Ajax-loader

Ken McClure könyvei a rukkolán


Covers_154511
elérhető
1

Ken McClure - Trauma
"Bocsáss ​meg, Mary - súgta Lafferty atya s egy pillanatra megállt. Aztán félrelökte a koporsó tetejét. A láda üres volt. Gyanította ugyan, hogy ez lehetséges, mégis, szinte sokkolta a felfedezés. Csak nézte, mi van a koporsó belsejében: műanyag zacskók, valamilyen folyadékkal töltve, hogy a faláda elég nehéznek tűnjék." Ki és mire használja az eltűnt holttesteket? Nemcsak Maryét. A hajléktalan csavargóét is, aki szemtanúja volt amint egy éjjel a temetőben valakik kiásták egy kisfiú koporsóját. Mi ez az egész? Sátánisták ősi szertartása, vagy inkább nagyon is mai üzlet életekkel és testekkel? Hárman nyomoznak kétségbeesetten az ügyben: a kisfiú apja, egy fiatal doktornő és a lelkész. Lassan rájönnek, hogy a szálak a doktornő munkahelyén, a Fejsebészeti Központban futnak össze. Egy kórházban, ahol az orvosi kutatás tiszteletreméltó felszíne alatt együtt búvik meg egy írtóztató terv és egy brilliáns felfedezés. Mindkettőhöz gyilkosságokra van szükség.

Mcclure__ken_-_j%c3%a1rv%c3%a1ny
elérhető
0

Ken McClure - Járvány
Betörés ​a kórház hullaházába Holttestek megmagyarázhatatlan eltűnése Rendkívül gyorsan terjedő ragály tört ki Skelmore Átkának legendája Nincs mód a betegség kezelésére Pusztít a fekete halál.

Covers_154512
elérhető
1

Ken McClure - Krízis
"...Amint ​megérintette a lepedőt, iszonyatos rémület fogta el. A holttest hirtelen felült. Bannerman lába a földbe gyökerezett, és tágra nyílt szemmel, tátott szájjal, bénultan meredt az előtte kitárulkozó lidércnyomásra. A holttest lepedővel letakart feje lassan felé fordult, majd hirtelen, dühödt erővel az arcába fejelt..." Dr. Bannermant, az elismert patológust felkérik, hogy próbáljon meg fényt deríteni az észak-skóciai rejtélyre. Vajon csakugyan létezhet-e bármilyen összefüggés a "viszketés" nevű birkabetegség és néhány érthetetlen haláleset között? A mai kor tudásának azonban nemcsak a természet titkaival kell szembenéznie. Bannerman azért nyomoz, hogy mások életét megmentse, ám közben saját élete is veszélybe kerül. A civilizáció ártalmai legalább olyan veszélyesek, mint az emberi önzés és kapzsiság, a politika és bűnözés összefonódása.

Ken McClure - A ​skorpió támadása
Rejtélyes ​kór pusztítja a ST. Thomas kórház bakteriológiai osztályának és laboratóriumának személyzetét, miközben Izraelben megmagyarázhatatlan gyilkosságsorozat történik: Ismeretlen gyilkos áldozatává…

Ken McClure - Pandora ​spirál
A ​Szt. György kórház gyermek onkológiai osztályán titokzatos kór üti fel a fejét. Előbb a kicsik közül szedi áldozatait, később felnőttek is vannak a halottak között. Mint kiderül, tüdőrák pusztít, ám minden eddiginél szörnyűbb formája. Járvány. Okozója egy mindeddig ismeretlen vírus. Dr. Neef, az osztály vezető főorvosa tehetetlenül szemléli az eseményeket. Így aztán, amikor egy genetikai kutatólaboratórium új, emberen sosem próbált gyógyszerrel jelentkezik, az orvos elfogadja az együttműködésüket. Dr. Neef a gyerekek életéért küzd, a víruskutató az anyagi és szakmai sikerért. Mégis vállvetve veszik föl a harcot a szenzációra éhes sajtó, a lélektelen bürokrácia, és a betegeket kísérleti nyúlként kezelő tudósok ellen. Veszélyes küldetése során az orvos már-már elbukik, ám váratlanul szövetségesre lel. Egy korábbi ádáz ellenfél, egy fiatal újságírónő megérti, hogy mi a tét. Gyerekek ezreinek az élete.

Ken McClure - A ​nőknek meg kell halniuk
A ​Kerr Memorial Kórház nőgyógyászati osztályát titokzatos fertőzések tartják rémületben. Operált nők halnak meg, mert a rájuk támadó bacilusok ellenállók minden ismert antibiotikummal szemben. A városban ezalatt egy darabolós gyilkos folytatja ámokfutását. Egy okos és óvatos őrült, aki csak nőket öl, és bizonyos szerveiket úgy metszi ki, akár egy gyakorlott kezű sebész. Dr. Scott Jamieson a Tudományos és Egészségügyi Felügyelet megbízásából érkezik a kórházba hogy segítsen kideríteni a fertőzések eredetét. Munkáját furcsa balesetek és még furcsább emberi reakciók nehezítik. Az orvosközösség tagjainak viselkedése, egymáshoz való viszonyuk, és még néhány véletlen felfedezés mégis egyre közelebb viszi Jamiesont a megoldáshoz. Az igazsághoz, amely szörnyűbb, mint azt bárki is feltételezni merte volna...

Ken McClure - Rekviem
Izgalmas ​műtét szemtanúi lehetnek a szakma és a sajtó képviselői a College Kórház egyik sebészeti műtőjében: egy születés óta torz arcú nő új arcot kap. Pár hét múltán a kórház vezetése ugyan biztosítja a sajtótájékoztatóra összegyűlt újságírókat a műtét sikeréről, az egyik újságíró, James Kincaid mégis gyanakodni kezd. Anglia északi részén vagyunk, az egészségügyi miniszter itt vezeti be elsőként az új egészségügyi programot, amelynek középpontjában az Európa egyik legmodernebb kórházává fejlesztett College Kórház áll. Itt van a terület egészségügyi ellátásának lelke, az új számítógéphálózat központja is. Ez a gyors fejlesztés teljes egészében a betegek érdekeit szolgálja. Furcsa mód a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők mégis épp itt halnak meg a leghamarabb. Kincaid az új arcú nő, Greta Marsh ügyének felderítése során rémisztő dolgokra jön rá, és ezzel befolyásos körök érdekeit sérti. Összecsapott Ő már a hatalommal máskor is, ám most egy hátborzongató összeesküvés szálait bogozgatja és ki tudja, vajon ezúttal is sikerül-e neki győztesként kikerülnie? Ken McClure új arc a krimiírók között. A Rekviem második regénye, amely feltehetőleg épp oly sikeres lesz, mint az első.

Régine Deforges - Ken McClure - Jeanne Bourin - Robert Franklin Leslie - Noir ​tango / Pestillence / Les compagnons d'éternité / Mes ours et moi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ken McClure - Biológiai ​fegyver
Az ​iraki határon egy férfit baleset ér. Betegségét a himlőoltás által kiváltott reakció okozta. De miért oltották be az irakiak az embereket egy olyan járványos betegség ellen, mely már 20 éve hivatalosan eltűnt a föld színéről? Egy fiatal iraki diák , aki Edinburgh-ben készíti doktori értekezését, minden ok nélkül öngyilkosságot követ el. Dewar nyomozó, a himlővírus alkotórészei után kutatva rájön, hogy a titkosszolgálat emberei zsarolták a diákot. Váratlanul himlőjárvány tör ki Edinburgh egyik körzetében. Egyre több a halálos áldozat, a körzetben zendülés fenyeget. Dewar versenyt fut az idővel: meg kell fékeznie a járványt s meg kell akadályoznia, hogy a vírus az ellenség kezébe kerüljön.

Robert Crais - Brian Haig - Luanne Rice - Ken McClure - Túszdráma ​/ Titkos megtorlás / Nyári napfény / Donor
Robert ​Crais: Túszdráma Jeff Talley, Los Angeles-i túsztárgyaló a nyugodtabb élet reményében egy kaliforniai kisváros, Bristo Camino rendőrfőnöke lesz, ám egy erőszakos rablás miatt újra szükségessé válik régi szakértelme. Ez a túszdráma azonban más, mint a korábbiak: miközben a túszejtőkkel tárgyal, Talley feleségét és lányát elrabolják, hogy sakkban tartsák a férfit, és egyben befolyásos emberek érdekei védjék. Lélegzetelállító olvasmány a krimik egyik legújabb mesterétől. Brian Haig: Titkos megtorlás Sean Drummond őrnagy katonai ügyészként dolgozik, éles a nyelve, és jól vág az esze. Titkolja múltját, mivel olyan bevetésekben vett részt, amelyekről a közvélemény sohasem szerzett tudomást. Megbízást kap, hogy Koszovóban vizsgáljon ki egy háborús bűncselekményt, amelynek elkövetését a gyanúsított katonák tagadják. Drummond nem tudhatja, hogy a vizsgálat olyan terepre tévedt, ahol az igazság kiderítése beláthatatlan következményekkel járhat. Luanne Rica: Nyári napfény A menyegzők szervezésével foglalkozó May Taylor szerelmi bájitalai csodákat művelnek ügyfelei körében, de a látomásokkal küzdő hatéves kislányát egyedül nevelő anyának mágikus erőre van szüksége ahhoz, hogy élete végre-valahára révbe érjen. Vajon a bostoni profi jégkorongcsapat jóképű és ünnepelt sztárja, Martin Cartier - aki tucatszám küldi neki a rózsákat - felbukkanása jelentheti-e azt, hogy May rátalált arra a férfira, akire egész életében várt? Ken McClure: Donor Dr. Steven Dunbart, a belügyminisztérium titkos ügynökét egy Glasgow melletti előkelő magánklinikára küldik, hogy két, veseátültetés során bekövetkezett, gyanúsan hasonló haláleset ügyében nyomozzon. Mindez a véletlen műve, vagy műhiba történt dr. Ross világhírű transzplantációs osztályán? Dunbarnak be kell hatolnia a klinika színfalai mögé, hogy megtudja, mitől ilyen eredményes az intézmény. Gondolatébresztő krimi az orvosi cselszövésekről.

Ken McClure - Transzplantáció
Sandy ​és Kate megkönnyebbül, amikor veseelégtelenségben szenvedő gyermekük, Amanda szerencsésen bekerül a híres és kiválóan felszerelt glasgowi Médic Ecosse kórházba. Már csak donort kell találni a szervátültetéshez, és a gyermek örökre megszabadulhat betegségétől. Steven Dunbar, az Orvostudományi Felügyelet megbízott nyomozója inkognitóban két rejtélyes haláleset után nyomoz. A két áldozat - két gyerek, mindkettő sikeres veseátültetésen esett át, de szervezetük mégis kilökte a minden szempontból megfelelő donor-szervet. Titokzatos körülmények között meghal az a nővér, akinek állítása szerint nem a megfelelő donorszervet ültették be a betegekbe. Véletlen egybeesések? Gyilkosságok?

Kollekciók