Ajax-loader

Jean De Brunhoff könyvei a rukkolán


Jean De Brunhoff - Babar ​lakodalma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean De Brunhoff - Babar ​a családapa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean De Brunhoff - Babar ​udvarában
A ​gazdagon illusztrált színes képeskönyvből a legkisebbek megtudhatják, hogyan készülnek egy ünnepségre Babar udvarában.

Jean De Brunhoff - Babar ​otthon
Babart, ​az aranyos kedélyű elefántot nem kell bemutatni a gyerekeknek, hiszen a tv képernyőjéről jól ismerik. A világszerte népszerű Babar-sorozatnak ez a kötete Babar hazájába vezeti el az olvasót, ahol hősünk mint az elefántok királya boldogan él és uralkodik feleségével, Celesztina királynéval együtt. A királyi pár boldogságában osztozik az eleféntok népe is, amikor három ágyúlövés jelzi a három királyi elefántbébi megszületését. Róluk szól ez a vidám képeskönyv, amelyet a szerző eredeti rajzaival jelentetünk meg.

Jean De Brunhoff - Babar ​és a Télapó
- ​Barátaim! - szólalt meg egy napon Zefír, a kis majom, amikor Artúrral, Palikával, Flórával és Adorjánnal beszélgetett éppen. - Képzeljétek csak, milyen csodálatos dolgot hallottam! Az embereknél az a szokás, hogy minden karácsony éjszakáján megjelenik a levegőben egy kedves öregapó, akinek hosszú, fehér szakálla, piros köpenye és hegyes fövege van. Megszámlálhatatlan sok játékot hord a puttonyában, s mindet szétosztja a gyerekek között. Télapónak hívják. A kéményen át közlekedik észrevétlenül, amikor még mindenki alszik. Másnap reggel a cipőkben talált játékok árulják el, hogy a házban járt. Mi lenne, ha írnánk neki, hogy jöjjön el hozzánk, az elefántok országába is? - kezdődik a mese.

Jean De Brunhoff - Babar, ​a kis elefánt
A ​nagy-nagy erdőben született egy kis elefánt. Babar a neve. Az elefántmama sokat szeretgeti, halk énekszóval ringatja a két fa között függő bölcsőben. Babar gyorsan nő. Már a többi elefántgyerekkel játszik. Aranyos kis kópé! Kagylóval gödröt váj a homokba. Egy napon Babar anyukájával sétál, boldogan csücsül az elefántmama hátán, amikor egy csúnya vadász a bokor mögül rájuk lő. A lövés eltalálta és megölte az elefántmamát. A majom rémülten bújik a bokorba, a madár elrepül. A kis Babar sír. A vadász pedig jön, hogy elfogja szegény Babart. Babar ijedtében ész nélkül rohan árkon-bokron át... - kezdődik a mese.

Jean De Brunhoff - Babar ​király
Az ​elefántok Babar király vezetésével építik fel városukat a nagy tó körül, amit királynőjükről Celesztinavárosnak neveznek el. Boldogságvárosnak is hívják, hogy miért, kiderül a történetből…

Jean De Brunhoff - Babar ​utazása
Babar ​király és felesége, Celesztina királynő léghajón nászútra indul. Hamarosan hajótörést szenvednek, illetve léghajótörést. Tengeren, lakatlan szigeten, bálnaháton, óceánjáró hajón és egy cirkuszban játszódik a színes, varázslatosan kalandos, kedves képekkel illusztrált történet, amelynek végén Babar király szerencsésen visszajut birodalmába, hogy ott babari módon uralkodjon az elefántok boldog országában.

Kollekciók