Ajax-loader

Oltványi Tamás könyvei a rukkolán


Oltványi Tamás - A ​milliós játék
Mennyi ​juhot kell legeltetni ahhoz, hogy Ivan Lendl megnyerje a Mesterek Tornáját? Miért nem kedvelte Björn Borg a diszkókat, de miért ragaszkodott kocsijában az autórádióhoz? Meddig tartott a világ leghosszabb teniszmérkőzése? Haltak-e meg mérkőzés közben teniszbírók? Miért építettek teniszpályát a Fehér Házban? Hol lehet a világon a legdrágábban pályát bérelni? Miféle leszbikus botrány rázta meg a női teniszt a nyolcvanas évek elején? S végül, de nem utolsósorban: vajon mennyit keresnek a világsztárok, közöttük a magyarok? Kérdések, amelyekre e könyv válaszol. Egy könyv, nem csak teniszjátékosoknak...

Oltványi Tamás - A ​halál árnyékában
A ​félelem körülbelül fél perc elteltével kerített hatalmába. Az Alfasud könnyed eleganciával vette a hosszú egyenes szakaszt követő "Hella S"-kanyart, majd közel 200 kilométeres sebességre gyorsulva közelítette meg az enyhe jobb-fordulót. Csúcssebességre váltott, s valósággal belefúrta magát a több mint 700 méteres egyenesbe. Mindezt fél perc leforgása alatt. Aztán csikorogtak a fékek, a vezető körül eddig nyugodtnak tetsző világ is megremegett. A Forma 1-es versenypályán soha nem utazott külföldit elfogta a félelem. Villanásnyi idő alatt elfutottak szemei előtt a B, O, S, C, H betűk - s csak a rendkívül éles jobbkanyarból kifordulva volt ideje arra gondolni, hogy a gyorsasági autós világbajnokság egyik legfélelmetesebb és legnehezebb szakaszán jutott túl: a zeltwegi "Österreichring" befelé döntött, lejtőn elhelyezkedő, ezért igen nehezen vehető "Bosch-kanyaron". Ott, ahol az Alfasud másodpercek töredéke alatt 60 kilométerre csökkentette a sebességét - ott, ahol a kehelyszerűen kiképzett ülésbe préselődött utasra, a normálisnál kétszer nagyobb nehézségi erő szakad rá. Ott, ahol eluralkodott a félelem...

Oltványi Ottó - Oltványi Tamás - A ​vég
Nicolae ​Ceausescu bukása és a romániai forradalom 1989-ben.

Oltványi Tamás - A ​terrorkígyó méregfoga
Idézet ​az exnácik, az újfasiszta terroristák és az ellenük küzdők véres harcát bemutató könyvünkből: "Az olasz félrerántotta a kormányt, szitkozódni kezdett, hogy a rendőrök már megint erőszakosan hajtottak ki a főútvonalra. Semmit nem sejtett, hiszen az effajta magatartás a rendfenntartó erők részéről megszokott a dél-amerikai országokban. Csakhogy a fehér kocsi utasai továbbra is elállták az útját, sőt hárman ki is szálltak, s Pagliali autója felé indultak. Máig sem tisztázott pontosan mi történt: tény az, hogy másodpercek elteltével lövések dörrentek, s Pagliali véresen bukott a kormány mögé."

Oltványi Tamás - Csúcsok ​titkai 1959-1988
Egy ​idézet a szovjet-amerikai csúcstalálkozók eddig nem ismert "emberi pillanatait" felvillantó könyvből: "Megmutatták nekünk a kánkán nevű táncot. A tánc abból állt, hogy a görlök felhúzzák szoknyájukat és hátsójukat mutogatják... ez pornográfia - mondta Hruscsov." S további kérdések, melyekre izgalmas választ talál az olvasó: - Ki evett legtöbbet a csúcstalálkozókon? - Hogyan került Brezsnyev női ágyba az USA-ban? - Ki öltözteti Raisza Gorbacsovát? - Miért késett Kennedyné miatt az elnöki különgép? - Mi a "lehallgatásmentes lakókocsi"? - Hány mesterlövész védi a politikusokat? - Látja-e a jövőt Ronald Reaganék jósnője?

Oltványi Tamás - Vérfürdő ​a sivatagban
Repülőgép ​eltérítés magyar utasokkal Prágában, mészárlás a mecsetben Brüsszelben, pokolgépes merényletek Írországban, véres túszszedés NSZK-ban... Ázsiában, Afrikában, Amerikában... A terrorakciók, amelyeket földünk különböző pontjain egyre gyakrabban hajtanak végre, félelemben tartanak embereket, városokat, olykor még országokat is. Véres áldozataik pedig többnyire az ártatlan emberek közül valók, hiszen az esztelen öldöklés nem válogat, nem ismer határokat. A schwechati tragédiáról, vagy a görögországi turistamészárlásról szóló híradások sajnos magyar áldozatokról is beszámoltak. Az izgalmas, filmszerűen, sodró lendülettel megírt könyv nemcsak az elmúlt évtizedek és a közelmúlt terrortámadásairól szól, hanem azokat a kommandóegységeket is bemutatja, amelyeket a terroristák ellen hoztak létre. A Delta Force, a GSG9, a SAS és a többi különítmény sikerei - és balsikerei - New Yorktól Genfig és Entebbétől Mogadishuig vezetnek.

Oltványi Tamás - Milliárdosok ​a füvön
A ​könyv a világ egyik legnépszerűbb, misztikummal és rengeteg pénzzel övezett játékába nemcsak a golfozót vezeti be, hanem a fény, a csillogás, a "felső tízezer" életmódja iránt kíváncsi, de a golfot legfeljebb csak a képernyőről ismerő olvasót is. Kiderül például, hogyan szeretett végleg egymásba a golf miatt a két színész világsztár, Catherina-Zeta Jones és Michael Douglas, s vajon miért képtelenek szabadulni a golftól azok az ismert szermélyiségek, akik egyébként a szórakoztató iparban vagy más sportágban is sokra vitték: a sor Ronaldótól Arnold Schwarzeneggeren át Justin Timberlake-ig terjed. Bepillantást enged a könyv a golffal kapcsolatos drámai történetekbe is. Kiderül, miért nevezik a világ leghíresebb pályáját, Augustát a"halál torkának", hogyan viselik a hisztérikus feleségek golf-milliárdos férjeik félrelépéseit, és miért ütöttek gazdag amerikaiak Henry Ford birtokán naponta több ezer labdát az óceánba. Eddig ismeretlen, de hihetetlenül érdekes titkok rejtélye is megoldódik: miért éppen a golfozást ismerő hadifoglyok építették a II. világháborúban a leghosszabb menekülési alagutat az egyik német koncentrációs táborban? Hogyan hatott a fajüldözéséről hírhedt Ku Klux Klan az amerikai golfra? Miként volt képes a "golfozók bandája" titokban irányítani a hatvanas-hetvenes években a legnagyobb világhatalom politikáját? No és természetesen fény derül arra, miért áramlik félelmetes mennyiségű pénz éppen ebbe a sportágba, kik a legnagyobb sztárok, s mit tettek azért, hogy rengeteg pénzt keressenek. Választ ad a könyv arra is, hogyan vezet 2700000 próbaütésen keresztül az út a golf és a pénzhegy csúcsára.

Kollekciók