Ajax-loader

Gaál Zoltán könyvei a rukkolán


Gaál Zoltán - Ikebana ​tányérokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gaál Zoltán - Mi ​van odafönt?
Gaál ​Zoltán, kíváncsiságtól vezérelve, nyakában a szükséges fotográfiai eszközökkel, leküzdötte a foghíjas létrákat, a szűk kijáratokat, néhol az oktalan gáncsoskodást (maga csak ne kíváncsiskodjon itten engedély nélkül!), nem utolsósorban pedig nyomasztó tériszonyát, fölmászott a házak tetejére, megnézte, mi van odafönt. így kezdett tetőzni (ikes ige: A Tisza tetőz, Gaál Zoltán tetőzik), ami lassan szenvedélyévé vált, alig akarta abbahagyni. Az eredmény ez az album.

Bajáki Veronika - Gaál Zoltán - Pőcze Béla - Sári János - Schidt Péter - Takács Imre - Magyar ​alkotmányjog
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gaál Zoltán - Tokió
Az ​albumomban látható fotográfiák Tokióban készültek, 2010-ben, amikor egy hónapot tölthettem a japán fővárosban. Utazásom célja volt, hogy a világszerte és Magyarországon is népszerű japán író regényeiben (elsősorban a Norvég erdő címűben) szereplő tokiói helyszíneket, azok jellegzetes hangulatát, köznapi életét mutassam be. Murakami Haruki munkásságát Erdős György, néhai tanárom, barátom, Murakami számos regényének fordítója révén ismertem meg. Munkám során hagyományos fényképezési technikát (fekete-fehér filmet) választottam; és fényképezéskor igyekeztem a saját stílusomhoz, látásmódomhoz ragaszkodva, megörökíteni Tokiót. A metropolisz és az élő ember kapcsolatát, a sajátos tokiói helyszínek hangulatát, s mindezt Murakami Haruki szellemében. Új albumomat mindenkinek ajánlom, aki Japánt szereti, aki járt már ott, esetleg éppen oda készül, vagy aki egyszerűen csak kíváncsi a semmire sem hasonlítható japáni életre, ám elsősorban és mindenek előtt Murakami Haruki hűséges olvasóinak ajánlom.

Gaál Zoltán - Kovács katáng Ferenc - Vizek ​egymás között
…egymás ​között sorozatunk harmadik kötetét tartja kezében az olvasó. A 2014-esFák… utána 2016-os Hegyek… következett. Mi jöhet még a jelenlegi, Vizek egymás között című versdialógus után? 2013 óta váltjuk az elektronikus leveleket, versekkel üzenünk, feleselünk vagy csak elbeszélünk egymás feje felett. Biztatjuk egymást, ha lankad a sorkeltő kedvünk. Ebbe nem lehet beleunni. Csak egy címadó ötlet kellett, s hamar választottunk magunknak kedvenc fát, hegyet, vizet. Magyarázatra sem szorul, azt tesszük, amiben kedvünket leljük. Fa, hegy vagy víz mögé rejtőzünk, hogy magunk lehessünk. Gaál Zoltán volt már közvetlen a házuk ablaka előtt álló Vadalmafa, volt szülővárosa, Brassó kiemelkedő látványossága, a Cenk-hegy, s most a Feketeügy, ami ott folyik Brassó közelében. Kovács katáng Ferenc volt a Nyírség homokját megkötő Fehérakác, az Alföldet szegélyező Kopasz-hegy, s ezúttal a Krúdy-írásokból is jól ismert, vadregényes, szikes Bujdosi-tó. Utóbbi manapság Bujtos néven található a térképeken. Mi jöhet még a trilógia után? – tettük föl korábban a költői kérdést. Ráadás. Határ a csillagos ég! Pontosan. Íme a készülő negyedik kötet címe: Csillagképek egymás között. Egyikünk lesz Perseus, aki a klasszikus történet szerint a Hermésztől kapott szárnyas sarut használta Androméda megmentésekor, de a reneszánsz ideje alatt alakult ki a ma is ismeretes kép, miszerint Pegazust meglovagolva mentette meg jövendőbelijét. Másikunk lesz Pegazus, a költők lova, melyen ihletettségükben az ég felé emelkednek. Különösen fényes csillagokból áll, nagy trapéz alakjáról könnyen felismerhető ez a csillagkép. S hogy mikor találkozik velük az olvasó? Azt ajánljuk, hogy kémleljék kitartóan a csillagos eget! Ott bizonyára meg leszen írva…

Gaál Zoltán - 1 ​év, 50 pillanat - Válogatás
1 ​év, 50 pillanat (Válogatás) Gaál Zoltán 1953-ban született, fotóriporterként indult, majd művésszé vált. A hagyományos fotótechnikát részesíti előnyben, eszköztelenségével hatásos, dokumentalista, emberközpontú megjelenítést ér el. Ebben hatottak rá a japán mesterek is, akiktől szintén tanult. Válogatás-kötetében 50 pillanatban örökít meg egyetlen évet, és segítségével mi is másképp láthatunk, a fotóművész szemével.

Gaál Zoltán - Dr. Kovács Zoltán - Megbízhatóság, ​karbantartás
A ​karbantartás problémája attól kezdve kíséri végig a munkát végző embert, mióta az eszközöket használ, amelyek elromolhatnak, tönkremehetnek. Így nem túlzás azt állítani, a karbantartás egyidős az emberrel, annak termelő tevékenységével. Az iparban a karbantartás jelentősége a gépi nagyipar kialakulásával ugrásszerűen megnőtt. A minden addigit meghaladó teljesítményű gépek kiesése a termelésből érzékenyen érintette a tulajdonosokat, így a hibák megelőzése fokozottabban előtérbe került. A műszaki fejlődés pedig igényelte a magasabban képzett karbantartó szakembereket. A karbantartás a szervezeti funkciók részévé vált. Ezt igazolja az a tény, hogy a szervezéselmélet klasszikusánál, Taylornál az alsószintű vezetést képező nyolc funkciós mester egyike a karbantartást irányította. Napjainkban a fejlődés rohamos felgyorsulásának vagyunk tanúi. A gépek szerepe a társadalom minden szférájában megnőtt, megjelentek az automatikus irányítási rendszerek. Nőtt az üzemek kapacitása, a termelő szervezetek horizontális és vertikális integrációja. Emiatt az üzemzavaroknak nemcsak a közvetlen, hanem a közvetett hatása is jelentős. A nagy nyomás, magas hőmérséklet, mérgező, sugárzó és egyéb veszélyes anyagok jelenléte miatt a megbízható működés alapvető életbiztonsági és környezetvédelmi tényezővé vált.

Gaál Zoltán - Szabó Lajos - A ​menedzsment alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók