Ajax-loader

Peterdi Pál könyvei a rukkolán


2
elérhető
1

Peterdi Pál - Hoppá!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Barát József - Bedobjuk ​a törölközőt
Nincsenek ​új viccek, csak fiatal emberek vannak. Egy aggastyánnak minden vicc régi. A nyájas fogyasztó, aki megtisztelt azzal, hogy elolvassa a következő oldalakat, legott észlelheti: nem az olcsó poénkodás kedvéért profanizáltam a Ludas Matyi becsületben megőszült jelmondatát Az, hogy a kötetben szereplő viccek egyike-másika – mit egyike-másika? mindegyike! – visszaköszön, korántsem a véletlen műve. Ugyanis történelmi tény, sőt, történelmi távlat, hogy immáron jó harminc éve gyűjtögettem a sport vidám sztorijait, vicceit Az itt következők mindegyike megjelent már a Képes Sport, az Esti Hírlap, vagy a Ludas Matyi hasábjain. Mit szépítsem: némelyikük itt is, ott is. Megesett, hogy többször is. Jó, ha az ilyesmit előre tisztázzuk. A sztorikat külföldi – rendszerint angol és német nyelvű – sportlapokban gyűjtögettem, szorgos bányamunka árán. Gyorsan hozzáteszem: ez a fajta bányászat évről-évre, sőt, hétről-hétre nehezebb. A sport az idők hajnalán tartós jókedv forrása volt. Ahol fiatalemberek vannak – hirdettük nagy garral – ott vidámság is van, trallala, trallala. Hát mit tegyünk, újabban igencsak megszűkültünk trallalában. A modern sport afféle fogcsikorgatós, kemény üggyé vált s ma már a diadalaiban is tele van lemondással, fájdalommal, apró emberi drámákkal. Ám – esdeklek – krétázzák javamra, hogy nem vagyok hajlandó feladni a reményt. Őszintén hiszem, hogy a humornak ma is helye van a sportban. Hogy a nagy versenyt az nyeri, aki képes a hajrában netán elmosolyodni s a gólt az rúgja, akinek a védők gyűrűjében vergődve is eszébe jut egy bolondos ötlet. Harminc év múlva újabb hasonló kötettel jelentkezem. Addig minden kiderül…

Kutas István - Lakatos György - Peterdi Pál - Labdarúgóvilág ​1970
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kárpáti György - Peterdi Pál - Cini ​és a többiek
E ​szennyirat valamennyi állítása szemenszedett hazugság és csupán személyem galád lejáratását célozza. Dr. Kárpáti Györgyöt nem ismerem, ilyen egyén nem is létezik. Egyébként is évek óta tartozik nekem ötven forinttal és két konyakkal. A peres eljárást megindítottam.

Kárpáti György - Peterdi Pál - Három ​testőr Ausztráliában
"Négy ​hetet töltöttem Ausztráliában ezzel a két többé-kevésbé ismert sportemberrel. Kis remekművemben lerántom róluk a leplet, bevilágítok lelkük legsötétebb zugaiba. Vagyis - régi jó szokásomhoz híven - embert csinálok belőlük. Igaz, hogy most visszafelé. Mert eddig hősök voltak." "Ez a fércmű hallatlanul mulatságos és tökéletesen igaz. Csak két bökkenő van a dologban. Hogy ami igaz benne, az nem mulatságos, ami pedig mulatságos, az nem igaz. Ha jól számolom, ez fentnevezettnek már a hatodik kötete magyar nyelven. Szegény hazám!" "Még mondják, hogy a bunyósok hülyülnek meg vénségükre! Én időben megkaptam ennek a kötetnek az anyagát. Bevallom, amíg csak le nem tettem, egyfolytában harsányan röhögtem. Egyszer majd talán el is olvasom. A szerzőt mindenesetre megkérem, ha netán újra írni akar rólam, adjon előbb egy ötvenest. Mert ingyen nem ütök!" "Sosem jártam Ausztráliában, de hát Dante sem járt a pokolban. A társszerzőt angolul úgy mondják: "ghost-writer" - szellem-író. Ez megmagyarázza, miért vállaltam az együttműködést. Hogy valami szellem is legyen ebben a kötetben. Egyébként, ha négy főszereplő közül három világklasszis - már nem rossz arány. Az utókor majd eldönti: melyikünk nem az."

Peterdi Pál - Szűcs László - Sport ​mindentudó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Buzás Ottó - Hogyan ​telefonáljunk?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Granek István - Kutas István - Lakatos György - Nagy Jenőné - Peterdi Pál - Sákovits József - Székely Éva - Szűcs László - Csépe Imre - Sír József - A ​Képes Sport jelenti Mexico-ból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vámosné Domoszlai Éva - Peterdi Pál - Csak ​negyvenen felülieknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Sport ​és szépség
A ​sport eredményeként százféle formában mosolyog a szépség. Egyszer a plasztikus mozdulatban, máskor a test arányosságában jeletnkezik. Szemre is gyönyörködtet az erő, a gyorsaság, az ügyesség, a megfeszített izmok kemény küzdelme. A sport jókedvre hangol, felderít, elűzi a gondokat. Ránevel a közösségtudatra, a kötelességteljesítésre: a nevelésnek is értékes tényezője. Így valóban elmondhatjuk, hogy nemcsak a testi szépség, de a legszebb lelki és erkölcsi tulajdonságok előmozdítója is a sportolás. A "Sport és szépség" seregnyi ragyogó fényképen mutatja be valamennyi sportág szépségét, izgalmát, testet-lelket nemesítő nagyszerűségét. A képek túlnyomó része riport-kép. Sportolókat, sportoló gyermekeket, sporteseményeket örökítenek meg legkíválóbb művészfotográfusaink, akik egyaránt ismerik a sportolás fortélyait és a fényképezés technikáját. De akad ebben az albumban számos olyan felvétel is, amely ragyogó példája az úgynevezett módszeres sportfényképezésnek, az oktató, nevelő sportképeknek. Ezekben is tökéletesen egymásra talál a sport és a szépség. A sportot, a fotoművészetet, a szépnek a szeretetét egyaránt szolgálja a "Sport és szépség"!.

Peterdi Pál - Humor ​Olimpia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Úszni ​jó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Szepes Béla - Sztárparádé
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Hopp! ​Már értem!
rögbi, ​baseball, krikett, biliárd, golf

Peterdi Pál - Székely Éva - Ússzál ​velem!
A ​kötet címében nagyjából minden benne van. Székely Éva a magyar úszósport egyik kimagasló klasszisa és Peterdi Pál, a sportág krónikása szeretnék rávenni az ifjú olvasót, hogy tartson velük: tegyen bizonyos időközönként néhány üdítő hosszt az uszodában. A két szakember tanácsát talán akkor is érdemes lenne megfogadni, ha tovább nem is szaporítanák a szót, megmaradnának az egyszerű barátságos unszolásnál: "Ússzál velem!" ... Kipróbálták, tanulmányozták, ők csak tudják, hogy ez szép, egészséges, vidám passzió. De persze nem maradnak meg ennyinél. Alapos, érdekes (és szórakoztató) érvek százait sorakoztatják egymás mellé, hogy miért érdemes mindenkinek megbarátkoznia a kedves (és nedves) mesterséggel. A lerohanás taktikáját alkalmazzák, addig sorolják az úszás szépségeit, amíg az olvasó ellenállása megtörik, kiejti a könyvet a kezéből és inkább lemegy az uszodába. A két szerző akkor kacsint csak össze igazán: a terv sikerült, a csapda bezárult, az olvasó bejött az ő utcájukba, kezdődhet a játék! Túl az úszósport őstörténetének ismertetésén, túl az úszás egészségügyén, fizikáján, fiziológiáján s a jóég tudja még micsodáján, bőséges - és derűs! - módszertani rész következik. Tanulj meg úszni! Jó, de hogyan? Nézd, nagyon egyszerű. Hát először is... És akkor jönnek az apró titkok, a mókás kis varázsigék, a trükkös kis mesterfogások. Igazán gyerekjáték az egész, s az olvasó egyszerre csak azon veszi észre magát: jóságos ég, megtanultam úszni. És még csak nem is fájt! A. kis könyvecske végigkíséri az elszánt vállalkozót. Az első arcmosástól - akár az első nemzetközi versenyig. Hasznos, okos, derűs útitárs. A vízbe azonban ne vigyük magunkkal. Elázik.

Füzesy Zoltán - Peterdi Pál - Gong
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Tücsök ​és bogár és más marhaságok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Somos István - Peterdi Pál - Lóri
Nem ​tartozott azok közé, akik könnyen emberközelbe tudtak kerülni. Ha az évtizedek távolságából sorra végigpásztázom az "aranycsapat" játékosainak immár sporttörténelemmé merevült portréját és elemzem karakterét, akkor Lóri egyénisége külön címszó alá tartozik.

Dénes Tamás - Peterdi Pál - Rochy Zoltán - Selmeci József - Kalandozó ​magyar labdarúgók
Mint ​minden kötetnek, ennek is megvan a maga története, amelyet az Olvasó a kezében tart. Azzal kezdődött, hogy a már több mint négy évtizede Svájcban élő Selmeci József elkezdte gyűjtögetni a külföldön tevékenykedő magyar sportemberek életéről, eredményeiről tevékenységéről szóló cikkeket, híradásokat, adatokat. Mivel maga is lelkes futballbarát és -rajongó, érthetően a labdarúgás állt érdeklődése homlokterében, e sportág jeleseiről gyűjtötte össze a legtöbb információt. Az évtizedek alatt az anyag szinte önálló életet kezdett élni, mintegy „kikövetelte” magának, hogy ne maradjon gazdája irattartóiban, hanem könyv formájában is megjelenhessék, tanújaként annak a folyamatnak, amely során a magyar labdarúgás értékeket teremtett és adott át a sportágnak európai és világszinten egyaránt. Selmeci József tehát hosszas és kitartó küzdelembe kezdett egy kötet kiadásának érdekében. Erőfeszítései mintegy másfél évtizeddel ezelőtt csaknem sikerrel jártak: megszületett egy kézirat, amely azonban — ma már szinte mindegy, ki és mi miatt — nem jutott el a kinyomtatásig. Az azóta eltelt időben azonban a gyűjtemény egyre terebélyesebb és gazdagabb lett, az évtized, s egyben az évszázad végére pedig megértek a feltételek arra, hogy meg is jelenhessék. Az anyag kötetté formálódásához azonban többek közreműködésére is szükség volt. Peterdi Pál vállalta. hogy könnyed és gyorsan író tollával — egyes szám első személyben — megírja a szerző és a gyűjtemény érdekes históriáját, a témában szeretettel elmélyedő két sportújságíró, Dénes Tamás és Rochy Zoltán pedig földrajzi és történeti felosztású fejezetekkel, nagy- és kisportrékkal, a hallatlanul gazdag és értékes gyűjtemény további bővítésével, gazdagításával és pontosításával járultak hozzá a sokrétű anyag könyvvé alakításához. Négyük együttes munkájának terméke ez a kötet, amely a távoli és a közelmúlt dicső példáinak felmutatásával kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a hajdani dicsőségétől időközben messze kerülő magyar labdarúgás ismét elindulhasson a felfelé vezető úton. 1998. december

Kutas István - Lakatos György - Peterdi Pál - Ez ​történt Mexikóban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Sas József - "Kutyák-zsaruk-kabarék"
Jókat ​röhögök mostanában. Régebben is - de ez más. Először akkor röhögtem igazán, mikor parlamentben felállt egy miniszter és falfehéren, remegő hangon elővett a zsebéből egy névtelen levelet. Ebben fenyegették, hogy megverik, és családtagjait is emlegették. Azóta hasonló felszólalásokat többször hallottam, és mindig jót röhögök. Kedves Olvasó! Én szimpla kabaré igazgató vagyok. A fiókom pedig tele van névtelen levelekkel, amiben le- és felmenőimet, valamint engem fenyegetnek életveszélyesen. Ezen nincs mit csodálkozni. Egy régi újságírói közmondás szerint, (hogy finoman fejezzem ki magam), "aki elment utcalánynak, az ne csodálkozzon, ha leszólítják". Ezért a következőkben, se névtelen, se neves, se gonoszkodó, se bántó levelekkel nem foglalkozom, de a pletykákkal sem törődök. Az itt következő néhány gondolat nyolc színházi szezon terméke, azért írom, hogy az olvasó egy picit bepillanthasson egy kabarészínház színpadára, de most nem a nézőtérről, hanem a másik oldalról. Olvassa jóízűen, időnként tegye le, igyon egy pohár sört a családja egészségére, aztán kezdjen bele újra. Rögtön az elején, Ivanics István 53 éves Polgárdi parasztember levelét olvashatja, melyet tegnap kaptam és én akkorát röhögtem rajta, hogy ezt tettem az elejére Előszó helyett.

Peterdi Pál - Ó, ​póló...!
Tizenhat ​olimpiai bajnok szólal meg ebben a kötetben. Peterdi Pál a magyar vízilabda történetének legnagyobb csillagait bírta vallomásra, a nyolcvan esztendejéhez közeledő Vértesy Józseftől kezdve az alig huszonéves Sudár Attiláig. Valamennyien egyes szám első személyben beszélnek második otthonukról, az uszodáról és legnagyobb szerelmükről, a játékról. Páratlan sorozattal dicsekedhet legeredményesebb játéksportunk. A magyar vízilabda 1912 óta szakadatlanul a világ élvonalában tanyázik. Hogyan került oda és - ami nehezebb - hogyan sikerült máig megőriznie vezető pozícióját... erről szól a kötet. Többek között. Mert amíg a kötet szereplői tizenkét olimpia legnagyobb, legizgalmasabb mérkőzéseire, legvidámabb történeteire emlékeznek, vallanak még sok egyébről is. Felállítják a játék filozófiáját, beszélnek sajátos etikájáról, szellem- és jellemfejlesztő hatásáról. Bemutatják legnagyobb hazai és külföldi csillagait, igyekeznek feltárni a sportág jövőjét is. Tizenhat egyéniség tizenhat önportréja. Mindegyikük más oldalról közelíti meg a Nagy Témát és orkeszterükből kialakul egy roppant nehéz, de mindig érdekes, izgalmas, fűszeres játék összképe. Ily módon a kötet akarva-akaratlan - a vízilabda toborzójává válik. E vallomások olvastán aligha akadhat olyan fiúgyermek, aki ne kapna kedvet a betyárosan kemény és olykor ördöngősen furfangos játékhoz. A kötetet a 16 főszereplő aláírással ellátott fényképe és Várnai György 16 nagyszerű rajza teszi teljessé.

Peterdi Pál - Gyarmati ​sors, avagy egy bal kéz története
A ​könyv, egyik legkiválóbb sportemberünk, Gyarmati Dezső mozgalmas életének és sportpályafutásának történetét örökíti meg. A vízilabda szerelmesei tudják, hogy kevés sportág könyvelhet el olyan sikereket és hozott annyi dicsőséget hazánknak, mint a vízilabda, és abban, hogy ez így van, Gyarmati Dezső múlhatatlan érdemeket szerzett. Sajnos, napjainkban egyetlen sportág sem képes külső segítség és támogatók nélkül újabb és újabb sikereket felmutatni. Ezt felismerve a Medicor - amely évekkel ezelőtt már kapcsolatba került a vízilabdával, csapatunk, a Medicor OSC révén - ismét "vízbeszállt". Hosszú szünet után, társaságunk és a magyar vízilabda - a Medicor Magyar Kupa jóvoltából - három éve újra együtt halad az újabb sikerek felé vezető úton. Reméljük, hogy Gyarmati Dezső a sikerekben gazdag úton még sokáig a társunk marad.

Vámos Károlyné - Z. Kertész Aliz - Peterdi Pál - Csak ​nőknek - Szigorúan bizalmas
Szépséggyakorlatok ​nőknek - fiatalos arc, feszes kebel, erős és rugalmas has, arányos csípő, karcsú derék, formás lábak, szexgimnasztika, terhestorna, stb.-sok-sok fotóval.

Peterdi Pál - Knock ​Out
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Majláth Mikes László - Trunkó Barnabás - Van ​elvámolnivalója?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sákovics József - Borbély Pál - Peterdi Pál - Három ​világbajnokság Amerikában
1962 ​a nagy világversenyek éve volt. Három népszerű sportág - a vívás, a birkózás és az öt-tusázás - legjobbjainak vetélkedése tengerentúli országokban zajlott le, s mindhárom világbajnokságon ott voltak a magyar versenyzők is. Sikeres szereplésük világszerte nagy elismerést keltett. És az arany-, ezüst- és bronzérmek története valóban megörökítésre érdemes. De ez a könyv - a Népsport Kiskönyvtár sorozat legújabb kötete - nemcsak a versenyek lefolyását ismerteti. A szerzők élménybeszámolóikban az utazás mindig feszült óráinak leírásától kezdve Buenos Aires, Toledó és Mexikó City világvárosi forgatagában szerzett benyomásaikon keresztül az európai szemnek szokatlan „exotikumo-kat" is feljegyezték. A középpontban természetesen a „küldetés" főcélja, a világbajnokság áll. Hónapokkal az események után is izgalmas olvasmány nyomon követi vívóink, birkózóink, öttusázóink sikereit, csalódásait a távoli földrészen.

Kárpáti György - Peterdi Pál - Mennyei ​Lábtengó
Pedig ​mennyien óvtak: "Géza, csak rossz társaságba ne keveredj". Most mégis itt vagyok, egy lapon két olyan egyén társaságában, akiknak a fotóját alighanem a bűnügyi nyilvántartóból ollózták ki. Ez a kötet aljas támadás a kultúra és a jóízlés ellen, de bár ez lenne az egyetlen... (Hofi Géza) Tehát szent esküvésem ellenére újra ringbe szálltam. Mentségem: csakis azért, hogy az alattam és felettem látható idős embereket némi sikerélményhez juttassam. Ennek érdekében - ez a szó szoros értelmében igaz - még a szívemet is kitettem. Hát csoda, hogy lovaggá ütöttek? (Dr. Kárpáti György) Kárpáti György doktort /ez az utolsó szó külön röhej/ tizenkét éves kora óta ismerem. Néhány első pofonját tőlem kapta a vízben. Azóta hat könyvet írtam meg vele. Ez a hetedik, rémes. Most még hazudhatok is helyette. És akkor még őt avatják lovaggá... (Peterdi Pál)

Peterdi Pál - Az ​FJK-24-N
Peterdi ​Pál ezúttal nem Clayről írt és nem mint humorista jelentkezett. Két hétig tanulmányozta egy bűncselekmény-sorozat 1228 oldalnyi terjedelmű jegyzőkönyveit, szakértői véleményeit, ellenszakértők ellenvéleményeit, vallomásokat, helyszínrajzokat. Beszélt rendőrökkel és bűnözőkkel, kriminálpszichológusokkal, a kiöregedett vagányokkal, ügyészekkel és csaposokkal. A Budapest Rendőrfőkapitányság Tanácsadó Szolgálata kérésére írta meg az FJK-24-N-et. Rendőri szakértőnk kriminalisztikai "kislexikont" szerkesztett, mely egzakt módon tér vissza és ad magyarázatot az FJK-24-N egyes részeire, a bűnüldözés néhány szakkérdésére. Figyelje a margón elhelyezett felkiáltójeleinket! Végül pedig bemutatjuk az MMG. robotrendőrét. A modern technika annyival gyorsabb és biztosabb a Sherlock Holmes-i intuícióknál, mint a Jaguár a postakocsinál.

Kollekciók