Ajax-loader

Sarah Garden könyvei a rukkolán


Sarah Garden - Fölötted ​a csillag
A ​Sarah Garden álnéven publikáló magyar szerző a múlt század végén, Brazíliában játszódó romantikus történetének főszereplője a jóképű, fiatal orvos, Raul Salles, akit faképnél hagy imádott menyasszonya, Corina. A férfi sokáig nem tudja kiheverni a csalódást, azért, hogy felejtsen, csakis a munkájának él, éjjel-nappal gyógyítja a betegeket, és egy kis kutatólaboratóriumban is dolgozik. Így aztán nem is veszi észre, hogy a szépséges Marianna, az önzetlen ápolónő titkon imádja őt.

Sarah Garden - Szerelem ​vár Afrikában
Emily ​Lyle apai nagybátyjától örököl némi készpénzt, és egy szállodát Tanzániában. Nagyon meglepődik, mert a családja nem tartotta a kapcsolatot apja bátyjával. Barátnője, Linda, aki jósnőnek tartja magát, nemcsak az örökséget, hanem a szerelem bekövetkeztét is ígéri neki. Emily elutazik, hogy megismerje az örökséget. A szállodában találkozik egy angol geológus kutatócsoporttal. Egyikükbe első látásra beleszeret. Csakhogy nem számol a szálló háziasszonyával, a gonosz lelkű Jenniferrel...

Sarah Garden - Ne sírj, Bohócdoktor!
Julia Heston egyedül neveli a kislányát, Angelt, - s szerinte a gyermek mindent megkap tőle, amire szüksége van, anyagiakban és szeretetben egyaránt. Ám egy baleset után a kislány olyan kórházba kerül, ahol a gyermekek mielőbbi gyógyulása érdekében bohóc segítségét veszik igénybe. Így derül ki, hogy Angie rendkívül magányosnak érzi magát, és boldogtalan. A bohócnak meséli el, mennyire kevesli azt az időt, amit a mama vele tölt. A pótmamát szívből utálja. S bár Julia berzenkedik, amiért a lánya a bohócdoktornak panaszkodott, a férfi és az asszony közötti beszélgetés alatt valamiféle vonzódás alakul ki egymás iránt.

Sarah Garden - Ismét tavasz
Joanna négy éve elvált a férjétől, azóta egyedül neveli nyolcéves fiait. Munkája során - kertépítő mérnök - találkozik egy férfival, aki ugyanúgy el tudja fogadni a gyerekek csintalanságait, mint ő. Ám volt férje szenátori babérokra tör, s mert ehhez fontos lenne a jó magánéleti háttér is, látszatvisszatérést ajánl neki - meg anyagi előnyöket - a választási siker reményében. Csakhogy még arra sem képes, hogy megkülönböztesse egymástól iker fiait.

Sarah Garden - Csillag ​születik
Karin ​egy zenekar gyönyörű, csodálatos hangú énekesnője. Évek óta szerelmes a zenekar alapítójának unokaöccsébe, akinek a távolból figyeli sorsát. Most, amikor először hívják meg a zenekart külföldre, a csembalóművészük eltöri az ujját, s valakit keresni kell helyette. Eszébe jut, hogy a férfi nemcsak zongorista, hanem csembalista is. A barátnőjével felkeresi a férfit, aki vonakodva bár, de elfogadja a felkérést. A próbák során kiderül, hogy nem kölcsönösek az érzelmek.

Sarah Garden - Holtomiglan
Ezúttal ​a reneszánsz Itália izgalmas miliőjébe kalauzolja az olvasót a kiváló tollú írónő. 1444-et írunk. Firenzét a Mediciek elleni lázadás dúlja fel. A lázadást elfojtják, ám a megtorlás nem marad el. Számos nemesi családnak el kell hagynia Firenzét, hogy megmeneküljenek a bosszú elől. A történelem vihara így szakítja el egymástól a fiatal szerelmespárt. Nagyon nehéz belenyugodni az elválásba, ugyanakkor azt tartják, az igazi szerelem kiállja az idő és a távolság próbáját is. Vajon képesek lesznek-e ifjú hőseink elviselni a megpróbáltatásokat? Szembe tudnak-e szállni a sorssal, vagy hagyják, hogy a történelmet formáló események az ő sorsukat is visszavonhatatlanul megváltoztassa? Mindezt megtudhatja az olvasó, ha kezébe veszi a romantikus, ám felettébb mozgalmas regényeiről ismert, kiváló jellemábrázoló Sarah Garden legújabb remekművét.

Sarah Garden - Egyetlenem
Egy ​jómódú fiatal pár autókirándulása során egy szegényes normandiai halászfaluba vetődik. Vendéglátójuk kislányát, Claire-t annyira megkedvelik, hogy örökbe fogadják. A lány mindent megkap szüleitől akikről nem is sejti, hogy nem vérszerinti rokonai. Claire a "burokban születettek" kényelmes mindennapjait éli. Kamaszos lázadozással próbálja tágítani élete kereteit ám azok tágabbak, mint valaha is gondolta volna...

Sarah Garden - Akár ​a varázslat
Evelyn ​Byers és húga, Jennie szüleik halála óta kettesben élnek. Evelyn komoly gondolkodású lány, akinek minden idejét munkája, a számítógépek tervezése köti le. Jennie kozmetikus és vidám életet él, estéit szívesen színesiti könnyed szórakozással. Egy napon elhatározza, hogy "kimozdítja" nővérét az unalmas hétköznapokból, ezért elviszi a híres illuzionista, Dominic Deal előadására. A férfi - aki nagy nőcsábász hírében áll - színpadi mutatványához maga mellé szólítja Evelynt, aki azonban vonakodik és inkább Jennie-t küldi fel a bűvész mellé. Dominic - aki nem szokott az elutasításhoz - elhatározza, hogy meghódítja Evelynt.

Sarah Garden - Ha ​kígyót melengetsz
Tévedés, ​hogy a múltat végképp el lehet törölni, hiszen hatással van a jelenükre, s nagymértékben befolyásolja a jövőnket is. A saját bőrén érzi mindezt Sharon Tyler régész, aki nem csak a foglalkozása okán kerül kapcsolatba a régi időkkel, de saját múltjának kísértetei is kínozzák. A csinos, érzékeny és sikeres tudósnő, aki egy tv-show alkalmával a Miocén lady becenevet kapja a műsorvezetőtől, nehezen viseli a népszerűséget. Nem elég, hogy ismeretlenek szólítják meg az utcán, vagy telefonon kérnek tőle randevút, de fenyegető leveleket is kap. A titokzatos zaklató azonban nem elégszik meg az írogatással, hanem lépésről lépésre halad őrült tervének megvalósítás a felé. Vajon egy megbomlott elméjű rajongó áll a háttérben, vagy valahol máshol kell keresni a megoldást és az elkövetőt? Milyen titkok lappanganak a mélyben, s kinek áll érdekében ezeket a felszínre hozni? A szerelem mindent megold, esetleg tovább bonyolítja a dolgokat? A kérdésekre a választ a regény hősei is csak nehezen lelik meg, s az olvasóknak is izgalmas órákat szerez a történet összekuszált szálainak kibogozása.

Sarah Garden - Trópusi ​vihar
Dehlia ​egy Los Angeles-i utazási iroda tulajdonosnője, aki rendkívül büszke arra, hogy sikereit segítség - főleg férfiúi segítség - nélkül érte el. Most azonban bajba került.

Sarah Garden - Halhatatlan ​szerelem
Amerikai ​régészek ásatást végeznek a kizil-kumi sivatagban. A kutatók között van Coral, a szép, fiatal lány is. Hamarosan gazdag lelőhelyre bukkannak, értékes kincsek, régiségek kerülnek elő. Coral nagy lelkesedéssel végzi munkáját, de gondolataiban hamarosan belefészkeli magát egy új érzés: beleszeret a stáb jóképű vezetőjébe. A dolog azonban nem ennyire egyszerű, más is szemet vet a férfira... A két idősíkban játszódó történet megismertet bennünket a feltárt kincsek eredeti tulajdonosainak tragikus szerelmi történetével, miközben betekintést nyerhetünk a régészek érdekes, különös világába, melyben a siker, a féltékenység és természetesen a szerelem is szerepet játszik...

Sarah Garden - Túl ​az igazságon
...A ​lány szeme mámorosan csillogott, és Mark ebben a pillanatban úgy érezte, hogy ezért a percért még a nyolc év börtön sem volt nagy ár, ennek a csodálatos lánynak a szerelméért mindent megadva, és most íme, az övé! Boldogan szorította meg Rhoda kezét, és lassan magához húzta a lányt. Rhoda várakozóan nézett a férfi arcába, és ahogy ajkuk egyre közeledett egymáshoz, lehunyta a szemét. Forrón, hosszan csókolták egymást, a lány testéből elszállt minden erő, bőre bizsergett, és amint Mark lassan simogatni kezdte, érintése nyomán szinte lángot vetett Rhoda teste. Csókolták őt már mások is, de ezt még soha nem érezte. Megszűnt a tér, az idő, remegve kapaszkodott a férfi erős karjaiba, és a csók után elfúlt lélegzettel támasztotta homlokát Mark biztonságot adó vállára...

Sarah Garden - Szakadék ​szélén
Iris ​Cameron jogot hallgat a bostoni egyetemen, és úgy tűnik, semmi sem menti meg attól, hogy kövesse a családi tradíciót, s mint az apja, ő is jogász legyen. Az életébe váratlanul toppan be Derek Fraser, aki számára a tökéletes férfit testesíti meg. Apja tiltakozása ellenére hozzámegy a férfihoz, sőt a tanulmányait is félbehagyja miatta. Amikor a lány bejelenti, hogy gyermeket vár, örömük nem ismer határokat. Váratlanul szörnyű tragédia árnyékolja be boldogságukat: Dereket holtan találják az irodájában, valaki lelőtte... Iris összeroppan, s amikor a kisbabát is elveszti, úgy érzi, értelmetlenné vált az élete. Vajon Irisnek sikerül-e újra rátalálnia a szerelemre? Sarah Garden ezúttal is remekelt: csodálatosan megírt története felkelti bennünk azt a reményt, hogy még életünk legnehezebb időszakát is átvészelhetjük, ha hiszünk a szeretetben.

Sarah Garden - Vörös ​Madonna
Niccolo ​Villani nemcsak tehetséges festő, de bája magával ragadja a nőket. A művészemberek bohém, gondatlan életét éli. Legújabb munkájához szükség van egy modellre, így talál rá az aranyvörös hajú Giuliára aki beteg öccsével és részeges apjával él együtt. A lánynak megtetszik a munka, és hamarosan beleszeret a festőbe, ám az nem veszi észre a rajongását. Azonban van aki nem marad közömbös Giulia bájai iránt. A jómódú kereskedő egy műtermi találkozás után meglepi otthonában a lányt és megerőszakolja. A férfi azt hazudja, hogy Niccolo árulta el a címét, mire Giulia bosszút esküszik... Niccolo hamarosan szerelmes lesz egy lányba, de nem sokáig örülhetnek egymásnak, mert a halál elragadja szerelmét... Ám a sors kifürkészhetetlen, Niccolo és Giulia útjaik újra találkoznak. Van-e remény hogy megtalálják végre a boldogságot?

Sarah Garden - A ​játék neve
Idegenként ​érkezik a '80-as évek forrongó Észak-Írországába a francia orvos, Michel Lanvin. Nem gondolja, hogy valaha is közel érzi majd magához új lakóhelyét, a polgárháború sújtotta Belfastot. Ám egész eddigi élete meg tud változni egyetlen estén. Különös barátságot köt Patrickkel, a zenésszel, és megismeri Catherine-t, aki egyre fontosabb lesz számára. S ezen a tényen az sem változtat semmit, hogy a kapcsolatnak nem lehet jövője: az asszony házasságban él. Hogyan alakulhat egy kapcsolat, melyben szemben áll egymással az ész és a szív? Hogyan bonyolódik bele Michel egyre inkább egy idegen ország életébe? Fordulatos, izgalmas események során át kapunk választ mindezekre a kérdésekre Sarah Garden új regényéből.

Sarah Garden - Megkésett ​boldogság
Angela ​és John a fiatalokra jellemző lelkesedéssel kezdik el közös életüket. Nagy terveik vannak, sok gyereket szeretnének, egyszóval a nagycsaládosok boldog életét szeretnék élni. Ám hamarosan kiderül: nem lehet gyermekük, s ez lassan beárnyékolja szépnek induló házasságukat. Angela nem tud beletörődni ebbe a helyzetbe, örökbe fogadnak egy bájos kislányt, de a férj ekkor már más utakon jár. A helyzetet csak bonyolítja, hogy hamarosan felbukkan Adam, a világutazó fotóművész, aki a kis Cathy gyámja. A nehéznek tűnő helyzetet végül egy váratlanul jött szerelem oldja meg...

Sarah Garden - Sose ​félj szeretni!
Patríciát, ​az első szerelmi csalódásán már átesett állatorvosnőt egy napon egy elgázolt kutyával hozza össze a sors. Az állat gazdája, a jóképű, gazdag, sikeres galériatulajdonos Kevin azonnal elbűvöli a lányt, de Patrícia gyanakvása, kishitűsége, bizalmatlansága majdnem tönkreteszi a komolynak ígérkező kapcsolatot...

Sarah Garden - Anya, ​drága
Dayna ​egy szokatlanul érett, érzékeny, fiatal lány, akit édesanyja nagy gonddal nevel. Így tesz Mark anyukája is, bár ő tudja, halálos betegsége miatt fia hamarosan árván marad. Szeretné úgy elrendezni Mark sorsát, hogy nélküle is tudjon majd boldogulni a világban. Dayna a fiú mellé áll, s szerelmük átsegíti Markot életének ezen a nehéz szakaszán. A felnőttkor közeledtével azonban mindketten változtatnak, s ki tudja, szükségük van-e még egyáltalán egymásra? Dayna életébe belép egy jóval idősebb férfi, Sergei, és szokatlanul erős, tiszta kapcsolatuk egyetlen szereplőre sem marad hatástalan. Melyik anya ne szeretné a legjobbat saját gyermekének? Ki ne akarna így vagy úgy segíteni neki, főleg, ha azt látja, hogy az nehéz helyzetben van? Valóban azzal tesszük-e a legjobbat, ha megpróbáljuk irányítani felnövő gyermekünk sorsát? Másrészt mennyire dönthet egy fiatal a saját életéről? Az anyáknak mikor kell, kellene, hogy bízzanak abban, gyermekük önállóan is képes helyes lépéseket tenni? A történetben mindannyian rá kell jöjjenek: a boldogságnak nincs egyetlen, jól megírt receptje, hisz az csak azon az úton érthető el, amit önnöm lelkünk jelöl ki számunkra. El kell szaladnunk minden ránk erőltetett kényszertől és elvárástól ahhoz, hogy megtalálhassuk saját céljainkat, és magunk vehessük kézbe sorsunk formálását. Ez a központi kérdése Sarah Garden legújabb, finom lélekbrázolással megírt könyvének. Az Egyetlenem, A játék neve és a Holtomiglan írója ebben a regényében is hű marad a tőle megszokott stílushoz, és mély emberismeretről tesz tanúságot.

Sarah Garden - Rabul ​ejtett szívek
Laura ​Chambers szerelmi csalódása után elhatározza, hogy ezentúl kerüli a viharos érzelmeket, s úgy véli, Howard Stellar oldalán talán nem fenyegeti szívét újabb érzelmi megpróbáltatás. Állatorvosok lévén Afrikába utaznak, hogy az állatkert gyűjteményét gyarapítsák. Ezzel Laura gyermekkori álma teljesül. Itt Robin Cline, a szafari vezetője fogadja őket, aki London helyett az afrikai vadont választja otthonául. Az elkövetkező napok mindannyiuk számára sok meglepetést tartogatnak...

Sarah Garden - Álmodunk
Aki ​az álmait fejti meg, az utat talál saját érzéseinek gyökereihez. Önmagunk megfejtése viszont sohasem egyszerű feladat, amint e regény hősnője is szembesül vele. Sonja életének eddigi legnehezebb időszakát éli: gyógyíthatatlannak tűnő betegség, egy fájdalmas ízületi gyulladás keseríti meg a napjait, s úrrá lesz rajta a lelkét emésztő szenvedély is. Előbb vagy utóbb döntenie kell, hogy megértő férjével és kislányával marad-e, vagy egykori tanítványából lett szerelmét választja. A testi-lelki fájdalomban és tűzben őrlődő nőnek egy visszatérő álom nyújt reményt - de sikerül-e a végére járnia, hogy mit is sugall valójában? A közvetlen stílusban elmesélt történet szereplőit a szerelem, a barátság és a szeretet utáni vágy hajtja, mégis a képmutatás, az irigység és a hazugság hálójában vergődnek. Gyötrelmekkel teli út visz a szabadulás felé, mégsem lehetetlen rátalálni a helyes ösvényre. Az álmok, ha megértjük őket, mutatják az irányt

Sarah Garden - Ernie
Mike ​Dutton pszichológus, megromlott házassága elől menekülve egy csendes amerikai kisvárosban próbál magánpraxist kezdeni. Este a kutyáját, Marcust sétáltatva megismerkedik a csinos és fiatal Sharon Deellel, aki a helyi filharmonikusok első fuvólistája. A kezdetben véletlenszerű találkozásokból lassan szerelem szövődik, amit a lány torzképű öccse, Barry nehezen visel. A békés hétköznapokat hirtelen beárnyékolja a rettegés, amikor a város fölötti ösvény mentén egy összeroncsolt férfi holttestére bukkannak...

Kollekciók