Ajax-loader

Robert Masello könyvei a rukkolán


Robert Masello - The ​Jekyll Revelation
While ​on routine patrol in the tinder-dry Topanga Canyon, environmental scientist Rafael Salazar expects to find animal poachers, not a dilapidated antique steamer trunk. Inside the peculiar case, he discovers a journal, written by the renowned Robert Louis Stevenson, which divulges ominous particulars about his creation of The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde. It also promises to reveal a terrible secret — the identity of Jack the Ripper. Unfortunately, the journal—whose macabre tale unfolds in an alternating narrative with Rafe’s — isn’t the only relic in the trunk, and Rafe isn’t the only one to purloin a souvenir. A mysterious flask containing the last drops of the grisly potion that inspired Jekyll and Hyde and spawned London’s most infamous killer has gone missing. And it has definitely fallen into the wrong hands.

Robert Masello - A ​Medúza-amulett
Robert ​Masello új thrillerében David Franco, a zseniális, de szkeptikus ifjú kutató egy legendás műtárgy nyomába ered: egy amulettet keres, amelyet Benvenuto Cellini, a reneszánsz Itália kézművesmestere készített. Az amulettet a szépsége mellett a varázsereje teszi értékessé, ugyanakkor igen veszedelmesnek tartják. Az egyszerű nyomozásnak induló kaland intrikák szövevényévé válik. Franco Loire menti kastélyokban és római palazzókban kutat a kincs után, hogy megfejtsen egy rejtélyt, amely ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. A tudós egy sötét titkokat ismerő, gyönyörű firenzei lányt hív segítségül, s orgyilkosokkal a nyomában néz szembe egy sokkal erősebb gonosszal, mint amitől rémálmaiban rettegett. Lélegzetelállító fordulatokban bővelkedő utazásuk Chicago utcáitól a nagy francia forradalom káoszáig vezet. Egy regény, amelyben a történelmi tények találkoznak az irodalmi kreativitással, és a lehetetlen félelmetes valósággá válik. A Medúza-amulett Cellini művéhez hasonlóan egyedi alkotás, éppen olyan vonzó, mint amilyen ijesztő, és éppen olyan monumentális, mint amilyen merész. Robert Masello az Egyesült Államok egyik legsikeresebb történelmi és misztikus krimi írója, regényeit 15 nyelvre fordították le. A magyar közönség Az Einstein-prófécia és A Romanov-kereszt címmel megjelent regényein keresztül ismerhette eddig meg.

Robert Masello - The ​Einstein Prophecy
As ​war rages in 1944, young army lieutenant Lucas Athan recovers a sarcophagus excavated from an Egyptian tomb. Shipped to Princeton University for study, the box contains mysteries that only Lucas, aided by brilliant archaeologist Simone Rashid, can unlock. These mysteries may, in fact, defy—or fulfill—the dire prophecies of Albert Einstein himself. Struggling to decipher the sarcophagus’s strange contents, Lucas and Simone unwittingly release forces for both good and unmitigated evil. The fate of the world hangs not only on Professor Einstein’s secret research but also on Lucas’s ability to defeat an unholy adversary more powerful than anything he ever imagined. From the mind of bestselling author and award-winning journalist Robert Masello comes a thrilling, page-turning adventure where modern science and primordial supernatural powers collide.

Robert Masello - Az ​Einstein-prófécia
A ​második világháború legvadabb napjaiban, 1944-ben egy fiatal hadnagy Lucas Athan talál egy szarkofágot, mely egy egyiptomi sírból származik. A Princeton egyetemre Amerikába szállíttatja, mert feltételezi, hogy a briliáns régész Simone Rashid képes lesz megfejteni a rejtélyt és ki tudja nyitni a szarkofágot. A titokra azonban, amit a lelet rejt, egyikük sem számított. Mert az magának Albert Einsteinnek szörnyű jövendölése... Robert Masello az Egyesült Államok egyik legsikeresebb történelmi és misztikus krimi írója, regényeit 15 nyelvre fordították le.

Robert Masello - A ​Romanov-kereszt
Az ​Einstein-prófécia után itt az újabb misztikus történelmi thriller a 15 nyelvre lefordított amerikai bestseller szerzőtől, Robert Masello-tól. Frank Slater katonai járványügyi szakértőnek hadbíróság elé kell állnia, de a büntetése végrehajtása alól rejtélyes okokból felmentik. Nem sokkal később, olyan állásajánlatot kap, amelyet senki nem akart elfogadni. El kell utaznia egy kis szigetre Alaszka közelében, és fel kell derítenie egy életveszélyes jelenséget: az örök jég olvadásnak indult, és kivetette magából egy egész kolónia földi maradványait. A településnyi emberrel a rettegett spanyolnátha végzett 1918-ban és Franknek meg kell állapítania, hogy a maradványok hordozzák-e még a halálos vírust. A Romanov-kereszt egyszerre újabb teória a történelem egyik legnagyobb rejtélyéről, különös körülmények közt játszódó szerelmi történet, és lélegzetelállító thriller a természetfelettiről. „Ebben a lenyűgöző, humoros és hátborzongatóan természetfeletti thrillerben Robert Masello ügyes kézzel fonja egymásba az orosz uralkodócsalád halálának történetét egy új, világméretű influenzajárvány lehetőségével. Adjunk a keverékhez még egy falka vérszomjas farkast, néhány élőhalottat, egy vérfagyasztó befejezést, és egy magával ragadó, letehetetlen olvasmányt kapunk. A kifinomult próza és történetszövés folyamatosan biztosítja Masello helyét ennek a népszerű műfajnak a csúcsán.” - Publishers Weekly

Kollekciók