges erőt Asterixnek és társainak, ha a druida azzal nyesi le a fáról a belevaló fagyöngyöt. Asterix és Obelix útra kel, hogy a messzi Lutetiában vásároljon egy újat a híres Amerixtől. Csakhogy a mesterember eltűnt, és a sarló egyszerre méregdrága hiánycikk lett a nagyvárosban...

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke - Rantanplan öröksége
Egy ​különc milliomos végrendelete folytán Rantanplan hatalmas vagyont örököl. Azonban a végrendelet kikötése szerint, amennyiben a kutyával történne valami, akkor Joe Daltonra száll az örökség. Rantanplant Lucky Luke megpróbálja megvédeni a vadnyugati városka kínai negyedében bújkáló Daltonoktól.

René Goscinny - Les ​Lauriers de César
À ​la suite d'une dispute et d'un pari stupide entre Abraracourcix et son beau-frère, voilà Astérix et Obélix partis à Rome : ils ont pour mission de rapporter la couronne de lauriers de César pour qu'elle puisse parfumer le ragoût qu'Abraracourcix doit offrir à son beau-frère. La partie ne sera pas facile, car il est hors de question d'entrer dans le palais de César par la force. De quels subterfuges nos Gaulois pourront-ils user pour infiltrer le palais et rapporter la fameuse couronne ?

René Goscinny - Asterix ​18. - Caesar babérkoszorúja
A ​képregénysorozat újabb epizódjában gazdag sógoránál tett látogatása során Hasarengazfix főnök kissé felöntött a garatra, és hogy túltegyen a hivalkodó rokonon, könnyelmű módon meghívja egy különleges vacsorára, amelyet Julius Caesar babérkoszorújával fog fűszerezni. Buta egy ígéret, de a büszkeség nem engedi, hogy kihátráljon belőle, így Rómába küldi Asterixet és Obelixet megszerezni a koszorút. Barátaink remek ötletek egész sorával próbálkoznak, de eleinte sehogy sem sikerülnek a terveik…

René Goscinny - Asterix ​14. - Asterix Hispániában
Legújabb ​hódításai Hispániába vezetik Julius Caesart, akinek egyetlen kis falu kivételével sikerül is leigáznia az országot. Hogy biztosítsa a falu engedelmességét, túszul ejti Pepét, Quibelez de Saporan főnök fiát, és Galliába küldi Claudius Benacoldus centurio kíséretében, aki az életével felel az igencsak nehezen kezelhető gyerek jólétéért. Amikor Pepe megszökik, és egyenesen Asterix és Obelix karjába rohan, a centuriónak a bekapott pofonok jelentik a legkisebb problémát, de a gall falunak is meggyűlik a baja a menedékjog okán befogadott kisfiúval. Asterixék így hát ismét útra kelnek, hogy visszakísérjék a túszt Hispániába, amit a fejét féltő Benacoldus természetesen igyekszik minden eszközzel megakadályozni.

René Goscinny - Morris - Lucky ​Luke 27. - Lucky Luke Versus Joss Jamon
At ​the end of the Civil War, many former soldiers turn to a life of crime to survive. Joss Jamon and his gang are among the worst of such men. After sacking the town of Los Palitos, they arrange for Lucky Luke to be arrested for their crimes. The lonesome cowboy, a rope already around his neck, is forced to make a deal with the angry citizens: bring the real bandits back within six months or hang.

René Goscinny - Asterix ​17. - Az istenek otthona
Julius ​Caesar újabb furfangos tervre adja áldását, amellyel úgy véli, végre megtörheti a kis gall falu ellenállását. Kiirtatja a falut körbevevő erdőt, és a helyére új várost építtet, így akarja behódolásra, a római civilizáció elfogadására késztetni Asterixet és barátait. A gallokat bosszantja is, mulattatja is az elképzelés, ám miután úgy döntöttek, hogy az építkezésen dolgoztatott rabszolgák felszabadítása érdekében hagyják felépülni az első házat, a beköltöző római polgárok szomszédsága nem várt fordulatok egész sorával lepi meg őket…

René Goscinny - Astérix ​et Cléopatre
Cléopâtre ​fait le pari avec César que son peuple est encore capable de grandes réalisations. Elle ordonne à Numérobis de construire un palais somptueux pour César.

René Goscinny - Asterix ​16. - Asterix a helvéteknél
Gracchus ​Retrovirus kormányzó gátlástalanul bánik a tartományban beszedett adókkal, csak a saját meggazdagodásával törődve. Amikor Róma egy quaestort küld pénzügyeinek ellenőrzésére, Retrovirus előbb vesztegetéssel, majd méreggel próbálkozik. Sinuscosinus, a adóellenőr Panoramix druida közbelépése nélkül meg is halna, ám a teljes felépüléséhez egy különleges főzetet kellene elkészíteni, amelynek a fő összetevője a havasi gyopár. Asterix és Obelix ezért hát Helvetiába indul a kizárólag a magaslatokban fellelhető virágért, de a kormányzó mindent megtesz annak érdekében, hogy ne járjanak sikerrel…

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom - A postakocsi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Asterix ​15. - A perpatvar
Julius ​Caesar megelégeli a kis gall falu ellenállását, ám egy tanácsadójára hallgatva ezúttal nem fegyveres erővel, hanem fondorlattal próbálja megtörni Asterixet és barátait. A rómaiak egy Tullius Destructivus nevű hírhedt civakodót bíznak meg azzal a feladattal, hogy szítson viszályt a példátlanul összetartó közösségben. Az emberi természet gyenge pontjait tökéletesen ismerő és azokat kíméletlenül ki is használó ügynök hamarosan sikerrel is jár, a faluban kitör a perpatvar, a régi barátok összevesznek, mindenki mindenkire gyanakszik. Asterix és Panoramix druida törheti a fejét a megoldáson…

René Goscinny - Les ​histoires inédites du Petit Nicolas 2.
La ​chouette bande de copains est de retour ; Agnan, Alceste, Clotaire, Eudes, Geoffroy... Tous répondent présents à l'appel, y compris le célèbre surveillant surnommé Le Bouillon. Et il s'en passe aussi de belles à la maison ; plus que jamais papa perd son calme tantôt face à sa belle-mère, Mémé (redoutable sans jamais en avoir l'air), tantôt face à l'inénarrable M. Blédurt, l'envahissant voisin (qui aime bien taquiner papa). De nouveaux personnages font également leur apparition : tandis que M. Louis et M. Marcel, deux sympathiques coiffeurs frisent la crise de nerf, M. Mohammed et M. Pastucci, des ouvriers, sont quelque peu malmenés par les enfants dans la cour de récréation. Et puis, il y a madame Laflamme, amie des parents de Nicolas qui cause de quelques grincements de dents et une indigestion le temps d'une soirée agitée à la maison.

René Goscinny - A ​kis Nicolas - Öt könyv egy kötetben
Öt ​kis kötetnyi - A kis Nicolas, Nicolas az iskolában, Nicolas nyaral, Nicolas meg a haverok, Nicolas-nak gondjai vannak - klasszikus történet egybegyűjtve alkotja a 680 oldalas kötetet. A híres-neves kisdiák és barátai üde, derűs és olykor megindító 86 történetében a zseniális humorista szerzők váratlanabbnál váratlanabb helyzetekbe repítik hőseiket. A varázslatos világban a gyerekek éles szemmel, egy kicsit kajánul, de mindig szeretettel néznek a nagyokra, a felnőttek pedig éretlen módon intézik ügyes-bajos dolgaikat.

René Goscinny - Le ​ballon
Manger ​des œufs de Pâques à s'en rendre malade, pousser le chariot de la nouvelle épicerie ou faire éclater un ballon au nez de M. Blédurt, le voisin, ça, c'est chouette comme tout! Mais passer pour un guignol parce qu'on porte un pull-over avec des canards dessus, ça devrait être interdit... Heureusement, il y a toujours le Grand Cirque des Copains pour rigoler : oui, monsieur, c'est vrai, avec des galipettes et des cacahouètes à l'entrée!

René Goscinny - Morris - Talpraesett ​Tom - Roy Been a bíró
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók