Ajax-loader

Lori Gottlieb könyvei a rukkolán


Lori Gottlieb - Maybe ​You Should Talk to Someone
One ​day, Lori Gottlieb is a therapist who helps patients in her Los Angeles practice. The next, a crisis causes her world to come crashing down. Enter Wendell, the quirky but seasoned therapist in whose office she suddenly lands. With his balding head, cardigan, and khakis, he seems to have come straight from Therapist Central Casting. Yet he will turn out to be anything but. As Gottlieb explores the inner chambers of her patients' lives -- a self-absorbed Hollywood producer, a young newlywed diagnosed with a terminal illness, a senior citizen threatening to end her life on her birthday if nothing gets better, and a twenty-something who can't stop hooking up with the wrong guys -- she finds that the questions they are struggling with are the very ones she is now bringing to Wendell. With startling wisdom and humor, Gottlieb invites us into her world as both clinician and patient, examining the truths and fictions we tell ourselves and others as we teeter on the tightrope between love and desire, meaning and mortality, guilt and redemption, terror and courage, hope and change.

Lori Gottlieb - Stick ​Figure
When ​Lori Gottlieb was 11 years old, she did something girls that age often do: She started a diary. And like far too many other 11-year-old girls, she also began starving herself. Stick Figure: A Diary of My Former Self chronicles her transformation from a bright, healthy kid into a hospital patient on the verge of death, and it illustrates how a young girl can become convinced that anorexia is the answer to her preadolescent confusion. With an edgy wit and keenly observant eye, Stick Figure delivers an engrossing glimpse into the mind of a girl in transition to adulthood. Fortunately, the 11-year-old Lori recorded her journey to recovery in her diary, and her story is funny, slyly insightful, and surprisingly universal. An unflinchingly candid, bitingly funny debut, Stick Figure's compelling mix of irreverent humor, satire and autobiography offers dead-on observances about everything from mothers to the medical profession, gender roles to the absurdities of society's obsession with beauty. Martin Scorsese's company, DeFina/Cappa Productions, has purchased movie rights to Gottlieb's journal.

Lori Gottlieb - Légy ​a felesége!
„Lehet ​várni a mesebeli hercegre, de még neki is lyukas a zoknija.” „Egy egyedülálló nő azt írta nekem, hogy nem a tökéletes, 10 pontos társat keresi – egy nyolcasnak is nagyon örülne. Sőt, éppen egy nyolcassal jár. Egy gond van csak: Mi van, ha ő egy másik nyolcast akar? Rájöttem, hogy sok más nővel egyetemben nekem is pontosan ez a bajom. A levélíró beletörődött abba, hogy a mesebeli hercegre való várakozás helyett beérje a megfelelő társsal, de arról már sejtelme sem volt, hogyan is valósítsa meg ezt a gyakorlatban. Ahogyan nekem sem. Mert mit is jelent az, hogy legyenek reálisabbak az elvárásaink? Mennyi kompromisszum a túl sok kompromisszum? Hogy tudnánk eldönteni, vajon túl válogatósak vagyunk-e, vagy tényleg nem illünk össze a másikkal? Mindenképpen választ akartam kapni ezekre a kérdésekre, ezért elhatároztam, hogy utánajárok a dolognak. Ez a könyv nem ad tanácsokat, nem társkeresőknek szóló kézikönyv. Azt írom meg benne őszintén, hogy miért nem úgy alakul a magánéletünk, ahogy elterveztük, és mi lehet ebben a mi szerepünk.” Szereted a munkádat, remek barátaid vannak, szuper lakásban élsz, és randizni is mindig van kivel. Na és, ha nem találtad még meg az igazit! Előbb-utóbb úgyis belép az életedbe, nem igaz? De mi van, ha mégsem? Sőt mi van, ha már megtaláltad, csak nem vetted észre? Lori Gottlieb, aki hirtelen rádöbbent, hogy negyven évesen még mindig egyedül él, kimondta (mások helyett is) a kimondhatatlant: talán nem a mesebeli herceg után kellene futnia, hanem meg kellene állapodnia egy elég jó férfi mellett. Ideje újragondolni, hogy mire van szükségünk egy párkapcsolatban. Amíg nem késő.

Kollekciók