Szatmári Ferenc könyvei a rukkolán
Csákvári Péter - Pelyvás Alex - Szatmári Ferenc - Mentes konyha
Enni az egyik legjobb dolog az életben. Erről az élvezetről akkor sem kell lemondanunk, ha ételérzékenység vagy egyéb ok miatt valamely alapanyagot vagy összetevőt szeretnénk kiiktatni az étrendünkből. A Mentes konyha magazin szakácsai a lap hasábjain olyan, finomabbnál finomabb vegetáriánus, húsos és édességrecepteket osztanak meg velünk hónapról hónapra, amelyek többféle érzékenységet kiváltó öszetevőtől is mentesek. Ebben a könyvben a magazin három állandó szerzője, Csákvári Péter, Pelyvás Alex és Szatmári Feri mutatja be, hogy a mentes konyha nemcsak a vegánok, paleózók vagy a 160 grammos diétán élők számára teheti élménnyé a főzést, hanem azoknak is, akik szeretnék új felfogásban elkészíteni a hagyományos ételeket, megpróbálnának változatosabban étkezni, vagy egyszerűen csak új ízekre vágynak.
Szatmári Ferenc - Főzelékes Feri - A zöldségeken innen és túl
Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Első, nagy sikerű szakácskönyve után Feri, a főzelékes azt is bemutatja, mi mindent főz a zöldségeken túl…
Szatmári Ferenc - Nemfőzelék
Főzelékes Feri nem tud elszakadni a zöldségektől. Ezúttal legjobb salátareceptjeit gyűjtötte csokorba, hogy a tőle megszokott, könnyed stílusban mutassa meg, hogy bár a saláta egyszerűen elkészíthető, könnyű étel, mégis rengeteg lehetőséget és ízkombinációt rejthet magában, ha bátran kísérletezünk.
Feri salátáiban jól megfér egymás mellett a körte a sült padlizsánnal, az áfonya a csicseriborsóval, a lencse pedig a gránátalmával és a gesztenyével, és a kötet hagyományosabb receptjeiben is mindig lesz egy kis "feris" csavar, ami új dimenzióba emeli a megszokott ízeket.
A salátákat tálalhatjuk sültek mellé köretként is, de a gazdagabb, kölessel, kuszkusszal, bulgurral, hajdinával gazdagított variációk magukban is megállják a helyüket.
Szatmári Ferenc - Főzelékes Feri - 41 zöldségétel feltéttel és feltétlenül
Kevés ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál. Gondoljunk csak a kelkáposzta főzelékre. Ugye, hogy nem lehet szó nélkül hagyni? Én mindig is nagy főzelékrajongó voltam, szerencsére gyerekként sem sikerült elvenni tőlük a kedvem, amiért édesanyámnak azóta is hálás vagyok. Egy klasszikus főzelékért bármikor hazamegyek ma is.
Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Könyvében nem a megszokott főzelékek szerepelnek, a zöldségeket izgalmas párosításokban, rengeteg fűszernövénnyel tálalja. Eredeti sűrítési megoldásokat mutat, és nagy hangsúlyt helyez az egészséges táplálkozásra. Könyve a diétázók számára is rendkívül hasznos, számos liszt és laktóz mentes recepttel.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120875
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13190
- Ezotéria 13994
- Fantasy 33014
- Felnőtt 18+ 12992
- Gyermek 23856
- Humor 13952
- Ifjúsági 37626
- Kortárs 49427
- Krimi 16088
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16710
- Képregény 21705
- Novellák 13498
- Romantikus 51405
- Sci-fi 14914
- Szórakoztató irodalom 46438
- Tudomány és Természet 29544
- Történelem 16578
- Vallás, mitológia 20207
- Életrajzok, visszaemlékezések 17094