Ajax-loader

Richard Osborne könyvei a rukkolán


Richard Osborne - A ​pusztító
John ​Spartan, a Pusztító, a legkeményebb zsaru Los Angelesben. Simon Phoenix, a kegyetlen pszichopata, egy belvárosi szeméttelep királya, félelemkeltéssel kormányozza birodalmát. Csak szembe kell állítani őket egymással, hogy megkapjuk a pusztítás ideális receptjét... 1996-ban kezdődött, az egész városra kiterjedő lázongások harmadik hulláma alatt Los Angelesben. Spartan foglyul ejtette Phoenixet, ám mivel eközben minden létező szabályt áthágott, ő is jégbörtönben kötött ki, esküdt ellensége mellett. Hetven év "nulla fok alatti rehabilitációra" ítélve Spartan Phoenixszel együtt alussza dermesztő, kriogenetikus álmát... Aztán 2032-ben Phoenix megszökik a börtönből, s megállíthatatlan dühvel robban ki az újjáépített San Angeles békés utcáira. Miután Phoenix elkövet egy iszonyatos gyilkosságsorozatot, a Pusztítót kiengedik a jégbörtönből, és ő ismét szembefordulhat ősellenségével, ezúttal egy különös, új világban... Spartan és Phoenix mindketten tudják, hogy a jövő nem elég nagy kettejüknek...

Richard Osborne - Basic ​Instinct
A ​detective, a female crime writer accused of murder and a woman police psychiatrist, the ex-lover of the detective, all feature in this sexual psychothriller. The male detective is caught between the two women who have a strange, uncanny connection. The film stars Michael Douglas and Sharon Stone.

Richard Osborne - Elemi ​ösztön
Amikor ​Nick Curran San Francisco-i detektív egy rocksztár rejtélyes és romlott gyilkosa után kezd nyomozni, hirtelen egy nyomasztó világban találja magát, ahol a csábítás és csalárdság kéz a kézben jár. Nick ellenállhatatlan vonzódást érez az elsőszámú gyanusított, az észvesztően szép írónő, Catherine Tramell iránt, aki a gyilkosságot előre, a legapróbb részletekig hűen megírta regényében. A szerelem és gyilkosság végzetes örvényébe sodródott Nicket egyedül a túlélés elemi ösztöne mentheti meg a reá leselkedő haláltól.

Richard Osborne - Szociológia ​másképp
Ebben ​a sorozatban a kötetek másképp (másképpen és főleg képekben) mutatják be az olvasóknak korunk érdeklődésre számot tartó, fontos jelenségeit: tudományterületeket, gyógyító gyakorlatokat, világot feltáró elméleteket, rendkívüli embereket... A Szociológia másképp időrendben végighalad a szociológiai iskolákon Auguste Comte, Karl Marx, Herbert Spencer, Émile Durkheim, Max Weber elméleteinek bemutatásától a 20. századi Talcott Parsons, a chicagói iskola és a strukturalizmus ismertetéséig. Bemutatja a szociológia alapfogalmait és kutatási módszereit.

Kollekciók