Ajax-loader

Mary Alice Monroe könyvei a rukkolán


Mary Alice Monroe - Tengerparti ​emlékek
Olivia ​egy előkelő charlestoni üzletemberhez megy feleségül, és a vagyona kezelését a férjére bízza. Egyedül a kis tengerparti házát tartja meg magának, ahol a nyarakat tölti. Amikor azonban az egyik nyaralás alatt megismerkedik Russell-lal, a szenvedélyes biológussal, az asszonynak választania kell a kötelesség és a szerelem között.

Mary Alice Monroe - Nyárutó
Amikor ​a nagyanyja meghívja magához Harpert és nővéreit a dél-karolinai tengerparton álló házába, a zárkózott, munkamániás lány csak egy hétvégét akar maradni nála. Ám miután összeveszik zsarnokoskodó anyjával, úgy dönt, az egész nyarat a szigeten tölti. Az új környezetben azonban nagyon elveszettnek érzi magát: sehová sem tartozik igazán, és rádöbben: nem tudja, mit is kezdjen az életével. Ám ahogy telnek-múlnak a napok, a testvéreivel mind jobban egymásra, illetve önmagukra találnak, a nyár végére pedig Harper biztos lesz abban, hogy sorsa a festői szépségű tengerparthoz és a nagyanyja házához köti. Ahhoz azonban, hogy valóra váltsa álmait, sok akadályt kell még leküzdenie. Vajon lesz-e elég ereje, hogy kiálljon magáért, illetve elég bátorsága ahhoz, hogy megnyissa a szívét a családtagjai és egy nem mindennapi férfi előtt, aki mellett igazán boldog lehet? Mary Alice Monroe szívmelengető regényében folytatódik a _Nyári emlékek_ és a _Nyári fuvallat_ című kötetekben megismert három nővér története, amely jól példázza, hogy a feltétel nélküli szeretet megtapasztalása alapjaiban formálhatja át életünket.

Mary Alice Monroe - Ház ​a parton
Amikor ​Cara elveszíti a chicagói állását, és szakít a barátjával, úgy érzi, az élete romokban hever. Épp jókor érkezik tehát az édesanyja telefonhívása, aki arra kéri, látogassa meg őt a mesés dél-karolinai tengerparton álló nyaralójában, és töltse vele a nyarat. Habár az anyjához fűződő viszonya korántsem felhőtlen, Cara visszatér a gyermekkora helyszínére. Ekkor még nem sejti, hogy ez a lépés gyökeres életmódváltást hoz számára. Nemsokára ugyanis magával ragadja a festői táj szépsége, a természet közelségétől a szíve kinyílik az új élményekre, és olyan érzésekre figyel fel a lelkében, amiket korábban sohasem engedett meg magának. A nyaraló felújítása közben esélyt kap arra, hogy kibéküljön az édesanyjával - de vajon sikerül-e megtalálnia önmagát és a régóta vágyott boldogságot?

Mary Alice Monroe - Úszóleckék
Toy ​Sooner sok bajt vészelt át a viharos múltja során. Egyedül a Dél-Karolina partjainál fekvő, idilli szépségű szigeten élő barátnői gondoskodó szeretetének köszönheti, hogy sikerült megtalálnia a helyét a világban, és biztos otthont teremtett a gyermekének. Amikor azonban új kihívásokkal kell szembenéznie a munkahelyén, a múlt démonjai újra kinyújtják felé a kezüket. Toynak pedig hamarosan meg kell tanulnia, hogyan találja meg magában az erőt ahhoz, hogy szembenézzen velük.

Mary Alice Monroe - Nyári ​emlékek
Marietta ​Muir csodás tengerparti otthona, amelyet egykor gyerekzsivaj töltött meg, mostanra némaságba burkolózott. Az idős asszonyt ritkán látogatják meg unokái, akik hajdan / régen / sok évvel ezelőtt minden nyári vakációjukat nála töltötték. Marietta ezt megelégelve meghívónak álcázott ultimátumot küld az azóta már felnőtté lett három lánynak, Dorának, Carsonnak és Harpernek, hogy nála töltsék a nyarat, és vele együtt ünnepeljék az asszony nyolcvanadik születésnapját. Nem titkolt szándéka, hogy a nyári emlékeket megidézve megerősítse a testvérek közötti, korábban igen szoros köteléket. Maga sem tudhatja azonban, hogy a terve miként sül el: a három igencsak különböző női életút fonala összefonható-e még, vagy örökre szétfutnak a világban. Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának első kötetében Carsoné, a szabad szellemű fotósé, a tenger szerelmeséé a főszerep. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban, ezért kapóra jön neki a nagyanyja meghívása. Kiderül azonban, hogy még a meseszép dél-karolinai vidéken sem lelhet megnyugvást a lelkét sanyargató démonoktól, mígnem egy vonzó férfi és egy különleges barát segítségével újra fel nem fedezi a családi kötelékek, a megbocsátás és a szeretet erejét, és rá nem talál önmagára.

Mary Alice Monroe - Parti ​ház kiadó
Ki ​ne örülne annak, hogy az egész nyarat egy tengerre néző házban töltheti? A huszonhat éves, visszahúzódó Heather mégis szorong a gondolattól, hogy kilépjen a komfortzónájából, és elhagyja a szülői házat. Pedig csak pár hónapról van szó, amíg elkészül a munkájával, és megfesti a postai bélyegekre kerülő parti madarakat. A varázslatos táj, a bájos égi vándorok és nem utolsósorban egy jóképű - a szabadidejében állatokat mentő - férfi lassan kicsalogatják a csigaházából, és egyre jobban megnyílik a világ, az emberek, sőt talán a szerelem felé. "Regény az egyszerű örömökről, életünk átértékeléséről és önmagunk megismerésének a hatalmáról." Booklist "Egy történet arról, hogy a természet ereje meggyógyítja a lelket." Library Journal

Mary Alice Monroe - Déli ​karácsony
A ​karácsonyban mindig van valami varázslatos. A tízéves Miller McClellan mégis úgy érzi, hogy ezen a télen élete legrosszabb napjai várnak rá a szeretet ünnepén. Az édesapjának ugyanis végleg ki kell kötnie a halászhajóját, az édesanyja pedig több munkát is elvállal, hogy el tudja tartani a családot. Így aztán semmi esély sincs arra, hogy Miller megkapja azt a kiskutyát, amire már régóta vágyik. De legalább a bátyja, Taylor hazatér Afganisztánból, és ez igazi karácsonyi ajándék lehet mindannyiuk számára. Nemsokára azonban kiderül, hogy Taylor nemcsak komoly testi sebeket, hanem súlyos lelki sérüléseket is szerzett a háborúban, ez pedig még jobban beárnyékolja a mindennapjaikat. A feszült hangulatban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Millernek kell megmentenie az ünnepet... A Dél-Karolina csodálatos tájain játszódó, örök érvényű történet szereplői megértik, mit is jelent igazán a karácsony, közben pedig megtapasztalják az ünnep és a családi kötelékek megtartó erejét.

Mary Alice Monroe - Déli ​menyegző
Nincs ​is annál romantikusabb, mint egy nyári esküvő - vagy kettő! - Amerika legkeresettebb esküvői helyszínén, a Charleston környéki, festői lápvidéken. Több száz éves ültetvények, egy mohos tölgyekkel övezett sétány, egy legendás bálterem, homokdűnék az alkonyatban... Keresve sem lehetne tökéletesebb díszletet találni a két lánytestvér, Harper és Carson menyegzőjéhez. Amikor azonban egy rejtélyes idegen jelenik meg a színen, úgy tűnik, hogy egy családi titok meghiúsítja a várva várt eseményt. A lányok és a nagyanyjuk élete egy szempillantás alatt fenekestül felfordul: kitör a botrány, a szerelmesek összevesznek, még az is felmerül, hogy felbontják az eljegyzést... A Dél-Karolina varázslatos tájain játszódó, bájos, ugyanakkor elgondolkodtató regény szereplői a nem mindennapi eseményre készülődve megtapasztalják, mit jelent az összetartozás, mennyire fontosak a családi kötelékek, illetve hogy a szeretet erejével minden akadályt legyőzhetnek.

Mary Alice Monroe - Nyári ​fuvallat
Dora ​boldogtalan házasságában évekig játszotta a tökéletes anya és feleség szerepét. Férje azonban egy nap beadja a válókeresetet, és az asszony úgy érzi, hogy autista kisfia nevelésében is kudarcot vallott. A válása és az eladandó házzal kapcsolatos megannyi teendő pedig szinte minden energiáját felemészti. Szorult helyzetéből nem talál kiutat. Végül egy rosszullét kell ahhoz, hogy rádöbbenjen: ha újra boldog akar lenni, gyökeres változásokra van szükség az életében, amelyeket csakis önerőből vihet véghez. Elindul hát egy rögös, számára ismeretlen úton, amely a sok megpróbáltatás mellett megannyi örömöt is ígér, és csak remélni meri, hogy a végén nemcsak önmagára, hanem egyúttal haza is talál. Mary Alice Monroe szívmelengető és magával ragadó trilógiájának második kötetében folytatódik a Nyári emlékekből megismert három lánytestvér, Dora, Carson, Harper és nagyanyjuk édes-bús története.

Mary Alice Monroe - On ​Ocean Boulevard
It's ​been sixteen years since Caretta "Cara" Rutledge has returned home to the beautiful shores of Charleston, South Carolina. Over those years, she has weathered the tides of deaths and births, struggles and joys. And now, as Cara prepares for her second wedding, her life is about to change yet again. Meanwhile, the rest of the storied Rutledge family is also in flux. Cara's niece Linnea returns to Sullivan's Island to begin a new career and an unexpected relationship. Linnea's parents, having survived bankruptcy, pin their hopes and futures on the construction of a new home on Ocean Boulevard. But as excitement over the house and wedding builds, a devastating illness strikes the family and brings plans to a screeching halt. It is under these trying circumstances that the Rutledge family must come together yet again to discover the enduring strength in love, tradition, and legacy from mother to daughter to granddaughter.

Mary Alice Monroe - The ​Summer of Lost and Found
The ​coming of spring usually means renewal, but for Linnea Rutledge, it begins a season of challenge. Linnea faces another layoff, this time from the aquarium she adores. For her--and for her family--finances, emotions, and health teeter on the brink. To complicate matters, her new love interest, Gordon, struggles to return to the Isle of Palms from England. Meanwhile, her old flame, John, turns up from California and is quarantining next door. She tries to ignore him, but when he sends her plaintive notes in the form of paper airplanes, old sparks ignite. When Gordon at last reaches the island, Linnea wonders--is it possible to love two men at the same time? Love in the time of COVID-19 proves challenging, at times humorous, and ever changing. Relationships are redefined, friendships made and broken, and marriages tested. As the weeks turn to months, and another sea turtle season comes to a close, Linnea learns there are more meaningful lessons during this summer than opportunities lost: that summer is a time of wonder, and that the exotic lives in our own backyards. In The Summer of Lost and Found, Linnea and the Rutledge family continue to face their challenges with the strength, faith, and commitment that has inspired fans for decades. Mary Alice Monroe once again delves into the complexities of family relationships and brings her signature "sensitive and true" (Dorothea Benton Frank, New York Times bestselling author) storytelling to this poignant and timely novel of love, courage, and resilience.

Mary Alice Monroe - Beach ​House for Rent
Bestselling ​author Mary Alice Monroe returns to her beloved Isle of Palms to tell the poignant, charming story of two women, one summer, and one very special beach house. When Cara Rutledge rents out her quaint beach house on Isle of Palms to Heather Wyatt for the entire summer, it’s a win-win by any standard: Cara’s generating income necessary to keep husband Brett’s ecotourism boat business afloat, and anxiety-prone Heather, an young artist who’s been given a commission to paint birds on postage stamps, has a quiet space in which to work and tend to her pet canaries uninterrupted. It isn’t long, however, before both women’s idyllic summers are altered irrevocably: the alluring shorebirds—and the man who rescues them—begin to draw Heather out of the shell she’s cultivated toward a world of adventure, and maybe even love; at the same time, Cara’s life reels with sudden tragedy, and she wishes only to return to the beach house that had once been her port amidst life’s storms. When Heather refuses to budge from her newfound sanctuary, so begins the unlikeliest of rooming situations. While they start out as strangers, as everything around the women falls apart they learn that the only thing they can really rely on is each other. And, like the migrating shorebirds that come to the island for the summer, these two women of different generations must rediscover their unique strengths so by summer’s end they, too, can take flight in ways they never imagined possible.

Mary Alice Monroe - A ​Lowcountry Christmas
A ​wounded warrior and his younger brother discover the true meaning of Christmas in this timeless story of family bonds. As far as ten-year-old Miller McClellan is concerned, it's the worst Christmas ever. His father's shrimp boat is docked, his mother is working two jobs, and with finances strained, Miller is told they can't afford the dog he desperately wants. "Your brother's return from war is our family's gift," his parents tell him. But when Taylor returns with PTSD, family strains darken the holidays. Then Taylor's service dog arrives--a large black Labrador/Great Dane named Thor. His brother even got the dog! When Miller goes out on Christmas Eve with his father's axe, determined to get his family the tree they can't afford, he takes the dog for company--but accidentally winds up lost in the wild forest. The splintered family must come together to rediscover their strengths, family bond, and the true meaning of Christmas.

Mary Alice Monroe - The ​Summer's End
In ​the powerful and heartwarming conclusion to her bestselling Lowcountry Summer trilogy, New York Times author Mary Alice Monroe brings her readers back to the charm and sultry beauty of Sullivan's Island, South Carolina, to reveal how the pull of family bonds and true love is as strong and steady as the tides. It is summer's end and Sea Breeze, the family's beloved estate on Sullivan's Island, must be sold. It is an emotional time of transition as Mamaw and the three sisters each must face loss and find a new place in the world. Harper, the youngest sister, arrived at Sea Breeze intending to stay only a weekend, but a rift with her wealthy, influential mother left her without direction or a home. During this remarkable summer, free from her mother's tyranny and with the help of her half sisters, Harper discovered her talents and independent spirit. But summer is ending, and the fate of Sea Breeze hinges on Harper's courage to decide the course of her own life. To do so she must release her insecurities and recognize her newfound strengths. She must accept love fully into her life--the love of Mamaw, Carson, and Dora, the love of Sea Breeze and the lowcountry, and most of all, the love of a Wounded Warrior who has claimed her heart. The third book in Mary Alice Monroe's trilogy that brims with "stories that touch the mind and heart of her readers" (Huffington Post), The Summer's End follows three half sisters bound by love for their grandmother and the timeless beauty and traditions of the lowcountry.

Mary Alice Monroe - Swimming ​Lessons
Toy ​Sooner has dealt with enough rough waves in her troubled past. It's only been through the enduring love of a close-knit group of women on this tiny island that she's finally started to find her footing. But as new challenges in her career arise for this young single mother, the choices and demons of her past will catch up to her. Soon Toy will learn that, like the steadfast sea turtles she cares for, a mother must find the strength within herself to make it safely to shore.

Mary Alice Monroe - The ​Beach House
Caretta ​Rutledge thought she’d left her Southern roots and troubled family far behind. But an unusual request from her mother—coming just as her own life is spinning out of control—has Cara heading back to the scenic Lowcountry of her childhood summers. Before long, the rhythms of the island open her heart in wonderful ways as she repairs the family beach house, becomes a bona fide “turtle lady” and renews old acquaintances long thought lost. But it is in reconnecting with her mother that she will learn life’s most precious lessons—true love involves sacrifice, family is forever and the mistakes of the past can be forgiven.

Mary Alice Monroe - Beach ​House Reunion
Cara ​Rutledge returns to her Southern home on the idyllic Isle of Palms. Comforting in its familiarity, it is still rife with painful memories. Only through reconnecting with family, friends, and the rhythms of the lowcountry can Cara release the hold of the past and open herself to the possibility of a new career and love. Meanwhile, her niece Linnea, a recent college graduate with an uncertain future, leaves her historic home in Charleston, with all its entitlement and expectations, and heads to her aunt’s beach house. On the island, she is free to join the turtle team, learn to surf, and fall in love. Remembering the lessons of her beloved grandmother, Lovie, the original “turtle lady,” Linnea rediscovers a meaningful purpose to her life and finds the courage she needs to break from tradition. In “this tender and openhearted novel of familial expectations, new boundaries, and the power of forgiveness” (Booklist), three generations of the Rutledge family gather together to find the strength, love, and commitment to break destructive family patterns and to forge new bonds that will endure long beyond one summer reunion.

Mary Alice Monroe - Beach ​House Memories
Mary ​Alice Monroe, New York Times bestselling author of the Lowcountry Summer trilogy, returns to her beloved South with Beach House Memories, the sequel to The Beach House! Autumn brings haunting beauty to the sun-soaked dunes on Isle of Palms, where Olivia “Lovie” Rutledge lives in her beloved Primrose Cottage. As the seasons change, Lovie remembers one special summer… In 1974, America is changing, but Charleston remains eternally the same. When Lovie married aristocratic, well-connected businessman Stratton Rutledge, she turned over her fortune and fate to his control. But she refused to relinquish one thing: her family’s old seaside cottage. Precious summers with her children on the barrier island are Lovie’s refuge from social expectations and her overbearing husband’s philandering. Here, she is the “Turtle Lady,” tending the loggerhead turtles that lay their eggs in the warm night sand and then slip back into the sea. Then, in the summer of ‘74, biologist Russell Bennett visits to research the loggerheads. Their shared interest brings them together, and soon it blooms into a passionate, profound love—forcing Lovie to face an agonizing decision. Stratton’s influence is far-reaching, and if she dares to dream beyond a summer affair, she risks losing her reputation, her wealth, even her children. This emotional tale of a strong woman torn between duty and desire, between tradition and change, is an empowering journey through the seasons of self-discovery. Until this autumn, this time of winds and tides, of holding on and letting go…

Mary Alice Monroe - The ​Summer Girls
From ​New York Times bestselling author Mary Alice Monroe, the heartwarming first installment in the Lowcountry Summer trilogy, a poignant series following three half-sisters and their grandmother. Three granddaughters. Three months. One summer house. In this enchanting trilogy set on Sullivan's Island, South Carolina, New York Times bestselling author Mary Alice Monroe captures the complex relationships between Dora, Carson, and Harper, three half-sisters scattered across the country--and a grandmother determined to help them rediscover their family bonds. For years, Carson Muir has drifted, never really settling, certain only that a life without the ocean is a life half lived. Adrift and penniless in California, Carson is the first to return to Sea Breeze, wondering where things went wrong...until the sea she loves brings her a minor miracle. Her astonishing bond with a dolphin helps Carson renew her relationships with her sisters and face the haunting memories of her ill-fated father. As the rhythms of the island open her heart, Carson begins to imagine the next steps toward her future. In this heartwarming novel, three sisters discover the true treasures Sea Breeze offers as surprising truths are revealed, mistakes forgiven, and precious connections made that will endure long beyond one summer.

Mary Alice Monroe - The ​Summer Wind
The ​Summer Wind is the second book in Monroe's Lowcountry Summer trilogy, following the New York Times bestselling The Summer Girls. This series is a poignant and heartwarming story of three half-sisters and their grandmother, who is determined to help them rediscover their southern roots and family bonds. It's midsummer and Eudora, nicknamed Dora, is staying at Sea Breeze, the family's ancestral home on Sullivan's Island. For years, Dora has played the role of the perfect wife and mother in a loveless marriage. Now her husband filed for divorce, her child is diagnosed with autism, and her house is on the market. Dora's facade collapses under the weight of her grief and she suffers "broken heart syndrome." Mamaw and the girls rally around Dora--but it's up to Dora to heal herself as she spends the summer prowling the beach, discovering the secrets of the island and her heart. This is a summer of discovery for all the women of Sea Breeze. Carson returns from Florida to face life-changing decisions, Lucille confronts a health scare, and an unexpected visitor has Harper reconsidering her life's direction. When tropical storm winds batter the island, the women must band together and weather the tempest--both the one outside their windows and the raging sea of emotions within each of them. They must learn again what it means to be a sister. It is up to Mamaw to keep the light burning at Sea Breeze to guide the girls through the lies, the threats, and the rocky waters of indecision to home.

Mary Alice Monroe - A ​Lowcountry Wedding
Wedding ​season has arrived in New York Times bestselling author Mary Alice Monroe's next novel in the "distinct, complex, and endearing" (Charleston Magazine) Lowcountry Summer series, set against the romantic, charming Charleston Lowcountry. Nothing could be more enchanting than a summer wedding--or two!--in Charleston's fabled lowcountry. A centuries-old plantation, an avenue of ancient oaks dripping moss, a storied ballroom, a sand dune at sunset... Yet when a stranger arrives, a long held family secret could silence the bells ringing for the Muir sisters. Scandals surface, family bonds are questioned, and promises are broken and renewed. In A Lowcountry Wedding Monroe delves into the heart of marriage, commitment, and family ties. Huffington Post calls the Lowcountry Summer series "the perfect beach read and a whole lot more."

Kollekciók