Ajax-loader

Tamkó Sirató Károly könyvei a rukkolán


Tamkó Sirató Károly - Pinty ​és ponty
Tamkó ​Sirató Károly háromrészes gyermekvers-válogatásának utolsó kötete a pintyekről és a pontyokról.

Tamkó Sirató Károly - Majomkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamkó Sirató Károly - Tengerecki ​Pál
"Szil, ​szál, szalmaszál!" "...ecki, becki, tengerecki, Tengerecki Pál!" "Bőrönd Ödön a Köröndön ül a kövön, ül a kövön fekete színű bőröndön". Bizonyára sokak számára ismertek ezek a méltán népszerű sorok. Tamkó Sirató Károly sziporkázó humora, bámulatos rímtechnikája, nyelvi leleménye már évtizedek óta magával ragad kicsiket és nagyokat egyaránt. Tamkó verseinek megjelentetésével a General Press kiadónk többéves hiányt pótol: új válogatásban, új illusztrációkkal adja közre e közkedvelt verseket, melyeket ezúttal Banga Ferenc illusztrációi tesznek még színesebbé.

Tamkó Sirató Károly - Papírember
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamkó Sirató Károly - Kozmogrammok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamkó Sirató Károly - Jövőbúvárok
A ​népszerű költő verseinek sajátos gyűjteménye a Jövőbúvárok. Nem a közismert s oly sok élvezetet okozó, játékos gyerekversek kerültek bele- bár néhány kimagasló közülük itt is megtalálható -, hanem Tamkó Sirató felnőttköltészetének azok a „darabjai”, amelyekben a tudományával magasra nőtt ember már a XXI. század új lehetőségeit kutatja. A tudást és az emberiséget megsokszorozó, az űrt birtokba vevő fantasztikus jövő képei villannak itt fel, egy olyan gyönyörű reménység, amelyet egy valójában „képtelen”, de mélyen költői fejlődéshit éltet:” Volt víz- tüdőm/ van lég- tüdőm/ lesz űr- tüdőm… Kúszni fogok a fénysugáron.” Tamkó Sirató szemléletében és formában is merészen új költészetének a leglelke szól itt a fiatal, jövőt váró olvasóhoz.

Tamkó Sirató Károly - Tengerecki ​és a világ
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamkó Sirató Károly - A ​három űrsziget
A ​nem túl távoli jövőben az emberiség a kozmosz küszöbére lép, és szembenéz az eléje álló feladattal, a mindenség meghódításával. Utopszkij, a zseniális jövőálmodó, költő és tudós nem alkuszik meg részeredményekkel: kiváló munkatársai gárdájára támaszkodva vezeti erre a harcra az emberiséget. Pedig azt kishitűsége, tudatcsökevényei, civilizációtól elsatnyult ösztönei a mélybe húzzák, a megsemmisülés lidérceivel csalogatják. A kibontakozó világméretű küzdelemben eszmék és indulatok csapnak össze, de az új, a tökéletesebb elsöprő győzelmet arat, és a fénynél sokszorta gyorsabb űrnaszáddal egy boldog ifjú emberpár bejárja, meghódítja a kozmikus teret, az emberiség új, nagy hazáját. Tamkó ötletektől sziporkázó, mulatságos és tanulságos részletekkel bővelkedő, eredeti fantasztikus regénye a határtalan jövőnek, az örökké többre, magasabbra törő ember legyőzhetetlenségének optimizmusától sugárzó, látnoki erejű és költői hevületű képét vetíti az olvasók felé.

Tamkó Sirató Károly - Dimenzionista ​manifesztum
Tamkó ​Sirató Károly - szellemi életünk, művészet- és irodalomtörténetünk méltatlanul elfeledett alakja - az avantgárd művészetek rendszerbe foglalására egy nem mindennapi rendszert dolgozott ki, úgy költészetében (planizmus vagy síkversek), mint az irodalom és a művészetek történetére és jövőjére vonatkozóan. Rendszerét a modern fizikára ás filozófiára alapozva fogalmazta meg Párizsban, az 1930-as években, ahol eredeti kísérleti verstípusai: szám kinetikus versszerkezetei, villanyversei és síkversei is újdonságnak számítottak, és ahol a nemzetközi művészkörök elismert tagja volt.

Tamkó Sirató Károly - Tengerecki ​hazaszáll
Tamkó ​Sirató Károly nagy sikerű gyerekverseinek egyik legnépszerűbb gyűjteménye ez a kötet. A nyelv játékos lehetőségeinek furfangos kiaknázója, az avantgarde képzetkapcsolások művészi hasznosítója, a faviccek szellemének költészetbe emelője nemcsak pompás képességeit bizonyítja itt, hanem meggyőz arról is, hogy művészete a gyerekköltészetben úttörés. Olyan úttörés, amely a gyerek lelki adottságaihoz alkalmazkodva, játékos vágyát maximálisan szolgálva, igaz örömet, boldogító jó mulatságot kínál - gyerek és felnőtt olvasóknak egyaránt.

Tamkó Sirató Károly - Szélkiáltó
"Kék ​napsütés rügyet fakaszt... Kikiáltom a szép tavaszt!" - írja a költő címadó versében. Friss, tavaszi hangulat, harsogó nyár, vagy akár csikorgó téli hideg kerekedik a versek nyomán. A _Szélkiáltó_ban a _Tengerecki Pál_hoz hasonlóan szinte népiesen pattogó ritmus, tréfás ötletek, s velük együtt a modern ember gondolatainak, képi világának sora ragadja meg a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Kass János színes illusztrációi teszik még gazdagabbá a könyvet.

Tamkó Sirató Károly - A ​Vízöntő-kor hajnalán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamkó Sirató Károly - Medirám ​királylány mesélő kertje
Jóttesz ​király legkedvesebb lánya, Medirám szokatlan ajándékot kér tizenhetedik születésnapjára: olyan kertet, melyben ott díszlik a világ minden növénye. A mesésen jó király megtetézve lányának ajándékát, különös képességgel ruházza fel a növényeket: ha a királylány sóhajt egyet, kigyúl a fű, fa, vagy virág, s mesefilmet perget Medirámnak. Mesél a hársfa, az ibolya, a nyírfa, a lótuszvirág. Ezt a fantasztikummal átszőtt mesevilágot Faltisz Alexandra lebegő illusztrációi kísérik.

Kollekciók