Ajax-loader

Dashiell Hammett könyvei a rukkolán


Dashiell Hammett - A ​cingár feltaláló
Nick ​Charles jó ideje felhagyott már a magánnyomozói gyakorlattal - New York-i karácsonyi vakációját mégis kénytelen egy fura bűnűgy mindjobban összekuszálódó szövevényének kibogozásával tölteni. Clyde Miller Wynant, a cingár - és habókos - feltaláló, mindenhol járt, de senki sem látta. Az ő titkárnője volt az első áldozat, az ő elvált felesége keveredik mind botrányosabb helyzetekbe, az ő felcseperedő gyerekei okoznak mind több problémát maguknak és másoknak, az ő állítólagos öngyilkosságának hírére utazik a világ végére az ügyvédje meg egy detektív, az ő levelei bolondítják meg az egész társaságot, az ő bankszámlájáról tűnnek el egyre nagyobb összegek - de a cingár feltalálót hónapok óta nem látta senki. Az áldozatok száma szaporodik - ám nincs se tettes, se cingár feltaláló. Hova lett Wynant, és ki tette el láb alól az áldozatokat? Minderre (és még jó néhány más fogas kérdésre) választ kapunk Dashiell Hammett lendületes, szellemes regényében - persze, a játékszabályok értelmében csak az utolsó néhány oldalon.

Dashiell Hammett - The ​Thin Man
Nick ​and Nora Charles are Hammett's most enchanting creations, a rich, glamorous couple who solve homicides in between wisecracks and martinis. At once knowing and unabashedly romantic, The Thin Man is a murder mystery that doubles as a sophisticated comedy of manners.

Dashiell Hammett - Az ​átok
A ​múltba nyúló véres tragédiák mind arra utalnak, hogy a történet hősnője fölött mágikus erő uralkodik, a Dainek átka. Hiába menekül; mindenkit utolér a sorsa, az átok újra meg újra beteljesedik... Az egymást követő, látszólag összefüggéstelen gyilkosságok mögött a valóságban kegyetlen és céltudatos emberi erő áll... Dashiell Hammet egy időben maga is detektívként dolgozott, témáit és alakjait a valóságból merítette. Ő a "nehézsúlyú" detektívregény megteremtője.

Dashiell Hammett - Az ​üvegkulcs
Egy ​amerikai város választási küzdelmekről feszült légkörébe vezet el, ahol a korteshadjárat finisében megölik az egyik párt szenátorjelöltjének fiát. A közvéleményben elterjed, hogy a gyilkos a szenátorjelölt pártjának vezére, akit ez a gyanú bukással fenyeget. Az elkeseredett helyzetben a pártvezér barátja vállalkozik az amatőr detektív szerepére, és hátborzongató kalandok eredményeként megfejti a váratlan és döbbenetes tényállást...

Dashiell Hammett - Nightmare ​Town
In ​the title story, a man on a bender enters a small town and ends up unravelling the dark mystery at its heart. A woman confronts the brutal truth about her husnand in the chilling story, The Ruffian's Wife. His Brother's Keeper is a half-wit boxer's eulogy to the brother who betrayed him. The Second Story Angel recounts one of the most novel cons ever devised. In seven stories, the tough and taciturn Continental Op takes on a motley collection of the deceitful, the duped, and the dead, and once again shown his uncanny ability to get at the truth. In three stories, Sam Spade confronts the darkness in the human soul while rolling his own cigarettes. And the first study for The Thin Man sends John Guild on a murder investigation in which almost every witness may be lying. In Nightmare Town, Dashiell Hammett, America's poet laureate of the dispossessed, shows us a world where people confront a multitude of evils. Whether they are trying to right wrongs or just trying to survive, all of them are rendered with Hammett's signature gifts for sharp-edged characters and blunt dialogue.

Dashiell Hammett - The ​Glass Key
Paul ​Madvig was a cheerfully corrupt ward-heeler who aspired to something better: the daughter of Senator Ralph Bancroft Henry, the heiress to a dynasty of political purebreds. Did he want her badly enough to commit murder? And if Madvig was innocent, which of his dozens of enemies was doing an awfully good job of framing him? Dashiell Hammett's tour de force of detective fiction combines an airtight plot, authentically venal characters, and writing of telegraphic crispness. A one-time detective and a master of deft understatement, Dashiell Hammett virtually invented the hard-boiled crime novel. This classic Hammet work of detective fiction combines an airtight plot, authentically venal characters, and writing of telegraphic crispness.

Dashiell Hammett - Véres ​aratás
"Personville" ​a kisváros neve, ahová az író San Fransiscó-i mesterdetektívje egyetlen bűneset miatt megy el: "Személylak" lehet ez magyarul. De a lakói "Szemétlak"-nak hívják városukat, a detektív pedig olyan bűnbarlangban találja magát, amelyet mindenestül föl kell bolygatnia, ha már önként vállalta, hogy rendet teremt: bűnszövetségeket, csoportokat kell lelepleznie, gyilkosságok egész sorát váltja ki akaratlanul, és nem utolsósorban vásárra kell vinnie a saját bőrét. Hammett volt a modern, a nyers, a kemény, a leleplező - vagyis a hatékony és mozgósító - bűnügyi regény megteremtője. Jóval a maffiatéma divatja előtt ábrázolta már, kíméletlenül, a tisztes polgári világ homlokzata mögött meghúzódó valóságot: az érdekszövetségek és klikkek semmitől vissza nem riadó, szüntelen élethalálharcot folytató banditatársadalmát. Bűnügyi író pompás krimije a Véres aratás. Csak épp jóval több kriminél. Nem véletlenül vallotta mesterének az íróját a kitűnő Chancler. Nem véletlenül nevezték a század egyik kiemelkedő írójának olyanok, mint Ernest Hemingway, Louis Aragon.

Dashiell Hammett - The ​Big Book of the Continental Op
Now ​for the first time ever in one volume, all twenty-eight stories and two serialized novels starring the Continental Op—one of the greatest characters in storied history of detective fiction. Dashiell Hammett is the father of modern hard-boiled detective stories. His legendary works have been lauded for almost one hundred years by fans, and his novel The Maltese Falcon was adapted into a classic film starring Humphrey Bogart. One of Dashiell Hammett's most memorable characters, the Continental Op made his debut in Black Mask magazine on October 1, 1923, narrating the first of twenty-eight stories and two novels that would change forever the face of detective fiction. The Op is a tough, wry, unglamorous gumshoe who has inspired a following that is both global and enduring. He has been published in periodicals, paperback digests, and short story collections, but until now, he has never, in all his ninety-two years, had the whole of his exploits contained in one book. The book features all twenty-eight of the original standalone Continental Op stories, the original serialized versions of Red Harvest and The Dain Curse, and previously unpublished material. This anthology of Continental Op stories is the only complete, one-volume work of its kind.

Dashiell Hammett - A ​tizedik nyom
Kicsinyes ​és pökhendi gyilkosok, féltékeny és agyafúrt nők, piti ékszerrablók, könyörtelen házasságszédelgők - mind azt hitték, hogy megússzák, de nem ez történt, mert ügyükben egy kövérkés, alacsony férfi kezdett el nyomozni, a Continental Op, azaz a Kontinentális Detektívügynökség névtelen és végletekig eltökélt kopója. Dashiell Hammett első kézből merítette történeteit, ugyanis éveken keresztül dolgozott a Pinkerton Detektívügynökségnek, méghozzá nem egyszer káprázatos sikerrel, így az sem csoda, hogy a Continental Opról szóló történetek hatalmas sikert arattak az olvasók körében. Hiszen lehet, hogy ez a detektív nem megnyerő, nem kedves és nem sármos, sőt még csak nem is mond jópofákat (ellenben előszeretettel használja az öklét), de kérlelhetetlen logikája és egy angol bulldogot is megszégyenítő kitartása kivétel nélkül mindig meghozza az eredményt: a bűnös nem ússza meg tettét következmények nélkül, és ennél több se neki, se nekünk, olvasóknak nem kell. A kötetben helyet kapott hét novella Hammett legkiválóbb írásai közé tartozik, melyek egyszerre teremtettek műfajt és váltak azonnal klasszikussá, ezért a könyv egyetlen krimiszerető olvasó polcáról sem hiányozhat.

Dashiell Hammett - The ​Dain Curse
Everything ​about the Leggett diamond heist indicated to the Continental Op that it was an inside job. From the stray diamond found in the yard to the eyewitness accounts of a "strange man" casing the house, everything was just too pat. Gabrielle Dain-Leggett has enough secrets to fill a closet, and when she disappears shortly after the robbery, she becomes the Op's prime suspect. But her father, Edgar Leggett, keeps some strange company himself and has a dark side the moon would envy. Before he can solve the riddle of the diamond theft, the Continental Op must first solve the mystery of this strange family.

Dashiell Hammett - The ​Adventures of Sam Spade and Other Stories
Contents: Too ​many have lived They can only hang you once A man called Spade The assistant murderer Night shade The judge laughed last His brother's keeper

Dashiell Hammett - The ​Continental Op
Short, ​thick-bodied, mulishly stubborn, and indifferent to pain, Dashiell Hammett's Continetal Op was the prototype for generations of tough-guy detectives. In these stories the Op unravels a murder with too many clues, looks for a girl with eyes the color of shadows on polished silver, and tangles with a crooked-eared gunman called the Whosis Kid.

Dashiell Hammett - Gyilkossággal ​kezdődik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dashiell Hammett - A ​férfi, akit Spade-nek hívtak
Az ​1920-as években Dashiell Hammettnek köszönhetően a bűnügyi irodalom a szépirodalom kategóriájába lépett át. Hammett világa tele van bántó fényekkel, éles árnyékokkal, főszereplője pedig egy újfajta detektív: a mogorva és távolságtartó férfi, akinek visszavonhatatlan, és gyakran erőszakban végződő döntéseket kell hoznia egy erkölcsileg kaotikus világban. Legyen az a hős A máltai sólyomból ismert Sam Spade, Alec Rush vagy a névtelen nyomozó, a Continental Op, egy dologban biztosak lehetünk: bűn nem marad megtorlatlanul. A férfi, akit Spade-nek hívtak novellái most először olvashatóak magyarul. A kiadó reméli, hogy régi adósságot törleszt ezzel a kötettel, amely bemutatja a magyar olvasók előtt eleddig ismeretlen novellista Hammettet, a szerzőt, akit Raymond Chandlertől Lawrence Blockig mindenki mesterének tart.

Dashiell Hammett - Secret ​Agent X-9
Collection ​of the extraordinary detective comic strip series written by acclaimed detective fiction author Dashiell Hammett with astounding art by Alex Raymond (Flash Gordon).

Dashiell Hammett - Woman ​in the Dark
On ​a dark night a young woman seeks refuge at an isolated house. She is hurt and frightened. The man and woman who live there take her in. But their decency is utterly unequipped to deal with the Woman in the Dark, or with the designs of the men who want her. First published in installments in Liberty magazine and now rediscovered after many years, Woman in the Dark shows Dashiell Hammett at the peak of his narrative powers. With an introduction by Robert B. Parker, the author of the celebrated Spenser novels. A one-time detective and a master of deft understatement, Dashiell Hammett virtually invented the hard-boiled crime novel.

Dashiell Hammett - The ​Maltese Falcon
A ​treasure worth killing for. Sam Spade, a slightly shopworn private eye with his own solitary code of ethics. A perfumed grafter named Joel Cairo, a fat man name Gutman, and Brigid O’Shaughnessy, a beautiful and treacherous woman whose loyalties shift at the drop of a dime. These are the ingredients of Dashiell Hammett’s coolly glittering gem of detective fiction, a novel that has haunted three generations of readers.

Dashiell Hammett - Der ​dünne Mann
Was ​im Malteser Falken Zynismus ist, wirkt im Dünnen Mann zwar abgebrüht, aber auch voller zeitlosem Humor. Und der Ton zwischen dem verehelichten Detektivpaar Nick und Nora Charles wirkt heute noch genauso locker und lässig, wie er damals (1934!!) gemeint war. Worum geht es? Der Erfinder Clyde Wynant, anscheinend ein etwas skurriler und eigenbrötlerischer Mann, ist seit Monaten verschwunden, als seine Sekretärin und Geliebte Julia Wolf ermordet aufgefunden wird. Tat er es aus Eifersucht und enttäuschter Liebe? Oder Wynants Exfrau, die alternde Mimi Jorgensen, die sich bei einem Europa-Aufenthalt einen Playboy gekauft hat? Oder ihre nicht minder denkwürdigen Kinder, die kleinmädchenhafte Dorothy und der adoleszente Bücherwurm Gilbert, der sich mit Vorliebe detaillierten Berichten grausamer Verbrechen widmet? Nick und Nora, das dekadent-reiche Pärchen rutschen in den Fall hinein -- immerhin war Nick früher als Meisterdetektiv tätig -- und führen durch ein paar alkoholgeschwängerte Gespräche und einige Hinweise an die bemühten Polizisten die Fäden zu einem überraschenden Ende zusammen.

Dashiell Hammett - Red ​Harvest
When ​the last honest citizen of Poisonville was murdered, the Continental Op stayed on to punish the guilty--even if that meant taking on an entire town. Red Harvest is more than a superb crime novel: it is a classic exploration of corruption and violence in the American grain.

Dashiell Hammett - A ​máltai sólyom
A ​máltai sólyom minden idők egyik legfontosabb és legjobb krimije. Mindent ehhez mérnek megjelenése óta, és fognak is még mérni, amíg lesznek krimiírók - és persze olvasók. Sam Spade-et megbízza egy bizonyos Miss Wonderley, hogy keresse meg a testvérét. Amikor partnerét, Miles Archert nyomozás közben hátba lövik, Spade egyszerre lesz hajtó és üldözött vad. Vajon képes lesz megtalálni a nagy értékű és titokzatos madarat, mielőtt a kövér ember az ő nyomára akad? A regény - kevesen tudják - 1936-ban már megjelent magyarul Faludi Miklós fordításában. Az Agave Könyvek most ezt a változatot adja közre a regény első megjelenésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából.

Dashiell Hammett - The ​Maltese Falcon / The Thin Man / Red Harvest
As ​an operative for Pinkerton’s Detective Agency Dashiell Hammett knew about sleuthing from the inside, but his career was cut short by the ruin of his health in World War I. These three celebrated novels are therefore the products of a hard real life, not a literary education. Despite – or because of – that, Hammett had an enormous effect on mainstream writers between the wars. Like his readers, they were attracted by the combination of laconic style, sharp convincing dialogue, vivid settings and, above all, the low-life, hard-boiled characters who populate the streets of his stories. Taking detective fiction out of the drawing-room, Hammett ‘gave murder back to the kind of people that commit it’, as Raymond Chandler said. In so doing, he left his mark on modern fiction.

Kollekciók