Ajax-loader

Sajdik Ferenc könyvei a rukkolán


Forró Péter - Sajdik Ferenc - Hetedhét
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csukás István - Sajdik Ferenc - Gombóc Artúr locsolkodik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sajdik Ferenc - Galéria
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sajdik Ferenc - Bencze János - Segíts ​Barnabás
Az ​orvos korábban világjáró tengerész volt, mára csak egyszerű erdőkerülő, de mindenkit meg tudott gyógyítani. Kivéve a Vasorrú bába féktelen mohóságát. Feltette szemüvegét és hümmögve hajolt a beteg fölé, meg zavartan is kicsit, mert az ehetőségi vizsgálatra beszállított Barnabás rákacsintott. -Ha itt nyomom fáj? - kérdezte az erdei csodadoktor, miközben körbetapogatta a vödör rozsdás oldalát. -Nem felelhetek - suttogta Lapulevél tábornok -, ájult vagyok. -Miii? Fásult?! -Ájult! Műhalott! - súgta Barnabás -Ja, az más, mert ha fásult, akkor nem ehető. És a gyomra is keserű? -Nem felelhetek - ismételte csöndben Barnabás. -Ha nem beszél, nem tudom meggyógyítani. -Ne is gyógyítson, mert akkor a boszorkány meg fog enni! -Lesz húsospalacsintám, vagy nem lesz? - támadt ugyanakkor az orvosra a Vasorrú... Felfalja-e a gonosz boszorkány Lapulevél Barnabást? Vagy mégis a hüvelykmanó győzedelmeskedik? Tőled is függ. Segíts Barnabásnak, hogy segíthessen ő is!

Sajdik Ferenc - Hát ​(m)ilyenek a lovak?
A ​kutyákról és a madarakról már ismerjük Sajdik Ferenc különvéleményét. Na és a lovak? Ők meg ilyenek – ha hihetünk a kiváló rajzolónak. De az is lehet, hogy másmilyenek, hiszen ki tudja, milyennek látják a lovak egymást? Fogadjuk el őket ilyennek is.

Sajdik Ferenc - Hát ​(m)ilyenek a macskák?
Rosszindulatú, ​kárörvendező, önző, méltóságteljes, szép, játékos - ez mind a macska volna? Sajdik Ferenc sok humorral és szeretettel mondja el véleményét a kedves állatról, ellentmondó tulajdonságairól, erényeiről, bűneiről. Higgyük el neki, hogy ilyenek a macskák.

Sajdik Ferenc - A ​varázsló felemeli a ceruzáját
Sajdik ​Ferenc fiatal művész. Hiába lépte át (bőven) a nyolcadik x-et. Mert lehet-e más, mint fiatal az, aki ilyen gyermeki ártatlansággal nézi a világot, ekkora jóindulattal szemlél embert és állatot, csetlő-botló mindnyájunkat? Akinek elméje egy egyre jobban megőrülő világ nemkülönben őrült jelenségei közepette ilyen sziporkázó bukfenceket vet? Gyermeki tisztasága mögött persze ott van a művész élesen, hibátlanul látó szeme s a jó ember - ez sem éppen "trendi" jelenség ma - bölcs derűje is. Akinek ars poeticáját így is meg lehetne fogalmazni: Sajdik mosolygó rajzain az ember, a világ nem olyan, amilyen, hanem amilyen lehetne. Holott ő pontosan tudja, hogy olyan, amilyen.

Sajdik Ferenc - Madarak ​és halak
Hát ​(m)ilyenek az állatok? Sajdik Ferenc sorozata az állatokról és rólunk, emberekről szól, iróniával és szeretetteljes humorral. A sorozat harmadik tagja a Madarak és halak titkos életébe enged bepillantást, a szellemes rajzok és a tréfás szövegek által jobban megismerhetjük az ég és a víz lakóit. Sajdik Ferenc humorral teli rajzait a madarakról és a halakról már a televízió-képernyőről ismerjük, most pedig a Holnap Kiadó gondozásában könyv alakban is elérhetővé tesszük.

Sajdik Ferenc - Oroszlánok ​és vastagbőrűek
Hát ​(m)ilyenek az állatok? Sajdik Ferenc sorozata az állatokról és rólunk, emberekről szól, iróniával és szeretetteljes humorral. A sorozat második tagja az Oroszlánok és vastagbőrűek titkos életébe enged bepillantást, a rajzok és történetek által közelebb érezhetjük magunkhoz a szavannák világát.

Sajdik Ferenc - Kutyák ​és ormányos bogarak
Hát ​(m)ilyenek az állatok? Sajdik Ferenc sorozata az állatokról és rólunk, emberekről szól, iróniával és szeretetteljes humorral. Első kötetünk a Kutyák és ormányos bogarak titkos életébe enged bepillantást és lehetővé teszi, hogy félelem nélkül, szeretettel közeledjünk kicsi vagy éppen nagyobb barátainkhoz. Sajdik Ferenc Hát (m)ilyenek az állatok című komikus alkotását már ismerhetjük a televízió-képernyőről, most a Holnap Kiadó gondozásában könyv formájában is elérhetővé tesszük.

Sajdik Ferenc - Hát ​(m)ilyenek a kutyák?
Vajon ​mindent tudunk már a kutyákról? Ó, dehogy! Sajdik Ferenc bebizonyítja, hogy ismereteink bizony hiányosak, hiszen ki hallott nyakigláb, hosszú, gyökérkefe vagy ágas-bogas kutyafajtákról? Kiváló humorú grafikusunk sajátos szemszögéből láttatja a kedves állatot, eredeti, kacagtató figuráit komikus helyzetekben ábrázolja. Szerinte ilyenek is a kutyák.

Buza Péter - Sajdik Ferenc - Kószálunk ​a régi Pesten
Múltidéző ​barangolás szövegben és rajzban.

Sajdik Ferenc - Hát ​(m)ilyenek a madarak?
Madarak: ​a gerincesek egyik osztálya. Testük jól alkalmazkodott a repülő életmódhoz, elülső lábpárjuk szárnnyá alakult, testhőmérsékletük állandó és magas, szívük két félre különül. Testüket jó hőszigetelő tollazat fedi... - mondja a lexikon. Sajdik Ferenc úgy véli, hogy a kedvenc szárnyasok nemcsak ilyenek. Hát milyenek? A kitűnő rajzoló ebben a képeskönyvében közreadja különvéleményét róluk, szellemesen, szórakoztatóan bizonyítva, hogy ilyenek is lehetnek.

Sir Arthur Conan Doyle - Cs. Horváth Tibor - Sebők Imre - Sajdik Ferenc - Erwin Cooper - Eltűnt ​világ / Timothy és a robot
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balázs-Piri Balázs - Hegedüs István - Kaján Tibor - Réber László - Sajdik Ferenc - Vasvári Anna - Várnai György - Metropolis
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók