Ajax-loader

Mary Chamberlain könyvei a rukkolán


Mary Chamberlain - The ​Dressmaker of Dachau
London, ​spring 1939. Eighteen-year-old Ada Vaughan, a beautiful and ambitious seamstress, has just started work for a modiste in Dover Street. A career in couture is hers for the taking – she has the skill and the drive – if only she can break free from the dreariness of family life in Lambeth.A chance meeting with the enigmatic Stanislaus von Lieben catapults Ada into a world of glamour and romance. When he suggests a trip to Paris, Ada is blind to all the warnings of war on the continent: this is her chance for a new start. Anticipation turns to despair when war is declared and the two are trapped in France. After the Nazis invade, Stanislaus abandons her. Ada is taken prisoner and forced to survive the only way she knows how: by being a dressmaker. It is a decision which will haunt her during the war and its devastating aftermath.

Mary Chamberlain - The ​Dressmaker's War
For ​readers of Amy Bloom, Sarah Waters, and Anthony Doerr, The Dressmaker’s War is the story of a brilliant English seamstress taken prisoner in Germany during World War II: about her perseverance, the choices she makes to stay alive, and the haunting aftermath of war. London, 1939. Ada Vaughan is a young working-class woman with an unusual skill for dressmaking who dreams of opening her own atelier. When she meets Stanislaus von Lieben, a Hungarian aristocrat, a new, better life seems to arrive. Stanislaus sweeps Ada off her feet and brings her to Paris. But when war breaks out and Stanislaus vanishes, Ada is abandoned and alone, trapped on an increasingly dangerous continent. Taken prisoner by the Germans, Ada does everything she can to survive. In the bleak horror of wartime Germany, Ada’s skill for creating beauty and glamour is the one thing that keeps her safe. But after the war, attempting to rebuild her life in London, Ada finds that no one is interested in the messy truths of what happened to women like her. And though Ada thought she had left the war behind, her past eventually comes to light, with devastating consequences. Gorgeously written and compulsively readable, The Dressmaker’s War introduces us to an unforgettable heroine—Ada Vaughan, a woman whose ambition for a better life ultimately comes at a heartbreaking cost.

Mary Chamberlain - A ​dachaui varrónő
London, ​1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik - megvan hozzá a tehetsége és a tudása -, de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből. Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére... Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.

Kollekciók