Ajax-loader

Nicholas A. Christakis könyvei a rukkolán


Nicholas A. Christakis - Apollo's ​Arrow
Apollo's ​Arrow offers a riveting account of the impact of the coronavirus pandemic as it swept through American society in 2020, and of how the recovery will unfold in the coming years. Drawing on momentous (yet dimly remembered) historical epidemics, contemporary analyses, and cutting-edge research from a range of scientific disciplines, bestselling author, physician, sociologist, and public health expert Nicholas A. Christakis explores what it means to live in a time of plague — an experience that is paradoxically uncommon to the vast majority of humans who are alive, yet deeply fundamental to our species. Unleashing new divisions in our society as well as opportunities for cooperation, this 21st-century pandemic has upended our lives in ways that will test, but not vanquish, our already frayed collective culture. Featuring new, provocative arguments and vivid examples ranging across medicine, history, sociology, epidemiology, data science, and genetics, Apollo's Arrow envisions what happens when the great force of a deadly germ meets the enduring reality of our evolved social nature.

Nicholas A. Christakis - James H. Fowler - Connected
Renowned ​scientists Christakis and Fowler present compelling evidence for our profound influence on one another's tastes, health, wealth, happiness, beliefs, even weight, as they explain how social networks form and how they operate.

Nicholas A. Christakis - James H. Fowler - Kapcsolatok ​hálójában
A ​Kapcsolatok hálójában fenekestül felforgatja az eddigi elképzeléseinket a közösségekről és kapcsolatokról. Új paradigmát állít fel a társadalmi hálózatok ideáinkat, érzelmeinket, egészségünket, szokásainkat és politikai nézeteinket befolyásoló erejéről. „Ha hatással vagyunk barátainkra, ők pedig az ő barátaikra, cselekedeteink olyanokat is befolyásolhatnak, akikkel még sohasem találkoztunk. Az egészségi állapot befolyásolásával kezdtük. Felismertük, hogy ha a barátunk barátja meghízik, mi is meghízunk, és ha a barátunk barátja leszokik a dohányzásról, mi is leszokunk, sőt, azt is megállapítottuk, hogy ha a barátunk barátja boldog, akkor mi is boldogok vagyunk.” „Egy ember boldogsága összefügg az ő barátainak boldogságával, és azok barátainak boldogságával, és a barátok barátainak boldogságával, és a barátok barátainak a barátainak a boldogságával – vagyis a személyes kapcsolatok horizontjain túli kapcsolatokkal. Azt találtuk, hogy a boldog emberek hajlamosak saját társadalmi hálózatuk középpontjába kerülni, és más boldog emberek nagy csoportjaihoz csatlakozni. Minden további boldog ember barátsága 9%-kal növeli meg az egyén boldogságának valószínűségét. Röviden: valójában a boldogság nemcsak személyes, hanem társas élmény is. Az érzelmek kollektív jelenségek.” „Mivel az emberek megértésének kulcsa a közöttük lévő kapcsolatok megértése, figyelmünket ezekre az emberek közötti kapcsolatokra összpontosítottuk.”

Kollekciók