Ajax-loader

Rónaszegi Miklós könyvei a rukkolán


Rónaszegi Miklós - Kartal ​kalandos esküvője
Mi ​tagadás, azokban a régi, kalandos időkben sem volt könnyű kiismerni a lányokat! Lehetett valaki sok csatát megjárt vitéz lovag, népének hű fia, a királynak hű embere, ha egyszer megszerelmesedett, bizony könnyen a bolondját jártatták vele... Nos, valami ilyesmi történik ebben a könyvben is. Régi barátunk, a hős Kartal, beleszeretett a híres-neves, vitéz leányba, Bankó Virágba, s már-már leánykéréssel kezdődne a regény, hogyha... S ezzel talán megindul a páratlanul színes, lélegzetelállítóan izgalmas bonyodalom! Rónaszegi Miklós ezúttal is váratlan fordulatokkal, veszélyes szökésekkel, félelmetes lopakodásokkal, no meg humoros helyzetekkel lepi meg olvasóit. Könyvében kitárul előttünk a XIV.század elejének Magyarországa, s mi dobogó szívvel figyeljük a szép szerelmespárnak Kartalnak és Bankó Virágnak kalandos históriáját.

Rónaszegi Miklós - A ​genovai fogoly
Il ​milione- így csúfolták, vagy inkább becézték a világjáró, híres honfitársukat, a 13. század Velencéjének polgárai. Milliomost, még inkább nagyotmondó embert jelenthetett ez a szó, s arra utal, hogy a derék velenceiek milyen hitetlenkedve fogadták Marco Polo beszámolóit a messzi Keleten tett utazásairól. Mi tagadás, Marco Polo bátor ember volt. Nem sokkal a tatárjárás után eljutott a tatárok nagykánjának udvarába. Huszonnégy év múlva ért haza, teméntelen kinccsel megrakodva. Éghető kőről, földből bugyogó olajról, aranytetejű templomokról és sok más hihetetlen csodáról mesél. Szavait talán hamar elfelejtették volna, ha a genovaiak fogságába nem esik. Fogságának hosszú hónapjai alatt végül tollba mondja útiélményeit. Könyve a középkor egyik legnagyobb hatású olvasmánya lett. Még a felfedezések korának hajósai is rá hivatkoznak, ha a távoli földrészeken aranytetejű házakat kerestek. De vajon hogy született a könyv? Az elmúlt századok során sokan és sokféleképpen igyekeztek megfejteni Marco Polo kalandos életének titkait. Voltak, akik városról városra járva nagy utazását is megismételték - a genovai rabság hétköznapjainak azonba kevés figyelmet szenteltek. Pedig a középkor két nagy városállamának, Velencének és Genovának a vetélkedése a híres korcsuli csatában nem ért véget. Folytatódott békésebb eszközökkel, s kihatott a fogoly a velenceiek sorsára is... Ez az érdekes regény a híres korcsulai flottacsatával kezdődik és felidézi a genovai rabság fojtott hangulatú, izgalmas napjait.

Rónaszegi Miklós - A ​királynő kalóza
A ​legendás hírű, bátor kalózadmirális, Sir Francis Drake Föld körüli útjáról, a spanyolok ellen vívott "magánháborújáról", páratlan hajóskalandjairól szól ez a regény. Lapjain megelevenedik a reneszánsz Anglia élete, a korabeli London és a vitorlás hajók romantikus világa. Anglia harca a spanyolok ellen a tengeri egyeduralom megszerzéséért a spanyol Győzhetetlen Armada megsemmisítésével ér véget - e képpel fejeződik be a regény is -, és a végső tengeri csatában Francis Drake-nek és bátor hajósainak nagy szerep jutott. A regény harmadik kiadása ismét Würtz Ádám illusztrációival jelenik meg.

Rónaszegi Miklós - Rájuk ​fújt az Isten...
Két ​riadt kisgyerek, egy kisfiú meg egy kislány találkozik e regény lapjain. Kalandos viszontagságok közepette, már-már reménytelen helyzetekbe sodródva, néhány felnőtt hasonló sorsában osztozva menekülnek. Mentik legalább az életüket, miközben a fejük felett a 16.század leghatalmasabb hajóhadának büszke vitorlái dagadoznak a szélben. 1588-at írnak a naptárak, A katolikus spanyol király II. Fülöp megindította Legyőzhetetlen Armadáját az eretnek Anglia ellen. Úgy tervezte hogy egyszerűen lerohanja a szigetországot amely már amúgy is sok borsot tört az orra alá. Mi lett a hadjárat vége? Mi lett a két űzött kisgyerek sorsa? A páratlan feszültségű jelenetekben, váratlan izgalmas fordulatokban és látványos tengeri csaták leírásában bővelkedő regény ezekre a kérdésekre adja meg a választ.

Rónaszegi Miklós - Hínáros ​tenger
E ​név: Kolumbusz Kristóf - már évszázadok óta fogalom. E dátum: 1492 - újkori történelmünk fordulópontja. A hajó: A Santa Maria - a felfedezések történtének legbüszkébb vitorlása. A genovai hajós azzal a céllal vágott az ismeretlen nyugati óceánnak, hogy - történelemben először - megkerülje a Földet, és Indiába jusson. Lankadatlan érdeklődéssel figyeljük néhány figuráinak életét, akiket számtalan kalandon átvergődve, megmerülve a gyilkos indulatok, szerelemes szenvedélyek, nagyratörő álmok és rettentő csalódások "hínáros tengerébe" végül is a Santa Marián hoz össze sorsuk, s legyűrve félelmüket, leszámolva már-már életükkel is, nekivágnak a hajós mendemondák hínáros tengerének, a szörnyekkel teli ismeretlen óceánnak. A középkori Spanyolország káprázatos forgatagos képét vetíti elénk a szerző, s miközben végigvezet bennünket az egyetemek termein, a pestises falvakon, a bikaviadalok arénáin, a spanyol falvak és kikötők kocsmáin - észre sem vesszük, hogy a hajó emlékezetünkbe vésődött igazán: a Santa Maria, a nagy dátum, 1492 és a merész admirális Kolumbusz Kristóf alakja.

Rónaszegi Miklós - Kartal ​visszatér
Hát ​hogyne térne vissza, hiszen a Kartal-könyvek minden olvasója várva várta már a hős vitéz újabb kalandjainak történetét! Senki se hitte igazán, hogy a hajdani rettenetes lovag kalandos esküvője után végképp eltűnik majd a szemünk elől. A sorozat harmadik kötete tehát eleget tesz a várakozásnak, sőt meglepetéssel szolgál: a hős Kartal mellett két ifjú legényke körül bonyolódnak e történet szálai. Sőt, e regénynek tulajdonképpen ők az igazi hősei - jóllehet kalandjaik hátterében a felnőttek tervei állnak. Úgy tűnhet, nem csak az olvasók várták tehát kedvenc hősünk visszatérését - e regény szereplői is abban bizakodnak, hogy a híres-neves dalia visszatérve elvágja majd a sanda összeesküvések kusza szálait, és talán a boldog befejezéshez vezeti az izgalmas és érdekfeszítő cselekményt.

Rónaszegi Miklós - Az ​indián hercegnő
"A ​nagy játszma", "A hínáros tenger" és "A királynő kalózá"-nak írója ezúttal is távoli időkbe, messzi, kalandos utakra hívja olvasóit. A történet színhelye az első amerikai angol település: Jamestown erődje. Főhőse pedig John Smith kapitány, a Magyarországot is megjárt híres kalandor katona, akit ma méltán tisztel nemzeti hősként Amerika. De nem egyedül csak róla szól a regény. Hiszen előttünk válik a félszeg, álmodozó nyársforgató gyerekből, Tom Savage-ből, megrázó élmények és egy szép szerelem hatására talpig férfi, valóságos hős, és szemünk láttára lesz a nagyravágyó, különös-kedves indián lányból, Pokahontaszból az angol gyarmatalapítás másik hőse: az "indián hercegnő". Hármuk fordulatos, romantikus históriája egyben Amerika sok véren, kínlódáson keresztültörő első időszakának jelképe is. A titokban, izgalmakban, tengeri viharokban és indián csatákban bővelkedő regényt Szecskó Tamás rajzai díszítik.

Rónaszegi Miklós - A ​Sánta Bölény
Nagy ​indiánregények írójának egyik kedves könyvét tartjátok kezetekben. Olyan világról ír benne, amely már a messzi múlté. Okos Hód Fiának izgalmas, szép története jó kétszáz esztendővel ezelőtt játszódik, amikor Észak-Amerika távoli vidékein még csak az indiánok voltak egyedüli urai erdőnek, mezőnek, hegyeknek, vizeknek. Igaz, nem volt könnyű az életük, nemegyszer éheztek is, de legalább szabadok voltak. Még nem láttak fehér embert, vagy csak akkor találkoztak vele először. Nos, egy ilyen első találkozás képe is felvillan ebben a történetben. Írója azt szeretné, ha szívetekbe zárnátok fiatal hősét, aki majdnem olyan, mint amilyenné ti szeretnétek válni: bátor és merész, tiszteli szüleit, szereti testvéreit, ismeri, óvja, védi a természetet, barátja az állatoknak, s persze minden nehéz pillanatban igyekszik derekasan megállni a helyét.

Rónaszegi Miklós - A ​rovarok lázadása
A ​rovarok lázadása Budapesten játszódik, filmszerűen pergő képekben. Hová tűnt dr. Perjés Zoltán, a kiváló agysebész? Mivé jut a tudomány, ha méltatlan kezekbe kerül?

Rónaszegi Miklós - Az ​ördögi Liquor
Lehetséges-e ​egy embert - egészen sejtjeinek elemi rendszeréig - felbontani, és utána minden károsulás nélkül teljesen változatlan alakban újra megalkotni? Ez foglalkoztatja a regény kistisztviselő főhősét, az amatőr biológust, akit diákkorában kisemmiztek a továbbtanulásból. Az élet furcsa véletlenjeként a maga kezdetleges eszközeivel és jó szakirodalmi tájékozottságával már-már sikerül rájönnie a porbléma megoldására. Ekkor detektívregénybe illő körülmények között - egykori törtető osztálytársa, most egy nagy kutatóintézet vezető embere -, a felfedezés saját ötleteként valósítja meg, ha...és ezen a ponton kezdődik tulajdonképpen a regény, egy sejttani felfedezés körüli hajsza izgalmas története.

Rónaszegi Miklós - Olvasgatni ​való
Köszöntöm ​az olvasót! Napjaink rohanó embere rendszerint nem a szoba sarkában, nem kényelmes fotelban olvas. Villamos zörög alatta, földalatti száguld vele, vagy éppen egy autóbusz lökdösi ide-oda, amikor félkézzel előhúzza táskájából kedves könyvét. Azám, de messzire nem jut benne. Mire a hősnő csókra nyújtaná ajkát, neki át kell szállnia. A nagy regény csodája megszakad, az író szava csukladozik. Emberünk olvasni szeretne, de csak olvasgatásra van módja. Ezért gondolom hát, hogy olvasgatni való könyvvel ajándékozom meg régi és újabb olvasóimat. Oldalain versek, novellák, színdarabok, kisebb, nagyobb cikkek, amolyan "színesek" követik egymást , hogy rohanó életünk szusszanásnyi szüneteit kitöltsék. Fogadják szeretettel!

Rónaszegi Miklós - Az ​a híres Háry János
Híres ​bizony, mert ugyan ki ne ismerné a nagyotmondó huszár nevét, aki a maga életének kalandjaiból meg az innen-onnan hallott mesékből gyúrta káprázatos történetét, valamikori hallgatóságának nagy örömére. Csak kevesen tudják róla, hogy valóban élt. Közel százötven esztendeje írta róla Az obsitos című költeményét Garay János. Az öreg katona és neve így lett fogalommá. Történetét új szereplőkkel, új kalandokkal gazdagította Kodály Zoltán népi ihletésű csodaszép daljátéka, a Háry János, amelynek néhány alakját ebben a vidám kisregényben is felismerhetitek. Akik majd e könyv után olvassák a költeményt, vagy nézik, hallgatják meg a dalljátékot, már ismerősként csodálhatják a régi, immár klasszikus alkotásokat. E könyv meséje persze mégis más. Szerzője úgy fűzte sorba Háry János vidám és izgalmas kalandjait, ahogyan a huszáranekdoták és a népmesék hagyománya, no meg a maga képzelete megkívánta.

Rónaszegi Miklós - A ​gézengúzok a Hortobágyon
Tercsi, ​Karcsi, Berci! Itt vannak hát ismét ezek a kedves gézengúzok! Hiszen ismeritek csodás kalandjaikat! Ők voltak, akik megtalálták egy elveszett kisbaba szüleit (film is készült a történetből _Kismaszat_ címmel); ők voltak, akik szellemekkel viaskodtak a Balaton partján...és most sem akárhová, hanem a világhíres magyar pusztára a Hortobágyra veti őket a szerencséjük. Megjósoljuk, ámultok - bámultok majd, hogy mi minden történik ezzel a három jópajtással. Hol szörnyen izgalmas, hol meg kacagtatóan vidám fordulatok követik egymást ebben a regényben is, amelyet kedvenc írótok Rónaszegi Miklós nyújt át nektek szeretettel.

Rónaszegi Miklós - "Színház ​az egész világ"
William ​Shakespeare nevét és műveit szerte a világon ismerik. Harminchét színdarab, két elbeszélő költemény, százötvennégy szonett hirdeti emlékét és nagyságát. Alakjával és munkásságával immár négy évszázada foglalkozik az irodalom. Életéről mégis alig tudunk valamit, talány maradt mint a mai napig. Ezt a talányt igyekszik fejtegetni Rónaszegi Miklós érdekes életrajzi könyve, melyben megismerteti az olvasót a nagy drámaíró korával, számos művével, és e műveken keresztül rajzolja elénk William Shakespeare-t, a színészt, és drámaírót. "A drámaírás fejedelme ő - mondja hőséről a szerzőt. - Aki hát igazán érteni akarja, ne csak olvassa műveit. Nézze és hallja is... Mennyi mindent tudunk meg belőlük az életről, az emberi lélekről - önmagunkról." A Shakespeare megismeréséhez és megértéséhez vivő első úton vezeti el az olvasót Rónaszegi Miklós könyve.

Rónaszegi Miklós - Kartal ​utolsó kalandja
Részlet ​a könyvből: "Hiszen találkoztam én a halállal nem is egyszer. A király lovagja voltam, forgolódtam nehéz csatákban, viaskodtam sokféle kalandban. Vágtam is, öltem is. Láttam barátot is, ellenséget is halódni. Megszoktam a halált. Akinek kard van a kezében, megszokja azt. Hanem ez a halál más volt. Borzongató, gúnyos, kegyetlen és nevetséges. Akár egy rossz álom! Hallgassátok csak!... Az Úr 1342. évét írták. Jakab havában jártunk. Ilyenkor, júliusban az egész ország az aratás izgalmában él. Aki még nem vágta le a búzáját, az eget lesi folyton, nem jön-e alattomos jégverés az utolsó pillanatban. Morzsolgatja a kalász,t várjon-e még vele, nem fog-e peregni a szem? Bőséges aratás ígérkezett azon a nyáron. Ahogy most visszaemlékezem, az az esztendő volt Károly Róbert királyunk országlásának legszebb éve. Az egész ország pedig mintha máris a mennyei paradicsomhoz volna hasonló. Mit is mondjak? A nyár nyár volt, mégsem aszályos, a tél tél volt, de sosem kegyetlen, a földek dúsan teremtek, a nyájak kövérre híztak, az erdők vaddal, a folyók hallal teli voltak. A béke és a bőség ideje közelgett, így aztán az emberek szívében is megkondult valami kis harang, virágos jókedvük kerekedett, egyszeriben mindenki nyájas és mosolygós lett. Bizony mondom, a gazdag kalmár vagy a védtelen nő is magányosan járhatta az ország útjait, soha senkitől bántódása nem esett."

Rónaszegi Miklós - A ​nagy játszma
Benyovszky ​a XVIII. század végének egyik érdekes és titokzatos alakja. Balsorsa messzire űzi hazájától. Mint az orosz cárnő száműzöttjét, az akkori "világvégére", Kamcsatkába hurcolják, ahonnan társaival együtt merész bátorsággal megszökik, és számtalan izgalmasnál izgalmasabb kalandon átesve, hazatér Európába. Kalandjai azonban ekkor sem érnek véget. Csakhamar az egyik francia gyarmaton látjuk viszont: a madagaszkári francia helyőrség parancsnoka lesz. S ekkor derül ki, hogy a "kalandor", a "világcsavargó" nyughatatlan reformátor, a felvilágosodás híve, szabadságot szerető és a nép szabadságáért életét is áldozni tudó ember. A madagaszkári bennszülöttek megszerették, s végül királyukká választottál Benyovszky Móricot. Máig is úgy él a köztudatban, mint "Madagaszkár magyar királya".

Rónaszegi Miklós - Gellért ​püspök szeretője
Volt-e ​szeretője Szent Gellértnek vagy sem? - Ez maradjon ennek az izgalmas, szép regénynek a titka. Annyit mégis elárulhatunk, hogy írója különös, kalandozásokra hív bennünket az elmúlt évezred első századába, Szent István királyunk korába. Vajon szó szerint kell-e értenünk a krónikákat és legendákat, vagy soraik között olvasva váratlanul új értelmet kap sok minden? A történetben így jutunk szinte emberközeli kapcsolatba Szent Istvánnal, Szent Imrével, Gizella királynéval és persze a regény címében szereplő, különös vértanúságot szenvedő Szent Gellérttel. A történetben életre kelnek a falvak emberei is, hogy hihető sejtéseket sugalljanak az ezidáig meg nem fejtett magyar ősvallás titkairól.

Rónaszegi Miklós - Keserű ​komédia
Háromszáz ​évvel ezelőtt élt, komédiázott és alkotott Moliére, a világirodalom klasszikus rangú drámaírója. A francia király udvari kárpitosának fia, Jean Poquelin beáll színésznek, majd Moliére néven maga viszi színpadra azt a sok emberi gyengeséget, fonákságot, amit egy forrongó korszak: a polgárosodó Franciaország napról napra elébe állít. Kifigurázza a "Kényeskedők"-et, gyilkos humorával leleplezi az álszent "Tartuffe"-öt, a "A fösvény"-ben pedig pénzimádó polgárt... És sorolhatnánk tovább alkotásait, melyek oly sok gyönyörűséget és mulatságot szereztek három évszázadot át a nézőknek, és szereznek ma is. Moliére korát, életét, műveinek létrejöttét és a kiváló drámaíró küzdelmeit mutatja be Rónaszegi Miklós "Keserű komédia" című regényes életrajzában.

Rónaszegi Miklós - A ​gézengúzok a Balatonnál
Itt ​van hát megint a három kedves gézengúz: Tercsi, Karcsi, Berci! És velük a teméntelen bonyodalom, izgalom és kacagás. Ezúttal a híres "magyar tenger"-hez, a Balatonhoz igyekeznek, hogy együtt töltsenek egy boldog hetet Berci nagymamájának kis meseházában. Csakhogy az ígéretes nyaralást már az első percekben megzavarják különböző események. Elvész egy horgászbot, egy kulcscsomó meg egy nagymama, ráadásul valaki titokzatos, fenyegető üzeneteket hagy hátra a szépséges Tihany különböző helyein. Amikor aztán leszáll az éjszaka, és telihold világítja meg a tájat... no de a többi maradjon ennek a fordulatos, izgalmas és nagyon mulatságos regénynek a titka. Akik annak idején nagy élvezettel olvasták _A gézengúzok meg az idegenforgalom_ c. történetet, most sem csalódnak majd. A gézengúzok újabb kalandjain jót lehet nevetni.

Rónaszegi Miklós - Indián ​halál
Új ​kiadásban jelenik meg Rónaszegi Miklósnak, a kalandos történelmi históriák írójának szép regénye. Virginiába vezeti olvasóit, a jól ismert erdőkbe, kedves indiánjai közé. Izgalmas csatározások, erdei lopakodások, elkeseredett párbajok és derűs pillanatok váltogatják egymást a történetben, amelynek főhőse Pokahontasz, az "indián hercegnő". Neve jól ismert név Amerika történelmében. Elválaszthatatlan Jamestownnak, az első amerikai angol gyarmat megalapításának históriájától. S ezzel máris érthető, hogy a regény címe nemcsak néprajzi érdekességre utal, hanem jelképes értelemben egy ősi életforma gyengéit is jelzi. Történelmi, néprajzi, természetrajzi hitelesség - mindez csak ráadás. Az Indián halál elsősorban mindvégig lebilincselően izgalmas, érdekes olvasmány, maradandó élmény az indiánregények kedvelőinek.

Rónaszegi Miklós - Botrány ​a suliban
Nincsen ​olyan suli, amelyben időről időre ki ne törne valamilyen botrány. Gondoskodik arról a diáknép! Hanem ami ebben az iskolában történt, ahhoz már köze van a tudománynak... sőt a fantasztikumnak is! Mert mi lenne akkor, hogyha... de csitt, egy szót se arról, hogyan követik egymást az események ebben a mulatságos és nagyon izgalmas könyvben! Mégis elárulhatjuk: szerzője régi barátotok, nagy indiánregények, kalandos történelmi históriák, fantasztikus történetek szerzője, aki arról nevezetes, hogy sosem hagyja cserben olvasóit. No lám, most is arról álmodozik, amiről a legtöbb kisdiák. De jó is volna a más bőrébe bújni... főképpen a feleltetés perceiben. Nem is csoda aztán, hogyha a suliban - kitör a botrány.

Rónaszegi Miklós - Az ​indián királyfi
Olvasói ​kívánságnak tett eleget a szerző, amikor a nagy sikerű _Az indián hercegnő_ és az _Indián halál_ után folytatta kedvenc hősének, Tom Savage-nek lélegzetelállítóan izgalmas és megejtően szép históriáját. Ízig-vérig kalandregény, méghozzá kalózregény a javából _Az indián királyfi_, amelynek lapjain hiteles képekben elevenedik meg a XVII. század óceánjának képe. Kalózok, halászok, indiánok arca villan elénk, no meg egy kicsiny bárka sziluettje. A bárka nyílt tengeren hányódik. S rajta egy utas, a hajdani szép indián hercegnő Pokahontasz felserdült fia, akinek minden vágya, hogy Angliából visszahajózzék népéhez, Amerikába. Sikerül-e vagy sem? - ez már maradjon ennek az érdekes regénynek a titka!

Dala László - Dékány András - Rónaszegi Miklós - A ​Föld és lakói
Megismertet ​a Föld felfedezésével, népeinek életével.

Rónaszegi Miklós - Így ​élt Marco Polo
E ​könyv hőse nem akármilyen ember. Világutazó, aki jó hétszáz esztendővel ezelőtt indult el csodálatos, akkoriban szinte hihetetlennek tetsző útjára. Szülővárosából, Velencéből távozva átvágott Ázsia hegyein, folyóin és sivatagain, hogy végül a rettegett tatárok Nagy Kánjának fővárosába - a mai Pekingbe - érkezzék. Onnan csak huszonnégy év múlva jutott haza. Tollba mondta úti élményeit; írása a középkor legnagyobb könyvsikere lett. Felfedező hajóskapitányok, kereskedők, tudósok és kincsekre éhes kalandorok haszonnal forgatták Marco Polo naplóját. E napló alapján vezet el bennünket könyvünk szerzője az izgalmas útra. Érdekes és tanulságos képet ad a korabeli Velencéről, a középkor világáról, a tatár birodalom kialakulásáról, a tatár birodalom kialakulásáról, és megpróbálja felkutatni hősének gyermekkorát, életének homály fedte szakaszait.

Dala László - Dékány András - Kocsis Ferenc - Kulin György - D. Major Klára - Rónaszegi Miklós - A ​világ és az ember
Bemutatja ​a bennünket körülvevő természetet és a világmindenséget; megismertet a Föld felfedezésével, országaival, népeinek életével; beszél a Földünket benépesítő élőlényekről s arról, hogy milyen utat tett meg az élővilág az őslényektől a mai növényekig. állatokig és az emberig; felvázolja az emberiség történetének nagy korszakait és legizgalmasabb eseményeit; ügyesen foglalkozik a technika történetével az ősi szerszámoktól a mai távvezérlésű gépekig. 8-10 éves gyerekek számára nyújt tudományos világképet, megfigyelésre, rendszerezésre, összehasonlításra, a dolgok és jelenségek közti kölcsönhatás felfedezésére ösztönöz 400 oldalon, mintegy 200 oldalnyi rajzzal, részletes tárgymutatóval.

Rónaszegi Miklós - A ​gézengúzok az Alpok alján
Hurrá! ​- akik már ismerik őket, repesve várják újabb kalandjukat! Akik még nem ismerik őket, azoknak elárulhatjuk: nem kis élményben lesz részük! A szerző régi barátotok, kalandos történelmi regényeit, csodás indián históriáit immár nemzedékek olvasták. Ő az, aki sosem hagyja cserben olvasóit, mindig újabb és újabb meglepetéssel kedveskedik. Híres gézengúzai (Tercsi, Karcsi, Berci) ezúttal hazánk nyugati határszélére vetődnek. Kőszeg városában "szívják a történelmi levegőt". Elárulhatjuk, a teméntelen, harsogó vidámság közben mélyebben zengő hangokat is hallunk. Karcsi bosszút esküszik Fülesbagoly tanár úr ellen, és persze elvárja, hogy pajtásai is vele tartsanak. Hogy mi lesz ebből?...

Rónaszegi Miklós - A ​rettenetes Kartal
Izgalmas ​kérdések tartják állandó feszültségben az olvasót, miközben élvezettel halad a pergõ cselekményű történelmi regényben: vajon ki az igazi király? Megtartja-e szavát Loránd, a szavatartó lovag? Hol rejtõzik a sokszor emlegetett Rettenetes Kartal? Megkerül-e a híres királyi ékszer, Szent István koronája?

Rónaszegi Miklós - A ​gézengúzok meg az idegenforgalom
Igaza ​van apunak. Ezeket a gézengúzokat egy percre sem lehet magunkra hagyni. Lám, az ember azt hinné, vakáció idején unatkoznak a városban rekedt nebulók, de nem kell több, csak hogy összetalálkozzék a három jómadár, Tercsi, Karcsi, Berci, és máris elszabadul a pokol. Most is lótnak-futnak, hol nevetnek, hol meg bőgnek, folyik a hajsza Budapest városának nevezetes látnivalói körül. Ami az idegenforgalmat illeti, hőseink egy kisbabának mutogatják a látnivalókat. A baba buzgón szopizik, és noha jó gyerek, mégis sok gond van vele. Igaz, neki is akad gondja, éppen csak nem mondja, mert még nem tud beszélni. Rónaszegi Miklós könyvében egymást érik az izgalmas és mulatságos fordulatok: annyi történelmi kalandregénye után ezúttal sem hagyja cserben olvasóit. Reméljük hogy kedves gézengúzaival találkozni fogunk még.

Kollekciók