Ajax-loader

Stephanie Barron könyvei a rukkolán


Stephanie Barron - Jane ​and the Barque of Frailty
In ​her latest spellbinding escapade, Jane Austen arrives in London to watch over the printing of her first novel, and finds herself embroiled in a crime that could end more than her career. For it is up to Jane to tease a murderer out of the ton, lest she—and her country—suffer a dastardly demise.… On the heels of completing Sense and Sensibility, Jane heads to Sloane Street for a monthlong visit with her brother Henry and his wife, Eliza. Hobnobbing with the Fashionable Great at the height of the Season, Jane is well aware of their secrets and peccadilloes. But even she is surprised when the intimate correspondence between a Russian princess and a prominent Tory minister is published in the papers for all to see. More shocking, the disgraced beauty is soon found with her throat slit on Lord Castlereagh’s very doorstep. Everyone who’s anyone in high society is certain the spurned princess committed the violence upon herself. But Jane is unconvinced. Nor does she believe the minister guilty of so grisly and public a crime. Jane, however, is willing to let someone else investigate—until a quirk of fate thrusts her and Eliza into the heart of the case…as prime suspects! Striking a bargain with the authorities, Jane secures seven days to save herself and Eliza from hanging. But as her quest to unmask a killer takes her from the halls of government to the drawing rooms of London’s most celebrated courtesan, only one thing is sure: her failure will not only cut short her life. It could lead to England’s downfall. A compulsively readable, uncommonly elegant novel of historical suspense, Jane and the Barque ofFrailty once again proves Jane Austen a sleuth to be reckoned with.

Stephanie Barron - Jane ​and the Ghosts of Netley
In ​her seventh captivating adventure, Jane Austen finds her crime-solving mettle put to the test in a confounding case of intrigue, murder, and high treason. Among the haunted ruins of an ancient abbey, Jane is drawn into a shadow world of dangerous secrets and traitorous hearts where not only her life is at stake—but the fate of England. As Jane Austen stands before the abandoned ruins of Netley Abbey, she imagines that ghosts really do haunt the centuries-old monastery. But the green-cloaked figure who startles her is all too human and he bears an unexpected missive from Lord Harold Trowbridge, one of the British government’s most trusted advisers—and a man who holds a high place in Jane’s life.Trowbridge tells Jane about a suspected traitor in their midst—and the disastrous consequences if she succeeds. But is Sophia Challoner, a beautiful widow with rumored ties to Emperor Bonaparte, really an agent of the enemy? Dispatched to Netley Lodge, Jane sets about gaining the confidence of the mysterious and intriguing lady even as Trowbridge’s grim prediction bears fruit: a British frigate is set afire and its shipwright found with his throat cut.It’s clear that someone is waging a clandestine war of terror and murder. But before Jane can follow the trail of conspiracy to its source and unmask a calculating killer, the cold hand of murder will fall mercilessly yet again—and suddenly Jane may find herself dying for her country. Elegantly intriguing, Jane and the Ghosts of Netley is a beautifully crafted novel of wit, character, and suspense that transports Jane and her many fans into a mystery of trulyhistorical proportions—and a case that will test the amateur sleuth’s true colors under fire.

Stephanie Barron - Jane ​and the Unpleasantness at Scargrave Manor
Visiting ​the estate of her friend Isobel, the newly married Countess of Scargrave, Jane Austen is drawn into a mystery when Isobel's husband dies suspiciously and the bereaved young bride is implicated in the murder.

Stephanie Barron - Az ​udvarház rejtélye
Amikor ​Jane meglátogatja kedves barátnőjét, Isobel Payne-t, Scargrave úrnőjét, szörnyű tragédia közepébe csöppen. Isobel középkorú férje váratlanul rosszul lesz, majd néhány óra leforgása alatt meghal. Halála lesújtja az ifjú feleséget, aki azonban hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy ez még csak a kezdet: fenyegető levelet kap, melynek névtelen szerzője őt és az earl unokaöccsét házasságtöréssel… és gyilkossággal vádolja. Isobel, a botránytól rettegve, Jane-hez fordul segítségért. Jane megoldhatatlannak tűnő rejtéllyel áll szemben. Szorítja az idő: ha meg akarja akadályozni, hogy barátnőjét a Newgate börtönből a vesztőhelyre vigyék, le kell lepleznie a valódi tettest vagy tetteseket - ám azt álmában sem gondolná, hogy eközben az ő élete is veszélybe kerül.

Stephanie Barron - A ​hely szelleme
Jane ​ezúttal tehetős bátyja, Edward vendégszeretetét, a Kent megyei vidék szépségét és az előkelő társaság nyújtotta örömöket élvezi Godmershamben, amikor az augusztusi lóversenyhét egy futamán szörnyű gyilkosság történik, igen különös körülmények között. Az áldozatnak, egy helyi bankár kétes hírű, francia feleségének, aki sorra rabolta el a környékbeli úriemberek szívét, számos ellensége lehetett - Edwardnak mint békebírónak nincs könnyű dolga, amikor hozzáfog, hogy kiderítse, mi történt. Az éles szemű Jane-re, a rejtélyek kedvelőjére természetesen számít a nyomozás során. Az Austen testvérek Lizzy, Jane kedves sógornője segítségével lépésről lépésre közelebb jutnak a megfejtéshez: vajon a férj vagy egy féltékeny szerető a gyilkos, a hölgy egy adósa, netán politikai szál húzódik az események hátterében...? "Könnyed kis krimi... a legjobb az egészben, hogy a történések központjában maga Jane Austen áll, aki szellemes és okos; semmiben nem emlékeztet kora ájuldozós, finomkodó, affektáló hölgyeire." - The Denver Post

Stephanie Barron - A ​szolgáló titka
Jane ​Austen 1806 augusztusában Derbyshire dombos vidékén élvezi a nyarat édesanyjával, nővérével, Cassandrával és kuzinjával, Mr. Cooperrel, mígnem egy felhőtlennek induló napon egy szőke hajú, szép arcú fiatalember holttestére bukkan a Miller's Dale-völgy feletti domboldalban. Nem sokkal később még nagyobb lesz a döbbenete, amikor megtudja, hogy a halott nem is férfi, hanem egy fiatal szolgáló, aki ura, Mr. Charles Danforth ruháját viselte, amikor meggyilkolták. Tess Arnold Penfolds Hall gyógynövényes kamrájáért volt felelős éveken keresztül, míg egy nap indiszkrét viselkedés miatt el nem bocsátották. Vajon egy, a völgyben szabadon kóborló, háborodott elméjű ember végzett vele, vagy útjában állt valakinek, és ezért kellett meghalnia? Éles elméje és a bajt mindig kiszagoló orra most is nagy veszélybe sodorja Jane Austent - hiszen a gyilkos fényes nappal ugyanúgy lecsaphat, ahogyan azt az éj leple alatt tette.

Stephanie Barron - Egy ​boszorkány portréja
1804 ​karácsonya táján Miss Austen, aki meglehetősen unalmasnak találja Bath városát, végre érdekes megbízást kap régi ismerősétől, Lord Harold Trowbridge-től. Az úriember arra kéri, hogy tájékozódjon unokahúga, Lady Desdemona esetleges szívügyei felől, a hölgy ugyanis megszökött és nagyanyja védőszárnyai alá menekült kérője, a kétes hírnévnek örvendő Lord Swithin elől. A hölgy diszkrét szemmel tartása az özvegy hercegné házában megrendezett estélyen venné kezdetét, amikor azonban váratlan esemény kavarja fel a város nyugalmát: mialatt a társaság szórakozik, az egyik szobában holtan találják a helyi színtársulat vezetőjét. Lord Harold és Jane, akit segítségül hív a nyomozáshoz, egyetlen nyomon tud elindulni – meg kell tudniuk, kinek a szemét ábrázolja az a titokzatos miniatúra, amelyet gyilkosa a leszúrt férfi mellkasára helyezett. Az idő pedig igencsak sürgeti őket: ha nem bukkannak a gyilkos nyomára, a lord ártatlanul gyanúba keveredett unokaöccsét vonják felelősségre a tettért. „Akik sajnálták, hogy Jane Austennak oly rövid élet adatott, vigaszt meríthetnek a tudatból, hogy kedvencük e lapokon tovább él.” – Drood Review of Mystery

Stephanie Barron - A ​titokzatos tiszteletes
Jane ​és családja kellemes pihenésben reménykedve a tengerpartra utazik. Épp úton vannak, amikor szörnyű vihar kerekedik, és a kocsijuk felborul. Ennek a balesetnek köszönhetően találkoznak a titokzatos Mr. Geoffrey Sidmouthszal. Ki lehet ez az öntörvényű, a társadalmi elvárásokra fittyet hányó férfi? Jane szívesen nyomozna egy kicsit a gyanúsan viselkedő úriember és angyali szépségű társa, Mademoiselle LeFevre után, ám egyik nap olyasmi történik, ami még inkább felkelti a kíváncsiságát. Miért akasztanak fel egy halászt a parton, és mit jelent a fehér liliom a bitófa tövében? És ki lehet a hírhedt Tiszteletes, akiről az emberek csak suttognak, de akiről senki sem sejti, hogy kicsoda? Az írónő egyre több mindent megtud "az éjszaka munkásai"-ról, ugyanakkor egyre jobban össze is zavarodik. Fényt kell derítenie egy újabb gyilkosságra, és le kell lepleznie a Tiszteletest még akkor is, ha netán kiderülne, hogy az illető azonos azzal férfival, aki időközben rabul ejtette a szívét. "Méltó az elődjéhez - ez a könyv kész gyönyörűség." - Publishers Weekly

Stephanie Barron - Jane ​and the Madness of Lord Byron
The ​restorative power of the ocean brings Jane Austen and her beloved brother Henry, to Brighton after Henry’s wife is lost to a long illness. But the crowded, glittering resort is far from peaceful, especially when the lifeless body of a beautiful young society miss is discovered in the bedchamber of none other than George Gordon—otherwise known as Lord Byron. As a poet and a seducer of women, Byron has carved out a shocking reputation for himself—but no one would ever accuse him of being capable of murder. Now it falls to Jane to pursue this puzzling investigation and discover just how “mad, bad, and dangerous to know” Byron truly is. And she must do so without falling victim to the charming versifier’s legendary charisma, lest she, too, become a cautionary example for the ages.

Kollekciók