Ajax-loader

Norman Mailer könyvei a rukkolán


Norman Mailer - An American Dream
Stephen Rojack is a decorated war hero, a former Congressman, and a certified public intellectual with his own television show. He is also married to the very rich, very beautiful, and utterly amoral Deborah Caughlin Kelly. But one night, in the prime of his existence, he hears the moon talking to him on the terrace of a fashionable New York high-rise, and it is urging him to kill himself. It is almost as a defense against that infinitely seductive voice that Rojack murders his wife.In this wild battering ram of a novel, which was originally published to vast controversy in 1965, Norman Mailer creates a character who might be a fictional precursor of the philosopher-killer he would later profile in The Executioner's Song. As Rojack runs amok through the city in which he was once a privileged citizen, Mailer peels away the layers of our social norms to reveal a world of pure appetite and relentless cruelty. Sensual, horrifying, and informed by a vision that is one part Nietzsche, one part de Sade, and one part Charlie Parker, An American Dream grabs the reader by the throat and refuses to let go.

Marilyn_masik
elérhető
25

Norman Mailer - Marilyn
Marilyn ​Monroe egy egész korosztály szex-bálványa volt. Az erotikus szőke angyalnak, aki elbűvölte a világot, magánélete tele volt kudarccal, a boldogság hiábavaló kergetésével. Bizonytalan egyénisége és tragikus halála éles ellentétben állt a mozivászon szülte hamis csillogású képpel. Ez az életrajzi regény a neves amerikai író, Norman Mailer magával ragadó írása.

Norman Mailer - Az ​éjszaka hadai
Norman ​Mailer - a Meztelenek és holtak világhírű írója, az amerikai irodalmi és közélet fenegyereke, önelnökjelölt és börtönviselt verekedő, az obszcenitás bajnoka és egy falka gyerek érzelmes apja - 1967 októberében részt vett a Pentagon előtt rendezett tömegdemonstrációban, ahol az amerikai társadalom legkülönbözőbb rétegeiből, csoportjaiból verbuválódott tüntetők az ország vietnami háborúja ellen tiltakoztak. Az éjszaka hadai, az író talán legjelentősebb könyve első és legendás háborús regénye óta. Két szempontból is jelentős mű: mint a világszerte divatos non-fiction műfaj kiemelkedő alkotása eredeti bepillantást nyújt a belső és külső válságokkal polarizált Amerika világába, a hatalmi, világuralmi politika ellen küzdő baloldal súlyos, néha már szomorúan groteszk helyzetébe - s abba a mégis felemelő, katartikus ördögűző szertartásba, mellyel a jobbak a néhai álmok Amerikáját a jelen ártó szellemeitől, démonaitól megszabadítani akarják.

Norman Mailer - Meztelenek ​és holtak
Norman ​Mailer 1948-ban, a világégés után alig három évvel, mindössze huszonöt évesen jelentette meg az amerikai próza egyik csúcsteljesítményét, a világirodalom egyik legkiválóbb háborús regényét. Az amerikai haditengerészet arra készül, hogy visszafoglalja a japánoktól a csendes-óceáni Anopopej szigetét. Irdatlan hadiapparátus kíséretében hatezer katona száll partra. Megkezdődik a hetekig tartó véres küzdelem a dzsungel poklában. A parancsnok óvatos stratégaként nem sieti el a sziget teljes visszafoglalását. Felettesei igencsak szorongatják már tétovázása miatt, amikor az események váratlan fordulatot vesznek… Mailer regénye azonban nem csupán egy izgalmas hadművelet története. Az amerikai társadalom legkülönbözőbb rétegeiből verbuvált katonák kiváló lélektani készséggel ábrázolt tragédiájából, a tisztikar ádáz torzsalkodásainak a történetéből feltárul a mindenkori háború igazi arca: amely nem babérkoszorút termő hősi viadal, hanem emberhez méltatlan, kényszerű önfeláldozás. Az immár 84 esztendős világhírű szerző legutóbbi könyve Várkastély a vadonban címmel nemrég látott napvilágot, amelyben egy a sátán szolgálatában álló ördög meséli el Adolf Hitler gyermekkorát, a rettegett zsarnok bűneinek elapadhatatlan forrását.

Norman Mailer - Tough ​Guys Don't Dance
A ​dark, brilliant novel of astonishing pitch, set in Provincetown, a “spit of shrub and dune” captured here in the rawness and melancholy of the off-season, Tough Guys Don’t Dance is the story of Tim Madden, an unsuccessful writer addicted to bourbon, cigarettes, and blonde, careless women with money. On the twenty-fourth morning after the decampment of his wife, Patty Lareine, he awakens with a hangover, considerable sexual excitement, and, on his upper arm, a red tattoo bearing a name from the past. Of the night before, he remembers practically nothing. What he soon learns is that the front passenger seat of his Porsche is soaked with blood and that in a secluded corner of his marijuana stash in a nearby woods rests a blonde head, severed at the throat. Is Madden therefore a murderer? He has no way of knowing. As in many novels of crime, the narrative centers on violence—physical, sexual, and emotional—but these elements move in their orbits through a rich constellation of character as Madden tries to reconstruct the missing hours of a terrible evening. In the course of this in-quiry a bizarre and vividly etched gallery of characters reappears to him as in a dream—ex-prizefighters, sexual junkies, mediums, former cons, a police chief, a world-weary former girl friend, and Mad-den’s father, old now but still a Herculean figure, a practitioner of the sternest backroom ethics. Tough Guys Don’t Dance represents Mailer at the peak of his powers with a stunningly conceived novel that soon transcends its origins as a mystery to become a relentless search into the recesses and buried virtues of the modern American male. Rarely, as many readers will discern, have the paradoxes of machismo and homosexuality been so well explored.

Norman Mailer - Amerikai ​álom
Gyilkosság, ​szerelem, politika, perverzitás, pénz, árulás, telepátia, vakszerencse, iszonyú családi titok. New York és Las Vegas - Norman Mailer igazi thrillert írt. A maga módján. Megjelenésekor az Amerikai álom botrányt kavart szókimondásával. A háborús hős pszichológiai professzor őrült lendülettel elmesélt rémtörténete azonban nem csak polgárpukkásztásnak hatásos. Azt az Amerikát és azt a modern nyugati civilizációt írja le, ahol elválaszthatatlanul összefonódik pénz, hatalom, szex., ahol senki sem tiszta, és a jónak nem jobbak az esélyei a gonosznál. A szerelem itt félelemmel van átitatva, s a New York-i éjszakát a holdistennő gyönyörű, kegyetlen arca ragyogja be. A felhőkarcolók tetején a halállal lehet randevúzni. Talán csakugyan "álom" - de épp olyan nyomasztóan valószerű képet ad az Ígéret Földjéről, mint Mailer más klasszikus könyvei, a Marilyn vagy A hóhér dala.

Norman Mailer - A ​Fiú evangéliuma
Norman ​Mailer ebben a regényben Jézus bőrébe igyekszik belebújni. Az evangélisták elbeszélése után ezúttal magától a mestertől halljuk a történetet. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy egy szakképzett és módfelett istenfélő ács történetét halljuk, aki rendkívüli kérdésekkel viaskodik. Isten beszél hozzám? - kérdezi Jézus. - Vagy képzelődöm? Ha a hang Istentől jön, miért éppen engem választott a fiának? Ha pedig nem Istentől jönnek a hangok, akkor ki adja hozzá az erőt, hogy véghez vigyem ezeket a csodákat? Olyan embernek a beszámolóját élhetjük át bensőségesen, akit nem engednek megállni az útján a látomások, amelyekben részesül, a prédikációk, amelyeket tart, és a csodák, amelyeket véghez visz mindaddig, amíg elérkezik erőinek apokaliptikus végéhez. A regény, miközben szorosan tartja magát az Újtestamentumhoz, elevenen újjáteremti Galilea és Jeruzsálem kétezer évvel ezelőtti életét. A Szentföldön egy önelégült, de félelmetes hatalom uralkodik ebben a kényelmetlenül megmerevedett korszakban, elnyomva a kétségbeesett szegény néposztályokat. Nagy változás kora ez - akárcsak a miénk. Mailer kiemelkedő teljesítménye, hogy újjáteremti számunkra ezt a kort, és megteremt egy embert, aki egészen más, mint a többiek, és aki mindamellett csupa szenvedély és kételkedés, erő és gyengeség - egy isteni és emberi főszereplőt, Isten fiát, aki mégis osztozik a mi állapotunkban.

Norman Mailer - Szarvaspark
A ​Desert D'Or - az Aranysivatag - divatos kaliforniai nyaralóhely, ahol Hollywood csillogó elitje fut össze, amikor némi kikapcsolódásra vágyik a cellulózálmok városából. Egy beltenyészet városnyi melegháza ez a hely: manipulátorok, filmsztárok, szeretők, selyemfiúk, producerek, kurvák, forgatókönyvírók és csalók seregletéé. A hollywoodi Varázshegy-re, a romlottás eme lidérces világába érkezik a Légierők kötelékéből elbocsátott Sergius O'Shaugnessy, és lelkében a háborús élmények traumájával belefog, hogy a Nagy Amerikai Regényt megírja. Lendülete azonban hamarosan megtorpan, amikor rájön, mennyire nem ismeri még azokat a törvényeket, amelyek ebben a világban uralkodnak. ... nagy, erőteljes, handabandázó, formátlan és undorító könyv, olyan erős és olyan gyenge, olyan leleményes és olyan idétlen, hogy csak hatalmas és féktelen tehetségű író vethette oda a könyvtáblák közé.

Norman Mailer - The ​Naked and the Dead
The ​Naked and the Dead traces the story of a platoon of young American soldiers as they pick their way through treacherous terrain across the Japanese-held island of Anopopei. Caught up in the confusion of close-armed combat, preyed upon by snipers, the men are pushed to the limit of human endurance. Held together only by the raw will to survive and barely sustained dreams of life beyond the maelstrom, each man finds his innermost hopes and deepest fears laid bare by the unrelenting stress of battle. In his early twenties Mailer was himself a Second World War combatant in the Far Eastern theatre. Published three years after the war ended, The Naked and the Dead, a shattering masterpiece of nightmarish realism, catapulted Mailer to instant fame.

Norman Mailer - Moonfire ​(angol)
And ​the Moon came nearer... To commemorate the 40th anniversary of the Apollo 11 Moon landing, TASCHEN has paired Norman Mailer's seminal text with spectacular photography from the archives of NASA and LIFE magazine and many other sources to create a unique tribute to the defining scientific mission of our era. It has been called the single most historic event of the 20th century: On July 20, 1969 Neil Armstrong, Buzz Aldrin and Michael Collins met John F. Kennedy's call for a manned Moon landing by the end of the 1960s. A decade of tests and training, a staff of 400,000 engineers and scientists, and a $24 billion budget climaxed with the launch of the most powerful rocket ever built, and an unprecedented event watched by millions the world over. And nobody captured the men, the mood, and the machinery like Norman Mailer. One of the greatest writers of his generation, Mailer was hired by LIFE to cover the Moon shot. His three-part feature, the longest nonfiction piece LIFE had published, was later developed into his book Of A Fire On The Moon. This seminal work of cultural analysis and philosophy is reproduced here for the first time ever. Whether exploring the science and philosophical implications of space travel, or the psychology of the men involved from rocket engineer Wernher von Braun, through the NASA support staff, to the three astronauts Mailer's provocative and trenchant insights remain unsurpassed in defining this epochal event. Illustrating Mailer's gripping text are hundreds of the greatest photographs and film stills from the NASA vaults, magazine archives, and private collections. Many previously unpublished, these images trace the development of the agency and its mission, from early experimentation to that breathtaking instant when Man first stepped on the Moon s surface, and the world's jubilant reaction. An original introduction by Colum McCann and captions by Apollo 11 experts explain the history and science behind the images, citing the mission log, post-flight interviews with the astronauts, and publications of the day.

Norman Mailer - Harlot's ​Ghost
With ​unprecedented scope and consummate skill, Norman Mailer unfolds a rich and riveting epic of an American spy. Harry Hubbard is the son and godson of CIA legends. His journey to learn the secrets of his society—and his own past—takes him through the Bay of Pigs, the Cuban Missile Crisis, and the “momentous catastrophe” of the Kennedy assassination. All the while, Hubbard is haunted by women who were loved by both his godfather and President Kennedy. Featuring a tapestry of unforgettable characters both real and imagined, Harlot’s Ghost is a panoramic achievement in the tradition of Tolstoy, Melville, and Balzac, a triumph of Mailer’s literary prowess.

Norman Mailer - Moonfire
A ​20. századi történelem legnagyobb hatású eseményének tartják: 1969. július 20-án Neil Armstrong, Buzz Aldrin és Michael Collins teljesítette John F. Kennedy azon felhívását, hogy a hatvanas évek vége előtt ember jusson fel a Holdra. Egy évtizedig tartó kísérletezés és felkészülés után 400 000 mérnök és tudós munkájának, a 24 milliárd dolláros költségvetésnek és a valaha indított legerősebb rakétának köszönhetően a világon sok millióan nézői lehettek a hihetetlen kalandnak. És senki sem ábrázolta úgy az embereket, a hangulatot és a gépezetet, mint Norman Mailer. A kötetet több száz kiváló, a NASA archívumaiból, folyóiratokból, valamint magángyűjteményekből származó fotó illusztrálja. a fényképek közül sok most első ízben jelent meg. Ezek a képek bemutatják a NASA és a küldetés történetét, a parancsnoki kabinban és a HOLD felszínén zajló eseményeket és a visszatérés utáni világméretű ünneplést. A kiadás bevezetőjét Colum McCann írta, a képaláírásokban pedig híres Apollo-11-szakértők tárják fel a küldetés történetét és műszaki hátterét a repülési napló, újságcikkidézetek és a visszatérés után készített interjúk segítségével.

Norman Mailer - Lee ​Harvey Oswald
Mindenki ​tudja ki volt John Fitzgerald Kennedy, és elnökként milyen szerepet játszott Amerika történelmében. Mindenki tudja hogyan gyilkolták meg őt Dallasban, és hogy a gyilkossággal egy Lee Harvey Oswald nevű embert gyanusítottak, akit mindenki szeme láttára agyonlőtt Jack Ruby. Ám ki volt valójában Lee Harvey Oswald? Szovjet kém, akit a KGB bízott meg a merénylettel? Az amerikai maffia bérgyilkosa? Egy kommunista álmodozó, aki így akarta megváltani a világot? Vagy csak egy hírnévre vágyó magányos őrült? A világhírű amerikai regényíró, Norman Mailer ebben a vadonatúj könyvében ezekre a kérdésekre keresi a választ. Műve egy tényeken, évekig tartó kutatásokon, Oswald ismerőseivel folytatott beszélgetéseken alapuló dokumentumregény, melyben feltárul előttünk a világtörténelem leghíresebb gyilkosának kalandos élete.

Norman Mailer - A ​bokszmeccs
Lehet-e ​egyszerre két férfit szeretni? Norman Mailer válasza határozott igen – az évszázad ökölvívó-mérkőzéséről tudósító világhírű író mindkét ellenféllel, Muhammad Alival és George Foremannel is rokonszenvez. Tény, hogy a szerző bevallottan Ali szurkolója, sőt már-már barátja, de Foreman személyiségében sem rest megkeresni mindazt, ami szeretetreméltó és példamutató. Mailer regényes riportja (riportszerű regénye) nemcsak attól élvezetes olvasmány, hogy a boksz értője és szerelmese írta, hanem attól is, hogy részletes képet rajzol Zaire-ról Mobutu egyeduralma idején, és egészen finoman árnyalt lélektani és testi portrét fest a kor két legendás sportolójáról. Hiszen Muhammad Alit később a 20. század legjobb sportolójának választották az Egyesült Államokban, Foreman pedig még negyvenöt éves korában is képes volt a nehézsúlyú bajnoki cím megszerzésére. 1974. október 30-án Kinshasára, az Ali - Foreman meccsre figyelt a fél világ. A magyar televízió nem közvetítette az összecsapást, de az ökölvívás és az irodalom rajongói minden tévéközvetítésnél emlékezetesebb élményt, teljes értékű kárpótlást kapnak ezzel a könyvvel. MUHAMMAD ALI: Aki azt álmodja, hogy legyőz, ébredjen fel, és kérjen bocsánatot érte. GEORGE FOREMAN: Hálát adok Istennek, és hálát adok George Foremannek is azért, hogy megvan bennem a valódi kitartás.

Norman Mailer - A ​kemény fickók nem táncolnak
Huszonnégy ​nappal azután, hogy a felesége elhagyta, Tim Madden amerikai író - csakúgy mint egyébként - másnaposan ébredt. Egy addig sohasem látott tetoválást fedez fel a karján, s a Porshéja ülése tiszta vér... Nem sokkal ezután egy levágott női fejet talál a rejtekhelyen, s ráadásul alig emlékszik az előző éjszaka eseményeire. Fejében lázasan motoszkál a kérdés: Lehet, hogy megöltem valakit? Magánnyomozása végül sikerrel jár ugyan, de eközben rádöbben, hogy minden másképp van... A színhely Provincetown - a spiritiszta szeánszok, rejtélyes gyilkosságok, homoszexuálisok, művészek, spiclik földi paradicsoma, amely egyszer csak pokollá változik... Norman Mailer a "Meztelenek és holtak" szerzőjének fordulatokban gazdag, humorban bővelkedő regényét tartja kezében az Olvasó.

Norman Mailer - Portrait ​of Picasso as a Young Man
By ​general consensus, Pablo Picasso is the most brilliant and influential artist of the 20th century. In this work, Norman Mailer sets out to capture Picasso's early life, and explores in bold fashion the originality of his art and ambition. At the heart of Mailer's interpretation is Picasso's first, great love, Fernande Olivier, with whom the artist lived for seven years - a period that included Picasso's most revolutionary works. Fernande is here given her own voice by way of excerpts from her candid memoirs, hitherto unpublished in English. Since this period also included Picasso's friendships with Appollinaire and Gertrude Stein, this book evokes the charm and excitement of bohemian life in Paris in the early 1900s.

Norman Mailer - Várkastély ​a vadonban
Egy ​második világháborús történettel, a Meztelenek és holtakkal - sokak szemében a valaha volt legjobb háborús regénnyel - indult Norman Mailer nagyszabású írói pályája. Két emberöltő - káprázatos mesterművek, látványos köz- és talán még látványosabb magánélet, nagy bukások és harsány sikerek - után az agg mesternél a második világháborút kiváltó rettenet a téma újra, és az az eszelős megszállott, aki az emberiségre szabadította a gonoszt. Adolf Hitler. Ki volt Ő? Honnan jött? Miből ered gyűlölete, mely lávaként árasztotta el a földet? Miféle rontó varázs tette a világtörténelem legdémonikusabb figurájává? Személyét ma is döbbenettel vegyes kíváncsiság veszi körül, könyvtárakat töltenek meg a kérdések, a tudós elemzések, a találgatások. Norman Mailer a kutatómunkát regénye narrátorára, az első pillantásra is elég sátáni SS-hírszerzőre, Dietrichre bízza. És Dietrich megszállottan veti bele magát a Schicklgruber-Hiedler család száz esztendejének történetébe. Rejtelmes vagy rossz hírű, akarnok vagy bujaságban megrögzött felmenők vérfertőző kazalalji nászából - lázas verziók szerint egy tizenkilenc éves zsidó kófic fattyaként - jön a világra a kis Adolf, hogy szennyben-gennyben, sárban-ürülékben, állatkínzásban és gyerekterrorizálásban cseperedjen a nagy célra. A valóságból és rafinált regényírói fogásokból szőtt, lebilincselően elborzasztó történet fölött végig egy pokoli titok lebeg. A Sátán titka.

Norman Mailer - A ​hóhér dala
Megtörtént ​eseményeket, az 1977. január 17-én Utahban kivégzett kétszeres rablógyilkos Gary Gilmore történetét dolgozza fel Norman Mailer regénye, amely egyik percről a másikra az elmúlt évtizedek legnagyobb amerikai könyvsikere lett, és meghódította Európát is. Egy olyan ember története - mondja egy interjúban a szerző -, aki felnőtt éveit egyvégtében börtönben tölti, aztán kiszabadul, megismerkedik egy szép lánnyal, szenvedélyes szerelem szövődik közöttük; a kapcsolat szinte tökéletesnek indul, de aztán kudarcba fullad. Szakítanak. A férfi annyira elviselhetetlennek érzi a szakítást, hogy egy hétre rá két embert gyilkol meg két egymást követő éjszakán. Amikor visszakerül a börtönbe, újra egymásba szeretnek. Nos, úgy éreztem, ez a tragikus szerelmi történet annyira végletes, hogy a mai lélek számára már-már hihetetlen - hacsak nem rögzítünk minden apró részletet. A valóság - ha tüzetes vizsgálódásnak vetjük alá - titokzatos és megfoghatatlan. Azt hiszem, ez az, amihez a festészet már eljutott... úgy ahogy van, lefesti a realisztikus jelentet, hiszen már azáltal, hogy megmutatja, aláhúzza, benne a titokzatosságot. Ezért kell a fesztelen, kommentár nélküli bemutatás - csakis ezért. Az esztétikai parancs, ha létezett egyáltalán, arra korlátozódott: legyen életszerű a könyv. Hasonlítson jobban az amerikai életre, mint bármi, amit valaha létrehoztak. Nem hiszem, hogy jó író számára gyakran kínálkozik ilyen alkalom. Az efféle jó nyersanyag rendszerint az újságírók martaléka lesz. Szerencsém volt, mert egy velejéig amerikai és emellett Dosztojevszkij tollára kívánkozó figurával volt dolgom. S ha mindez nem lett volna elég, ez a férfi olyan lányba volt szerelmes, aki - nem félek kimondani - vérbeli amerikai hősnő, Ezért hát egy csöppet sem akartam regényesíteni. Az ilyen könyvtől rendszerint nem elsősorban a kínos precizitást várják el, de itt ez írói életösztön kérdése lett. Azt akartam, hogy az olvasó higgyen nekem. Tudtam, aranyat tartok a kezemben, de csak, ha van annyi eszem, hogy be nem aranyozzam,"

Norman Mailer - The ​Executioner's Song
In ​what is arguably his greatest book, America's most heroically ambitious writer follows the short, blighted career of Gary Gilmore, an intractably violent product of America's prisons who became notorious for two reasons: first, for robbing two men in 1976, then killing them in cold blood; and, second, after being tried and convicted, for insisting on dying for his crime. To do so, he had to fight a system that seemed paradoxically intent on keeping him alive long after it had sentenced him to death. Norman Mailer tells Gilmore's story--and those of the men and women caught up in his procession toward the firing squad--with implacable authority, steely compassion, and a restraint that evokes the parched landscapes and stern theology of Gilmore's Utah. The Executioner's Song is a trip down the wrong side of the tracks to the deepest sources of American loneliness and violence. It is a towering achievement--impossible to put down, impossible to forget.

Kollekciók