Ajax-loader

Otfried Preussler könyvei a rukkolán


Otfried Preussler - Torzonborz ​újabb gaztettei
Megszökött ​a dutyiból Torzonborz, a rabló! Ráadásul Nagymamát is elrabolta! Ez a fordulat őszintén megdöbbenti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót és Üstöllési főtörzsőrmestert is. De vajon mihez kezdjenek? Azt remélik, hogy Háy asszonyság, a városka jósnője segít nekik, hogy újra együtt lehessenek Nagymamával...

Otfried Preussler - Torzonborz ​megjavul
A ​Torzonborz, a rabló és a Torzonborz újabb gaztettei után itt a trilógia befejező darabja, a Torzonborz megjavul. Otfried Preußler legeslegutolsó paprikajancsis és vizétlászlós története. Újra felbukkan Torzonborz, a rabló. És ez bizony megrémíti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót, Nagymamát, sőt még Üstöllési századost is. De akkor ijednek meg csak igazán, mikor Torzonborz bejelenti: szögre akasztja széles karimájú kalapját és felhagy a rablómesterséggel. Vajon mihez kezd ezután az egykori héttőrös gazember...?

Otfried Preussler - A ​kis szellem
A ​kis szellem minden éjjel pontban éjfélkor fölébred. Vígan várja Bagolykő várának összes termét, és meglátogatja öreg barátját, Uhu bácsit. De közben arról ábrándozik, milyen jó lenne nappal látni a világot! Csupán egyetlenegyszer... Addig nem nyugszik, míg egy verőfényes napon a kívánsága váratlanul nem teljesül. Ekkor izgalmas kalandok sora veszi kezdetét, és nem csak a kis szellem számára. A Kolibri Klasszikus sorozatban a Torzonborz-történetek után egy újabb Otfried Preußler-mesehős, a kis szellem válhat generációk kedvencévé.

Otfried Preussler - A ​kis boszorka
A ​kis boszorka sajnos még csak százhuszonhét esztendős, így a nagy boszorkák nem fogadják be maguk közé. Ezért úgy dönt, ha már nagy nem tud lenni, legalább jó lesz. Ezzel az elhatározással izgalmas és mulatságos kalandok sora veszi kezdetét… Otfried Preussler, a Torzonborz-trilógia és A kis szellem alkotójának újabb kedves regénye a Kolibri Klasszikusok sorozatban.

Otfried Preussler - Torzonborz, ​a rabló
Paprika ​Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a héttőrös rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé... A klasszikusnak számító német gyerekkönyvszerző, Otfried Preußler története immár 50 éve kicsik és nagyok kedvence. Több mint harminc nyelven olvasható - most végre magyarul is. A Kolibri Klasszikusok sorozat első darabját Torzonborz további kalandjai és a szerző kiváló meseregényei követik.

Otfried Preussler - Krabat
A ​koselbruchi malomban titokzatos iskola működik: a félszemű Mester varázslást tanít tizenkét tanítványának, köztük a tizennégy éves Krabatnak, aki szegényen és árván érkezik a malomba. Krabat eszével és szorgalmával hamarosan kitűnik a többiek közül, s idővel ráébred, micsoda gonosz erők játékszere ő és tizenegy sorstársa. Lázadni próbál, szövetségeseket keres és talál a tanítványok közt, ám a legnagyobb segítség a faluból érkezik egy kántorlány személyében, akibe Krabat szerelmes lesz. Az izgalmas, fordulatokban gazdag regény jó és rossz összecsapásának megrendítő, hősies, örök érvényű története.

Otfried Preussler - Krabat ​(angol)
One ​of Neil Gaiman’s favourite scary stories for children. Set within a world of sorcery and wizardry, much like an 18th Century Harry Potter, Krabat tells the story of a 14-year-old beggar boy lured to a mysterious mill by a series of frightening dreams and apparitions. He becomes an apprentice to the master of the watermill where he joins the eleven other young journeymen who work there. Much to his surprise Krabat soon discovers that the mill is actually a school of black magic and he is expected to learn much more than just a normal miller’s trade. Krabat studies hard and becomes the master’s star pupil, but when he falls for a local village girl the depth of the masters evil and the darker secrets of the mill begin to reveal themselves. One by one his fellow classmates perish from mysterious, unexplained accidents and Krabat realises he must use all of the dark magic skills he has learned to secure his escape. Now a major motion picture starring David Kross (The Reader, War Horse).

Otfried Preussler - Das ​kleine Gespenst
Jede ​Nacht pünktlich zur Geisterstunde erwacht das kleine Gespenst. Vergnügt geistert es durch Burg Eulenstein und besucht seinen Freund, den Uhu Schuhu. Sein größter Wunsch ist es, die Welt einmal bei Tageslicht zu sehen. Doch alle Versuche, nach dem Ende der Geisterstunde wach zu bleiben, schlagen fehl. Doch als dieser Wunsch unversehens Wirklichkeit wird, beginnt ein aufregendes Abenteuer. Vom Sonnenlicht getroffen wird aus dem weißen Nachtgepenst ein schwarzes Tagesgespenst, das in der Stadt für jede Menge Unheil und Verwirrung sorgt.

Otfried Preussler - Erntelager ​Geyer
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Otfried Preussler - Der ​kleine Wassermann
Als ​der Wassermann eines Tages nach Hause kam, sagte die Wassermannfrau zu ihm: "Heute musst du ganz leise sein. Wir haben nämlich einen kleinen Jungen bekommen." "Was du nicht sagst!", rief der Wassermann voller Freude. "Einen richtigen kleinen Jungen?" In der Welt der Fische, Schnecken und Muscheln wächst er auf, der kleine Wassermann mit den grünen Haaren, den Hosen aus Fischschuppen und der roten Zipfelmütze. Tagtäglich erlebt er neue Abenteuer, bis es Winter wird und das Eis den Mühlenweiher zudeckt.

Otfried Preussler - El ​Pequeño Fantasma
Los ​seres nocturnos no están hechos para la luz del día. El búho Uho, gue era muy sabio, ya había prevenido acerca de ello al fantasmita. Pero el fantasmita no quiso hacerle caso. Ere tanta su curiosidad... Y, además, ¿quién hace ya caso de un viejo búho? El fantasmita, si bien vivía feliz, estaba algo cansado de vagar de noche por el castillo de Piedramochuelo, entre viejos retratos y armaduras, y de jugar con los murciélagos que revoloteaban alrededor de las altas torres. Así que decidió ser un fantasma de día. ¿Qué pasó entonces? Primero: que al exponerse a la luz del sol, el pequeño fantasma se volvió negro como el carbón. Y luego: que su presencia diurna en la ciudad de Montemochuelo, trastornando sin querer la antes plácida vida de sus habitantes, originó las divertidas aventuras, los inquietantes acontecimientos y los insospechadores lances que se relatan con todo detalle en este libro. Pero... no anticipemos el desenlance. Os deseamos, eso sí, que disfrutéis con la lectura de estas páginas y con la contemplación de los muchos dibujos intercalados en ellas.

Otfried Preussler - Málévári ​ribillió
Én, ​Punktum Jeremiás, Málévár jegyzője írtam le az utókornak városom igaz történetét. Ebből megtudhattok mindent szeretett városunk felemelkedéséről és bukásáról. Nem hallgattam el és nem színeztem ki semmit. Mindent úgy jegyeztem le, ahogy megtörtént. Beszámoltam eleink bölcsességéről, mely romlást hozott ránk, s amiért az unokák kénytelenek voltak ostobának tettetni magukat. Nem feledkeztem meg a balul sikerült sószüretről, a pompás városházánkról és őfelsége látogatásáról sem. (Felteszem, ezt ő sem feledi a világ végezetéig.) Remélem, okulni fogtok Málévár esetéből, (még ha nem is vagytok olyan éleseszűek, mint mi), s a ti városotok nem ér ilyen csúfos véget. Sose feledjétek, hiába tartotta is távol falainktól a macskát Lihegi Sámuel polgármesterünk, az egerészkutya nem kevésbé veszélyes.

Otfried Preussler - Krabat ​(német)
Immer ​wieder hört Krabat, der vierzehnjährige Waisenjunge, im Traum diese Worte - und neugierig macht er sich auf den Weg. Es scheint ein großes Geheimnis um diese Mühle im Koselbruch zu geben, und Geheimnisvolles geschieht auch, sobald Krabat dort eintrifft, um sich als Lehrling zu verdingen ...

Otfried Preussler - Neues ​vom Räuber Hotzenplotz
Der ​Räuber Hotzenplotz ist entkommen. Und hat auch noch die Großmutter entführt. Kasperl, Seppel und Wachtmeister Dimpfelmoser sind bestürzt. Was hat Frau Schlotterbeck, die Hellseherin, einen guten Rat für sie...

Otfried Preussler - Kökény ​és Bozont
Van-e ​nagyobb boldogság a világon, mint hűséges, igaz barátra lelni? Kökény, a kalapos manó a Hetvenhéttölgyes-erdőből és Bozont, a gubancos-bozontos kobold az Irdatlan Rengetegből már sok izgalmas kalandot élt át együtt. Most, hogy Bozont beköltözött az erdei manó házikójába, új világ tárul föl előtte. Eddig azt sem tudta, hogy van asztal meg szék. Azt meg végképp nem, mi az a kémény - szeretné hát megvizsgálni közelebbről... Csakhogy beleszorul! No de mire való a legjobb barát, ha nem arra, hogy kihúzzon minket szorult helyzetünkből? Otfried Preußlernek, a Torzonborz-trilógia világszerte népszerű szerzőjének újabb gyerekkönyve a Kolibri Klasszikusokban!

Otfried Preussler - Der ​Räuber Hotzenplotz
Der ​Räuber Hotzenplotz hat Großmutters Kaffeemühle gestohlen! Kasperl und Seppel wissen, was zu tun ist. Sie müssen ihn fangen. Aber das ist gar nicht so einfach. Denn als Kasperl und Seppel ihm eine Falle stellen, geraten sie selber in die Fänge von Räuber Hotzenplotz und vom bösen Zauberer Petrosilius Zwackelmann.

Otfried Preussler - Hotzenplotz ​3
Hotzenplotz ​ist wieder aufgetaucht und versetzt Kasperl, Seppel, Großmutter und Herrn Dimpfelmoser in helle Aufregung. Zwar will er seinen Räuberhut an den Nagel hängen, aber auch ein ehemaliger Räuber muß schließlich von etwas leben.

Otfried Preussler - Kökény, ​a kalapos manó
Egy ​szép őszi napon Kökény, a kalapkészítő manó félbehagyja a lekvárfőzést, és inkább kirándulni indul. Hiába, a legszorgalmasabb manónak is szüksége van egy kis kikapcsolódásra és kalandra! Útközben pedig kaland akad bőven, több is, mint szeretné... Még szerencse, hogy a bajban új barátra lel, akinek az oldalán még a vad Setenetter is legyőzhető! A _Kökény, a kalapos manó_ az Otfried Preussler új meseregény-sorozatának első része.

Otfried Preussler - Die ​Abenteuer des starken Wanja
Wanja ​erobert die Zarenkrone. Märchen und Sagenmotive sind zu einer Erzählung von starker Bildkraft und sprachlicher Schönheit verarbeitet. Sieben Säcke Sonnenblumenkerne nimmt Wanja mit auf den Backofen, auf dem er sieben Jahre verbringt, ohne ein Wort zu sprechen. Das ist seine erste Probe, bevor er auf gefährliche Abenteuer auszieht, deren Lohn die Zarenkrone ist.

Otfried Preussler - Torzonborz ​és a holdrakéta
Kíváncsi ​vagy mit művelt Torzonborz, a rabló, mielőtt a híres "újabb gaztettekre" szánta el magát? Üstöllési főtörzsőrmesternek főhet a feje: Torzonborz, a hírhedt rabló már megint megszökött a börtönből. Micsoda katasztrófa! Jancsi és Lackó elhatározzák, hogy kézre kerítik a gazfickót, és örökre megszabadulnak tőle. Az ötlet egyszerű: papírdobozokból és egy krumpliszsákból holdrakétát építenek, és fellövik vele a Holdra. Sima ügy... Vagy mégsem?

Otfried Preussler - Krabat ​a Fekete Malomban
Tizenkét ​varjú gubbaszt a rúdon a fekete kamrában. Csőrüket a bal szárnyuk alá rejtik. Így parancsolta nekik a félszemű Mester, a félelmetes koselbruchi malom gazdája. És ekkor belép a lány, hogy a madárrá varázsolt molnárlegények közül kiválassza szerelmesét...

Otfried Preussler - Die ​kleine Hexe
Mit ​ihren 127 Jahren ist die kleine Hexe viel zu jung, um mit den großen Hexen in der Walpurgisnacht auf dem Blocksberg zu tanzen. Stattdessen muss sie zu Hause Zaubersprüche üben, was ihr nicht so recht gelingen mag. Sie beschließt trotz des Verbots auf ihrem Besen zum Blocksberg zu reiten. Dass sie dabei erwischt werden könnte, damit hat sie allerdings nicht gerechnet. Zur Strafe muss sie alle Zaubersprüche auswendig lernen und versprechen, eine gute Hexe zu werden. Damit beginnt ein aufregender Wirbel!

Otfried Preussler - A ​kis boszorkány
A ​kis boszorkány csak 127 éves, és ezért a "nagy boszorkányok" nem veszik komolyan. De ha már nem lehet hatalmas, legalább jó boszorkány akar lenni. Egész évben igyekszik jót cselekedni, hogy részt vehessen a nagy Boszorkányünnepen, ahonnan azonban Bibircsók néne elkergeti. A kalandos történet során sok sejtelmes dolog történik, és a kis boszorka fantasztikus tetteinek és tréfáinak se szeri se száma.

Kollekciók