Ajax-loader

Moser Györgyné könyvei a rukkolán


Szőczey Beáta - Polyák Éva - Moser Györgyné - A ​tinédzserkor és étrendje
A ​pubertáskor (tinédzserkor) a másodlagos nemi jellegek megjelenésétől a nemi teljesség kialakulásáig eltelő 8-10 évet jelenti. Ebben az időszakban óriási változások következnek be a szervezet működésében és a pszichében egyaránt. Sajnos éppen ebben az életkorban az érdekeltek igen szélsőségesen táplálkoznak (vagy túl sokat és hizlalót esznek, vagy pedig semmit sem), gyakran járnak gyorséttermekbe, ahol nem az életkoruknak megfelelő összetételű, minőségű és mennyiségű ételekhez jutnak. A hibás étkezési szokások nem maradnak büntetlenül. A végleges alak tinédzserkorban alakul ki, a hirtelen növéshez hirtelen hízás, vagy éppen ellenkezőleg fogyás is társulhat. Jelen könyvet gyermeknőgyógyász, pszichiáter és dietetikus írta azzal a szándékkal,hogy segíteni tudjon a serdülőkorúak szüleinek, nagyszüleinek, s még az érdekelteknek is abban, hogy kellően egészséges, jól fejlett és fitt fiatal felnőttek váljék belőlük. Mindezt úgy, hogy ismerve a tinédzserkor igényeit, az életkoruknak megfelelő kellő fehérje-, szénhidrát-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek kerüljenek a családi asztalra,amelyek nemcsak egészségesek,de finomak is,ráadásul a család a család többi tagjának is ízlik,és a javára válik.

Dr. Jávor Tibor - Moser Györgyné - A ​székrekedés és étrendi kezelése
E ​könyv mindenki számára közérthetően mutatja be a székrekedés okait, előfordulását, gyakoriságát, tüneteit és kezelését. Leírja, hogy nem is olyan nehéz ezen a betegségen segíteni, hiszen ha életvitelünket némileg átalakítjuk, minimális odafigyeléssel a panaszok megszüntethetők. A székelés rendezése együttjár az életmódunk rendezésével, étkezésünk természetesebbé tételével, s ezzel nemcsak az adott kellemetlen tünetet tudjuk eltüntetni, hanem más következményes betegségnek tudjuk elejét venni (pl. aranyér, vastagbélrák, különböző fekélyek). A könyv tárgyalja a pszichés támogatást, a gyógyszeres kezelés lehetőségeit és korlátait is. Az orvosi tudnivalókat diétás receptgyűjtemény követi.

Török Katalin - Moser Györgyné - A ​krónikus fáradtság és étrendi kezelése
A ​könyv bevezetőjében arra kapunk választ, hogy melyek a betegség tünetei, melyek a kiváltó okok, hogyan kezelhető. A második részt dietetikus állította össze, melyből megtudhatjuk, hogy milyen étrenddel segíthetünk magunknak a betegség legyőzésében.

Bender György - Moser Györgyné - A ​köszvény és étrendi kezelése
Jelen ​könyv bemutatja a köszvény kialakulásának okait, tüneteit, elkülönítését más kórképektől, leírja a különböző betegségstádiumokban a kezelési lehetőségeket. E betegség folyamata, tünetei, kimenetele erősen befolyásolható megfelelő étrenddel és életmóddal. A bemutatott receptek nemcsak a betegeknek, hanem a család minden tagjának egészségére válnak, ráadásul finomak, ízletesek.

Kollekciók