Ajax-loader

Erdős Attila könyvei a rukkolán


Erdős Attila - Felvágós ​könyv
Könnyed ​stílusú, ugyanakkor magas szakmai igényességgel megírt tudományos bulvár az emberi test rejtelmeiről, a kórbonctan titokzatos világáról és egy sokat látott orvos csapongó gondolatairól. Ebben a műben egy volt kórboncnok mesél kórházi történetekről, halálról és a boncolás folyamatáról, továbbá II. Károly brit uralkodóról, a lajhár gyomráról, a francia forradalom kiszabadítottjairól, Leninről, és egy fazonról, aki unalmas óráiban tartósított fejekkel beszélgetett. Emellett szó esik vese- és epekőről, valamint minden olyanról, amelyről soha senki nem akart feleannyit sem megtudni, mint amennyi itt olvasható. A szerző Erdős Attila, eredeti végzettségét tekintve orvos, több évig kórboncnokként dolgozott. A téma sokak számára elrettentő, a Felvágós könyv azonban mégis magával ragadó, lebilincselő, sőt: szórakoztató olvasmány. A lelked boncolásáról sok könyvet elolvastál már most végre itt egy, amelyik a testeddel is foglalkozik!

Erdős Attila - Rímfaragott mesék és versek gyermekeknek
Tisztelt olvasó! Erdős Attila szerző, Zala megye ismert költője, aki másik oldalról; - a mesék és gyermekversek írásával is bemutatkozik. A rohanó, kiszolgáltatott világunkban - meséken neveltetve nem nélkülözhető gyermekeink szellemi és lelki ápolása; - különösen akkor, ha a meséket a minket átölelő, szép természetből merítették, valóságtartalommal is bőven felruházva. Gazdag fantáziavilággal az alkotás csokrából most sem hiányzik a haza, szülő és természet iránti rajongó szeretet, ami saját gyermekkori élményeivel gazdagítva, - ékesítik az olvasmányt. A saját ceruzarajzaival illusztrált "rímfaragott mesék és versek" - tanulságokkal kellően megfűszerezve alkalmat szolgáltatnak bábszakköröknek a mesetörténet megjelenítésére.

Erdős Attila - Te bennem magad, én egy veled
magából szörnyet szült / a létezőt túlélni képes, / a vesztőhelyen összegyűlt / végtelen számú véges

Erdős Attila - Kiss Gábor - Vallási ​szavak kisszótára
A ​Vallási szavak kisszótára 2800 olyan szónak, szókapcsolatnak, fogalomnak, illetve névnek adja meg a magyarázatát, ismertetését, amely a világvallások valamelyikéhez kapcsolódik. A legtöbb kifejezést a kereszténység - a katolicizmus, a protestantizmus - és a zsidó vallás köréből tartalmazza, de szép számú fogalmat magyaráz a szótár a sintoizmus, a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus köréből is. A szótár röviden bemutatja: - a legfontosabb vallási ünnepeket; - a vallásokhoz köthető neves személyeket; - a legfontosabb bibliai személyeket; - a nagy vallások szent könyveit, a Bibliát alkotó részeket; - a vallásokhoz köthető szimbólumokat és jeleket; - az egyházi ruhákat, ezen öltözet részeit; - a katolikus szerzetesrendeket és alapítójukat; - a vallásokhoz köthető legfontosabb földrajzi helyneveket. A Vallási szavak kisszótára segítséget nyújt azoknak, akik érdeklődéssel fordulnak az egyházak, a vallásos élet felé, ismerkedve tanításukkal, múltjukkal, jelenükkel. A szótár azok számára is hasznos, akik saját vallásuk valamely területén kívánnak pontosan eligazodni, esetleg egy felmerült konkrét kérdésre keresik a választ. A szótár bővíti az általános műveltséget, hozzájárul Európa és más földrészek vallási kultúrájának megismeréséhez, a különböző művészeti ágak - festészet, szobrászat - műalkotásainak mélyebb befogadásához, az irodalmi és történelmi olvasmányok jobb megértéséhez. Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 42. tagja.

Erdős Attila - Égi ​dolgok földi mása
ha ​még mindig hiányzik az egész, pedig Tied már az összes részlet, akkor ők nem azért hagytak el mindent, hogy kövessenek Téged (a tanítványokról)

Kollekciók