Ajax-loader

Ambrus Gabriella könyvei a rukkolán


Ambrus Gabriella - Frenkel Andor - Mezei József - Nagyné Szokol Ágnes - Papp Péter - Pataky Krisztina - Szabadi László - Szász Antónia - Székely Péter - Tóth Attila - Vancsó Ödön - Matematika ​9.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ambrus Gabriella - Dr. Bölcskei Attila - Csík Zoltán - Pataky Krisztina - Nagyné Szokol Ágnes - Papp Péter - dr. Szabadi László - Szász Antónia - Tóth Attila - dr. Vancsó Ödön - Matematika 10. Osztályosok számára
Legyen szó akár köldök- és testmagasságunk kapcsolatáról, a TOTÓ tippszelvényeinek kitöltéséről. Gondoltuk volna, hogy már az ókori építőmesterek olyan pontosan ismerték a természet törvényeit, hogy habarcs nélkül is megállt az általuk épített boltív? Vajon mi a kapcsolat egy ókori pestisjárvány, a diavetítés, a fényképezés, a tervrajzok és a pizzaárak között? Arról nem is szólva, hogy a vidámparkban az óriáskeréken ülve is "komoly matematikán utazunk".

Ambrus Gabriella - Titanic ​a Balatonon és más modellezési feladatok matematikából középiskolásoknak
Valóságos ​helyzetekből adódó problémákkal gyakran azért nem foglalkozunk, mert túl összetettnek, túl bonyolultnak tűnnek, legyenek ezek közvetlenül a mindennapi élettel vagy akár munkaszervezéssel, teljesítményjavítással kapcsolatos kérdések. Pedig 14-18 éves korban, ebben a minden iránt fogékony életszakaszban különösen fontos, hogy sokféle ilyen téma és gondolat előkerüljön az oktatásban, hiszen ez később, a felnőtt életben is hasznos lehet. Ez a feladatgyűjtemény valós életből vett, illetve valós élethez hasonló szituációkat alapul véve modellezési feladatok segítségével ad lehetőséget arra, hogy a középiskolás korosztály gyakorolja azt ilyen típusú problémák megoldását.

Kollekciók