Ajax-loader

Elizabeth Little könyvei a rukkolán


Elizabeth Little - Filmszakadás
Egy ​egocentrikus filmrendező, egy távoli sziget, egy évtizedekkel ezelőtti gyilkosság… Marissa Dahl, a félénk, de sikeres vágó elutazik a Delaware közelében fekvő kis szigetre, hogy együtt dolgozhasson a legendás – és legendásan sokat követelő – filmrendezővel, Tony Reesszel egy szokatlan sztorijú filmen. Meghal egy lány. Ebből nem sok mindenre lehet következtetni, de ez Marissát nem aggasztja. Akármilyen a forgatókönyv, az ő feladata ugyanaz; napjait a vágószobában fogja tölteni, és azt csinálja, amiben a legjobb: képekből történetet hoz létre. Hamarosan azonban rájön, hogy a forgatáson semmi nem olyan, amilyennek lennie kellene, sőt semmi nem olyan, amilyennek látszik. Pletykálnak itt balesetekről és kínos helyzetekről, gyakori botrányokról és veszélyes tervekről. A stáb egyik felét már elbocsátották, a másik fele pedig fel akar mondani. Még a színészek is tudják, hogy valami nincs rendben, és láthatóan senki nem tudja, mi történt az előző vágóval, Paullal… Marissa megismerkedik két kalandvágyó és szemtelen kamasz lánnyal, akik elhatározzák, hogy megoldják azt a valódi bűntényt, amely a film központi témája, és hamarosan Marissa is csatlakozik a nyomozáshoz. Az egyetlen probléma az, hogy a gyilkos talán még mindig szabadlábon van. És lehet, hogy újra ölni fog… A forgatás kulisszái mögött játszódó krimi merész humorral jutalmazza a gyilkosság és őrület iránti kulturális függőségünket – igazi, letehetetlen remekmű a bűnügyi regények egyik legszemélyesebb hangú írójától.

Elizabeth Little - Dear ​Daughter
“Quick-witted ​and fast-paced, this debut mystery should be a hit with Gone Girl fans.” —People magazine "This is an all-nighter . . . The best debut mystery I've read in a long time."—Tana French “A really gutsy, clever, energetic read, often unexpected, always entertaining. I loved Janie Jenkins’s sassy voice and Elizabeth Little’s too. In the world of crime novels, Dear Daughter is a breath of fresh air.” —Kate Atkinson, New York Times bestselling author of Life After Life A sensational debut thriller featuring an unforgettable heroine who just might have murdered her mother Former “It Girl” Janie Jenkins is sly, stunning, and fresh out of prison. Ten years ago, at the height of her fame, she was incarcerated for the murder of her mother, a high-society beauty known for her good works and rich husbands. Now, released on a technicality, Janie makes herself over and goes undercover, determined to chase down the one lead she has on her mother’s killer. The only problem? Janie doesn’t know if she’s the killer she’s looking for. Janie makes her way to an isolated South Dakota town whose mysteries rival her own. Enlisting the help of some new friends (and the town’s wary police chief), Janie follows a series of clues—an old photograph, an abandoned house, a forgotten diary—and begins to piece together her mother’s seemingly improbable connection to the town. When new evidence from Janie’s own past surfaces, she’s forced to consider the possibility that she and her mother were more alike than either of them would ever have imagined. As she digs tantalizingly deeper, and as suspicious locals begin to see through her increasingly fragile facade, Janie discovers that even the sleepiest towns hide sinister secrets—and will stop at nothing to guard them. On the run from the press, the police, and maybe even a murderer, Janie must choose between the anonymity she craves and the truth she so desperately needs. A gripping, electrifying debut novel with an ingenious and like-it-or-not sexy protagonist, Dear Daughter follows every twist and turn as Janie unravels the mystery of what happened the night her mother died—whatever the cost.

Elizabeth Little - Amíg ​a lányod voltam
Janie ​Jenkins szexi, okos, és nemrég szabadult a sittről. Évekkel ezelőtt a lányt az évtized perében elítélték anyja meggyilkolásáért. Ártatlanul ült, vagy mégsem? Az anyja gyönyörű volt, gazdag és elviselhetetlen. Úgy játszott a férfiakkal, ahogy macska az egérrel. Valaki brutálisan végzett vele, és Janie nevét írta fel vérrel a holttest mellé. Szabadulása után a lány megfogadja, megtalálja anyja valódi gyilkosát... A nyomok egy Dakota állambeli porfészekbe vezetnek, ahol mindennek és mindenkinek története van. Egy kifakult fotó, egy elhagyott ház, egy gyűrött napló - mindösszesen ennyi maradt a lányra az anyai örökségből, ám ez is éppen elég ahhoz, hogy mindent összezavarjon. Janie egy dologban biztos: gyűlölte az anyját. De hogy megölte volna? Az álmos kisváros sötét titkokat őriz, és a médiával, a rendőrséggel és egy nem akármilyen rosszakaróval a nyomában Janie kénytelen időben leleplezni magát, ha nem akarja újra ő elvinni a balhét...

Kollekciók