Ajax-loader

Niksz Gyula könyvei a rukkolán


Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​tavasz
Beköszöntött ​a várva várt tavasz: megújul a természet, nyílnak a virágok, napsugarak melengetik lelkünket, miközben készülünk az ünnepekre. Könyvünkben számos kreatív dekorációt, receptet mutatunk be, melyek segítségével szép ajándékokat készíthetsz anyák napjára, különböző finomságokat és díszeket alkothatsz húsvétra, de ha csak a környezeted szeretnéd tavaszi hangulatba öltöztetni, akkor is találsz neked tetsző ötletet. Minden modellt és receptet lépésről lépésre fotókkal illusztráltunk, hogy azok elkészítése a lehető legkönnyebb legyen számodra.

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​ünnepek
A ​karácsony és a szilveszter az év legszebb és legvarázslatosabb időszaka. Karácsonykor végre együtt a család, szilveszterkor pedig felhőtlen jókedvvel, vidámsággal búcsúztatjuk az évet. Könyvünkben számos kreatív ötlet, dekoráció és recept található, melyekkel még hangulatosabbá tehetjük ezeket a meghitt és különleges alkalmakat. Mindegyik modell és recept elkészítését lépésről-lépésre fotókkal illusztráltuk, hogy az alkotási folyamat a lehető legkönnyebb legyen.

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​szülinap
A ​gyerekek számára az év legklasszabb ünnepe a saját szülinapi partijuk, ahol minden mókáról, játékról, a finomságokról, a tortáról, és persze az ajándékokról szól. Ha szeretnéd igazán feldobni a szülinapi bulit, hogy a gyerkőcök felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak, akkor neked szól kreatív sorozatunk legújabb része. Egy biztos: a siker és meglepetés garantált!

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​nyár
Végre ​itt a nyár, melyet már oly régóta vártunk! Eljött a strandolás, a pihenés, a hangulatos nyáresti kerti partik ideje. Kreatív sorozatunk ezen részében számos különleges ötletet találsz, a finom falatkáktól a koktélokon át a dekorációkig, melyek segítségével fantasztikus bulit rendezhetsz a barátaidnak, sőt még nyári ruhatárad is feldobhatod. Könyvünkben minden modellt és receptet „lépésről-lépésre fotókkal” illusztráltunk, hogy az elkészítési folyamat a lehető legkönnyebb legyen számodra.

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​gyertyák, mécsesek
A ​gyertya lángja és melege kellemes érzéssel tölti el lelkünket, és meghitt hangulatot idéz otthonunkba. A könyvünkben található ötletek segítségével csodaszép gyertyákat és mécseseket készíthetsz különleges alkalmakra, de akkor is megtalálod a számodra megfelelőt, ha egyszerűen csak magad köré szeretnél békés, hangulatos környezetet varázsolni. Minden modellt "lépésről lépésre fotókkal" illusztráltunk a könnyebb elkészítés érdekében.

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Ötletek ​Halloweenra
A ​Halloween hazánkban is egyre kedveltebb, népszerűbb ünnep. Ebben a könyvben számos kreatív ötlet, dekoráció és recept található, melyekkel feldobhatod ezt a különleges estét. Minden modellt és receptet lépésről lépésre fotókkal illusztráltunk, hogy azok elkészítése a lehető legkönnyebb legyen. A kellemesen eltöltött kreatív percek után nem marad más, mint egy rémesen jó, fergeteges Halloween-partyt tartani!

Csizmadia András - Niksz Gyula - Burgerek
A ​hamburger története a messzi múltba, a tatárok aprított húsáig vezethető vissza (lásd a mai napig népszerű tatár bifszteket), mely orosz kereskedők révén jutott el a névadó Hamburgba. Az Újvilágba már a kivándorló németek vitték magukkal, ahol a New-York-i éttermekben hamburgi, azaz "hamburger steak"-ként került az étlapra, és jórészt nyersen vagy alig hőkezelten kínálták. Amerikában aztán olyan népszerű lett, hogy újra feltalálták. A húspogácsát kisütötték és két szelet kenyér közé tették, hogy a vásárban nézelődő emberek sétálgatás közben eszegethessék. Így született meg az első "street food", mely meghódította a földkerekséget...

Csizmadia András - Niksz Gyula - Étkeink ​s illő boraink harmóniája
Kézikönyv ​ínyencségre törekvőknek és haladó ínyenceknek! Jóllehet a jó bor magában is élvezetes dolog, de a megfelelően hozzáillesztett étellel még sokkal nagyobb örömök forrása. Igaz ez fordítottan is. Bármilyen jó étel élményét sokszorosára fokozhatja a hozzá jól választott ideális bortárs. Sajnos még mindig kevesen vannak tisztában ennek jelentőségével, s így önmagukat fosztják meg fontos élvezetektől. Jelen mű szerzője életének jelentős részét tette fel arra, hogy lámpást tartson a gasztronómia szellemének az eléggé zavaros Útvesztőkben, s hogy nemi világosságot gyújtson az érdeklődők elméjében. Mert a minőségi életre való áttérés egy bizonyos pontján egyszer csak eljön az az áldott pillanat, amikor felmerül a fontos, nagy KÉRDÉS: "mit igyunk ehhez a...??? " Erre / ezekre a kérdésekre igyekszik e mű válaszokat adni, segíteni, súgni, sugalmazni. Mit is igyunk a hízott májpástétomhoz, az erdélyi töltött káposztához, az üde kaviárhoz és az erdei gyümölcsök társasagában megjelenő szarvas gerinchez, a borjúsülthöz és a lecsóhoz, a pizzához és a bolognai spagettihez, a vadas marhához és a libatepertőhöz, a görög salátához és a harcsapaprikáshoz, a japán sushihoz és az indiai kormához, a különféle sajtokhoz és édességekhez..., hogy csak néhány példát felvillantsunk. Mert a Kérdés elóöb-utóbb mégis feltevődik, majd lassan magától értetődővé lesz. A szerző művével eme ihletett pillanat eljöttét szeretné siettetni és minden erejével segíteni.

Könnyü Mária - Niksz Gyula - Kreatív ​babaszoba
Már ​a babavárás boldog időszakában elképzeljük, milyen is lesz a kicsi szobája. Minden anyuka szeretné gyermekének a legszebbet, a legjobbat adni, főleg ha azt saját kezűleg készítheti el. Egy babaszoba megtervezése sok odafigyelést igénylő örömteli elfoglaltság. Ebben a könyvben számos kreatív ötlet, dekoráció megtalálható, melyekkel kidíszítheted születendő vagy már megszületett kisbabád szobáját, legyen szó kisfiúról vagy kislányról. Minden modellt "lépésről lépésre" fotókkal illusztráltunk, hogy azok elkészítése a lehető legkönnyebb legyen.

Csizmadia András - Niksz Gyula - Sütés-főzés ​a szabadban
Mióta ​Prométheusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig mindez a szabadban történt, jobb esetben a barlang előtt. Az elektromos és a gáz sütő-főző készülékek csak a 20. század második felének termékei, nem is szólva a még „modernebb” találmányokról. Mindez a fejlődés velejárója, de mégis az ember génjeibe vagy kollektív tudatalattijába van kódolva a szabad ég alatti sütés-főzés. A közelmúlt pár évtizedében valóságos forradalom zajlik e téren. A tábortüzek varázsa, legyen az erdőn-mezőn, vízparton vagy éppen a kertben, az azon sütögetett, főzött ételek mindig nagy élményt jelentenek, s annál nagyobbat, minél messzebbre kerül a modern ember a természettől.

Niksz Gyula - Sőregi Éva - Tárcsás ​finomságok
A ​tárcsát eredetileg a mezőgazdaságban használták. Örök homály fedi, hogy kinek és mikor jutott eszébe, hogy ezek az öntöttvas vagy acéllapok sütögetésre is alkalmasak. Az utóbbi időben meglehetősen divatossá váltak, manapság készen lehet kapni sütőtárcsát. Leggyakrabban szelet húsokat, halat, zöldséget sütünk rajta, de készíthetünk lecsót, palacsintát vagy túrós csuszát is. A többi szabadtéri sütési eljárással összehasonlítva a legnagyobb különbség, hogy a felület közepén összegyűlő zsiradékba belemártogathatjuk a húsokat. A tárcsa jobban szabályozható hőt biztosít: egyszerre lehet rajta párolni és sütni is.

Kollekciók