Ajax-loader

Jeremy Iron könyvei a rukkolán


Jeremy Iron - Murphy ​életigazságok
A ​kötet írója, Jeremy Iron vélhetően álnéven publikáló, magyar szerző. Seneca, Arisztotelész, Epikurosz, Lao-Ce, Spinoza, Shakespeare és még jó néhány más író, gondolkodó, filozófus stílusát próbálta utánozni, amikor életigazságait - Murphy nevéhez is kötve - megfogalmazta. A kötetben nem található tartalomjegyzék vagy tárgymutató, ezért az olvasó nem tudhatja meg miféle szerkesztési elvet követett Iron, amikor magvas bölcsességeit sorrendbe szedte. Az írások szembeszökő szerkesztetlensége mindenesetre nem teszi vonzóvá a kiadványt.

Jeremy Iron - Murphy ​és a nők
A ​Jeremy Iron álnéven "murphológiát" összeállító magyar szerző a világ- és magyar irodalom jeleseinek, (Hugo, Brecht, Goldoni, Stendhal, Déry Tibor, Szabó Lőrinc, Kolozsvári Grandpierre Emil és mások) a gyengébb nemmel kapcsolatos életbölcsességeit gyűjtötte csokorba, kiegészítve azokat a saját - nőkkel kapcsolatos - tapasztalataival. A "feministák" nem fognak örülni a kötetnek, de az asszonyaikat szívesen kifigurázó férfiak bizonyára örömmel olvassák majd Murphy "aranyköpéseit".

Jeremy Iron - Murphy ​és a munka
Részlet ​a könyvből: A vágy és az undor az Élet Templomának két főoszlopa. Sokan vágynak a pénzre, a gazdagságra, ám undorodnak a munkától. A komoly embernek kevés az ötlete. Az ötletes ember sohasem komoly. Ami egyszerű, az mindig hamis. Ami pedig nem egyszerű, az hasznavehetetlen. Aki nagy dolgokat akar alkotni, annak alaposan el kell mélyednie a részletekben. Az ember ki van szolgáltatva annak, amit feltalál. Ha valaki egy jó állás reményében a csizmádat nyalja, taposd el, mielőtt még beléd harapna. Az emberiség létjogosultságát csak az a néhány eredmény igazolja, amelyet természet ellen ért el. Isten a semmiből teremtette a Világot. De ez meg is látszik rajta. A rendezetlen adósságok megrövidítik az Életet. Dolgozz hát minél többet, hogy adósságaid csökkenjenek.

Kollekciók