Ajax-loader

John Locke könyvei a rukkolán


John Locke - A ​halálos kísérlet
Egy ​milliomos felajánl 100 ezer dollárt. Egy feltétele van: ha elfogadják, akkor meghal egy bűnös. A fiatal pár elfogadja a pénzt. Nem tudják, hogy ezzel a lépéssel egy halálos kísérlet részévé, és a milliomos szemében maguk is bűnözőkké válnak... Ha a következő ember is elteszi a pénzt, abban a pillanatban a milliomos őket végzi ki. A játék addig tart, míg nem akad valaki, aki visszautasítja az ajánlatot. Donovan Creed volt CIA-ügynök és bérgyilkos végrehajtóként részt vesz a milliomos kegyetlen játszadozásában. Gyilkos munkája közben csak arra vágyik, hogy boldogan éljen szerelmével, Kathleennel és örökbe fogadott lányukkal, Addie-vel. Egy leszámolás azonban váratlan fordulatot hoz: Creed háromévnyi kómába zuhan, s ébredés után új arccal, új személyiséggel kell a régi életét folytatnia... John Locke akciódús krimijét több mint egymillióan olvasták világszerte. Kihagyhatatlan!

John Locke - Mentsük ​meg Rachelt!
A ​tökéletesnek tűnő reggel hirtelen rémálommá változik... A számítógépzseni Sam Case a vagyonát nem épp tisztességes eszközökkel szerezte. Kifejlesztett egy zseniális programot, amellyel a pénzmozgás nyomai eltüntethetőek a hatóságok elől. A páratlan lehetőséget kihasználva több alvilági ügyféltől kap megbízást. Sam beleszeret a gyönyörű Karen Vogelbe, az együtt töltött éjszaka után azonban fenekestül felfordul az élete. Feleségét, Rachelt elrabolják, és egy bérgyilkos arra kényszeríti, hogy válasszon Rachel vagy a szeretője között. Akit visszautasít, az meghal. Sam Case mindent megtesz, hogy kiderítse, mi történik körülötte, de ebben a játszmában semmi nem az, aminek látszik... John Locke harmadik Donovan Creed-krimije lehengerlően izgalmas, fordulatos.

John Locke - Two ​treatises of government
John ​Locke laid the groundwork of modern liberalism. He argued that political societies exist to defend the lives, liberties, and properties of their citizens, and that no government has any authority except by the consent of the people. When rulers become tyrants and act against the common good, then the people have a right of revolution against them. Writing against the backdrop of Charles II's savage purge of the Whig movement, Locke set out to attack monarchical absolutism and demolished the intellectual fabric of the divine right of rulers.

John Locke - A ​halál mestere
A ​halál mestere, Donovan Creed, az amerikai terrorelhárítás egykori bérgyilkosa most szabadúszóként dolgozik. Bár hajlik arra, hogy normális életet éljen, gyakran hullahegyeken gázol át: megfelelő összeg fejében lelkifurdalás nélkül hajlandó ártatlan embereket is meggyilkolni. A könnyű nőket és a sok pénzt kedvelő volt CIA-ügynök történetei olvasók millióit ejtették rabul világszerte. Izgalmas, fordulatos és humoros krimi, tökéletes kikapcsolódás.

John Locke - Most ​és akkor
Donovan ​Creed, a volt CIA bérgyilkos és szeretője, a szexi Rachel a gengszterektől lopott milliókból utazgatnak és élvezik az élet minden percét. A floridai St. Alban's valódi turistaparadicsom lehetne, négyezer éves ősi indián történelme, portyázó kalózai, kocsmái és cápái érdekesek lehetnének az idelátogatóknak. A városon azonban immár háromszáz éve átok ül: a fiataljai elmenekülnek, a vállalkozásai tönkremennek, a polgárai megkeserednek. Itt telepszik le ideiglenesen Creed és Rachel. Bár Creed már csak nyugalmat szeretne, nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy beleássa magát a város rejtélyes múltjába. 1710-ben Jack Hawley kalózkapitány szerződést kötött a város vezetőségével. A város megszegte az egyezséget, ám egy fiatal lány felajánlja magát, és a város gyáva lakói elfogadják az áldozatát. A kalózkapitány viszont elátkozta a várost. És ez az átok napjainkban is pusztít... John Locke, a bestseller szerző új krimije lebilincselően izgalmas utazás a múltban!

John Locke - Értekezés ​a polgári kormányzat igazi eredetéről, hatásköréről és céljáról
John ​Locke, az angol felvilágosodás nagy materialista filozófusa jól ismert hazánkban is, legfontosabb általános filozófiai műve magyarul is olvasható. Locke-ot, mint a liberális természetjogi gondolkodás klasszikusát inkább csak hírből és hatása révén ismerjük, politikaelméleti nézeteinek csak egyik oldalára vet fényt a vallási türelemről írt levele. Locke politikaelméleti munkássága és ez az írása nemcsak a XVII. század végi Angliában hatott erősen a közgondolkodásra, eszméi tovább élnek a mai „neoliberális” irányzatokban is.

John Locke - Második ​értekezés a polgári kormányzatról
A ​modern politikatörténet egyik legmeghatározóbb folyamata a hagyományra és tekintélyelvre épülő monarchiáról a törvények által behatárolt autoritásra (alkotmányos jogállam) való áttérés. Nem véletlen, hogy ennek a folyamatnak legjelentősebb képviselői a 17-18. század angol gondolkodói voltak, a még egyházi kategóriákban gondolkodó Richard Hookertől John Locke-on át egészen Thomas Jeffersonig, az amerikai függetlenségi nyilatkozat megfogalmazójáig. A sorozat, amely e műveket (részben most először) teszi hozzáférhetővé magyarul, Locke klasszikus művével, a polgári kormányzatról szóló Második értekezéssel indul.

John Locke - Értekezés ​az emberi értelemről
Locke ​fő műve az újkori filozófiai gondolkodást évszázadokra meghatározó Értekezés az emberi értelemről. Négy "könyv"-re osztott alkotásában - talán a morál és a társadalomfilozófia témáit nem tekintve - a filozófia összes központi témájára keresett és talált is választ. Aligha lehetett megkerülni a kérdést a korban: vannak-e velünk született ismeretek? Ismert válasza, miszerint elménk egy "fehér lap", árnyalt és bonyolult argumentáció eredménye. A Második könyv ismereteink keletkezésének, az emberi szellem képességeinek és tartalmának feltérképezésére vállalkozik. Ebben az elemzésben ő is az idea fogalmára támaszkodik, amely fogalom - minden különbözőségük ellenére - a kor gondolkodóinak alapterminusa. Az észlelésről, ismereteink típusairól vallott elképzelése Newton dinamikájának ismeretelméleti vetülete. Követőire a legnagyobb hatást talán mégis a Harmadik könyv, a nyelvről szóló rész fejtette ki, amelyben a jelentés, a gondolkodás, a beszéd és a tágabb értelemben vett kommunikáció fogalmait vizsgálja. A Negyedik könyv egy nagy ívű tudástipológiát tartalmaz, amelyben a tudás és hit, tudás és vélemény klasszikus kérdéseit tárgyalja. A mű - negyven év múltán - új fordításban, név- és fogalommutatóval kiegészítve jelenik meg.

John Locke - Levél ​a vallási türelemről
Latin ​szöveg és magyar fordítás

John Locke - A ​vallási türelemről
"...minden ​polgár számára egyenlő jogokat követelünk. Szabad-e Istent római módon imádni? Akkor legyen szabad genfi módon is. Meg van engedve latinul beszélni a piacon? Engedtessék meg akkor a templomban is azokat, akiknek ahhoz van kedvük."

Kollekciók