Ajax-loader

Lucy Maud Montgomery könyvei a rukkolán


Lucy Maud Montgomery - Váratlan ​utazás 2.
Folytatódnak ​Sara kalandjai! Sara Stanley édesapja kínos bírósági ügybe keveredik, és kénytelen kislányát vidéki rokonokhoz, egy isten háta mögötti kanadai szigetre küldeni. A faluban persze minden más, mint a nagyvárosban: maguknak való, régimódi emberek veszik körül a kislányt. Sara azonban megszeretteti magát, s nyomban ezután a tettek mezejére lép: folyamatosan és mindenkin segíteni akar, csakhogy jó szándéka a legtöbbször visszájára fordul. A kislány állandó felfordulást okoz. Szerencsére azonban - mint ezt a hasonló című, nagy sikerű tévésorozatból is tudjuk - a végén minden rendbe jön...

Lucy Maud Montgomery - Forgószél
Emily ​sikerek, kudarcok, no meg vad kalandok közepette elvégzi a középiskolát és visszatér szeretett New Moonjába, ahol semmi sem változott, amióta hét évvel ezelőtt odaérkezett. Mindazonáltal Shrewsburyben és Blair Waterben sokan vélekednek úgy, hogy New Moon unalmas hely egy fiatal lány számára, ahol nem bontakozhat ki, ahol semmi sem lehet belőle. Nem csoda hát, ha ostobának tartják Emilyt, amikor visszautasítja a fantasztikus lehetőséget: egy New York-i magazin állásajánlatát. Csakhogy Emily Starrnak nagyon is határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően, és úgy véli, hogy azért, mert New York és New Moon közül az utóbbit választotta, még nem veszítette el az esélyt, hogy sikeresen megmássza az "Alpok ösvényét".

Lucy Maud Montgomery - Váratlan ​utazás
Sara, ​az okos, jólelkű kislány édesapja kínos bírósági ügybe keveredik, aminek következtében Sarának vidéki rokonaihoz, egy isten háta mögötti kanadai szigetre kell mennie. A faluban persze minden más, mint a nagyvárosban: maguknak való, régimódi emberek veszik körül a kislányt, nemcsak a szokások idegenek számára, hanem az egész itteni élet is. Sara - némi veszekedés, kölcsönös sértődések után - megszeretteti magát, s nyomban ezután ügyködni kezd: állandóan és mindenkin segíteni akar, csakhogy jószándéka a legtöbbször visszájára fordul, a kislány állandó kalamajkát kavar, hetente bolydítja fel a kis közösség életét. Szerencsére azonban - mint ezt a hasonló című, nagy sikerű tévésorozatból is tudjuk - a végén minden rendbe jön, ha nem is sokáig, csak a legközelebbi bonyodalomig...

Lucy Maud Montgomery - Gubanc
Az ​évek során a Dark és a Penhallow család hatvan-hatvan tagja kötött házasságot egymással, amit nem kevés veszekedés és ellenségeskedés kísért. A klán különc természetű matriarchája, Becky néni most örökül hagyja nagy becsben tartott tulajdonát, a legendás családi kancsót, de az új tulajdonos nevét egy évig nem hozza nyilvánosságra. A bejelentést követő tizenkét hónapban a gyönyörű Gay Penhallow-t elhagyja jóvágású vőlegénye, Noel Gibson a ravasz és csábító Nan Penhallowért, a nyughatatlan természetű Peter Penhallow és a bájos Donna Dark, akik gyerekkoruk óta ki nem állhatták egymást, a kancsó révén megmagyarázhatatlanul összekerülnek, Hugh és Joscelyn Dark, akik tíz éve soha nyilvánosságra nem hozott okoknál fogva a nászéjszakájukon szakadtak el egymástól, még egy esélyt kapnak, és mindezt a rejtélyes Holdember felügyelete mellett, aki a jövőbelátás képességével van megáldva. Azután eljön az este, amikor Becky néni kívánságát közzé teszik, és a családot a lehető legnagyobb meglepetés éri…

Lucy Maud Montgomery - Avonlea-i ​krónikák
A ​Prince Edward szigeten, ahol Avonlea tengerparti városában Anne Shirley felnőtt, nem volt híja a csodálatos történeteknek. Ott volt mindjárt Ludovic Speedé, aki nem kérte meg a nő kezét, akinek tizenöt éven át udvarolt, amíg Anne ki nem talált egy tervet a férfi „megsürgetésére”…, bár nem kizárt, hogy a terv visszafelé sül el, és összetöri a szívét. De senki sem hibáztathatja a csintalan Anne-t a nemek közti kacagtató csatáért, amikor egy férfigyűlölő nő a macskájával ugyanabban a házban kerül vesztegzár alá, mint egy nőgyűlölő férfi a kutyájával. És ott van még a tágas Penhallow Major, ahol egy kiterjedt család várja szinte az örökkévalóságig, hogy két összezördült szerelmes megtörje makacs hallgatását, vagy az öreg Shaw düledező tanyája, ahova visszavárja szeretett lányát… L. M. Montgomery tizenkét történetben írta meg a titkos remények és rejtegetett álmok varázslattal és humorral átszőtt meséit.

Lucy Maud Montgomery - Anne ​válaszúton
Az ​Anne válaszúton a népszerű Anne-sorozat legújabb, sorrendben harmadik kötete az Edward-szigeti falucskába, Avonlea-be egykor árvaként érkező, különleges érzékenyésgű és különlegesen fejlett beszédkészségű kislányból időközben ifjú hölggyé változott Anne sorsát követi tovább, immár egyetemi évei során. Hallatalnul érdekes a századforduló Kanadájának egyetemi világa is, főleg, hogy akkoriban kezdett elterjedni a női hallgatók képzése. A regény azonban a diákélet színes, eseménydús leírása mellett Anne érzelmi életének bonyodalmait tárja föl. A vörös hajú, kivételesen formás orrú kamasz lány ugyancsak csinos hajadon lett. Az egyetemen nemcsak arra készül fel, milyen munkát fog végezni a későbbiekben, hanem egész életére kiható elhatározások előtt áll. Hogyan alakul Anne kapcsolata a hűséges gyerekkori baráttal, a szerelmesen és kitartóan várakozó Gilbert Blythe-tal? Vagy feledve őt, az egyetemista lányok bálványához, a dúsgazdag, ám üresfejű fiatalemberhez megy férjhez? Anne válaszúton áll: a felnőttlét első komoly döntéseit kell meghoznia. Az egyetemista Anne természetesen megőrzi jellemének tisztaságát, derűjét, és természetesen ezúttal is sorozatosan bonyodalmakat kever merő jó szándékból, segíteni akarásból. És valóban: a szándék minden átmeneti nehézség ellenére valósággá válik, ha olyan lány veszi kezébe az ügyeket, mint Anne Shirley. Lucy Maud Montgomery (1874-1942) kanadai írónő regénysorozata igazi, tartós világsiker. A sorozat első darabjából, melyet kiadónk Anne otthonra talál címmel jelentetett meg, az amerikai Disney-csatorna tévésorozatot készített, melyet a Magyar Televízió is bemutatott. A sorozat második kötete Anne az élet iskolájában címmel kapható. Az Anne-regények alapján készült az a többrészes tévésorozat, amelyet Váratlan utazás címmel sugárzott a televízió.

Lucy Maud Montgomery - Anne ​karácsonya
Ki ​ne emlékezne Anne Shirley-re, a vörös hajú, cserfes árva kislányra, aki világszerte nézők és olvasók millióinak szívét hódította meg? Vagy a Váratlan utazás című filmsorozat kacagtató és szívmelengető epizódjaira? A Könyvmolyképző Kiadó most igazi ünnepi meglepetéssel szolgál a méltán népszerű kanadai írónő rajongóinak. Ebben a megkapó humorral és emberséggel átszőtt kötetben a szerző magyarul eddig még soha meg nem jelent novelláiból válogathat az olvasó. A máig friss történetek arra emlékeztetnek bennünket, hogy még nem késő visszatalálnunk a karácsony és az ünnep igazi jelentéséhez: az összetartozás, a megbocsátás és a szeretet érzéséhez.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan ​utazás 5.
Az ​első történetben a városka apraja-nagyja az aratóünnepre készülődik, amelynek fénypontja a gyermekek számára rendezett jelmezverseny. A díjkiosztás ugyan csalódást okoz, de végül a valódi győztes az igaz barátság lesz. A második történet szereplői, élükön Sarával, egy titok felderítésén fáradoznak. Mit rejthet az elhunyt Arabella nagynéni kincsesládája a málladozó esküvői ruhán kívül? Rég elmúlt, tragikus szerelmekre derül fény, miközben új kapcsolatok szövődnek és régi sérelmek gyógyulnak be.

Lucy Maud Montgomery - A ​tűzpróba
Emily ​Starr szeretett édesapja haláláig nem tudja, mi a magány. Noha otthon tanul és játszópajtásai nincsenek, a könyvekben talál barátokat, elnevezi kedvenc fáit és növényeit, s úgy beszél hozzájuk, mintha barátok volnának. Amikor teljesen elárvul, anyja szőrösszívű rokonai sorshúzással döntik el, ki viselje gondját az érzékeny és gazdag képzelőerővel megáldott tizenegy éves kislánynak. Így kerül "nem szívesen látott" rokonként a New Moon farmra. A romantikus természetű, ám szókimondó Emilynek nem csupán a vaskalapos Elizabeth nénjével, de komiszkodó osztálytársaival is meggyűlik a baja. Akkor kezdenek jobbra fordulni a dolgok, amikor összebarátkozik a féktelen temperamentumú Ilsével, Teddyvel, a művésszel és Perryvel, a világot bejárt tengerésszel.

Lucy Maud Montgomery - Szerelmek
Emily ​barátai mind elhagyják Blair Water-t: Ilse Burnley a Montreali Irodalmi és Előadóművészeti Akadémiára megy, Perry Miller, az egykori béres, egy charlottetown-i ügyvédi irodában tanul jogot, Teddy Kent pedig a Montreali Rajzakadémián fejleszti rajztehetségét. Emily azonban New Moonban marad írni és egy szörnyű baleset hónapokra az ágyba kényszeríti. Régi barátja Dean Priest, hűségesen látogatja és ápolja Emilyt, aki végül igent mondott Dean házassági ajánlatára, de... Eközben Emily régi barátai is a szerelem és a házasság bonyolult útvesztőjébe tévednek... Végül azonban minden jóra fordul, Emily és a többiek révbe érnek.

Lucy Maud Montgomery - Anne ​új vizekre evez
A ​népszerű Anne-sorozat legújabb, sorrendben negyedik kötete, Anne Shirley életének újabb állomására kalauzolja az olvasót. Hősnőnk elfoglalja élete első igazi állását: igazgatónő a summerside-i középiskolában - és ahogy azt a különlegesen fejlett beszédkészségű, élénk képzelőerejű kislánytól megszoktuk már, felnőttként is mindent megtesz, hogy színt, izgalmat vigyen a városka életébe.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan utazás 6.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan utazás 10.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan utazás 8.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan utazás 7.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan utazás 9.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Pat úrnő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucy Maud Montgomery - Days of Dreams and Laughter
This collection combines Lucy Maud Montgomery's two delightful Story Girsl novels - The Story Girl and the Golden Road - with Kilmeny of the Orchard, a poignant and romantic novel. Each of the stories takes place on Prince Edward Island, a setting the author knew and dearly loved, and the one that will be familiar to readers of the author's eternally popular Anne of Green Gables.

Lucy Maud Montgomery - Anne válaszúton (Európa Könyvkiadó)
A regény az Anne-sorozat harmadik kötete, az Edward-szigeti falucskába egykor árvaként érkező, különleges érzékenységű és különlegesen fejlett beszédkészségű kislányból időközben ifjú hölggyé változott. Anne sorsát követi tovább, immár egyetemi évei során. Hallatlanul érdekes a századforduló Kanadájának egyetemi világa is, főleg, hogy akkoriban kezdett elterjedni a női hallgatók képzése. A regény azonban a diákélet leírása mellett Anne érzelmi életének bonyodalmait tárja föl. A vörös hajú, kivételesen formás orrú kamasz lány ugyancsak csinos hajadon lett. Az egyetemen nemcsak arra készül fel, milyen munkát fog végezni a későbbiekben, hanem egész életére kiható elhatározások előtt áll.

Lucy Maud Montgomery - Anne 3. Anne válaszúton
A regény az Anne-sorozat harmadik kötete, az Edward-szigeti falucskába egykor árvaként érkező, különleges érzékenységű és különlegesen fejlett beszédkészségű kislányból időközben ifjú hölggyé változott. Anne sorsát követi tovább, immár egyetemi évei során. Hallatlanul érdekes a századforduló Kanadájának egyetemi világa is, főleg, hogy akkoriban kezdett elterjedni a női hallgatók képzése. A regény azonban a diákélet leírása mellett Anne érzelmi életének bonyodalmait tárja föl. A vörös hajú, kivételesen formás orrú kamasz lány ugyancsak csinos hajadon lett. Az egyetemen nemcsak arra készül fel, milyen munkát fog végezni a későbbiekben, hanem egész életére kiható elhatározások előtt áll.

Lucy Maud Montgomery - L. ​M. Montgomery Short Stories 1907-1908
When ​Miss Bailey had gone on down the village street, Mrs. Falconer paused for a few moments at her gate, apparently lost in deep thought. She was perfectly well aware of all the hints that had been thrown out for her benefit that afternoon. She knew that the Aids, one and all, thought that she ought to take Camilla Clark. But she had no room to give her-for it was out of the question to think of putting her in Missy's room.

Lucy Maud Montgomery - Kilmeny ​of the Orchard
Twenty-four-year-old ​Eric Marshall arrives on Prince Edward Island to become a substitute schoolmaster, even though he has a bright future in his wealthy family's business. Eric has taken the two-month teaching post only as a favor to a friend - but fate throws in his path a beautiful, mysterious girl named Kilmeny Gordon. With jet black hair and sea blue eyes, Kilmeny immediately captures Eric's heart. But Kilmeny cannot speak, and Eric is concerned for and bewitched by this shy, sensitive mute girl. For the first time in his life, he must work hard for something he wants badly. And there is nothing he wants more than for Kilmeny to return his love.

Lucy Maud Montgomery - Miss ​Sally's Letter
Miss ​Sally peered sharply at Willard Stanley, first through her gold-rimmed glasses and then over them. Willard continued to look very innocent. Joyce got up abruptly and went out of the room. "So you have bought that queer little house with the absurd name?" said Miss Sally. "You surely don't call Eden an absurd name," protested Willard. "I do-for a house. Particularly such a house as that. Eden! There are no Edens on earth. And what are you going to do with it?" "Live in it." "Alone?" Miss Sally looked at him suspiciously. "No. The truth is, Miss Sally, I am hoping to be married in the fall and I want to fix up Eden for my bride."

Lucy Maud Montgomery - Anne ​of Green Gables (Penguin Readers)
The ​Cuthberts ask the orphanage for a boy to help at their farm, but a little girl steps off the train. Anne causes chaos at Green Gables, but her good nature wins everyone's heart.

Lucy Maud Montgomery - The ​Road to Yesterday
The ​Road to Yesterday was the last collection of tales that L. M. Montgomery wrote before she died. Her son, Stuart McDonald, found the manuscript among her papers, and had it published post-humously. Originally, Montgomery had called the work The Blythes Are Quoted, and had framed the tales with accounts of the Blythes at home listening to their favorite stories. This frame-narrative was removed, and the stories were rearranged into their current order.

Lucy Maud Montgomery - Emily's ​Quest
Emily ​knows she's going to be a great writer. She also knows that she and her childhood sweetheart, Teddy Kent, will conquer the world together. But when Teddy leaves home to pursue his goal to become an artist at the School of Design in Montreal, Emily's world collapses. With Teddy gone, Emily agrees to marry a man she doesn't love... as she tries to banish all thoughts of Teddy. In her heart, Emily must search for what being a writer really means....

Lucy Maud Montgomery - Jane ​of Lantern Hill
Jane ​Victoria Stuart, called Victoria by her family, lives in Toronto, Ontario, with her mother, grandmother, and aunt. Her grandmother is very strict and is jealous of anything that her daughter Robin, (Jane's mother), loves. Jane does not like having to live with her grandmother and wishes she and her mother could escape. Her only friend is Josephine Turner, Jody for short, an orphan who lives next door in the boarding house and is a servant. Jane also likes to cook, but she is not allowed to by her grandmother. One day, a letter from her estranged father arrives, asking that Jane stay with him for the summer on Prince Edward Island, her birthplace. Jane is very reluctant about going, but one of her uncles says that it would be best if she went. At the island, Jane meets her Aunt Irene and takes an instant dislike to her. The next morning, she meets her father for the first time and loves him from the start. The two buy a little house on Lantern Hill and Jane takes on the role of housekeeper. Jane soon becomes friends with all the neighbors, such as the Snowbeam family and the Jimmy Johns, (to distinguish them from a James Garland and a John Garland). She also gains backbone and, upon her return to Toronto, is able to stand up to her grandmother. The next summer, Jane returns to the island and is reunited with her father and friends. There she has many adventures, including finding a lion that had escaped from a circus and fearlessly locking it up in a barn. When she receives a letter from Jody, saying that she will be sent to an orphanage, Jane talks with the Titus ladies, a pair of sisters who want to adopt a child. Initially they say no, but after having second thoughts, they decide to adopt Jody. Upon her return to Toronto, Jane tells her the good news and Jody soon leaves for the island, promising to see Jane in the summer. In the meantime, Jane finds out precisely why her parents have separated. She discovers that her grandmother was against their marriage and when her mother had returned home for a visit after some arguments, the grandmother had convinced her to stay. One day, Jane receives a letter from Aunt Irene saying that Jane's father is going to Boston, probably to get a divorce from her mother, and it is likely he will remarry. Jane is shocked by the news and immediately hops on a train back to the island. She has to walk three miles from the station in the cold and wet to the house on Lantern Hill, where her father assures her that he is not going to get a divorce or remarry. He is going to Boston, but only to meet with publishers about a book of his that has been accepted. Jane then catches pneumonia and her father sends a telegram to her mother. Robin, ignoring her mother's command of staying in Toronto, goes to the island to be with Jane. Jane's parents make up and the book ends with Jane mostly recovered and making plans for her reunited family.

Lucy Maud Montgomery - The ​Life-Book of Uncle Jesse
I ​was not in the least pretty but Uncle Jesse was always telling me I was-and I loved him for it. He told the fib so prettily and sincerely that he almost made me believe it for the time being, and I really think he believed it himself. All women were lovely and of good report in his eyes, because of one he had loved. The only time I ever saw Uncle Jesse really angered was when someone in his hearing cast an aspersion on the character of a shore girl.

Lucy Maud Montgomery - Across ​the Miles
Love ​notes, marriage proposals, heart-felt promises, honest admissions, cruel deceptions--these are the many variations on the theme of this collection, in which each story hinges on the writing or receiving of a letter. These stories, filled with all the wit and wisdom of L.M. Montgomery, take us back to a time when letters held not only news of friends and family, but the power to change lives.

Lucy Maud Montgomery - The ​Selected Journals of L. M. Montgomery
A ​bestseller in Canada, this book will fascinate the legions of devoted readers of Anne of Green Gables and Montgomery's other Anne books. Lucy Maud Montgomery (1874-1942) kept extensive journals for most of her life, beginning them in 1889 when she was fourteen and continuing them until shortly before her death. Spontaneous and frank, they are unusual for their narrative interest: Montgomery's gifts as a storyteller are as much in evidence here as in her novels. This first volume takes her to 1910, the year before her marriage, and culminates with the publication of Anne of Green Gables. The autobiographical content will intrigue every dedicated fan of the Anne books. But the Mongomery journals are especially interesting because they provide a unique social history and the privelege of viewing closely the life of a remarkable woman.

Lucy Maud Montgomery - The ​Golden Road
When ​Sara Stanley, the Story Girl, returns to Carlisle to spend the winter with the King family, she comes up with a great idea. To help them through the dreary months ahead, she, Felicity, Cecily, and Dan will publish a magazine. From "Personals" to "Fashion Notes" to an etiquette column and stories of the most interesting happenings in Carlisle, Our Magazine quickly becomes the most entertaining publication anyone in town has ever read. But seasons pass, nothing is forever -- and soon it will be time for the Story Girl to leave her good friends on Prince Edward Island, friends with whom she has walked the golden road of youth.

Lucy Maud Montgomery - The ​Selected Journals of L. M. Montgomery 5.
The ​final volume of the immensely successful Selected Journals of L.M. Montgomery covers the years from 1935 to 1942, the year of Montgomery's death. It completes the story of a gifted creative writer who was also wife, mother, community leader, and public figure. No longer dwelling in a farm community or a small rural village, Lucy Maud Montgomery explored life in downtown Toronto and turned her journals into the unprecedented diary of a suburban housewife. Here she experienced the cultural riches the city had to offer while finding friendship and neighbourliness in the suburb of Swansea, where she settled with her husband. The journal chronicles her hopes and satisfaction with her new home and neighbourhood, but also her struggles with her own and her husband's recurring bouts of depression, and her worries over the academic performance and behaviour of her sons. The journals also record her views on world events such as the abdication of Edward VIII, Italy's invasion of Ethiopia, and the apparent inability of the League of Nations to deter Hitler. This final volume in the series offers an intimate eye-witness account of life in a growing city, a friendly neighbourhood, a changing world, and of a troubling family dynamic from 1935 to 1942, all recorded with Lucy Maud Montgomery's sharp eye and characteristic wit.

Kollekciók