Ajax-loader

Sós Judit könyvei a rukkolán


Sós Judit - Farkas Zoltán - Erdély - A váradi kávéházaktól a hófödte Hargitáig
Erdély nem véletlenül ejt rabul mindenkit, aki odalátogat: az elmúlt évek óriási változásai ellenére, immár az Európai Unió részeként továbbra is őrzi egyedülállóan gazdag hagyományait, kulturális sokszínűségét és lakóinak legendás vendégszeretetét. Az utóbbi néhány évben a magyar turisták egyik legkedveltebb úti célja lett, nyaranta százezrek keresik fel. Az egyre növekvő népszerűség nem véletlen, hiszen Erdély annyira változatos és sokszínű, hogy a legkülönbözőbb érdeklődésű utazóknak is életre szóló élményt nyújt. Az útikönyv segítséget nyújt abban, hogy az Erdélybe látogatók ne csak a múlt emlékeit ismerjék meg, hanem a színpompás fesztiválok, tánctáborok, kulturális programok vagy akár csak a városi szórakozóhelyek, diákkocsmák révén Erdély pezsgő mai életében is részt vehessenek.

Farkas Zoltán - Sós Judit - Transylvania
Discover ​a magical land beyond fiction and myth: from the birthplace of Count Dracuta to medieval fortified churches, from Art Nouveau cities to wild mountains, lakes and gorges, as well as some of the last surviving traditional villages in Europe. This comprehensive guide is crammed with first-hand, up-to-date information on Historic Transylvania, Banat, Crisana and Maramures, including: - sights on and off the beaten track - history, people and culture - folk festivals and dance workshops - 357 places to stay - 258 places to eat, drink and go out Complete with: - 48 detailed maps - 88 colour photographs - a multi-language travel dictionary

Sós Judit - Farkas Zoltán - Erdély
Erdély ​Európa egyik legszínesebb, legizgalmasabb, folyamatos mozgásban lévő régiója, ahol évről-évre újabb és újabb csodák várják a kalandra vágyó utazókat. Aki a 2000-es években járt utoljára Erdélyben, most merőben más élményekre, tapasztalatokra számíthat: vadonatúj utak, autópályák, álomszépen újjászületett világi és egyházi műemlékek, kávéházak, vendéglők pezsgő teraszai fogadják az idelátogatókat. A szerző - a kiadó korábbi Erdély útikönyvéhez hasonlóan - faluról-falura végigjárta, újrafelfedezte a könyvben szereplő helyszíneket. Az így megszületett könyv szisztematikusan számba veszi a látnivalókat érintő valamennyi változást, és emellett számtalan új látnivalót, programlehetőséget kínál. A kiadványt szálláshely- és étteremajánlók, valamint 55 részletes térkép teszi teljessé.

Farkas Zoltán - Sós Judit - Bolgár ​tengerpart
Végre ​Magyarországra is eljutott a híre annak, amit a világ már régóta tud: a bolgár tengerpart ismét virágkorát éli. Az érdeklődés nem véletlen, hiszen kevés hely van Európában, ahol annyi szép homokos strand várja a nyaralni vágyókat, mint a Fekete-tenger partján, s ahol a magas színvonal ellenére minden megfizethető. Ideje tehát útra kelni és megismerni ezt a gyönyörű és barátságos országot. • útiterv-javaslatok szerelmes pároknak, kisgyermekes családoknak, hátizsákos turistáknak, idősebbeknek és a luxusutazások kedvelőinek • látnivalók és kultúrtörténeti érdekességek • részletes információk búvárkodásról, szörfözésről, víziernyőzésről és egyéb sportolási lehetőségekről • a kempingektől a tengerparti szállodacsodákig több mint 130 szálláshely, jellemzéssel • a hagyományos bolgár vendéglőktől a tengerparti diszkókig több mint 80 kipróbált étkező- és szórakozóhely • 24 részletes térkép és 65 színes fénykép

Farkas Zoltán - Sós Judit - Szlovákia ​útikönyv
Eredeti ​fényükben ragyogó középkori városok, a magyar gótika legszebb emlékei, egyedülálló túralehetőségek a Magas-Tátrában és a Szlovák Paradicsomban, romantikus várromok, a tót falusi világ emlékei, pompás főúri kastélyok, modern síközpontok, a Világörökség részét képező cseppkő- és jégbarlangok, pezsgő szórakozónegyed Pozsony óvárosában. A régi Csehszlovákia szürkeségének elmúltával ideje újból felfedezni a Felvidék gazdagságát * útiterv-javaslatok, ötletek kisgyermekes családoknak * látnivalók, művészettörténeti háttérinformációk * több mint 300 szálláshely minden árkategóriában, jellemzéssel * több mint 200 kipróbált étkezőhely * kávéházak, sörözők, zenés szórakozóhelyek * túrajavaslatok, síközpontok, barlangok és fürdőhelyek * kulturális rendezvények, fesztiválok * gyakorlati tudnivalók a közlekedéstől a pénzváltásig * térképek régiókról, városokról, túra- és síközpontokról * 53 színes fénykép

Sós Judit - Farkas Zoltán - Kárpátalja, ​Lemberg és Csernovic
Varázslatos ​tájak, történelmi emlékek, nemzetiségi és vallási sokszínűség, túláradó vendégszeretet: Erdély mellett egyedül Kárpátalján található meg mindez együtt. Az útikönyv Kárpátalján kívül a magyarországi turisták előtt szinte teljesen ismeretlen Lemberget és Csernovicot, Galícia és Bukovina fővárosait is bemutatja, ahol a szovjet korszak ellenére a mai napig fennmaradt a Monarchia világának hangulata.

Farkas Zoltán - Sós Judit - Mészáros Mária - Budapest ​gyerekekkel
Nélkülözhetetlen ​kézikönyv szülőknek, nagyszülőknek, óvó néniknek, tanároknak, s mindazoknak, akik szeretnének tartalmas és élvezetes programokat szervezni Budapesten és környékén, saját vagy a rájuk bízott gyerekek számára. Aki már végképp kifogyott az ötletekből, ebben a könyvben biztosan talál gyermeke érdeklődésének megfelelő időtöltést: a Kölyökhajótól a Vasúttörténeti Parkig, a Tropicariumtól a szentendrei Mikrocsodák Múzeumáig, a veresegyházi Medveotthontól a Solymári-Ördöglyukig közel 500 ismert és kevéssé ismert látnivaló, programlehetőség közül válogathat.

Farkas Zoltán - Kieferné Pulai Veronika - Sós Judit - Szabó Mária - Budapest-Balaton ​gyerekekkel
A ​nagysikerű Budapest gyerekekkel című könyv után megújult külsővel és frissített tartalommal új gyerek útikönyvet jelentetett meg a JEL-KÉP Kiadó. A kiadvány - Budapest mellett - az utóbbi években számos gyerekprogrammal gazdagodó Balaton bemutatására is vállalkozik, a gyermekbarát strandoktól az erdei bátorságpályákon keresztül a legszebb balatoni panorámát nyújtó kilátótornyokig. A Budapestet ismertető fejezetekbe szintén számos új látnivaló került bele, a Csokoládé Múzeumtól a Kopaszi-gátig, a Mini Citytől a Sziklakórházig. Az útikönyv kifejezetten a gyerekek szemszögéből mutatja be a látnivalókat, ugyanakkor a felnőttek is sok érdekességet találnak benne, hiszen a gyerekek számára izgalmas programok általában felnőtt időtöltésnek is kiválóak. A kiadványt Bátki László színpompás térképei és illusztrációi gazdagítják.

Kollekciók