Ajax-loader

Erdélyi Z. Ágnes könyvei a rukkolán


Erdélyi Z. Ágnes - Együtt ​finomabb 2
Balzsamos ​levegő, fénylő csillagok, dallamos tücsök ciripelés-a nyári este örömei. És ha mindehhez még asztali örömök is társulnak? Receptkönyvünkben sok grillen, parázson készíthető étellel találkozhatnak. A szabadban sült ételek egészen különleges zamatot kapnak a levegőből, a füsttől, a kellemes sütögetés közben pedig újra egynek érezhetjük magunkat a természettel. A pattogó tűz, a hunyorgó parázs, az ínycsiklandó illatok segítségével kikapcsolódhatunk a modern világ fárasztó rohanásából. ráérősen rakhatjuk a tüzet, várhatunk a parázsra, pácolhatjuk a húsokat- és közben jót beszélgethetünk családtagkainkkal, együtt falatozhatunk és iszogathatunk a bvarátainkkal, és együtt töltődhetünk fel a nyári este békéjével.

Erdélyi Z. Ágnes - Tarr Béla: Családi tűzfészek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdélyi Z. Ágnes - Kovács Mária - Szőts István
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdélyi Z. Ágnes - Fakanál Recepttár 99/2.
A könyv témája az Advent és a Karácsony, 139 oldalon receptekkel, sok-sok ötlettel.

Erdélyi Z. Ágnes - Nők ​Lapja nosztalgia - A nyolcvanas évek
1980-ban ​büszkén figyeltük, ahogy Farkas Bertalan magyar űrhajós is meghódítja a világűrt, elsirattuk John Lennont, és titokban szurkoltunk a lengyelországi Szolidaritásnak, 1989-ben pedig számunkra is hihetetlenül gyorsan és könnyedén, de szerencsére vér nélkül megváltoztattuk az addig megdönthetetlennek tűnő rendszert. Közben eltelt egy évtized, a 80-as évek. Már nem olyan derűsen és lendületesen, mint a 70-es. Minden évre jutott egy- két áremelés, és egyre jobban éreztük, hogy mennyi minden nem működik. A Nők Lapja viszont ekkor sem vesztett semmit népszerűségéből: hétről hétre százezrek vásárolták, olvasták lelkesen színvonalas riportjait, útleírásait, színészinterjúit, és merítettek belőle hasznos életvezetési tanácsokat. Az elmúlt évben megjelent Nők Lapja Nosztalgia A hetvenes évek sikere nyomán idén a nyolcvanas évekkel folytatjuk a könyvsorozatot.

Erdélyi Z. Ágnes - Nők ​Lapja nosztalgia - A hetvenes évek
A ​Nők Lapja több évtizede kíséri mindennapjainkat. Kibírta a kemény és az egyre puhuló diktatúrát, átvészelte a rendszerváltást. Olyan ereje van, amilyen csak egy nőnek lehet. És ahogy szállnak az évek, nemhogy öregedne, éppenséggel egyre fiatalabb. Most rövid látogatásra visszatérünk a hetvenes évekbe. A mai érett felnőtteknek még nem történelem: olyan, mintha csak most lett volna. De ki emlékszik már a részletekre: hogy egy forintba került a metró, hogy sorba kellett állni a banánért és a legjobb kocsinak a Lada számított. A Nők Lapja egyedi hangulatú nosztalgiakötete egyaránt segít felidézni a közelmúltat középkorúnak és fiatalnak, akikben azóta is közös, hogy nagy számban és nem szűnő szeretettel olvassák ezt a nagy hagyományú lapot, amelynek képeiben, cikkeiben, interjúiban, portréiban benne van az elmúlt fél évszázad történelme - közös életünk.

Erdélyi Z. Ágnes - Jeanne ​Moreau
Jeanne ​Moreau Párizsban született 1928. január 23-án Anatole-Désiré Moreau és Katherine Buckley gyermekeként. Tanulmányait az Edgar Quinet Nemzeti Drámaművészeti Főiskolán, valamint a Konzervatóriumban végezte. 1948–1952 között a Comédie Française, 1953–tól a Théâtre Nationale Populaire tagja volt. 1949 óta szerepel filmekben. 1975-ben ő volt a cannes-i fesztivál és a párizsi nemzetközi fesztivál elnöke. 1986–1988 között a Filmművészeti Akadémia elnöke volt. 2001 óta a Francia Színművészeti Akadémia tagja. wikipedia

Erdélyi Z. Ágnes - Hermann Irén - 33 ​világhírű magyar a XX. századból
Gyakran ​előfordul, hogy ha külföldön járva szóba kerül Drakula, a D-day, a Simpson család, vagy a Microsoft Word program, még a legidegenebb külföldi is rögvest sorolja a fogalmakhoz kapcsolható magyar személyeket. Nem véletlen ez, hiszen rengeteg olyan alkotás, tárgy, találmány, film vagy tett vesz körbe minket, amik magyar származásúak. Gondolhatunk a mára már igazi hungarikumnak számító operettre, melynek legendás művésze a siófoki származású Kálmán Imre. Ide tartozik a számtalan háborút megörökítő, világhírű Robert Capára, vagy eszünkbe juthat természetesen a XX. század legjobb futballistájának megválasztott Puskás Ferenc is. 33 világhírű magyart és érdemeiket gyűjtöttük össze, ebbe a nagyszerű kiadványba színes illusztrációkkal, szellemes stílusban, minden korosztálynak!

Erdélyi Z. Ágnes - Fakanállal ​a Balatonfüred-csopaki borvidéken
A ​mai Balaton már nem a lukas lángosokról, felvizezett, édes borokról vagy unalmas, közhely-szerű éttermekről szól. Balatonfüred és Csopak környékét manapság egy virágzóan fejlődő, boraira, gasztronómiájára és kultúrájára tudatosan odafigyelő és egységesen fellépő helyi közösség jellemzi. Álomvilág lett belőle, hihetetlen gyorsasággal, ráadásul a fejlődés nem ért véget. Aki járt már itt, biztosan visszatér. Ha más nem újra megkóstolni a Karolina kávéház méteres kalácsát, elücsörögni a Jásdi pince borteraszán egy újabb pohár chardonnay mellett vagy végigkóstolni Szabó Bálinték különleges kecskesajtjait amennyiszer csak lehet. Aki még nem járt itt, annak remek kalauz lehet e könyv, próbálják ki, érdemes!

Kollekciók