Ajax-loader

Martinkó Károly könyvei a rukkolán


Horkai József - Martinkó Károly - Repülős ​Gizi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martinkó Károly - Több ​mint Műhiba!?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martinkó Károly - Az ​álorvosnő
- ​Te mindvégig azt hitted, hogy ez a nő orvos, vagy esetleg gyanítottad, hogy mégsem az? - Nem, semmiféle gyanúm nem volt. Bemegyek egy kórházba, ott találok egy fehér köpenyes embert, akit orvosnak titulálnak. Nyilvánvaló, hogy éppúgy nem kérem el tőle sem a diplomáját, miként az egyenruhás embertől sem az igazolványát! S ráadásul ott volt a kezében éjjel-nappal az orvosi táska, ami nekem akkor fel sem tűnt. Most már utólag tudom, hogy miért. Az volt a személyi igazolványa. Én borzasztó boldog voltam, hogy a szentlélek jött ide le, s azt kéri tőlem, hogy kezelhesse az édesapámat. Mondta is mindenki, te jó isten, hogy neked milyen szerencséd van. Itt terem az életedben angyalként egy fiatal nő. Ez valami fantasztikus!

Martinkó Károly - Sportoló ​Derrickek
Miután ​a lakásán tartott házkutatás eredményeképpen sikerült lefoglalnunk tőle egy szétszedett állapotban levő 6 mm-es öbnagyságú kispuskát és egyéb fegyveralkatrészeket, végre volt törvényes alapunk az őrizetbe vételéhez. Két nap múltával tanúként hallgattuk ki Kiss Béla egyik homoszexuális partnerét, azt a bizonyos fiatalembert, akit Kiss a Metallochemia Vállalatnál csábított el. Kiss Bélának ez a legutóbbi szerelme ekkor már végre megértette, hogy nem kell tovább rettegnie a szerinte rendkívül agresszív partnerétől. Döbbenetes dologról számolt be az ekkor még tanúként szereplő fiatalember. Elmondásából kitűnt, Kiss Béla 1965. szeptemberében említést tett neki arról, hogy miként végzett 1963. december 16-án az addigi kedvesével, D. Jánossal. Több barátjával együtt Vál község határáig utaztak vele gépkocsival, s ott azután egy romos garázsnál D.-t fejbe lőtte. Ez az első lövés D. János arcát érte, a következő pedig a halántékán, amely végzett vele. Ezt követően fiatal barátjának tetemét több haverjának közreműködésével Vál község határában egy dögkútba hajították. Most már annak sem lehetett akadálya, hogy Kisst előzetes letartóztatásba helyezzük, holott a leghatározottabban kijelentette, hogy semmi köze nincs D. János halálához, s ezért csak vesztegetjük az időnket, ha vele foglalkozunk.

Martinkó Károly - Gyermeksikolyok
Ez ​a könyv a gyermekgyilkosságokról szól,amelyek elkövetői:szülők,beteges hajlamú férfiak és nők, büntethetetlen elmebetegek voltak. Tudom,hogy a fejezetek túlnyomó többsége borzadályt keltő bűnügyeket tartalmaz, és sokkolja az Olvasót.Nekem ezáltal az volt a kizárólagos célom,hogy mindenkit rádöbbentsek,ha az emberi közömbösség helyébe a tenniakarás lépne,jóval kevesebb ilyen tragédia történne. Szó lesz kisgyermekek rejtélyes eltűnéséről is,akik talán még élnek,s éppen Önöknek köszönhetően kerülhetnek vissza szeretteikhez.Ha pedig ez már nem lehetséges,elrablóik nyomára vezethetik a rendőrséget.

Martinkó Károly - "Ti ​vagytok az én tanúim..."
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horkai József - Martinkó Károly - Hosszú, ​a gengszterek sofőrje
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martinkó Károly - Homoszexuális ​gyilkosok
Legjobb ​emlékezetem szerint hat éves sem lehettem, amikor egy tányérsapkás férfi valamilyen mesével felcsalt a Práter utca és a Szigetvári utca sarkán levő öreg lakóházunk padlására, s ott az ölébe ültetve ölelgetni kezdett. Nekem nemhogy akkor, de máig kétszer olyan idős koromban sem volt fogalmam a homoszexualitásról, mégis rémülten igyekeztem kiszabadulni a tányérsapkás alak öléből, ahová vasmarokkal húzott. Még most, ötven év múltán sem tudom, hogy minek köszönhetően úsztam meg ezt a kalandot anélkül, hogy az ijedtségem kívül más bajom esett volna. Talán a könyörgésem vagy a padlásteret felvert segélykiáltásaim győzték meg "őszatíraságát" arról, hogy neki is a legjobb, ha elenged? Vagy talán a gyenge, de mégsem figyelmem kívül hagyható ellenállásom? A fene tudná ezt ma már megmondani! Én tehát megúsztam. De biztos vagyok abban, hogy azóta megszámlálhatatlanul sok kisfiú számára súlyos - ha nem a legsúlyosabb - következményekkel járt a "homokosokkal" történt találkozás. Munkám során több olyan gyilkossággal találkoztam, melyek áldozatai vagy tettesei homoszexuálisok voltak, sőt olyannak is, ahol gyerek volt az áldozat. E könyv megírására éppen azért vállalkoztam, mert úgy gondolom, hogy a dokumentumriport-kötetemben bemutatott bűnesetek sokak számára figyelmeztetésül szolgálnak, s a bűnügyekből levont következtetések talán későbbi tragédiákat előzhetnek meg. A szülőket, s mindazokat, akik a gyermek nevelésében valamilyen módon részt vesznek, arra figyelmeztetik, hogy nagyobb odafigyelésüknek köszönhetően a jövőben kevesebb fiúgyermek válhat homoszexuálissá, vagy a férfiakat és a nőket szexuálisan egyaránt kedvelő biszexuális felnőtt. A kötetből megismer bűnügyek a homoszexuálisok számára is bizonyítják, hogy a szexuális vágy sokuknál gyilkossághoz s ami még ennél is elszomorítóbb. Gyermekek sérelmére elkövetett gyilkossághoz vezethet. S mivel több évtized távlatából nézve maguk a homoszexuálisok is gyakran esnek a gyilkosság - ha szerencséjük van, akkor "csak" lopás vagy rablás - áldozatává, nekik sem tanulság nélkül ez az összeállítás. Könyvemmel csakis a segíteni akarás vezérel, s nem a homoszexuálisokkal szembeni gyűlöletkeltés. Remélem, ők is megértik, hogy én harangom értük is szól, hiszen az elmúlt évtizedek bűnügyi statisztikájának ismeretében jól tudom, hogy többen esnek ők gyilkosság áldozatául, mint ahány gyerek veszti életét az ő kezük által.

Horkai József - Martinkó Károly - Az ​"igazságtevő" szélhámos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martinkó Károly - Embervadászat ​a Dunán
... ​a hajó a fordulóban volt, amikor még egyszer, utoljára egymásra néztünk. Amikor újra egyenesbe került, a csehszlovák parttól legtávolabb volt, az osztrákéhoz pedig legközelebb - úgy éreztem, mintha az indítóbíró startjelére várnék - Nabonga megadta a jelet: - Uhraim! - hallottam még, és puff... Életem alighanem leghosszabbra sikerült, úszóversenyeken tetemes előnyt jelentő rajtfejesével vágódtam a Dunába... ... ötven-hatvan métert úszhattam a víz alatt, de a nadrágomtól még nem sikerült megszabadulnom. Nem ez töltött el nagyobb rémülettel, hanem az, hogy hallottam, odafent... lőnek! Papapapapa... papa... papapa... papa... papapa... Tudtam, hogy baj van... ... mielőtt úszni kezdhettem volna az életet jelentő osztrák part felé, hirtelen úgy éreztem, mintha valami dunai szörny leszakítaná mindkét lábam. Pedig "csak" az őrnaszád propellerje "harapott" a nadrágomba...

Martinkó Károly - Az ​áldozatok örömlányok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martinkó Károly - Az ​áldozatok Isten szolgái
„És ​ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik..." (Máté 10,28) Megjelent II. János Pál pápa magyarországi látogatásának tiszteletére.

Martinkó Károly - Justitia ​zokog
Egy ​évvel az 2003. június 2-án "rám ijesztő" 70. születésnapom előtt döntöttem el véglegesen, ha Isten éltet és lesz elég pénzem, megírom és kiadom 1000 példányban ezt - a sorjában 13. - kötetemet. Hála Istennek és néhány támogatómnak, megélhettem. Elsősorban azok emlékének ajánlom, akiket koncepciós politikai perekben halálbüntetéssel, vagy hosszú ideig tartó szabadságvesztéssel sújtottak Justitia alávaló szolgái. Célom azonban azokra az eléggé el nem ítélhető bírói tévedésekre is felhívni Olvasóim figyelmét, amelyek miatt az elítélt csaknem bitófán fejezte be életét, vagy pedig éveket kellett rabságban töltenie, mire kiderült, hogy a neki felrótt bűntettet nem követte el. Érzékeltetni szeretném azt is, hogy a kiszabott büntetések gyakran nem állnak arányban az elkövetett bűncselekmény súlyával, a büntető és polgári perek egy részében pedig amellett, hogy az igazságszolgáltatás malmai csigalassúsággal őrölnek, a bíróságok egymásnak ellentmondó, s nemcsak Justitiát, hanem a közvéleményt is felháborító ítéletek születnek. Igaztalan lennék azonban, ha nem tárnék Önök elé olyan ügyeket is, amelyek Justitiát örömében késztették zokogásra. Úgy érzem, hogy a könyvemet kitöltő fejezetekkel több mint fél évszázadot átfogó időszak bűnüldöző és igazságszolgáltató tevékenységében jóval több a fényes, mint az árnyékos, vagy koromfekete oldal. Kérem Önöket, hogy ne csak egykori vagy mai politikai meggyőződésükre és jogérzékenységükre, hanem a szívükre is hallgatva döntsék el az egyes fejezetek elolvasása után, hogy Justitia bánatában vagy örömében hullatta könnyeit. Ha pedig csakis Önöktől függne, hogy a jövőben legalább hazánkban minden szinten az igazság diadalmaskodjék, mit tennének ennek érdekében?

Kollekciók