Ajax-loader

Soman Chainani könyvei a rukkolán


Soman Chainani - A ​király esztelen
„A ​múlt jelen, a jelen jövő. A történet körbejár újra és újra.” Egy király láncon... Egy királynő menekül... Egy áruló a trónon... Egy hamis király foglalta el Camelot trónját, és halálra ítélte Tedrost, az igazi királyt. Amíg Agatha alig tudja elkerülni a sorsát, Sophie Rhian király csapdájába esik. Rhian esküvője közeledtével veszélyes játékra kényszerül, miközben barátai élete függőben van. Mindeközben Rhian király Camelottal kapcsolatos sötét tervei formálódnak. A Jó és Rossz Iskolája diákjainak most meg kell találniuk a módját, hogy Tedrost visszaállítsák a trónra, mielőtt történeteiket – és a Végtelen erdők jövőjét – újraírnák... örökké. Újraírja a tündérmesék világát, miközben folyton megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy akkor most ki a jó és ki a rossz.

Soman Chainani - Egy ​igaz király
- ​Megtörtént az első próbatétel. A kard kikerült a kőből. Új király neveztetett meg. A koronára azonban ketten tartanak igényt. A kard ezennel visszakerül a kőbe, mert csak az egyikük igaz király. Ki? Láttam a jövőt, sok-sok lehetőség tárult elém... Halljátok hát királyi akaratomat: senki sem koronázható meg a viadal eldőlte előtt. Királyi Viadal. Három próbatétel. Három kérdésre kell választ találni. Verseny a célig. Ez az utolsó koronázási próbatétel, amely elé utódomat állítom. Az Excalibur megkoronázza a győztest, a vesztesnek fejét veszi. Az első próbatétel közeleg. Készüljetek! Arthur király Soman Chainani New York Times bestseller fantasy-mesesorozatának hatodik, befejező részében Camelot koronája és a Végtelen erdő sorsa a tét. Jón és Rosszon, a boldogan-élnek örökkévalóságon is túl Sophie és Agatha története drámai fordulóponthoz érkezik. Készüljetek fel a Végek végére!

Soman Chainani - Jók ​és Rosszak Iskolája
Sophie ​és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül. Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha... végigélik.

Soman Chainani - Jótett ​helyébe
Sophie ​és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen. Az egykori legjobb barátnők – most ellenségek – azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt. Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát… és nem csak az ő történetük. A két lány távol van egymástól, közben a Gonosz átvette az uralmat, és a múlt galádjai erős bosszúvággyal élednek fel. Nemcsak második esélyt akarnak meséiknek, hanem át akarják formálni a Jó és Rossz régi világát egy olyan új uralommá, amelynek királynője Sophie. A Gonosz halálos hatalomátvételének útjában csak Agatha és Tedros áll, akik azt akarják, hogy végre tényleg boldogan éljenek, míg meg nem halnak. Soman Chainani regénye fordulatos, kalandos, nevettető, romantikus történet, rengeteg meglepő mesei fordulattal és bonyodalommal. A Jók és Rosszak Iskolája-sorozat remek befejező kötete.

Soman Chainani - Itt ​nincsenek hercegek
Soman ​Chainani első regénye, a New York Times bestseller _Jók és Rosszak Iskolája_ folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték… Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott. A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez? Soman Chainani különleges világot teremtett. A Newbery-díj legutóbbi jutalmazottja, Ann M. Martin „páratlan mesének” nevezi, amely „csupa romantika, varázslat, humor és rejtvény. Legszívesebben egyhuzamban olvasnánk végig.”

Soman Chainani - Eine ​Welt ohne Prinzen
Kaum ​sind Agatha und Sophie in ihren Heimatort zurückgekehrt, wird Sophie entführt. Agatha ist die Einzige, die sie retten kann. Doch dafür muss sie in die Schule für Gut und Böse zurückkehren, die sich in der Zwischenzeit ziemlich verändert hat … Agatha und Sophie kehren an die Schule der Guten und Bösen zurück, doch dort ist nichts mehr, wie es war. Statt Gut gegen Böse heißt es nun: Mädchen gegen Jungen! Prinzessinnen aller Märchenkönigreiche haben ihre Prinzen vor die Tür gesetzt und regieren allein. Das wollen sich die Prinzen natürlich nicht bieten lassen - und greifen an! Was die Mädchen nicht ahnen: Die größte Gefahr lauert mitten unter ihnen ...

Soman Chainani - The ​Last Ever After
In ​the epic conclusion to Soman Chainani’s New York Times bestselling series, The School for Good and Evil, everything old is new again as Sophie and Agatha fight the past as well as the present to find the perfect end to their story. As A World Without Princes closed, the end was written and former best friends Sophie and Agatha went their separate ways. Agatha was whisked back to Gavaldon with Tedros and Sophie stayed behind with the beautiful young School Master. But as they settle into their new lives, their story begs to be re-written, and this time, theirs isn’t the only one. With the girls apart, Evil has taken over and the villains of the past have come back to change their tales and turn the world of Good and Evil upside down. Readers around the world are eagerly awaiting the third book in The School for Good and Evil series, The Last Ever After. This extraordinary conclusion delivers more action, adventure, laughter, romance and fairy tale twists and turns than you could ever dream of!

Soman Chainani - The ​Princess Game
There ​are no happy endings for the Princesses of Chaminade High in this short, twisty tale of teenage murder games by the New York Times bestselling author of The School for Good and Evil series. The victims are the most popular girls in school, each murdered and arranged in a grim fairy-tale tableau. To find the killer, rookie detective Callum Pederson has gone undercover where the Princes hold court. He’s found enough secrets among the bros to bring them in for questioning—but he could very well get lost in the games the Princes play. The Princess Game is part of Faraway, a collection of retold fairy tales that take the happily-ever-after in daring new directions. Whether read or listened to in one sitting, prepare to be charmed, moved, enlightened, and frightened all over again.

Soman Chainani - Život ​bez princov
Návrat ​Sophie a Agathy domov nebol rozprávkovo úžasný, ako sa spočiatku zdalo. Po spustošení Gavaldonu záhadnými nepriateľmi sa obe dievčatá dostanú späť do Školy dobra a zla, kde ich čaká obrovské prekvapenie. Čarodejnice a princezné, zloduchovia a princovia už nie sú nepriatelia, celý rozprávkový svet je v chaose a všetci musia spojiť svoje sily pred hroziacou katastrofou. Zdá sa, že túto situáciu zapríčinila Agatha svojím neopatrným prianím iného šťastného konca – v ktorom by zostala spolu s Tedrosom. Teraz sa obe musia vrhnúť do boja, aby ochránili svojich milovaných... Pokračovanie knihy Škola dobra a zla, tentoraz vo svete bez princov.

Soman Chainani - Az ​én váram
Minden ​vég egy új kezdet… A Jók és Rosszak Iskolájának növendékei úgy gondolták, elérték a mesés Boldogan-Élnek-Míg-Meg-Nem-Halnak állapotot, minden szép és jó lesz, miután legyőzték a gonosz Iskolamestert (a Gazgatót). Fogalmuk sincs, hogy világuk kitágul… és történetük is folytatódik. A végbizonyítvány megszerzéséért negyedik évben mindenkinek vándorútra kell mennie, ahol dicsőséget szerezhet magának. Ezek a küldetések nemcsak veszélyesek és kiszámíthatatlanok, hanem a tétjük is nagy: a siker örök tiszteletet, a kudarc örök feledést jelent. Agatha és Tedros feladata az, hogy királyi párként adják vissza Camelot királyságának és várkastélyának régi fényét. Sophie dékán feladata teljesítése során a Gonoszt a saját képére próbálja formálni. Ám hamarosan mindannyian egyre magányosabbnak, egyre elszigeteltebbnek érzik magukat… Amikor azonban évfolyamtársaik feladata káoszba torkollik, valakinek át kell venni a vezetést, hogy megmenthessék őket. Ha a Jó és a Rossz nem képes együttműködni, senki nem marad életben. Soman Chainani diadalmasan tér vissza a Végtelen Erdőbe a New York Times bestsellersorozat mozgalmas, nagyon izgalmas negyedik részével.

Soman Chainani - La ​Escuela del Bien y del Mal
Sophie ​y Agatha, amigas desde siempre, aparecen una noche en la Escuela del Bien y del Mal, donde los elegidos aprenden a ser héroes o villanos. Sophie es la chica más guapa de Gavaldon y está decidida a convertirse en princesa de cuento. Agatha, con su gato negro y su aversión a casi todo el mundo, parece destinada a ser una bruja malvada... Y, sin embargo, es Sophie quien llega a la Escuela del Mal y Agatha quien aparece en la Escuela del Bien. Alguien se ha equivocado... ¿o no? Mientras Sophie intenta demostrar que es buena y conquistar al príncipe Tedros, Agatha solo quiere volver a casa. Pero, hagan lo que hagan, únicamente sobrevivirán si permanecen unidas...

Soman Chainani - Quests ​for Glory
If ​Good and Evil can’t find a way to work together, neither side will survive. With every end comes a new beginning in the fourth installment of Soman Chainani’s New York Times bestselling School for Good and Evil series, Quests for Glory. Join Sophie, Agatha, Tedros, and the other students as they begin a new era in the Endless Woods—The Camelot Years—where Evers and Nevers alike must move beyond the bounds of school and into the biggest, boldest adventures of their lives. The students at the School for Good and Evil thought they had found their final Ever After when they vanquished the malevolent School Master. Now, on their required fourth-year quests, the students face obstacles both dangerous and unpredictable, and the stakes are high: success brings eternal adoration, and failure means obscurity forever. For their quests, Agatha and Tedros are trying to return Camelot to its former splendor as queen and king. For her quest, Dean Sophie seeks to mold Evil in her own image. But soon they all feel themselves growing more isolated and alone. When their classmates’ quests plunge into chaos, however, someone must lead the charge to save them...

Soman Chainani - A ​World Without Princes
In ​the stunning sequel to Soman Chainani's New York Times bestselling debut, The School for Good and Evil, Sophie and Agatha leave their Happily Ever After and return to school-but everything has changed in a way no one could have predicted. Best friends Sophie and Agatha are back in Gavaldon, living out their Happily Ever After. But all is not as happy as it seems. After Agatha-in a moment of weakness-wishes she'd chosen a different Happy Ending, the gates to the School for Good and Evil reopen and the girls return, finding the fairy tale world different than they left it. Witches and princesses unite against a new adversary. And what about the boys, led by Tedros, camped inEvil's old towers? A war is brewing but can Agatha and Sophie restore the peace? Will Tedros make Agatha's wish for a different Happy Ending come true-and at what cost? And whose heart does Agatha's belong to-her best friend or her prince? Readers are anxiously awaiting this second book in The School for Good and Evil series, A World without Princes, which promises to be even more surprising, action-packed and humorous than the first!

Soman Chainani - Škola ​dobra a zla (szlovák)
Sophie ​čakala celý život na to, kým ju unesú do Školy dobra, kde sa z nej stane princezná, nájde si toho pravého princa a budú spolu naveky šťastní. Teda aspoň taký bol plán. Sophie a jej kamarátka Agatha totiž pochádzajú z Gavaldonu, mestečka, kde sa každé štyri roky stratia dve deti. Nikto však netuší, kam sa vlastne podejú. V Škole dobra a zla sa z nich potom podľa predurčenia stanú kladné alebo záporné rozprávkové postavy.

Soman Chainani - Škola ​dobra a zla (cseh)
New ​York Times Bestseller * Indie List Bestseller * Filmová práva koupil Universal Pictures * Kniha roku 2013 v Barnes & Noble * Sophie čekala celý život na to, až ji unesou… Tak začíná kniha Škola dobra a zla. Sophie pochází z městečka, ze kterého se pravidelně jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Všeobecně se tvrdí, že je unáší tajemný školník a že na Škole dobra a zla pak studují. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Všem dětem tajemný školník nahání strach a nepřejí si, aby je unesl. Jedinou výjimkou je Sophie – ta se už nemůže dočkat, až z města zmizí, čeká totiž, že se z ní stane pohádková princezna. Ale co když se školník splete a místo do Školy dobra ji umístí do Školy zla?

Soman Chainani - Posledný ​a naveky
Zo ​všetkých príbehov vo všetkých lesoch si musela vstúpiť do toho môjho. Tedros Sophin a Agathin príbeh sa ešte neskončil. Každá sa však vydala vlastnou cestou – Agatha s Tedrosom sa vrátila do Gavaldonu, zatiaľ čo Sophie s riaditeľom Rafalom zostali v škole. Zdá sa, že obe našli svoje šťastie. No tentoraz nejde len o ich príbeh. Zlo sa ujalo vlády a z minulosti sa vracajú pomstychtiví zloduchovia. Zaumienili si premeniť starý svet dobra a zla na ríšu temna so Sophie ako kráľovnou. Iba Agatha s Tedrosom mu stoja v ceste. Podarí sa im nájsť dokonalé rozuzlenie rozprávkového príbehu a obnoviť staré priateľstvo? Staré sa opäť mení na nové, Sophie s Agathou bojujú s minulosťou aj prítomnosťou, aby dospeli k šťastnému koncu. Bude posledný a naveky?

Soman Chainani - Poslední ​navěky
Sofie ​a Agáta, dříve nejlepší přítelkyně, nyní sokyně, si myslely, že nastal konec jejich příběhu, když se jejich cesty rozešly. Agáta se po boji s Krutopřísnou schovává s Tedrosem v Gavaldonu a Sofie žije se Školníkem v jeho věži. Zdá se, že obě našly své „šťastně až navěky“, avšak Fabulář touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Ale tentokrát nejde jen o jejich pohádku. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy. Chtějí proměnit svět dobra a zla v temnou říši, které by vládla Sofie, a jen Agáta a Tedros jim a stojí v cestě. Jak dopadne poslední navěky v pohádkové říši? Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.

Soman Chainani - The ​Ever Never Handbook
Every ​four years, two Reader children are kidnapped and brought to the School for Good and Evil to be trained for a life in a fairy tale. There, Evers and Nevers take courses in Animal Communication and Uglification, among others. The highest ranked students become the heroes and villains of the fairy tales — while the lowest, well, we don’t want to talk about what becomes of them. This handbook contains the scoop students need in order to get to the top of their class — the fairy tales you need to know, the myths it’s dangerous not to know, spells you won’t live without, Who’s Who and What’s What, and much more. And of course, it’s all in glorious color because in the School for Good and Evil, nothing is black and white.

Soman Chainani - Svět ​bez princů
Sofie ​a Agáta našly svůj šťastný konec a vrátily se do Gavaldonu. Ale jejich návrat domů není tak pohádkově úžasný, jak doufaly. A když si Agáta začne přát, aby si zvolila jiný šťastný konec, otevře znovu brány do světa Školy dobra a zla..

Soman Chainani - Ein ​Königreich auf einen Streich
Agatha ​und Tedros stecken mitten in den Hochzeitsvorbereitungen, Sophie geht in ihrer neuen Rolle als Dean of Evil auf und ihre Freunde aus der Schule der Guten und der Bösen suchen in den Wäldern nach ihrem eigenen Happy End. Ende gut, alles gut? Nein, denn eine unbekannte Macht schreibt erbittert an einem anderen, düsteren Ende der Geschichte ...

Soman Chainani - Es ​kann nur eine geben
Die ​"School for Good and Evil" bildet Mädchen und Jungen für große Märchen-Abenteuer aus. Die gestylte Sophie sieht sich schon als Prinzessin, ihre Freundin Agatha kann nur auf einen Part als Hexe hoffen. Doch dann kommt alles anders als gedacht ... Auf der Schule der Guten und der Schule der Bösen werden Jugendliche für ihre spätere Karriere in einem Märchen ausgebildet: als Helden und Prinzessinnen oder aber als Schurken und Hexen. Sophie träumt seit Jahren davon, Prinzessin zu werden. Ihre Freundin Agatha dagegen scheint mit ihrem etwas düsteren Wesen für die entgegengesetzte Laufbahn vorbestimmt. Doch das Schicksal entscheidet anders und stellt die Freundschaft der Mädchen auf eine harte Probe ...

Soman Chainani - Und ​wenn sie nicht gestorben sind
Agatha ​ist nach Gavaldon zurückgekehrt, Sophie ist in der Schule der Guten und Bösen geblieben. Doch ihre Trennung hat dramatische Folgen: Plötzlich werden nicht nur ihre eigenen Märchen neu geschrieben, sondern auch die der unzähligen Bösewichte, die nun ihre Chance wittern, sich zu rächen. Sie wollen das Gute für immer auslöschen und eine Herrschaft des Bösen errichten - mit Sophie als ihrer Königin.

Soman Chainani - A ​Miheztartási kézikönyv
Üdvözlünk ​a Jók és Rosszak Iskolájában! A legnagyobb hősök és galádok jártak ide, mielőtt kimerészkedtek a Végtelen Erdőbe, hogy megtalálják saját meséjüket… és most beléptek soraikba. Használjátok ezt a Miheztartási kézikönyvet kalauzként iskolai éveitek alatt. Benne van minden, amit tudnotok kell: mit kell hozni, mit kell viselni, és legfőképpen az, hogy miként kerülhetitek el a Tortúratréning termet. Ezeken a lapokon a tananyagról olvashattok, megismerhetitek tanáraitokat, és bepillantást nyerhettek az elsőévesek hagyományaiba: a Mesetlon, a Ki mit tud? Cirkusz és a Hóbál szabályaiba. Ha tanácsra van szükségetek, nem kell példaképeket keresnetek: legnevesebb volt diákjaink segítenek…

Soman Chainani - Beasts ​and Beauty
You ​think you know these stories, don’t you? You are wrong. You don’t know them at all. Twelve tales, twelve dangerous tales of mystery, magic, and rebellious hearts. Each twists like a spindle to reveal truths full of warning and triumph, truths that capture hearts long kept tame and set them free, truths that explore life . . . and death. A prince has a surprising awakening . . . A beauty fights like a beast . . . A boy refuses to become prey . . . A path to happiness is lost. . . . then found again. New York Times bestselling author Soman Chainani respins old stories into fresh fairy tales for a new era and creates a world like no other. These stories know you. They understand you. They reflect you. They are tales for our times. So read on, if you dare.

Soman Chainani - A ​Crystal of Time
In ​this fifth installment in Soman Chainani’s New York Times bestselling School for Good and Evil fantasy series, the past will come back to haunt the present. This middle grade novel is an excellent choice for tween readers in grades 7 to 8, especially during homeschooling. It’s a fun way to keep your child entertained and engaged while not in the classroom. A false king has seized Camelot’s throne, sentencing Tedros, the true king, to death. While Agatha, narrowly escapes the same fate, Sophie is caught in King Rhian’s trap. With her wedding to Rhian approaching, she’s forced to play a dangerous game as her friends’ lives hang in the balance. All the while, King Rhian’s dark plans for Camelot are taking shape. Now the students of the School for Good and Evil must find a way to restore Tedros to the throne before their stories—and the future of the Endless Woods—are rewritten . . . forever.

Soman Chainani - The ​School for Good and Evil
“The ​first kidnappings happened two hundred years before. Some years it was two boys taken, some years two girls, sometimes one of each. But if at first the choices seemed random, soon the pattern became clear. One was always beautiful and good, the child every parent wanted as their own. The other was homely and odd, an outcast from birth. An opposing pair, plucked from youth and spirited away.” This year, best friends Sophie and Agatha are about to discover where all the lost children go: the fabled School for Good & Evil, where ordinary boys and girls are trained to be fairy tale heroes and villains. As the most beautiful girl in Gavaldon, Sophie has dreamed of being kidnapped into an enchanted world her whole life. With her pink dresses, glass slippers, and devotion to good deeds, she knows she’ll earn top marks at the School for Good and graduate a storybook princess. Meanwhile Agatha, with her shapeless black frocks, wicked pet cat, and dislike of nearly everyone, seems a natural fit for the School for Evil. But when the two girls are swept into the Endless Woods, they find their fortunes reversed—Sophie’s dumped in the School for Evil to take Uglification, Death Curses, and Henchmen Training, while Agatha finds herself in the School For Good, thrust amongst handsome princes and fair maidens for classes in Princess Etiquette and Animal Communication.. But what if the mistake is actually the first clue to discovering who Sophie and Agatha really are…? The School for Good & Evil is an epic journey into a dazzling new world, where the only way out of a fairy tale is to live through one.

Kollekciók