Ajax-loader

Francesc Miralles könyvei a rukkolán


Héctor García - Francesc Miralles - Ikigai ​- A boldogság japán titka
35 ​GYAKORLAT ÁLMAINK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ Mindannyian keressük a boldogság és az elégedettség titkát. Japánban ehhez a titokhoz az ikigai jelenti a kulcsot. Az ikigai az a szenvedéllyel végzett elfoglaltság, amely értelmet ad a mindennapjainknak és az életünknek. Az ikigai a boldogság záloga. Nem könnyű azonban megtalálni azt a tevékenységet, amelyet örömmel végzünk. Az IKIGAI - A HOSSZÚ ÉLET JAPÁN TITKA című kötettel világhírűvé vált és a japán kultúrát jól ismerő szerzőpáros új könyvében azonban részletesen elmagyarázza, mit kell tennünk. Miközben elvégezzük a szerzők által adott gyakorlati feladatokat, megismerjük vágyainkat és azt, hogy miként használhatjuk ki legjobban saját képességeinket. Alaposabb önismerettel és az útmutatásokat követve könnyebben ismerjük fel életcélunkat és valósítjuk meg álmainkat, ezáltal mi magunk is boldogabbak lehetünk, ráadásként pedig a világot is boldogabbá tehetjük.

Francesc Miralles - Care Santos - Le ​plus bel endroit du monde est ici
Iris ​a 36 ans et des idées noires plein la tête : ses parents viennent de disparaître dans un tragique accident et, en une seconde, toute sa vie a basculé. Par un après-midi froid et gris, elle songe même à en finir. Son regard se pose alors sur la devanture d'un café auquel elle n'avait jamais prêté attention auparavant. Son nom étrange, Le plus bel endroit du monde est ici, éveille sa curiosité. L'intérieur est plus intrigant encore, comme sorti d'un rêve. Tout y semble magique, à commencer par Luca, bel Italien porteur d'une promesse : le bonheur.

Héctor García Kirai - Francesc Miralles - Ikigai ​- A hosszú élet japán titka
A ​japánok úgy tartják, minden embernek megvan az ikigaija, vagyis a létezésének oka. Az ikigai az egyik titka az Okinava-sziget lakóinak, akik a világ leghosszabb életű emberei közé tartoznak. A szerzők egészen az Okinava északi részén található Ogimi településig utaztak, ahol több száz interjút készítettek. Leginkább a féltve őrzött titok érdekelte őket: hogyan találták meg a hosszú életű japánok a létüket elégedettséggel, boldogsággal és értelemmel megtöltő ikigait. A kötet célja, hogy segítsen az olvasónak megtalálni a saját ikigaiát. Közben a japán filozófia számos olyan elemével is megismerkedhetünk, melyek segíthetnek megőrizni a test, elme és szellem egészségét. Okava Miszao egészen száztíz éves koráig ellátta önmagát - közben összesen három különböző évszázadban élt. Mikor tudósok arról kérdezték, hogyan vigyázott az egészségére, csak ennyit válaszolt: "Szusit ettem, és aludtam".

Francesc Miralles - Love ​In Small Letters
When ​Samuel wakes up on 1th of January, he is convinced that the year ahead will bring nothing exciting or unusual... - until a strange visitor bursts into his flat, determined not to leave. The appearence of Mishima, a stray cat, leads Samuel to a strange encounter with the enigmatic Valdemar and his neightbour Titus with whom he had preiously never exchanged a word, and is the catalyst for the incredible tranformation that is about to occur in the secluded world he has built around him. An unexpected friendship develop out of these encounters and a childhood love is reignited. Samuel discovers, for the first time in his life, how small everyday acts can have the power to unleash a hurricane of feeling and awaken the heart from its slumber.

Kollekciók