Ajax-loader

Fazekas László könyvei a rukkolán


Fazekas László - Az ​otthoni betegápolás
Szerte ​a világon ismertek olyan módszerek és technikák, amelyekkel a beteg emberek felépülését - a kórházi ápoláson túl, vagy éppen azt kiváltva - eredményesen lehet szolgálni. Ma amikor Magyarországon annyi vita van a kórházi ágyak csökkentéséről, különösen időszerű a külföldön már évtizedek óta alkalmazott home care - azaz az otthoni betegápolás népszerűsítése. Az egészségügyi kormányzat és az orvostársadalom is egyértelműen támogatja e módszer hazai elterjesztését. A szolgáltatást igénybe vevők, az abban résztvevők minél szélesebb körű tájékoztatása tehát fontos érdek. Üdvözölni kell minden olyan törekvést, amely segítséget nyújt a tájékozódáshoz.

Fazekas László - A ​tíz hatalmasság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas László - A ​megvallatott gyermekkor
"Régi ​fényképeket nézegetek, felidézem gyermekkorom emlékeit. Mennyi meglepetés, mennyi szívet dobogtató részlet. Az erzsébeti ház, a párizsi pályaudvar a vén papagájjal, a Delawar szőke vize, a horgászbot izgalmai, az első szerelmes kísérletek Märyvel, a grund, a versírás az esti lámpafényben... Velem történt mindez? Vagy egy idegen kisfiúval? Fürkészem, vallatom gyerekarcomat, milyen titkokat rejtenek a vonások? Hogyan élt, érzett, hogyan látta a köréje tornyosuló világot ez a kisfiú? Szeretném megtalálni és felfejteni a legfontosabb szálakat, hogy lassan megértsem az egész szövevényt: önmagamat. De nemcsak emlékezem, gondolkozom is. Szétszedem és egybefoglalom a mai eszemmel mindazt, amit az emlékezés csilléiben sikerült a gyermekkor tárnáiból felszínre hozni. Nemcsak a gyerek érdekel, hanem a felnőtt is, aki a nyomába lépett, aki mai életével, jelenével folytatja az emlékeket. Vele is szembe akarok találkozni, őt is jobban meg akarom ismerni. Hiszen ennek az emlékekből összerakott, eltűnt kisfiúnak nem is volt talán más feladata, mint hogy engem megteremtsen." Fazekas László

Fazekas László - Ötig ​ráérünk
"Kata... ​érzi a derekán Colos karját, összefonódnak. Legnagyobb meglepetésére azonban a fiú hamar kibontakozik az ölelésből, hanyatt dől az ágyon. Kata az ágy szélén ül. - Nem ezért jöttem - Colos hangja halk, de nagyon határozott. Kata hallgat. - Nem is kérdezed, akkor miért? - Ráérünk reggel ötig, amíg a kaput kinyitják." Kata és Colos mindent megbeszélnek azon az éjszakán. Nyár óta csakugyan sok minden történt Katával. Mami segítségével győzött Apa felett: nem kellett egyetemre mennie. Aztán jött a nyaralás Jugóban. Beleszeretett Brankóba. Aztán a Nagyi: Katának alkalmazkodnia kellett hozzá, egy újfajta rendhez, hamarosan ehhez járult a tanfolyam, az ismeretségek, barátságok s végül: Colos. Ez az, amit a legkevésbé tud megmagyarázni magának, hogyan váltott át benne szinte észrevétlenül Branko Colosra. Kata az utolsó percig kapaszkodott a szép nyár emlékeibe, de elég volt újra találkoznia Brankóval, hogy ráébredjen, ez nem az a fiú, akibe ő Splitben szerelmes volt. Megértette, hogy Colos mellett a helye, hogy Colossal tudna élni...

Fazekas László - A ​szökevény léggömb
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas László - Villantó
- ​Te Csaba, ugye te szerelmes vagy a Varga Boriba? - kérdezte a Bolyos hirtelen. Mit feleljen neki? Csaba rádöbbent, hogy ő még sohasem tette fel így magának ezt a kérdést. Hülyeség! Mi az, hogy szerelmes? Természetesnek vette, hogy jóban van Borival, hiszen ez így volt, amióta csak az eszét tudja. Jó volt együtt, meg néha rossz is volt, de hogy ő szerelmes volna belé! Egy intő és egy Balatonon töltött tavaszi szünet kapcsán villant fel először Csabában és Boriban, hogy egymás iránti rokonszenvük talán több is, mint pajtásság. De amíg eljutnak idáig, többször szembe kell fordulniuk egymással és önmagukkal. Az élet bizony tizenéves korban sem mindig egyszerű!

Fazekas László - Kapukulcs ​a kő alatt
A ​szerző korábbi könyvéből, a Villantóból ismerjük már a kedves és talpraesett Borit meg kis barátját, a bátor, de makrancos Csabát. Ebben a regényben tizenhat évesen lépnek újra elénk - egy eseménydús balatoni nyár teszi próbára időközben szerelemmé érlelődött barátságukat. "Sir Daniel", a vonzó angol nagyfiú feltűnése felkavarja a szepezdi tizenéves nyaralótársaság eddig nyugodt köreit. Dani voltaképpen nem is olyan nagyon angol, Angliában élő magyar szülők gyermeke, Bori ismeri is őt korábbi külföldi látogatása óta. A kislány úgy érzi, Csaba alaptalanul féltékeny a hódító idegenre, de titokban be kell vallania magának, hogy ábrándjai olykor túlszaladnak a realitáson. Mire a nyaralás véget ér, a társaság összekuszálódott érzelmi szálai elrendeződnek, és mindenki visszatalál a hozzá való párhoz.

Kollekciók