Ajax-loader

Dr. Berend Róbert könyvei a rukkolán


Dr. Berend Róbert - Chi ​Kung a gyakorlatban
Dr. ​Berend Róbert mester, mérnök, biológus, filozófus sok éve gyakorolja a Dzsun Juan Chi Kungot. Dr. Mintang Xu kínai nagymesterrel közösen írt kétkötetes műve, A Chi Kung világa után újabb gyakorlati kézikönyvet nyújt a Chi Kung kedvelőinek.

Dr. Mingtang Xu - Dr. Berend Róbert - A ​Chi Kung világa I-II.
A ​Chi Kung olyan egészségmegőrző és önfejlesztő módszer, amelyet a kínaiak már évezredek óta alkalmaznak, egészségük megőrzésére, környezetük és társadalmuk harmonizálására, és nem utolsó sorban a teljesítményeik növelésére a harcművészetek területén. A Chi a testben keringő energiát, a Kung művelést, munkát jelent. A Chi Kung a test energiájának fejlesztését jelenti, egyaránt értve ez alatt a növelését és irányítását. A Chi Kung gyakorlásával testi teljesítményeink növelése mellett az elmélyültség, koncentráló képesség javításával - mely agyi tevékenységünk szabályozásán keresztül érhető el - mentális fejlődésen is keresztül megyünk. A könyv bemutatja a teljes módszert, mindent, amit a Chi Kungról és műveléséről tudnunk kell. (a kiadvány korábban két kötetben jelent meg)

Dr. Berend Róbert - Fabók Ágnes - Önfejlesztés ​chi kunggal
A ​bizonytalanság, a túlhajszoltság és a megfelelési kényszer mindennapi életérzéssé vált, munkahelyi, otthoni stresszt és betegségeket okozva. Zsúfolt, túlfeszített napjaink sarokba szorítanak, mégis szeretnénk jól érezni magunkat, egészségesek, energikusak és kiegyensúlyozottak akarunk lenni. Ennek elérésére számos eszköz áll rendelkezésünkre - ezek egyike a chi kung. Mi is a chi kung valójában? A chi kung a kínaiak nemzedékről nemzedékre örökített, ősi kincse. Energetikai gyakorlatok, melyeket évezredekig a hosszú élet titkaként és hadititokként kezeltek. Mintegy harminc évvel ezelőtt a kínai tudományos akadémia irányításával elkezdték összegyűjteni és rendszerezni a gyakorlatokat, amihez a WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) jelentős támogatást nyújtott. Így a chi kung a világ számára is elérhetővé vált.

Dr. Berend Róbert - Dr. Mingtang Xu - A ​Chi Kung világa 1.
A ​Chi Kung (Csikungm Qi gong, Qigong) tudása több ezer éves múltra nyúlik vissza. A chi Kung maga az élet, gyakorlataival az energiaáramlást fejleszthetjük és irányíthatjuk, hogy testi és mentális teljesítményünk javuljon. A CHI maga az erő a minden létező dolgot összekötő energia, mely nem függ sem tértől, sem időtől. A KUNG jelentése: művelés, munka. A távoli múlt mesterei belső világukat - a testben folyamatosan áramló energián, a CHI-n keresztül érzékelték. A modern tudomány ezt az agyi tevékenység és a fizikai tet összhangjára vezeti vissza. A CHI KUNG célja a test, a lélek és a szellem összhangjának megteremtése, az egészség megszerzése és megőrzése. Már alapszinten is egy nagyon hatékony technika, mely későbbi fejlődésünk során tudománnyá, majd művészetté válik. A gyakorlatok közben az ősi testtartásokat és mozgásokat meditatív állapotban végezzük a testtartás, a légzés és a tudat ellentétének harmonikus összhangjára törekedve. A Chi Kung hatása először az egyénre, majd az őt körülvevő legkisebb csoportra, a családra terjed ki, de ezt követően még szélesebb közösségekben, munkahelyen, baráti, és lakókörnyezeti társaságokban is érzékelhető. Célirányossá teszi az ember vágyait, megteremtve ezzel a boldogság és harmónia külső és belső tökéletes állapotát.

Dr. Berend Róbert - Önfejlesztő ​meditációk
Ez ​a mű egyedülálló kötet a meditáció szerteágazó témakörében. Célja elsődlegesen a stressz- és depresszióoldás, ugyanakkor nagyon hatékony stresszmegelőző módszer is. Alkalmazásával kiegyensúlyozott és dinamikus lesz, kevesebb súrlódás éri a hétköznapokban, otthon és munkahelyén. Ettől válik ez a könnyen elsajátítható gyakorlatsor önfejlesztő meditációvá.

Kollekciók