Ajax-loader

Mary Nichols könyvei a rukkolán


Mary Nichols - Menekülés ​holdfénynél
1939. ​A De Lacey család tagjai úgy hiszik, felkészültek a háborúra. Ám nemcsak a legidősebb lány, Elizabeth és szerelme tétetik próbára a baljós időkben, hanem fivére, Jack bimbózó románca is. A fiatalok kockázatok és veszélyek, titkok és hazugságok szövevényes világában találják magukat. Vajon a szerelem a háború szörnyűségei ellenére diadalt arat?

426_mary_nichols_az_ekszer
elérhető
42

Mary Nichols - Az ​ékszer
Egy ​kicsi lány értetlen félelemmel figyeli, ahogy szülei álruhába bújtatják, és egy szolgálóra bízzák testvérével együtt, hogy később már családostul menekülhessenek kaotikussá váló hazájukból, a vörösök és fehérek dúlta Oroszországból. A terv nem sikerül, tragédiát tragédia követ, és a négyéves grófnő élete is veszélybe kerül. Angol hajók érkeznek a menekülőkért, hogy nyugatra juttassák az elesetteket, és a véletlen úgy hozza, hogy a kislányt a brit konzul szánja meg. Az orosz grófnőnek egyetlen emléke marad a múltjából, a nagymamától örökölt értékes gyémántmedál, a Kirilov-csillag. Ez az ékszer kamaszként és fiatal felnőttként sem hagyja nyugodni. A kérdés újra és újra ott motoszkál a fejében: vajon apja és anyja túlélte a véres polgárháborút, valahol ma is ott vannak a sztálini Szovjetunióban? És az élet úgy hozza, hogy a fiatal nő egy férfit követve szülőhazájába indul, hogy felfedezze a múltját, de amit talál, az nem más, mint egy lepusztult otthon, nélkülözések, árulás és egy következő háború, amely megint menekülésre kényszeríti. Ám ekkor egy olyan szép szerelmet hagy maga mögött, amelyet új hazájában sem tud elfelejteni. Mary Nichols (Nyári lak, Lány a tengerparton) romantikus regényében a viszontagságos kalandok, tragédiák mellett a sors számtalan szerencsés fordulatot is tartogat, és sokat szenvedett főhősünkre végül rátalál a boldogság.

Mary Nichols - A ​szökőkút
A ​festőtehetséggel megáldott egyetemista lány, Barbara fiatalon elveszíti az édesanyját, akinek a halálát sosem tudja teljesen feldolgozni. Épp a szemeszter végi szünidőt tölti barátaival, amikor rádöbben, hogy özvegy édesapja egy nála jóval fiatalabb nő mellett keresi a boldogságot. Mindenáron szabadulna a fojtogató légkörből, így kapóra jön neki George, a feltörekvő iparos házassági ajánlata. De vajon jól döntött, amikor igent mondott a frigyre? Erkölcsös-e elfogadnia férjétől az anyagi biztonságot, ha tisztában van azzal, hogy a férfi közben becstelenül érvényesül? Helyesen teszi-e, ha nem utasítja vissza a közeledését, holott tudja, hogy hites ura a testi élvezetek terén mással is meglehetősen bőkezű? És legfőképp: maradjon-e George mellett, ha a férfinak a házasság csupán eszköz céljai elérésében? Barbara fuldoklik a magányban, gyermekei és a festészet jelentik számára az egyedüli menedéket. Hősiesen küzd a házasságáért, hogy elfojtsa a benne erősödő balsejtelmet: talán nem is élete nagy szerelméhez ment feleségül. Az őt emésztő kételyekre végül egy tragikus kimenetelű esemény adja meg a választ. Mary Nichols (Az ékszer, Lány a tengerparton), a történelmi romantika mestere megindító történetében egy angliai család életét eleveníti meg az első világháborút követő évekből, ötvözve a romantikus lányregény és a keserű fejlődéstörténet jellemzőit.

Mary Nichols - Két ​világ
Élj ​a jelennek, és higgy a jövőben! Louise Fairhurst kimerült, megviselt tanítványaival az éj leple alatt érkezik meg egy barátságos norfolki faluba. Hosszú út áll mögöttük. Egyenesen Londonból jönnek, de nem azért, hogy egy jót kiránduljanak - kitelepítették őket, miután Hitler lerohanta Lengyelországot, és a kormány a főváros bombázásától tartott. A fiatal tanárnőnek hirtelen nagy felelősség szakad a nyakába: nemcsak a gyerekek nevelőjeként kell helytállnia a vészterhes időkben, de anyjuk helyett anyjuknak is kell lennie. Bár a szokatlan feladat félelemmel tölti el, furcsamód mégis felszabadítólag hat rá: így végre elmenekülhet elnyomó, erőszakos apja uralma alól. A gyerekekkel együtt szép lassan beilleszkedik a falu lakóinak életébe, és barátokra is talál, de a háború pusztításait mindnyájan megszenvedik. Aztán egy véletlen folytán összeismerkedik Jan Grabowskival, egy lengyel pilótával, a két világ találkozása pedig megrázó változásokat hoz mindkettejük életében... Mary Nichols regényének főhősei a háború poklában küzdenek a boldogságukért, miközben próbálnak hűek maradni önmagukhoz.

Mary Nichols - Nyári ​lak
Lady ​Helen Barstairs egy előkelő angol grófi család egyetlen leánya. Szigorú neveltetésben részesült, majd fiatalon megismerkedett későbbi férjével, akiről mindenki úgy gondolta, hogy nagyszerű parti egy eladósorban lévő lány számára. Az első világháború miatt azonban nem nyílik lehetőségük arra, hogy jobban megismerjék egymást: az ifjú férj hamarosan a franciaországi frontra utazik. Lady Helen nem tudja, mi az igaz szerelem, így felkészületlenül éri, amikor találkozik a környéken állomásozó Oliver Donovannel. A fiatal lány hamarosan teherbe esik a férfitól, míg szerelme erről mit sem tudva visszaindul a frontra. Helen a gyermekét titokban szüli meg, és nem elég erős ahhoz, hogy szembeszálljon a szüleivel, akik örökbe adják a Laura névre keresztelt kislányt. A történet több mint húsz év elteltével folytatódik, immáron a második világháború idején. Laura fiatal gyönyörű ápolónő, akire a sors csapások sorozatát méri: egyszer csak egyes-egyedül találja magát a világháború kellős közepén, áldott állapotban. Úgy tűnik, a múlt megismétli önmagát; Laura arra kényszerül, hogy elhagyja Londont, és anyjához költözzön, akit nem is ismer. Mary Nichols háborús szerelmi regénye két ember egymásra találásának, anya és lánya zaklatott kapcsolatának megindítóan szép története, melynek a háború sújtotta Anglia szolgál érdekes hátteréül.

Mary Nichols - We'll ​Meet Again
1940. ​London is facing the full wrath of the blitz and amid the chaos Sheila Phipps is orphaned after a devastating air raid claims her family and her home. She is evacuated to Bletchley to live with her aunt Constance, where she forms an unlikely friendship with Prudence Le Strange, who is working in the code breaking unit at Bletchley. As their friendship grows stronger, the war subjects Sheila and Prue to fresh tragedies as, one by one, those they love are called away to distant battlefields, only to join he growing ranks of the missing, the captured and the dead. As the war escalates, the two friends find their lives increasingly complicated not only by the secrets of wartime but by those the conflict has dredged up from the past

Mary Nichols - The ​Girl on The Beach
Julie ​Monday, abandoned by her mother and raised in a children's home, enjoys a rare moment of happiness when at the age of eight she visits the Essex seaside and meets eleven-year-old Harry Walker. They spend a happy few hours together, but at the end of the afternoon, she must return to the Foundling's Hospital, and Harry goes home to his family. Ten years later, they meet again. Fated to be together, they marry just before the outbreak of the Second World War. But it's now 1939, Harry has enlisted in the Royal Air Force, and Julie must face the blitz in wartime London alone with their son. Travelling back from work one day, Julie is caught in the chaos of a direct hit. Rescued from the destroyed air-raid shelter, but injured and with severe memory loss, Julie is given a new identity as Eve Seaton. But it is not easy to become a different person; plagued with disturbing flashes of memory that she doesn't understand, forgetting her former life as Julie Monday proves impossible. She must make a decision: should she make a new life for herself as Eve, or struggle to recover the pieces of a shattered identity?

Mary Nichols - Lány ​a tengerparton
Julie ​Monday árvaházban nőtt fel, egy csodás gyerekkori emlék határozza meg a sorsát, ám egy bombatámadásban emlékezetét veszti. Visszatalálhat-e az életéhez?

Mary Nichols - A ​Different World
London, ​1939. As WWII breaks out across Europe, teacher Louise Fairhurst and her class are evacuated from their school to the quiet farming village of Cottlesham, Norfolk. Uprooted and forced to start her life again, Louise finds herself acting as both mother and teacher to the group of anxious ten-year-olds. Just when they begin to settle into the country and their new surroundings, tragedy strikes.Warsaw, Poland. The German army marches closer to the capital every day, and the Polish counter-attack can only hold them off for so long. With people fleeing and the city in chaos, pilot Jan Grabowski must abandon his beloved homeland and head to Romania to fight the enemy, leaving his wife Rulka behind. When Rulka sees Poland overcome by the Nazis, living in constant danger and amid cruel reprisals, she joins the Resistance.Back in England, Louise begins to wonder if perhaps she should have stayed in London until a chance meeting with Jan alters her path and their worlds collide forever.

Mary Nichols - Találkozunk ​még
1940 ​őszén, a London ellen indított légi háború első napjaiban Sheila Phipps egyetlen délután alatt elveszíti a családját. Az otthona lebombázása után a nagynénjéhez, Constance Tranterhez kerül Bletchley-be. Szerencsére nem marad magára az ellenséges özveggyel: az asszony albérlője, Lady Prudence Le Strange a szárnyai alá veszi az árván maradt lányt, még állást is szerez neki. Nem is akárhol: a Blecthley Park szigorúan titkos hadi létesítményében, ahol a kódfejtők az idővel versenyt futva próbálják feltörni a német Enigma rejtjeleit. A két lány mindennapjait titkok szövik át, a munkájukról senkinek sem beszélhetnek. De nem csak ők bizonyulnak sikeresnek a titkok megőrzésében: Constance is elhallgat valamit a lányok elől, ami alapvetően befolyásolhatja a jövőjüket... Mary Nichols új regényében a hadi szolgálatot teljesítők mindennapjaiba kíséri az olvasóit. Sheila és Prue ugyanolyanok, mint a korukbeli fiatalok; szórakozni és szerelemre vágynak. A háborús évek alatt szövődő szerelmeket azonban beárnyékolja a forgandó hadi szerencse. Vajon sikerül Sheilának tisztázni magában udvarlója iránti érzéseit, mielőtt túl késő lenne?

Mary Nichols - The ​Farmer's Daughter
June, ​1944. Since her father's stroke, Jean has been trying to run her parents' small farm almost single-handedly and is in desperate need of help. Karl, a German prisoner of war captured when the Allies invade France in 1944, turns out to be just what she needs. He is polite, hardworking and homesick, but is he more than that? Fraternisation between the prisoners and the local population is forbidden, but as the weeks and months pass, Jean and Karl become closer - much to the dismay of Jean's family and Karl's compatriots. Can their love have a future when it seems every hand is against them?

Mary Nichols - The ​Summer House
A ​secret love that will haunt a family for ever England 1918. Lady Helen believes her parents when they say she will never find a better husband than Richard, but when he returns to the Front, she begins to wonder just who it is she has married. His letters home are cold and distant - and Helen realises that she has made a terrible mistake. Then Oliver Donovan enters her life and they begin an affair that leaves Helen pregnant and alone - she is forced to surrender her precious baby. Over twenty years pass and a second war is ravaging Europe, but that is not the only echo of the past to haunt the present. Laura Drummond is caught in a tragic love affair of her own and when she is forced to leave London during the Blitz, she turns to the mother she never knew.

Kollekciók