Ajax-loader

Horváth Éva könyvei a rukkolán


Horváth Éva - Macskamisztikum
Amióta ​világ a világ, a macskák életét, viselkedését mindig misztikum övezte. Már az ókori Egyiptomban is nagyon kedvelték őket, leginkább gyakorlati szempontok miatt, majd istenként kezdték tisztelni őket, amikor a föld és termékenység úrnőjét, Bastet istennőt macskafejjel ábrázolták. Vajon milyen képességgel, tudással bírnak ezek az állatok, hogy a mai napig ilyen rajongás veszi körül őket? Vannak-e érzelmeik, és gyógyító képességeik? Ez a téma engem is sokat foglalkoztatott. Így a feltett kérdésekre meg is adtam a válaszokat könyvemben, mégpedig a saját megfigyeléseim alapján. Ha állatbarát vagy, ha érdeklődsz a macskák rendkívüli tudása, képessége iránt, akkor ez a könyv neked íródott. Kellemes kikapcsolódást, jó olvasást kívánok! Szerző

Horváth Éva - Tükörképek ​- avagy egy "lélekbúvár" élettapasztalatai
Blogom ​könyvben való kiadása nem más, mint olyan történetek, események, élettapasztalatok leírása, amelyek mindannyiunk életében előfordult, vagy előfordul. Ha egy-egy történet bárki számara ismerős lenne, az csak a véletlen műve. Minden leírás egy-egy életterületet ölel fel.

Horváth Éva - Lélekfonalak
A ​lélekfonal összeköti a testet a lélekkel. Lelkünk az életünk különböző szakaszaiban más és más módon reagál a bennünk zajló folyamatokra, legyen szó örömről, bánatról, kudarcról, vagy olyan problémákról, amelyeket nem merünk felvállalni. De a lelkünk tüskéket is növeszthet, melyet úgy is elképzelhetünk, mint a faágakon található gallyakat, tüskéket. Könyvem azért kapta a Lélekfonalak címet, mert olyan történeteket tárok az olvasók elé, amelyek bármelyikünk életében előfordulhatnak. Megoldásokat is kínálok minden egyes problémához, hiszen minden jó, ha jó a vége. Ha bárki számára egy-egy történet ismerős, az csak a véletlen műve. Jó olvasást kívánok! Jelenleg a kötet csak előrendelhető, megvásárlásával egy rövid részlet letöltésére van lehetőség, amely az ekönyv megjelenésekor a vásárlói fiókban a teljes regényre frissül. Várható megjelenés: 2015. június 28.

Horváth Éva - Finomságok ​a konyhámból
Az ​olvasók a nevemet már ismerhetik. Most egy másik kreatív oldalamat mutatom meg az olvasóknak. Ez pedig nem más, mint a sütés művészete. Olyan bevált sütemény recepteket gyűjtöttem össze, amelyek az én háztartásomban beváltak, és évek óta családom, és barátaim kedvencei lettek. Remélem a receptek elkészítésével másoknak is örömet fogok szerezni.

Horváth Éva - Szórakozva ​németül
Könyvünket ​forgatva jobban fogod érteni a SAT 1, RTL, Deutsche Welle és a többi német Tv-adó filmjeit sport- és kvízműsorait, modern, aktuális kifejezéseket használva fogsz beszélgetni német ismerősökkel (és sokat fogsz nevetni a mondatok lényegét megvilágító karikatúrákon).

Horváth Éva - Alles ​klar!
Az ​"Alles klar!" célja, hogy a német nyelv fordulatainak bőséges tárházával segítséget nyújtson a nyelvet tanulóknak a kommunikatív nyelvtudás elsajátításában. Ha német ismerőseinkkel beszélgetünk, ugyanolyan közvetlen, könnyed stílusban szeretnénk ezt tenni, mint magyarul. Ahhoz pedig, hogy találó fordulatokkal tudjunk reagálni, készen kapott kifejezéseket, frázisokat kell elsajátítanunk, amelyeket többnyire nem tudunk szótár segítségével magyarról németre fordítani. A kompetencia alapú oktatásnak az a célja, hogy az élő nyelvtudást sajátíttassa el. A kétszintű érettségi vizsgán azt mérik, hogy a tanuló képes-e kommunikációs céljait megvalósítani. A nyelvvizsgákon ugyanez az elvárás. Ez a mintegy 1500 beszédfordulatot tartalmazó gyűjtemény tehát segítség lehet a közép- és emeltszintű vizsgára, illetve közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek. De jól használhatják azok is, akik fel akarják frissíteni, vagy el akarják mélyíteni nyelvtudásukat, vagy például német szakos egyetemi hallgatók. Használhatják azok, akiknek munkájukhoz nap, mint nap szükségük van a német nyelvre.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - Harmónia ​az ételben - Harmónia az életben
Valamennyien ​egészségesek és boldogok szeretnénk lenni. Ehhez azonban nem elsősorban a betegségek elkerülése a fontos, hanem meg kell tanulnunk, hogyan lehetünk lelkileg harmonikusak, munkánkban aktívak, eredményesek. Ebben nyújt segítséget ez a könyv, hangsúlyozva, hogy a főzés makrovegetáriánus módra nem csupán ételkészítés, hanem világszemlélet is.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - A ​fiatalodás művészete
Ki ​ne szeretné megőrizni vagy visszanyerni fiatalságát, rugalmasságát, lendületét, egészségét, testi-lelki harmóniáját!? Sokszor azonban nem tudják, mit is tehetnének mindezért. Ebben a tanácstalanságban kíván segíteni Életmód sorozatunk legújabb, átdolgozott, kibővített kötete,amelynek szerzői azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé, amely a Vízöntő korszakának megfelel. Ősi forrásokból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetárius diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja és harmonizálja.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - A ​fiatalodás titka: makrobiotika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Barinkai Zsuzsanna - Bártfai Judit - Dósa Ágnes - Gulyás Kálmán - Herczog Mária - Horváth Éva - Kutacs Mária - Lovas Zsuzsanna - Molnár Gábor - A ​mediáció
A ​mediációnak vagy más néven közvetítésnek már nálunk is évtizedes múltja van. Ha a felek vitája zsákutcába kerül, a bírósághoz fordulás előtt és gyakran ahelyett kiutat jelenthet egy semleges, harmadik személy bevonása. A közvetítő nem ítélkezik a vitás ügyben, hanem abban segíti a feleket, hogy egy minden érdekelt számára kedvező megoldást találjanak, amit írásos megállapodásukban rögzítenek. A két nagysikerű kiadást megért „Mediáció – a közvetítői tevékenység” című kiadvány folytatásának tekinthető, ugyanakkor teljesen önálló új könyv célja, hogy az egyes területek legjobb gyakorlati és elméleti ismerőinek tolmácsolásában a lehető legteljesebb áttekintést nyújtsa a mediáció – avagy közvetítői tevékenység – intézményéről. A mű először a mediáció alapkérdéseivel ismerteti meg az olvasót: bemutatja a konfliktuskezelés elméletét és gyakorlatát, a különböző tárgyalási módszereket, kitér az egyes közvetítési területek megközelítésbeli sajátosságaira, valamint a mediátorképzés hazai rendszerére. A kötet ezt követően a mediáció törvényi és rendeleti szabályozása mellett részletesen elemzi az egyes közvetítési formák speciális szabályait, továbbá külföldi és hazai gyakorlatát. Így bemutatásra kerül a családi mediáció, az egészségügyi közvetítés, a gazdasági mediáció, a büntetőeljárás során alkalmazható közvetítés, a fogyasztói jogviták alternatív rendezése, valamint a munkaügyi és az oktatási mediáció. Az egyes részterületek bemutatására a legújabb szabályozás alapulvételével, valamint szemléltető ábrák és statisztikai elemzések alkalmazásával kerül sor. A könyv weboldala (www.mediaciokonyv.hu) a kötetben hivatkozott jogszabályok szövege mellett a témához kapcsolódó további hasznos tartalmakkal is segíti az Olvasókat.

Horváth Éva - Szülőföldem ​palóc ételei
Születésem ​óta Palóc vidéken élek. Ismerem a palóc konyha ételeit, fogásait. Gyermekkorom kedvelt ételei voltak azok az étkek, amely a palóc föld konyháját jellemzik. Nagymamám, sőt az anyám is gyakran készített olyan fogásokat, amelyek leginkább jellemzőek ezen vidékre. Sőt jómagam is gyakran készítem el ezen étkeket. Most olyan recepteket gyűjtöttem össze, amelyeket már igen ritkán készítenek el a háziasszonyok, vagy már teljesen más név alatt vált ismerté egy-egy étel. Remélem hasznos receptekkel szolgálok azoknak, akik érdeklődnek a gasztronómia iránt. Jó sütés-főzést kívánok mindenkinek!

Horváth Éva - Künstlerné Virág Éva - Nyulászi Eszter - A ​szabadságharc hétköznapi tanúi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - Boldog ​szülő, boldog gyermek
Napjainkban ​az ember elszakadt a természettől. Mesterséges módon kialakított környezetben, káros hatásoknak kitéve, mesterségesen előállított élelmiszerekkel táplálkozva élünk. Ez az életmód számtalan betegség és lelki probléma forrása lehet. Korunk árubőségében, a reklámok világában a szülők még nagyobb kihívással szembesülnek: Hogyan adjuk meg gyermekeinknek mindazt, ami őket egészséges és boldog élethez segíti? A válasz egyszerű, a saját életpéldánkkal. A gyermek csak akkor fejlődhet harmonikusan, ha a szülők kiegyensúlyozottak. Hogyan töltheti fel magát a túlterhelt szülő? Milyen legyen a felnövekvő gyermek birodalma, a gyerekszoba? Milyen a saját készítésű bébiétel? Hogyan készül Katica varázslevese? Milyen fogásokból álljon az egészséges babazsúr? A hasznos és "jól emészthető" nevelési tanácsokon kívül 103 finom, egészséges, a gyerekek ízlésének is megfelelő – de a család valamennyi tagjának is kifejezetten ajánlott – ételrecepttel is kiegészül a könyv. Az ismert makrobiotikus szerzőpáros sok szülő és pedagógus kifejezett kérésére írta meg életmódkalauzát, amelyet most megújult, kibővített formában adunk olvasóink kezébe.

Horváth Éva - Kálmán György - Nemzetközi ​eljárások joga - a kereskedelmi választottbíráskodás
Nemzetközi ​eljárások joga - a kereskedelmi választottbíráskodás több évtizednyi idő után a szakma kimagasló hivatásos képviselőinak tollából elsőként tekinti át tankönyvi világossággal a nemzetközi polgári eljárásjog intézményeit, az általános és kereskedelmi választottbíráskodást, különös figyelemmel a magyarországi szabályozásra és gyakorlatra, a vonatkozó nemzetközi egyezményekre s az egyes eljárási szabályzatokra, vizsgálódási körébe vonva az ún. alternatív vitamegoldási módokat is. A kötetet a magyar törvény és a New York-i Egyezmény szövege zárja. Horváth Éva a Magyar Gazdasági Kamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság elnöke (1990-), tárgyát közel két évtiezede a Külkereskedelmi Főiskolán, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatja. Nemzetközi kereskedelmi, valalmint verseny- és reklámjogi területeken számos kézikönyv, magyar és nemzetközi közlemény szerzője. Kálmán György a tudományok akadémiai doktora (1980) címzetes egyetemi tanár (1968), az ELTE aranydiplomása, negyed évszázadon keresztül az Országos Tervhivatal titkárságvezetője (1956-1989), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Választottbíróság elnökségi tagja. Az utóbbi fél évszázadban közel tucatnyi könyve és számos egyéb publikációja jelent meg itthon és a nagyvilágban.

Kollekciók