Ajax-loader

Dönsz Judit könyvei a rukkolán


Dönsz Judit - Hobbiállatok
Tengerimalac, hörcsög, ékszerteknős, egér, kutya, macska, nyuszi, aranyhal, kanári, hullámos papagáj... esetleg csíkos mókus, póni? Te melyikükkel kötnél barátságot? Bármelyiket választod, biztosan sok örömteli percben lesz részed... de ne feledd: kedvencednek egyebekre is szükséged lehet, mondjuk például ennivalóra, vízre, tisztogatásra, mozgásra, kényeztetésre, egyszóval gondoskodásra... Vajon mennyi szülői vagy testvéri segítségre számíthatsz? Elég kitartó vagy? Mennyire erős az elhatározásod? Mire végigolvasod a meghívott állatvendégek bemutatkozását, számos praktikus kérdésre választ kaphatsz.

Dönsz Judit - A dinoszauruszok képes atlasza
A könyv röviden összefoglalja a dinoszauruszokról szóló legérdekesebb tudnivalókat. A nagyméretű illusztrációk nemcsak gyönyörködtetnek, hanem segítenek elképzelni, milyenek is lehettek ezek a fura őslények. A színes képek, ábrák, kiemelt információk önálló olvasásra, ismeretszerzésre bátorítják a gyermeket.

Dönsz Judit - Kész Barnabás - Enciklopédia ​gyerekeknek
Ebben ​a gyönyörűen illusztrál enciklopédiában az Ezerarcú természet, Ég és föld, valamint a Mi világunk legfontosabb tudnivalói mellett seregnyi érdekesség, fontos tények és gazdag illusztráció várja az ifjú olvasókat. A gyermekek felfrissíthetik vagy rendszerezhetik a világról szerzett ismereteiket és új, izgalmas témaköröket fedezhetnek fel. A rövid szöveges információk megértését szemléletes képek, magyarázóábrák, metszetek, vidám rajzok segítik. A könyv folyamatos olvasásra és böngészésre egyaránt alkalmas, s a tanulás hasznos forrásaként hű társa lehet az iskolás gyermekeknek.

Bagoly Ilona - Dönsz Judit - Martonfalvi Zsolt - Szél László - Dinók ​2.
A ​dinoszauruszokról szóló kötet több mint 50 fajt vonultat föl, köztük a híres Tyrannosaurust csakúgy, mint a Giraffatitant vagy az utóbbi évek Nasuceratopshoz hasonló újabb "leleményeit". Rövid és informatív szövegben olvashatók legfontosabb jellemzőik, a feltárásukhoz és fosszíliáik vizsgálatához kapcsolódó tudományos érdekességek, melyek számos friss és érdekes információval bővítik az olvasó ismereteit. E különös őslények kialakulását, történetét, anatómiáját, fejlődését és a nagyobb csoportjaikat is áttekintjük. A színes, mozgalmas illusztrációk egy része 3D-szemüveggel tanulmányozható, amely még közelebb hozza e rég letűnt, fantasztikus őslényekkel benépesített időszak világát.

Dönsz Judit - Márián Katalin - Csürkéné Tóth Dóra - Kölyökkutyák
Sok ​gyerek rajong a kutyákért, és szeretne magának is egyet. Örök barátságot kötni vele, elnyerni a ragaszkodását - remek lehetőség, ugyanakkor felelősség is. Gondoskodni kell róla, időt szánni rá, következetesen nevelni, és mindenekelőtt megismerni. A kutya fejlődését, viselkedését, általános jellemzőit összefoglaló ismeretek mellett a kiválasztás és a "közös" lét feladataiba - etetés, ápolás, elhelyezés, felszerelés - is bepillantást nyújt a kötet.

Dönsz Judit - Mit ​kell tudni a dinókról?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bagoly Ilona - Demeter László - Dönsz Judit - Horváthné Czentye Ibolya - dr. Mártonfalvi Zsolt - Oldal Miklós - Szél László - Dinók ​és más őslények
A ​dinoszauruszok, avagy "rettenetes gyíkok" 160 millió éven át játszottak meghatározó szerepet a szárazföldi élővilágban. Ebben a kötetben 180 képviselőjüket külön-külön is felvonultatjuk, áttekintve a fajok és csoportok legfontosabb jellemzőit. Az Olvasó nemcsak ezekre, hanem számos más elgondolkodtató kérdésre is választ kap, miközben bepillanthat a tudományos kutatásokba, s feltárul előtte a Föld története, a kezdetektől az emberré válásig.

Horváthné Czentye Ibolya - Dönsz Judit - Bagoly Ilona - Kutyák
A ​kutya már több ezer éve hűséges társa az embernek. Segíti a vadászatokon, tereli a nyájat, és akár életét is feláldozza, hogy megmentse a gazdájáét. Hősiessége, ragaszkodása miatt mítoszok, regények és filmek főszereplőjévé vált. Ma is sok gyermek álma, hogy örök barátságot kössön egy kutyával, s gondoskodhasson róla. A kötet ehhez nyújt segítséget alapvető kutyatartási tudnivalókkal - elhelyezés, etetés, ápolás, felszerelés - és számos hasznos tanáccsal. Emellett olvashatunk többek között a „kutyanyelvről" és a viselkedésről, a nyomkövetésről. A „névjeggyel" ellátott képes fajtabemutatóban a legnépszerűbb fajták jellemző sajátosságait - eredetüket, testméreteiket, tartási ismérveiket - gyűjtöttük össze, ami iránymutatóul szolgál a megfelelő kutyafajta kiválasztásához. A háromdimenziós technikával készült látványos képek szinte kézzelfogható közelségbe hozzák a leendő kedvenceket.

Horváthné Czentye Ibolya - Bagoly Ilona - Dönsz Judit - Az ​élővilág csodái
A ​mozgalmas, képes kötetben olvashatunk a színek szerepéről, a szokatlan testformákról, "természetes" találmányokról, trükkökről és szokásokról, melyek legyenek bármilyen furcsák, egy jól összehangolt, bámulatra méltó "rendszer" részei. Fedezzük fel együtt a négyszemű hal, egy téli álmot alvó madár, a több ezer km-t vándorló lepkék, az ultrahanggal tájékozódó delfinek vagy a rettenthetetlen vadász, a tigris titkait.

Dönsz Judit - Állatkölykök
Az ​Állatkölykök című könyv a medvebocsok, az oroszlánkölykök, a krokodilcsemeték, a sünfiak és számos más állat életének első szakaszát mutatja be. Megismerhetjük környezetüket, első próbálkozásaikat, fejlődésük állomásait, szüleik viselkedését. A gyerekeknek írt, könnyen olvasható szöveget oldalról oldalra kis- és nagyméretű, pompás színes illusztrációk teszik szemléletessé és élvezetessé.

Horváthné Czentye Ibolya - Bagoly Ilona - Dönsz Judit - Macskák
A ​házimacskák világában segít eligazodni e gazdagon illusztrált fajtabemutató kalauz, melyben a fényképalbumot a cicafajták legfontosabb tulajdonságait felsoroló névjegy egészíti ki. Emellett kötetünk lapjain megelevenedik a vadászmúlt, és annak története, hogy a rettegett ragadozók családjának kis termetű tagja a vadont elhagyva hogyan vált társunkká: gazdihoz simuló, doromboló háziállattá. Továbbá felfedjük többek között az izzó macskaszemek és a kipattanó karmok titkait, valamint hasznos tanácsokkal látunk el, melyek segítenek abban, hogy a cicatartás ne csak neked, hanem kedvencednek is örömet szerezzen.

Kollekciók