Ajax-loader

Dimitri Casali könyvei a rukkolán


Dimitri Casali - A ​rómaiak
Fedezd ​fel új módon a történelmet: forgasd úgy, mint egy igazi újságot! Tömören, érthetően és könnyed stílusban tálaljuk a fontos dátumokat, a nagy embereket és a kis történeteket egy neked szánt napilapban! A Rómával foglalkozó részben megtudhatsz mindent Caesar haláláról, tudósítunk a pompeji vulkánkatasztrófáról és bemutatjuk egy valódi római fürdő működését is.

Francois Trassard - Dimitri Casali - Antoine Auger - Hétköznapi ​élet a Napkirály korában
A ​Mindennapi történelem című sorozat arra vállalkozik, hogy feleleveníti egykor volt emberek életét; mindennapjaikat, erkölcsüket és szokásaikat. Figyelme távolról sem csak az előkelők életmódjára szorítkozik, mert szerzői azt vallják, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek. E kötet - hasonlóan a sorozat többi tagjához - valóságos időutazás: elénk tárja, hogyan élt, hogyan töltötte mindennapjait az a húszmillió francia, akikről Francois Trassard és munkatársai szövege szól: élvezetes, színes stílusban, számos értékes dokumentum felhasználásával. A kötet ezenkívül megkísérli bemutatni a francia történelem egyik legérdekesebb korszakának, az egyik leghosszabb ideig uralkodó királyuk fény- és árnyoldalait is.

Francois Trassard - Dimitri Casali - Antoine Auger - Magánélet ​a Napkirály korában
A ​sorozat izgalmas történelmi intimitások képeskönyve. Feleleveníti a nagy korszakok hétköznapi életét: a kor egyszerű embereinek mindennapjait, szerelmi és családi életét, étkezési szokásait, lakását, öltözködését, mindezt korabeli képekkel illusztrálva. Szerzői azt vallják ugyanis, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek.

Dimitri Casali - Egyiptom
Fedezd ​fel új módon a történelmet: forgasd úgy, mint egy igazi újságot! Tömören, érthetően és könnyed stílusban tálaljuk a fontos dátumokat, a nagy embereket és a kis történeteket egy neked szánt napilapban! Az Egyiptommal foglalkozó részben tudósítunk a legnagyobb egyiptomi hódítók aktuális háborúiról, publicisztikát olvashatsz a fáraói intézmény elnőiesedéséről, és megismerheted egy valódi egyiptomi katona mindennapjait is.

Kollekciók