Ajax-loader

Ted Chiang könyvei a rukkolán


Ted Chiang - The ​Merchant and the Alchemist's Gate
In ​medieval Baghdad, a penniless man is brought before the most powerful man in the world, the caliph himself, to tell his story. It begins with a walk in the bazaar, but soon grows into a tale unlike any other told in the caliph's empire. It's a story that includes not just buried treasure and a band of thieves, but also men haunted by their past and others trapped by their future; it includes not just a beloved wife and a veiled seductress, but also long journeys taken by caravan and even longer ones taken with a single step. Above all, it's a story about recognizing the will of Allah and accepting it, no matter what form it takes.

Ted Chiang - Stories ​of Your Life and Others
Ted ​Chiang's first published story, "Tower of Babylon," won the Nebula Award in 1990. Subsequent stories have won the Asimov's SF Magazine reader poll, a second Nebula Award, the Theodore Sturgeon Memorial Award, and the Sidewise Award for alternate history. He won the John W. Campbell Award for Best New Writer in 1992. Story for story, he is the most honored young writer in modern SF. Now, collected here for the first time are all seven of this extraordinary writer's stories so far — plus an eighth story written especially for this volume. What if men built a tower from Earth to Heaven — and broke through to Heaven's other side? What if we discovered that the fundamentals of mathematics were arbitrary and inconsistent? What if there were a science of naming things that calls life into being from inanimate matter? What if exposure to an alien language forever changed our perception of time? What if all the beliefs of fundamentalist Christianity were literally true, and the sight of sinners being swallowed into fiery pits were a routine event on city streets? These are the kinds of outrageous questions posed by the stories of Ted Chiang. Stories of your life...and others.

Ted Chiang - Kilégzés ​és más novellák
Az _Életed ​története (Érkezés)_ többszörös Hugo- és Nebula-díjas szerzőjének régóta várt új novelláskötete kilenc történettel. Egy kereskedő megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Egy idegen tudós sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nem csak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Egy nő több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami digitális háziállatból végül igazi élőlénnyé fejlődik. A viktoriánus kori Angliában mechanikus gépek nevelik a gazdag elit újszülötteit. Egy modern felfedezés nem csak a tudomány, de a vallások alapjait is megkérdőjelezi. Ted Chiang régóta várt második novelláskötete formabontó ötleteivel és emlékezetes szereplőivel ismét elemében mutatja be korunk legfontosabb tudományos-fantasztikus szerzőjét. A _Kilégzés és más novellák_ egy lehengerlő és időtálló gyűjtemény, mely egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre – mi az univerzum természete? mit jelent embernek lenni? –, és olyanokra, amikre soha nem gondolnánk. Minden egyes novella könnyed eleganciával bizonyítja, hogy az összetett és jól átgondolt sci-fi történetek még mindig nem érték el a műfaj legvégső határát, sőt: hosszabb idő óta talán most először lehetünk szemtanúi egy újfajta ábrázolás létrejöttének.

Ted Chiang - Életed ​története és más novellák
Az _Életed ​története és más novellák_ a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodásunkat és érzékelésünket az időről és a valóságról. Az idegi áramkörökben végzett apró módosítással eltörlődik a testi szépség alapján történő megkülönböztetés. Ted Chiang nyolc novellát tartalmazó, háromszoros Nebula-, valamint Hugo-, Locus-, Theodore Sturgeon- és Sidewise-díjas gyűjteményét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják. Szerzője a sci-fit olyan oldaláról ragadja meg és ábrázolja, ahogy előtte még senki más nem tette. Az _Életed története_ című novellából _Érkezés_ címmel Denis Villeneuve forgatott 2016-ban nagy sikerű filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével.

Ted Chiang - Érkezés ​és más novellák
Az ​Oscar-díjas film alapjául szolgáló novella és további hét történet. Az Érkezés és más novellák a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodásunkat és érzékelésünket az időről és a valóságról. Az idegi áramkörökben végzett apró módosítással eltörlődik a testi szépség alapján történő megkülönböztetés. Ted Chiang nyolc novellát tartalmazó, háromszoros Nebula-, valamint Hugo-, Locus-, Theodore Sturgeon- és Sidewise-díjas gyűjteményét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják. Szerzője a sci-fit olyan oldaláról ragadja meg és ábrázolja, ahogy előtte még senki más nem tette. Az Érkezés című novellából Denis Villeneuve forgatott 2016-ban nagy sikerű, Oscar-díjas filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével.

Kollekciók