Ajax-loader

Conrad De Meester könyvei a rukkolán


Conrad De Meester - Lelkünk ​Mennyországában
"Megyek ​a Fénybe, a Szeretetbe, az Életbe..."

Conrad De Meester - A ​Feltámadásról nevezett Lőrinc testvér
A ​Feltámadásról nevezett Lőrinc testvért, ezt a szerény, csendes, ám Isten-szeretettől és mély emberi együttérzéstől sugárzó kármelita szerzetest, a nyugati lelki irodalom klasszikusai között tartja számon. Lőrinc hagyatéka korának -- a XVII. századnak -- stílusjegyeit hordja magán, de éppen ez adja különleges zamatát és talán súlyát is: hiszen miért idézné gondolkodók és lelki szerzők hosszú sora egészen napjainkig, például Henri Nouwenig, e csekély terjedelmű "ósdi" írásokat, hacsak tartalmuk nem valami örökérvényűt közölne, mégpedig egészen egyedi módon és különleges erővel? Világszerte számos nyelven ismertek ezek a művek. Magyarul először tarthatja kezében a teljes fordítást az olvasó.

Conrad De Meester - Isten ​jelenlétében
A ​Feltámadásról nevezett Lőrinc testvért, ezt a szerény, csendes, ám Isten-szeretettől és mély emberi együttérzéstől sugárzó kármelita szerzetest, a nyugati lelki irodalom klasszikusai között tartja számon. Lőrinc hagyatéka korának – a XVII. századnak – stílusjegyeit hordja magán, de éppen ez adja különleges zamatát és talán súlyát is: hiszen miért idézné gondolkodók és lelki szerzők hosszú sora egészen napjainkig, például Henri Nouwenig, e csekély terjedelmű „ósdi” írásokat, hacsak tartalmuk nem valami örökérvényűt közölne, mégpedig egészen egyedi módon és különleges erővel? Világszerte számos nyelven ismertek ezek a művek. Magyarul először tarthatja kezében a teljes fordítást az olvasó.

Conrad De Meester - Jelenléted ​az örömöm
Elisabeth ​Catez, 1880--1906, huszonhat év. Egy tavasznyi idő... Mégis elég volt a kibontakozáshoz, ahhoz hogy egészen kimondja magát Istennek és testvéreinek, akik sokkal többen vannak, mint valaha is gondolhatta volna. Az Egyház 1984 november 25-én avatta boldoggá ezt a kármelita nővért. A szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet nővér Isten jelenlétének prófétája. Élete példaértékű jelentőséget hordoz: megmutatja, hogyan lehetünk mi is égő csipkebokrok, melyekben az Úr kinyilatkoztatja magát (vö. Kiv 3,2). A bokorból pedig ez az üzenet hangzik: Isten téged sem szeret kevésbé, Ő benned lakik, és vár. Még ha a te történeted más formát ölt is, ez tulajdonképpen nem lényeges. A fontos az, hogy megtaláld a rejtett forrást, amely átalakítja kertedet. Isten szeretne a forrásod és a kerted lenni.

Conrad De Meester - Üres ​kézzel
Lisieux-i ​Szent Terézről azt mondják, hogy életében ismeretlen volt, halála után pedig félreismerték. Való igaz, hogy a legnagyobb valóságokat -- főleg, ha egyidejűleg a legegyszerűbbek is -- csak lassan sikerül megértenünk. Mi csak azt kezdjük feltárni, hogy hová vezet Teréz üzenete -- egy olyan üzenet, melyre várva vár a világ, s amely egyre inkább aktuálissá válik. Conrad De Meester OCD atya könyvét világszerte ismerik; a jelen kiadás a korábbinak átdolgozott és javított változata. Ezáltal is világosabban mutatja meg, hogy milyen út vezeti el Istenhez Terézt és a ma emberét.

Kollekciók