Ajax-loader

Steve Berry könyvei a rukkolán


Steve Berry - A ​Romanov-jóslat
Jekatyerinburg, ​Oroszország: 1918. július 16. Tíz hónap telt el azóta, hogy forradalmárok vetettek véget II. Miklós uralkodásának. Ma este a fehérek hadserege afelé a város felé nyomul, ahol a bolsevikok fogva tartják a cárt és családját. Miklós már a megmenekülésükben reménykedik. Ehelyett hidegvérrel, módszeresen kivégzik a Romanovokat. Moszkva: napjainkban. Az oroszul folyékonyan beszélő, és az ország történelmét kitűnően ismerő atlantai ügyvédet, Miles Lordot izgalommal tölti el, hogy egy ilyen jelentős esemény előestéjén Moszkvában lehet. A kommunizmus és egy sor gyengekezű kormány bukása után az orosz nép a monarchia visszaállítására voksolt. Az új cárt egy különlegesen kinevezett bizottság fogja kiválasztani II. Miklós távoli rokonai közül, Milesnak pedig az a dolga, hogy a befolyásos nyugati üzletemberek egy csoportja által favorizált cárjelöltet átvilágítsa. Ám Milesnak egykettőre kisebb gondja is nagyobb lesz a kutatásnál, amikor fegyveresek majdnem megölik a nyílt utcán. Miles egyszeriben kontinenseken száguld keresztül, gonosz bérgyilkosokkal a nyomában. Eleinte csak arra kíváncsi, hogy miért üldözik. Ám miután furcsa beszélgetést folytatott egy rejtélyes orosszal, aki Raszputyin írásai felé terelte őt, már nagyon szeretne többet is megtudni – legfőképpen azt, hogy valójában mi történt az utolsó orosz cár családjával. Egyetlen társa a küzdelmével szimpatizáló orosz cirkuszi előadóművésznő, és Akilina Petrovna, és egyetlen kapaszkodója egy Raszputyintól származó rejtélyes üzenet, amely arra utal, hogy az a réges-régi véres éjszaka nem az utolsó fejezete a Romanovok történetének… és hogy valaki akár még túl is élhette a mészárlást. A jóslat következményei eget rengetőek – nem csupán a cár és Oroszország Anyácska jövője, de személy szerint Miles Lord számára is.

Steve Berry - M. J. Rose - The ​Museum of Mysteries
Cassiopeia ​Vitt takes center stage in this exciting novella from New York Times bestsellers M.J. Rose and Steve Berry. In the French mountain village of Eze, Cassiopeia visits an old friend who owns and operates the fabled Museum of Mysteries, a secretive place of the odd and arcane. When a robbery occurs at the museum, Cassiopeia gives chase to the thief and is plunged into a firestorm. Through a mix of modern day intrigue and ancient alchemy, Cassiopeia is propelled back and forth through time, the inexplicable journeys leading her into a hotly contested French presidential election. Both candidates harbor secrets they would prefer to keep quiet, but an ancient potion could make that impossible. With intrigue that begins in southern France and ends in a chase across the streets of Paris, this magical, fast-paced, hold-your-breath thriller is all you’ve come to expect from M.J. Rose and Steve Berry.

Steve Berry - M. J. Rose - The ​End of Forever
Tragedy ​has found Cassiopeia Vitt. The woman she admires most, Esmerelda Fontana, has been brutally murdered. Then Cassiopeia’s castle rebuilding project is viciously attacked and people are hurt. Are the two incidents related? The answer comes when her old friend, Nicodème L’Etoile, is threatened and she finds herself drawn into a tangled web of revenge that leads straight to the person she loves the most. Cotton Malone. And his life will depend on what she does next. From the rocky coasts of northern Spain, to a medieval building site in France, and finally into Italy and the oldest surviving republic in the world, Cassiopeia must confront a devil from her past, a man obsessed with her destruction. The choices she has to make will be the toughest she’s ever faced. Life and death decisions that force her—to the end of forever.

Steve Berry - Az ​elveszett parancs
AZ ​ARANYKÖR LOVAGJAI Amerika történelmének legnagyobb és legveszélyesebb titkos társasága volt. Milliárdokat halmozott fel lopott aranyban-ezüstben, és elásta őket titkos rejtekhelyeken mindenfelé az Államokban. A kincskeresők 1865 óta kutatnak az óriási vagyon után, amelyből eddig nagyon kevés került elő. 160 évvel később az Aranykör megmaradt lovagjainak két frakciója vadászik az elveszett kincsre: az egyik azért, hogy elköltse a saját céljaira, a másik azért, hogy megőrizze. Ebbe a viszályba zuhan bele Cotton Malone, az Igazságügyi Minisztérium hírszerzésének egykori ügynöke, akit sokkal szorosabb szálak fűznek a lovagokhoz, mint gondolná. A harc tengelye a Smithsonian Intézet, küllői a lovagok, a kincs, és egyik őse, Angus Cotton Malone konföderációs kém és az aranykörös talány kulcsfigurája révén maga Malone. Bonyolítják a helyzetet egy gátlástalan képviselőházi elnök és egy megkeseredett özvegy szenátorné politikai ambíciói, akik gyökeres változtatásokat tervezgetnek országos méretben. Miközben Malone és Cassiopeia Vitt szembenéz a múlttal, Danny Daniels volt elnök és Stephanie Nelle kénytelen megfelelni egy váratlan és fenyegető kihívásnak, amely talán egyikük életét követeli. Amerika sötét múltjába és egy talán még sűrűbb sötétséggel fenyegető, lehetséges jövőbe visz el bennünket Az elveszett parancs a veszélyes úton, a Smithsonian szürke eminenciásainak irodáiból Észak-Új-Mexikó vad hegyei közé, az arkansasi vidék rengeteg erdein át.

Steve Berry - Királyi ​fortély
Cotton ​Malone és 15 éves fia, Gary Európába készül. Volt főnöknőjének szívességet téve Malone vállalja, hogy magával visz Angliába egy elszökött tinédzsert. De miután Londonban fegyveresek várják, a szökevény és Gary is eltűnik. Malone megtudja, hogy ezzel egy magas szintű diplomáciai adok-kapok kellős közepébe került, amelyben a nemzetközi bonyodalmakat geopolitikai játékok és a Tudor-ház megdöbbentő titkai is fokozzák. A cselekmény központjában egy líbiai terrorista áll, akit a Pan Am légitársaság 103-as járatának felrobbantása miatt ítéltek el és akit a skót hatóságok humanitárius okokra hivatkozva éppen szabadon engedni készülnek. Az amerikai kormány fölháborodva tiltakozik, de nem tudják beavatkozásra bírni a brit hatóságokat. Vagy esetleg a Királyi Fortély akcióval sikerülhet? A CIA által vezetett akció célja az, hogy megoldjon egy több évszázados rejtélyt, amely akár alapjaiban rendítheti meg Nagy-Britannia királyságának intézményét. Blake Antrim, a CIA Királyi Fortély hadműveletének vezetője azt a szikrát keresi, amellyel ismét lángra lehetne lobbantani azt a rendkívül veszélyes tüzet, amit az ír nacionalisták már nemzedékek óta keresnek: törvényes indokot arra, hogy az angoloknak miért kellene elhagyniuk Észak-Írországot. A válasz egy rég eltemetett titok, amely szerint nem volt törvényes az utolsó Tudor-uralkodó, I. Erzsébet egész, 45 éven át tartó országlása, amely alatt vált teljessé Írország elfoglalása. Ugyanakkor Antrimnek van egy személyes célja is: kicsinyes bosszúállás, amelyben Gary csak egy eszköz. Gyilkosok, árulók, kémek és egy titkos társaság veszélyes tagjai gyűrűjében Malone halálos csapdába kerül. Hogy megmentse Garyt, az egyik áruló felet kell a másik ellen kijátszania és csak a hihetetlen titok leleplezésével tudja megelőzni a Királyi Fortély megsemmisítő következményeit.

Steve Berry - The ​Emperor's Tomb
The ​tomb of China’s First Emperor, guarded by an underground army of terra-cotta warriors, has remained sealed for more than 2,000 years. Though it’s regarded as one of the greatest archaeological sites in the world, the Chinese government won’t allow anyone to open it. Why? That question is at the heart of a dilemma faced by former Justice Department operative Cotton Malone, whose life is shattered when he receives an anonymous note carrying an unfamiliar Web address. Logging on, he sees Cassiopeia Vitt, a woman who’s saved his life more than once, being tortured at the hands of a mysterious man who has a single demand: Bring me the artifact she’s asked you to keep safe. The only problem is, Malone doesn’t have a clue what the man is talking about, since Cassiopeia has left nothing with him. So begins Malone’s most harrowing adventure to date—one that offers up astounding historical revelations, pits him against a ruthless ancient brotherhood, and sends him from Denmark to Belgium to Vietnam then on to China, a vast and mysterious land where danger lurks at every turn.

Steve Berry - A ​varsói protokoll
Cotton ​Malone legújabb kalandja során a politika arrogáns mohósága szembesül a történelem súlyával. Krisztus fegyverei, az Arma Christi hét értékes ereklyéje egymás után tűnik el a világ szentélyeiből. Miután Cotton Malone, az Igazságügyi Minisztérium volt ügynöke szemtanúja lesz egyikük elrablásának, régi főnökétől, Stephanie Nelltől megtudja, hogy egy privát aukció készül, amelyen Lengyelország elnökére nézve terhelő információkat kínálnak eladásra a legtöbbet licitálónak - olyan zsarolás ez, amelyet mind az Egyesült Államok, mind Oroszország akar, ám merőben más okból. Az aukcióra az ereklyék egyike a belépő, így aztán Malone-t előbb Lengyelországba küldik, hogy egy várból lopja el a Szent Lándzsát, az ezeréves fegyvert, amely nem csupán a keresztények előtt szent, de a lengyel nép szemében is. De semmi sem a tervek szerint alakul, így Malone véres harcba keveredik, amelyet három nemzet vív egy titokért, amely ha napvilágra kerül, felboríthatná az európai erőegyensúlyt. Brugge békés csatornáitól a Wawel elegáns termein át a Krakkó melletti ősi sóbányák mélyéig Malone egy halálos háború kellős közepébe csöppen - amelynek végkimenetele aktiválja a varsói protokollnak nevezett valamit.

Steve Berry - The ​Tudor Plot
In ​this original eBook novella by the New York Times bestselling author of The King’s Deception, globetrotting intelligence agent Cotton Malone is lured into dangerous intrigue surrounding the world’s most famous royals—and uncovers a murderous conspiracy of terrorists and traitors, all born from an ancient tale of Saxon history. In England to participate in the trial of suspected international terrorists, Justice Department agent Cotton Malone is mysteriously summoned to an audience with the Queen of England. A cryptic call has warned of looming danger to the ailing queen’s son and grandson—the next two heirs in line for the throne. And when the source of that ominous information, a notorious tabloid publisher, dies mysteriously, the royal family has reason to fear a genuine conspiracy. But they also suspect that the enemy lies within—and no one at Buckingham Palace, or even the nation’s own Secret Intelligence Service, can be trusted. Now it’s up to Malone to discover the truth. Matching wits with a power-mad politician and a vicious royal blue blood, he must race against time through the streets of London to the forbidden reaches of Iceland, all to stop a monstrous plot to seize the monarchy—one that stretches back to the time of Arthur.

Steve Berry - The ​Kaiser's Web
Two ​candidates are vying to become Chancellor of Germany. One is a patriot having served for the past sixteen years, the other a usurper, stoking the flames of nationalistic hate. Both harbor secrets, but only one knows the truth about the other. They are on a collision course, all turning on the events of one fateful day ― April 30, 1945 ― and what happened deep beneath Berlin in the Fürherbunker. Did Adolph Hitler and Eva Braun die there? Did Martin Bormann, Hitler’s close confidant, manage to escape? And, even more important, where did billions in Nazi wealth disappear to in the waning days of World War II? The answers to these questions will determine not only who becomes the next Chancellor of Germany, but the fate of Europe as well. From the mysterious Chilean lake district, to the dangerous mesas of South Africa, and finally into the secret vaults of Switzerland, former-Justice Department agent Cotton Malone discovers the truth about the fates of Hitler, Braun, and Bormann. Revelations that could not only transform Europe, but finally expose a mystery known as the Kaiser’s web.

Steve Berry - Nagy ​Károly nyomában
Cotton ​Malone, a volt titkos ügynök szeretné megtudni, mi történt valójában az apjával, akiről a hivatalos jelentés azt állítja, hogy 1971-ben tűnt el, amikor a tengeralattjárója az Atlanti-óceán északi részén elsüllyedt. Ám amikor kormánykapcsolatai segítségével megpróbálja megszerezni a tengeralattjáró titkos aktáját, ráébred, hogy nem ő az egyetlen, aki válaszokat keres. Malone belekerül a tűzvonalba, amikor megtámadják, mert el akarják venni tőle az aktát. Belekeveredik egy ikerpár, Dorothea Lindauer és Christl Falk végzetes hatalmi harcába, az ő torz becsvágyuk új megvilágításba helyezi a testvérek közötti rivalizálást. Malone és az ikrek veszedelmes kalandra indulnak, amelynek során szembesülnek a nácik antarktiszi expedícióival, az amerikai kormány konspirációival, valamint jó néhány, Nagy Károly legendájához kapcsolódó történelmi rejtéllyel. Malone arra kényszerül, hogy két vesztes oldal közül válasszon, miközben elszántan igyekszik megtudni az igazságot az apja haláláról – de vajon a sajátját el tudja-e kerülni? Steve Berrynek, a politikai thriller nagymesterének regényeit már harmincnyolc nyelvre fordították le, és ötven országban aratnak sikereket.

Steve Berry - The ​Balkan Escape
Steve ​Berry's first ever eBook original finds an adventurer in a strange and forbidding land, in search of a long lost treasure, and very much in harm's way. As a favor to enigmatic billionaire Henrik Thorvaldsen, Cassiopeia Vitt treks into Bulgaria's Rila mountains in search of a buried stash of exceedingly rare artifacts from a bygone civilization: the ancient tomb of a Thracian king. But when her presence is discovered by a shadowy group of Russians secretly mining the area, she needs a way out. Who to trust becomes the question, and her life depends on choosing the right option.

Steve Berry - Máltai ​csere
A ​pápa halott. A konklávé, amely kijelöli az egyházfő utódját, hamarosan elkezdődik. Bíborosok érkeznek a Vatikánba a világ minden tájáról, egyikük azonban épp távozik Rómából. Máltán kutat egy 4. századi dokumentum és Nagy Konstantin, római császár után. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium egykori ügynöke, Cotton Malone éppen a Comói-tó partján, Olaszországban van, Winston Churchill és Benito Mussolini legendás leveleinek nyomait kutatja, melyek még 1945-ben tűntek el, és jó eséllyel átírhatják az egész történelmet. De rajta kívül valaki más is a levelek után nyomoz, és amikor Malone végre megszerzi, majd elveszíti őket, olyan üldözésbe csöppen, amely a legendás Máltai lovagrend érdeklődését is felkelti. A lovagrend immáron 900 éve létezik, az egyetlen szerzetesrend, amely kiállta a modern idők próbáit. Ma nemzetközi humanitárius szervezetként működik, de tagjai között megbújik a Secreti, egy ősi szekta, amelynek célja a közelgő pápaválasztás befolyásolása. A Magellán Ügyosztály ügynökének, Luke Danielsnek a segítségével, Malone üldözi a csaló bíborost, a lovagokat, a Secretit és egy órát, hogy megtalálja azt, ami évszázadokra elveszett. A végső ütközet a Vatikán falai közt zajlik, ahol a következő pápa személyéről kell dönteni.

Steve Berry - The ​Lost Order
The ​Lost Order continues renowned New York Times top 5 bestseller Steve Berry’s Cotton Malone series with another riveting, history-based thriller. The Knights of the Golden Circle, founded on July 4, 1854, was the largest, most dangerous clandestine organization in American history. It formulated grand plans—to expand the United States, change the constitutional landscape, and forge a Southern empire, enslaving a ‘golden circle’ spanning two continents. To finance its goals, the Order amassed an amazing trove of stolen gold and silver, which they buried in hidden caches across the United States. Treasure hunters have searched for decades, but have never found any of the Order’s major hoards. Now, 160 years later, the knights still exist. Two factions within the Order want the treasure—one to spend it, the other to preserve it. Thrust into that civil war is former Justice Department agent Cotton Malone. Starting with a hunt for clues inside the Smithsonian Institution, Malone discovers that an ancestor within his own family may hold the key to everything: a Confederate spy named Owen “Cotton” Payne. Complicating matters further are the political ambitions of a ruthless Speaker of the House and the widow of a United States Senator, who have plans of their own—plans that conflict in every way with the Order. From the quiet back rooms of the Smithsonian, to the dangers of rural Arkansas, and finally into the rugged mountains of northern New Mexico, The Lost Order is a perilous adventure into our country’s dark past, and a potentially darker future.

Steve Berry - The ​Amber Room
Atlanta ​judge Rachel Cutler loves her job and her kids, but her life takes a dark turn when her father dies under strange circumstances, leaving behind clues to a secret about one of the greatest treasures ever made by man. Forged of the exquisite gem, the Amber Room inexplicably disappeared sometime during World War II. Determined to solve its mysteries, Rachel takes off for Germany with her ex-husband, Paul, close behind. Before long, they're in over their heads. Locked into a treacherous game with professional killers, Rachel and Paul find themselves on a collision course with the forces of greed, power, and history itself.

Steve Berry - The ​Columbus Affair
Tom ​Sagan is staring down the barrel of a gun. He has lost everything he ever loved: his job, his wife, his daughter, his reputation. What hurts most is that he knows his Pulitzer Prize-winning career as a journalist was sabotaged. He was set up, but he can't prove it. They - whoever they are - have beaten him. So he decides to end his life. But before he can pull the trigger, an enigmatic stranger appears. Zachariah Simon has Tom's estranged daughter at his mercy. What he wants is something only Tom can supply. It's the key to a five hundred-year-old mystery, one with explosive consequences in the modern world. On a perilous quest that takes them from Vienna, to Prague and finally to the Blue Mountains of Jamaica, the two men square off in a dangerous game. Along the way, both of their lives will forever be altered - and everything we know about Christopher Columbus will change.

Steve Berry - The ​Venetian Betrayal
In ​323 B.C.E, having conquered Persia, Alexander the Great set his sights on Arabia, then suddenly succumbed to a strange fever. Locating his final resting place - unknown to this day - remains a tantalizing goal for both archaeologists and treasure hunters. Now the quest for this coveted prize is about to heat up. And Cotton Malone - former U.S. Justice Department agent turned rare-book dealer - will be drawn into an intense geopolitical chess game. After narrowly escaping incineration in a devastating fire that consumes a Danish museum, Cotton learns from his friend, the beguiling adventurer Cassiopeia Vitt, that the blaze was neither an accident nor an isolated incident. As part of campaign of arson intended to mask a far more diabolical design, buildings across Europe are being devoured by infernos of unnatural strength. And from the ashes of the U.S.S.R., a new nation has arisen: Former Soviet republics have consolidated into the Central Asian Federation. At its helm is Supreme Minister Irina Zovastina, a cunning despot with a talent for politics, a taste for blood sport, and the single-minded desire to surpass Alexander the Great as history's ultimate conqueror. Backed by a secret cabal of powerbrokers, the Federation has amassed a harrowing arsenal of biological weapons. Equipped with the hellish power to decimate other nations at will, only one thing keeps Zovastina from setting in motion her death march of domination: a miraculous healing serum, kept secret by an ancient puzzle and buried with the mummified remains of Alexander the Great - in a tomb lost to the ages for more than 1,500 years. Together, Cotton and Cassiopeia must outrun and outthink the forces allied against them. Their perilous quest will take them to the shores of Denmark, deep into the venerated monuments of Venice, and finally high inside the desolate Pamir mountains of Central Asia to unravel a riddle whose solution could destroy or save millions of people - depending on who finds the lost tomb first.

Steve Berry - Alexandria ​link
Cotton ​Malone kilép az Egyesült Államok külügyminisztériuma elit kémcsoportjának kockázatokkal terhes világából, hogy egy visszafogottabb életet éljen könyvritkaságok árusítójaként. Azonban a néma elzárkózást meghiúsítja egy névtelen e-mail: Maga rendelkezik valamivel, amire nekem szükségem van. Maga az egyetlen lehetséges nyomra vezető. Szerezze meg! 72 óra áll rendelkezésére. Ha nem hallok maga felől, lemondhat a gyermeke életéről. Volt felesége halálra rémülve adja Malone tudtára, hogy a fenyegetés valódi: kamasz fiukat elrabolták. Amikor pedig Malone koppenhágai könyvesboltja porig ég, egyértelművé válik, hogy a tetteseket semmi nem állíthatja meg céljuk elérése érdekében. Márpedig az nem kevesebb, mint az elveszett Alexandriai Könyvtár. Történelmi, filozófiai, irodalmi, tudományos és vallási művek bölcsője és őrzője: az Alexandriai Könyvtár példa nélküli a világon. Tizenöt évszázaddal ezelőtt a mítosz és legenda ködébe veszett, a könyvtárnyi bölcsesség óriási kincsére azóta áhítoznak mohón tudósok, szerencsevadászok és mindazok, akik hisznek abban, hogy a Könyvtár rejtett titkai kulcsot jelenhetnek a hatalomhoz. Napjainkban vagyonos, nemzetközi érdekeltségű nagykutyák gyülekezete úgy dönt, hogy ideje beleavatkozni a történelem menetébe, másra sem vágynak jobban, mint rést ütni a Könyvtár megszentelt falain, és Malone az egyetlen személy, aki rendelkezik a számukra szükséges információval tervük megvalósításához. Pontosabban arról a világrengető ősi iratról van szó, amelynek feltárásában benne rejlik a lehetőség, hogy megváltoztassa a Közel-Kelet sorsát, ráadásul a világ három fő vallását alapjaiban rázná meg. Halálos fenyegetést jelentő haszonlesők által üldözve Malone körbeutazza a világot, hogy meglelje a választ. A nyomozás Angliába és Portugáliába hajtja, de az amerikai kormányzat legmagasabb szintjei is érintettek, a végkifejlet pedig, amely a Sínai-sivatag mélyén játszódik, világméretű következményekkel jár.

Steve Berry - The ​Third Secret
Papal ​secretary Father Colin Michener is concerned for the Pope. Night after restless night, something coaxes Pope Clement XV to the Vatican's private archive - something concerning the revelations of Fatima. When the Pope sends Michener on a mysterious errand to the Romanian highlands, perilous events unfold and Michener finds himself embroiled in suspicion, deceit, suicide, and murder. Suddenly he is forced to face the very thing that has so distressed the Pope - and must unravel a mystery that will shake the world.

Steve Berry - A ​velencei árulás
Miután ​Egyiptomtól Indiáig meghódította a világ nagy részét, macedóniai Nagy Sándor i. e. 323-ban rejtélyes, lázas betegségben meghalt. Senki sem tudja, hol van eltemetve, de sírját azóta is rengetegen keresik, tudósok éppúgy, mint kalandorok és kincsvadászok. E több évezredes titok nyomába ered Cotton Malone is, az egykori amerikai titkos ügynök. Miután majdnem odavész egy dániai múzeumban kitörő hatalmas tűzvészben, Malone megtudja, hogy a tűz nem volt véletlen, csupán egy hatalmas, Közép-Ázsiától az Egyesült Államok elnökéig terjedő játszma egyetlen lépése. Nemcsak Nagy Sándor kincseiről van szó, hanem arról a számtalan betegséget gyógyító csodaszerről is, amelynek receptjét állítólag az uralkodó sírjába temették. Míg Malone az életét kockáztatva próbálja felderíteni a rejtélyt, egy biológiaifegyver-arzenált fölhalmozó főminiszter asszony, az AIDS ellenszerének megtalálója, a Vatikán képviselője és az amerikai titkosszolgálatok hol szövetkezve, hol egymással harcolva keresik Nagy Sándor földi maradványait. Az író korábbi könyveihez hasonlóan A velencei árulás is egyszerre politikai hátterű izgalmas krimi, történelmi adatok és feltevések valóságos lelőhelye, amiből persze a szerelmi szál sem hiányzik.

Steve Berry - Vérbosszú ​Párizsban
Amikor ​Bonaparte Napóleon 1821-ben meghalt, magával vitt a sírba egy hatalmas titkot. Tábornokként és császárként rengeteg kincset rabolt össze palotákból, nemzeti kincstárakból, még a Máltai Lovagrendtől és a Vatikántól is. Utolsó napjaiban brit fogvatartói abban reménykedtek, hogy talán megtudhatják, hová rejtette ezt a hatalmas vagyont. De ő nem árult el nekik semmit, és a végrendeletében sem tett semmi utalást a kincsekre. Vagy mégis? Cotton Malone, volt amerikai ügynök koppenhágai könyvesboltjának ajtaján bezörget a kaland, mégpedig egy fiatal amerikai titkosügynök és az őt üldöző két bérgyilkos alakjában. Malone először fenntartással viseltetik a fiatalemberrel szemben, de aztán egy heves tűzpárbaj, amely majdnem az életébe kerül, meggyőzi őt arról, hogy álljon váratlan szövetségese mellé. Először is Malone jó barátjának, Henrik Thorvaldsennek birtokára mennek. A fortélyos dán milliárdos tudomására jutott egy bizonyos Párizsi Klub alattomos terve. A Klub multimilliomos tagjai ugyanis manipulálni akarják a világgazdaságot. Malone-nak csak úgy lehet reménye a nemzetközi gazdasági anarchia megakadályozására, ha szembeszáll egy bérgyilkos-terroristával, aki pusztító támadást tervez Párizs szimbóluma ellen, és ha beleveti magát Napóleon legendás elveszett kincsének felkutatásába. Thorvaldsen valódi célja ugyanakkor sokkal személyesebb: megölni az összeesküvés egyik kulcsfiguráját, de azért, mert ő a felelős Thorvaldsen fiának meggyilkolásáért. Barátjának vérbosszúja rendkívüli dilemma elé állítja Malone-t: választania kell barát és ország, múlt és jelen között. A Dániában kezdődő, Angliában folytatódó, majd Párizs utcáin és katedrálisaiban végződő történetben Malone lélegzetelállító kalandokba keveredik, hogy megoldja az elveszett kincs rejtélyét és barátjához is hű maradjon. Vajon milyen árat fizet mindezért?

Steve Berry - The ​Alexandria Link
Cotton ​Malone retired from the high-risk world of elite operatives for the U.S. Justice Department to lead the low-key life of a rare-book dealer. But his quiet existence is shattered when he receives an anonymous e-mail: “You have something I want. You’ re the only person on earth who knows where to find it. Go get it. You have 72 hours. If I don’t hear from you, you will be childless.” His horrified ex-wife confirms that the threat is real: Their teenage son has been kidnapped. When Malone’s Copenhagen bookshop is burned to the ground, it becomes brutally clear that those responsible will stop at nothing to get what they want. And what they want is nothing less than the lost Library of Alexandria. A cradle of ideas–historical, philosophical, literary, scientific, and religious–the Library of Alexandria was unparalleled in the world. But fifteen hundred years ago, it vanished into the mists of myth and legend–its vast bounty of wisdom coveted ever since by scholars, fortune hunters, and those who believe its untold secrets hold the key to ultimate power. Now a cartel of wealthy international moguls, bent on altering the course of history, is desperate to breach the library’s hallowed halls–and only Malone possesses the information they need to succeed. At stake is an explosive ancient document with the potential not only to change the destiny of the Middle East but to shake the world’s three major religions to their very foundations. Pursued by a lethal mercenary, Malone crosses the globe in search of answers. His quest will lead him to England and Portugal, even to the highest levels of American government–and the shattering outcome, deep in the Sinai desert, will have worldwide repercussions.

Steve Berry - The ​Devil's Gold
Once ​he was called the Sphinx, a man so inscrutable that neither his adversaries nor fellow intelligence operatives could predict his next move. Now a contract agent with a secret mission, Jonathan Wyatt has gone rogue. For eight years he's been plotting. Waiting. Scheming to kill Federal agents Christopher Combs and Cotton Malone, whom he blames for the loss of his career. But as Wyatt prepares for a final confrontation in a remote South American village, he makes a discovery that stretches back to the horrors of World War II, to the astounding secret of a child's birth, to Martin Bormann and Eva Braun—and to a fortune in lost gold.

Steve Berry - The ​King's Deception
Cotton ​Malone and his fifteen-year-old son, Gary, are headed to Europe. As a favor to his former boss at the Justice Department, Malone agrees to escort a teenage fugitive back to England. But after he is greeted at gunpoint in London, both the fugitive and Gary disappear, and Malone learns that he’s stumbled into a high-stakes diplomatic showdown—an international incident fueled by geopolitical gamesmanship and shocking Tudor secrets. At its heart is the Libyan terrorist convicted of bombing Pan Am Flight 103, who is set to be released by Scottish authorities for “humanitarian reasons.” An outraged American government objects, but nothing can persuade the British to intervene. Except, perhaps, Operation King’s Deception. Run by the CIA, the operation aims to solve a centuries-old mystery, one that could rock Great Britain to its royal foundations. Blake Antrim, the CIA operative in charge of King’s Deception, is hunting for the spark that could rekindle a most dangerous fire, the one thing that every Irish national has sought for generations: a legal reason why the English must leave Northern Ireland. The answer is a long-buried secret that calls into question the legitimacy of the entire forty-five-year reign of Elizabeth I, the last Tudor monarch, who completed the conquest of Ireland and seized much of its land. But Antrim also has a more personal agenda, a twisted game of revenge in which Gary is a pawn. With assassins, traitors, spies, and dangerous disciples of a secret society closing in, Malone is caught in a lethal bind. To save Gary he must play one treacherous player against another—and only by uncovering the incredible truth can he hope to prevent the shattering consequences of the King’s Deception.

Steve Berry - A ​templomosok öröksége
Cotton ​Malone volt amerikai ügynök Koppenhágában brutális öngyilkosság szemtanúja lesz. A morbid esemény felkelti érdeklődését, és magánnyomozása eredményeképpen a legnagyobb titokban fennmaradt Templomos rend nyomára jut. Kiderül, hogy sokan kutatják az elveszettnek tudott kincsek között talán legnagyobb értékű dokumentumgyűjteményt, az ősi templomos irattárat, melyből szakértők szerint kiderülhet, hogy a Feltámadás csupán mendemonda. Természetesen a Vatikán az egyház hatalmának megőrzése érdekében minden erejével azért küzd, hogy az irattár soha többé ne kerüljön elő, hiszen ebben az esetben hatalmuk egyik pillanatról a másikra összeomlana. A több országon átívelő, sodró lendületű, fordulatos okkult thrillerben Malone legnagyobb ellenfele mégsem a katolikus egyház, hanem egy gazdag muszlim asszony, akinek harcosai állandó fenyegetést jelentenek a ravasz kódok és szimbólumok alapján a célt kutató nyomozóra. Márpedig minél többet tud meg Malone, annál nagyobb veszélyben van az élete. De vajon ki kerül ki győztesen a félelmetesen kegyetlen ellenfelek közül ebből az intrikákkal és árulással tarkított hatalmi vetélkedésből? Mert ha nem megfelelő kezekbe kerül a sok évszázados titok kulcsa, az akár világméretű felfordulást is okozhat.

Steve Berry - The ​Lincoln Myth
New ​York Times bestselling author Steve Berry returns with his latest thriller, a Cotton Malone adventure involving a flaw in the United States Constitution, a mystery about Abraham Lincoln, and a political issue that’s as explosive as it is timely—not only in Malone's world, but in ours.

Steve Berry - A ​császár sírja
Kína ​első császárának a sírja, amelyet egy föld alatti agyag hadsereg őriz, több mint kétezer éve feltáratlan. A kínai kormány senkinek sem engedi meg, hogy a sírt felnyissák. Vajon miért? Erre és még sok más titokra kell fényt derítenie Cotton Malone volt amerikai ügynöknek, aki egy napon felkavaró üzenetet kap az interneten. Cassiopeia Vitt, aki már többször megmentette Malone életét, most halálos veszélyben van. Egy ismeretlen férfi kínozza, és közben azt üzeni Malone-nak: "Hozza el azt az értéktárgyat, amit a nő megőrzésre átadott magának." Mindössze az a probléma, hogy Malone-nak fogalma sincs, miről beszél az illető. Megkezdődik hát a versenyfutás az idővel és az életre-halálra szóló harc egy könyörtelen szervezettel.

Steve Berry - A ​püspök embere
Az ​ádáz ellenségeskedés J. Edgar Hoover és Martin Luther King Jr. között, amelyet illegális megfigyelések és titkos akták jellemeztek, állítólag véget ért 1968. április 4-én, amikor Kinget lelőtte James Earl Ray. De talán nem ez volt az oka. Ötven évvel később az Igazságügyi Minisztérium egykori ügynöke, Cotton Malone kénytelen szembesülni az igazsággal, hogy valójában mi történt azon a végzetes napon Memphisben. Egy incidenssel kezdődött tizennyolc évvel korábban, amikor Malone-t, a fiatal tengerészeti ügyvédet Stephanie Nelle, magas beosztású igazságügyi minisztériumi jogász felkéri, hogy segítsen egy vizsgálatnál. Malone rögtön lecsap a lehetőségre. Azonban hamarosan rájön, hogy két ellenérdekű szervezet – az Igazságügyi Minisztérium és az FBI – harcol egymással egy ritka érme és titkos akták megszerzéséért, amelyek olyan információkat tartalmaznak a King-gyilkossággal kapcsolatban, amelyek ártatlan életeket tehetnek tönkre, és fenyegetik a polgárjogi mozgalom legnagyobb mártírjának hagyatékát. Malone döntése, hogy a végére jár az ügynek – lepusztult mexikói bárokban, a tiszta vizű Dry Tortugasban és végül a hatalom fellegvárában, Washington D. C.-ben, nemcsak az ő életét változtatja meg, hanem a történelmet is. Steve Berry mindig előbányássza a történelem elveszett kincseit. A püspök embere magával ragadó, provokáló bűnügyi regény egy amerikai ikonról.

Steve Berry - A ​harmadik titok
Három ​jelenés, három kinyilatkoztatás, három évszázados titok. Portugáliában, 1917-ben a Szűzanya testet öltött, és súlyos titkokat bízott egy kislányra. Két titokra azóta már fény derült, de a legsúlyosabb, az egyház és a világ sorsára vonatkozó üzenetet a vatikáni levéltár őrizte hét lakat alatt, mindmáig. A regnáló pápa éjjelente a levéltár titkos részlegében időzik. Egyetlen bizalmasát, Colin Michenert küldi el ahhoz a rejtőzködő paphoz, akinek biztos információi vannak a fatimai titok megfejtéséhez. Michener egykor a rendet választotta, lemondott a világi örömökről, és a nőről, akit szenvedélyesen szeretett. A küldetés végrehajtásához azonban szinte mind a hét főbűnt el kell követnie… Steve Berry a New York Times bestsellerszerzője. Regényeit 37 nyelvre fordítják, ötven országban több mint tízmillió olvasó rajong műveiért. A harmadik titok nyaktörő és fordulatokban gazdag száguldás, amely egy világméretű összeesküvésről és a Vatikán milliókat izgalomban tartó rejtélyéről rántja le a leplet.

Steve Berry - The ​Jefferson Key
Cotton ​Malone has been called on to defend his country's safety in many exotic locations around the world, often using his knowledge of history to get to the heart of mysteries and conspiracies stretching back for centuries. But never has the danger been quite so close to home. A stunning opening sets the tone of explosive action and mind-bending intrigue as Cotton battles an extraordinary group of families whose unseen influence dates back to the pages of the U.S. Constitution - and whose thirst for power is about to be satisfied by the cracking of a code devised by Thomas Jefferson himself.

Steve Berry - The ​Charlemagne Pursuit
As ​a child, former Justice Department agent Cotton Malone was told his father died in a submarine disaster in the North Atlantic, but now he wants the full story and asks his ex-boss, Stephanie Nelle, to secure the military files. What he learns stuns him: His father’s sub was a secret nuclear vessel lost on a highly classified mission beneath the ice shelves of Antarctica. But Malone isn’t the only one after the truth. Twin sisters Dorothea Lindauer and Christl Falk are fighting for the fortune their mother has promised to whichever of them discovers what really became of their father–who died on the same submarine that Malone’s father captained. The sisters know something Malone doesn’t: Inspired by strange clues discovered in Charlemagne’ s tomb, the Nazis explored Antarctica before the Americans, as long ago as 1938. Now Malone discovers that cryptic journals penned in “the language of heaven,” inscrutable conundrums posed by an ancient historian, and the ill-fated voyage of his father are all tied to a revelation of immense consequence for humankind. In an effort to ensure that this explosive information never rises to the surface, Langford Ramsey, an ambitious navy admiral, has begun a brutal game of treachery, blackmail, and assassination. As Malone embarks on a dangerous quest with the sisters–one that leads them from an ancient German cathedral to a snowy French citadel to the unforgiving ice of Antarctica–he will finally confront the shocking truth of his father’s death and the distinct possibility of his own.

Steve Berry - The ​Templar Legacy
The ​ancient order of the Knights Templar possessed untold wealth and absolute power over kings and popes . . . until the Inquisition, when they were wiped from the face of the earth, their hidden riches lost. But now two forces vying for the treasure have learned that it is not at all what they thought it was-and its true nature could change the modern world. Cotton Malone, one-time top operative for the U.S. Justice Department, is enjoying his quiet new life as an antiquarian book dealer in Copenhagen when an unexpected call to action reawakens his hair-trigger instincts-and plunges him back into the cloak-and-dagger world he thought he'd left behind. It begins with a violent robbery attempt on Cotton's former supervisor, Stephanie Nelle, who's far from home on a mission that has nothing to do with national security. Armed with vital clues to a series of centuries-old puzzles scattered across Europe, she means to crack a mystery that has tantalized scholars and fortune-hunters through the ages by finding the legendary cache of wealth and forbidden knowledge thought to have been lost forever when the order of the Knights Templar was exterminated in the fourteenth century. But she's not alone. Competing for the historic prize-and desperate for the crucial information Stephanie possesses-is Raymond de Roquefort, a shadowy zealot with an army of assassins at his command. Welcome or not, Cotton seeks to even the odds in the perilous race. But the more he learns about the ancient conspiracy surrounding the Knights Templar, the more he realizes that even more than lives are at stake. At the end of a lethal game of conquest, rife with intrigue, treachery, and craven lust for power, lies a shattering discovery that could rock the civilized world-and, in the wrong hands, bring it to its knees.

Steve Berry - The ​Patriot Threat
The ​history of America's income-tax law can be found in the 16th Amendment to the Constitution. But someone has unearthed a secret that calls that law into question. Now it's up to Cotton Malone to learn the truth. . . Once a member of an elite intelligence division within the Justice Department, Malone is now a retired bookshop owner in Denmark. But when his former boss, Stephanie Nelle, asks him to track a rogue North Korean who may have acquired some top secret Treasury Department files-the kind that could bring the United States to its knees-Malone is vaulted into a harrowing twenty-four-hour chase that begins on the canals in Venice and ends in the remote highlands of Croatia.

Kollekciók