Ajax-loader

John Scalzi könyvei a rukkolán


660_original
elérhető
45

John Scalzi - Szellemhadtest
Az ​emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot. De senki nem tudja, hogyan lehetne azt felhasználni. A Gyarmati Véderő Szellemhadteste soha nem az erkölcsi aggályairól volt híres, így megpróbálja egy klónkatonájába ültetni a lemásolt lelket... elvégre a háborút nekik kell megakadályozni, és ezért a célért mindenre hajlandóak. Scalzi ott folytatja a sodró lendületű katonai sci-fit, ahol a "Vének háborúja" véget ért, még lebilincselőbb történettel és emelve a téteket. Megfiatalított vének és gyorsan öregedő fiatalok vívják a különleges háborút, ami pontosan olyan, mint az összes háború a történelemben: végtelenül mocskos. Az egyetlen menedék, ha valaki megtalálja magában az erkölcsi iránytűt, ahogyan az Scalzi kalandos sorsú főhősének is sikerült. De elég lesz-e most is ennyi, ebben a mindent elsöprő háborúban?

John Scalzi - The ​Consuming Fire
The ​Interdependency, humanity’s interstellar empire, is on the verge of collapse. The Flow, the extra-dimensional conduit that makes travel between the stars possible, is disappearing, leaving entire star systems stranded. When it goes, human civilization may go with it—unless desperate measures can be taken. Emperox Grayland II, the leader of the Interdependency, is ready to take those measures to help ensure the survival of billions. But nothing is ever that easy. Arrayed before her are those who believe the collapse of the Flow is a myth—or at the very least, an opportunity that can allow them to ascend to power. While Grayland prepares for disaster, others are preparing for a civil war, a war that will take place in the halls of power, the markets of business and the altars of worship as much as it will take place between spaceships and battlefields. The Emperox and her allies are smart and resourceful, but then so are her enemies. Nothing about this power struggle will be simple or easy... and all of humanity will be caught in its widening gyre.

John Scalzi - A ​Kaidzsú Állatvédő Társaság
Amikor ​a Covid-19 végigsöpör New Yorkon, Jamie Gray egy ételszállító app futáraként kénytelen dolgozni. Kilátástalan helyzete azonban csak addig tart, amíg egy rendelés teljesítése során összefut Tommal, akivel érintőlegesen ismerik egymást régről. Tom a saját szavai szerint egy „állatjogi szervezetnek” dolgozik, és a csapatának sürgősen szüksége lenne egy egyszerű rakodómunkásra. Jamie, aki bármi mást szívesebben csinálna a futárkodáson kívül, azonnal elvállalja a munkát. Tom csak azt nem köti Jamie orrára, hogy az állatok, amelyekről a csapat gondoskodik, nem a Földön élnek. Legalábbis nem a mi Földünkön. Egy alternatív dimenzióban gigászi, dinoszaurusz-szerű, kaidzsúnak nevezett teremtmények kószálnak emberek nélküli, trópusi világukban. Ők az univerzum legnagyobb és legveszélyesebb pandái, és most bajban vannak. Ugyanis nemcsak a Kaidzsú Állatvédő Társaság talált utat magának ebbe az alternatív világba, hanem mások is. Óvatlanságukért pedig milliók fizethetnek az életükkel a mi Földünkön.

John Scalzi - Murder ​by Other Means
From ​Hugo and Audie Award-winning author John Scalzi comes an exciting sequel to the New York Times best-selling, number one Audible hit The Dispatcher, performed by the incomparable Zachary Quinto. Welcome to the new world, in which murder is all but a thing of the past. Because when someone kills you, 999 times out of 1,000, you instantly come back to life. In this world, there are dispatchers - licensed killers who step in when you’re at risk of a natural or unintentional death. They kill you - so you can live. Tony Valdez is used to working his job as a dispatcher within the rules of the law and the state. But times are tough, and more and more Tony finds himself riding the line between what’s legal and what will pay his bills. After one of these shady gigs and after being a witness to a crime gone horribly wrong, Tony discovers that people around him are dying, for reasons that make no sense...and which just may implicate him. Tony is running out of time: to solve the mystery of these deaths, to keep others from dying, and to keep himself from being a victim of what looks like murder, by other means.

John Scalzi - Pusztító ​tűz
A ​megsemmisülés szélén táncoló univerzumban játszódó eposzi űropera nem ért véget: a _Pusztító tűz_ John Scalzi lebilincselő folytatás _Az összeomló birodalom_hoz. Az emberiség csillagközi birodalmaként ismert Egyesülés az összeomlás küszöbén áll. Az Ár, a csillagközi utazást lehetővé tevő dimenziók közötti átjáró eltűnőfélben van, egész naprendszereket szakítva el egymástól. Az emberi civilizáció végveszélybe kerül, milliárdok élete forog kockán. II. Grayland emperátor, az Egyesülés államfője az egyetlen, aki megoldást találhat a problémára és megmentheti az emberiséget. A helyzete azonban nem egyszerű. Rengetegen vannak ugyanis, akik szerint az Ár összeroskadása szóbeszéd csupán – vagy legalábbis lehetőség arra, hogy ők maguk hatalomra kerüljenek. Miközben Grayland katasztrófára készül, addig a többiek polgárháborúra. Méghozzá olyanra, amelyet egyszerre vívnak majd a hatalom termeiben, a kereskedelem központjaiban, az áhítat oltárainál és a jéghideg világűrben. Az emperátor és a szövetségesei eszesek és találékonyak, de ugyanez igaz az ellenségeikre is. A _Pusztító tűz_ megjelenését követően azonnal New York Times Bestseller és USA Today Bestseller lett, így John Scalzi ismételten bizonyítja, hogy ő korunk egyik legnagyobb élő sci-fi írója, aki a _Vének háborújá_n kívül is képes maradandót alkotni.

John Scalzi - Fejvesztve
_John ​Scalzi a legújabb regényében az e-sportok kíméletlen világába vezet minket_ A hilketa egy pörgős, erőszakos sportág, amelyben a játékosok kardokkal és csatabárdokkal esnek egymásnak. A játék célja, hogy letépjük az ellenfél fejét, majd átjuttassuk a gólvonalon. Ezt hús-vér testben élő sportolókkal lehetetlen lenne megcsinálni. De ebben a csapatjátékban „szrípiók”, vagyis robotszerű, Haden-szindrómások által vezérelt testek csapnak össze egymással, úgyhogy mindent szabad. Senkinek nem esik bántódása, de a brutalitás valódi, és a közönség imádja. Egészen addig, amíg az egyik játékos holtan nem esik össze a pályán. Balesetről vagy gyilkosságról van szó? A hadenesek ügyeivel foglalkozó FBI-nyomozók, Chris Shane és Leslie Vann nekilátnak felderíteni az igazságot – és eközben eljutnak az egyre népszerűbb hilketa sötét oldalára is, ahol vagyonokat lehet nyerni és veszíteni, és ahol a játékosok és a tulajdonosok mindent megtesznek a győzelemért, mind a stadionokban, mind a pályán kívül. John Scalzi lendületes stílusú és kérdéseivel aktuális problémákat feszegető könyve visszatérés a _Bezárt elmék_ világába, de a _Fejvesztve_ nem folytatás, hanem önálló regényként olvasható kötet.

John Scalzi - A ​lázadás hangjai
John ​Scalzi ismét visszatér a Vének háborúja-univerzumba, ahol ezúttal az emberi faj egységének fenntartása a cél. A Föld lakói már tudják, hogy a Gyarmati Szövetség szándékosan eltitkolta előlük az univerzum veszélyeit. Generációk óta védelmezik az anyabolygót különféle idegen fajokkal szemben, ám nem puszta hazafiasságból: mindennél jobban szükségük van a katonai utánpótlásra, amivel egyedül a Föld láthatja el őket. A “Perry-incidens” után azonban nincsenek többé titkok, ráadásul új fajok jelentek meg és alkottak egységet - kifejezetten a Gyarmati Szövetség ellen. Tagjaik közt szeretnék látni a Földet is, amelynek vezetői elárulva érzik magukat, és már nem tudják, hogy kiben bízhatnak. De választaniuk kell. Eközben a Gyarmati Szövetség működése is veszélybe kerül. Haderejük bevetése helyett ezúttal diplomáciai cselekkel és politikai fondorlatokkal akarják a javukra fordítani ezt az ördögi játszmát, amelynek a tétje most már az egész emberiség jövője. Bevetik tehát a B csapatot Harry Wilson hadnaggyal az élen. Azt a csapatot, amelyik talán a harctéren nem a legjobb választás, de a váratlan és kiszámíthatatlan helyzetekre mindig váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokat találnak. Az ő küldetéseikről szól A lázadás hangjai. John Scalzi először digitálisan, epizódok formájában publikálta a kötetben szereplő történeteket 2013. januárja és áprilisa között, majd a kirobbanó sikernek köszönhetően nem kellett sokáig várni a könyv formájú megjelenésre sem. Elképesztő epizódjaival, felejthetetlen szereplőivel és emlékezetes párbeszédeivel A lázadás hangjai a Vének háborúja-sorozat legszínesebb, legváltozatosabb darabja.

John Scalzi - The ​Last Colony
Retired ​from his fighting days, John Perry is now village ombudsman for a human colony on distant Huckleberry. With his wife, former Special Forces warrior Jane Sagan, he farms several acres, adjudicates local disputes, and enjoys watching his adopted daughter grow up. That is, until his and Jane's past reaches out to bring them back into the game--as leaders of a new human colony, to be peopled by settlers from all the major human worlds, for a deep political purpose that will put Perry and Sagan back in the thick of interstellar politics, betrayal, and war

John Scalzi - Head ​On
Hilketa ​is a frenetic and violent pastime where players attack each other with swords and hammers. The main goal of the game: obtain your opponent’s head and carry it through the goalposts. With flesh and bone bodies, a sport like this would be impossible. But all the players are “threeps,” robot-like bodies controlled by people with Haden’s Syndrome, so anything goes. No one gets hurt, but the brutality is real and the crowds love it. Until a star athlete drops dead on the playing field. Is it an accident or murder? FBI Agents and Haden-related crime investigators, Chris Shane and Leslie Vann, are called in to uncover the truth - and in doing so travel to the darker side of the fast-growing sport, where fortunes are made or lost, and where players and owners do whatever it takes to win, on and off the field.

John Scalzi - The ​Back Channel
The ​Conclave is a confederation of four hundred alien racesmany of whom would like to see the Colonial Union, and the humans inside of it, blasted to extinction. To avoid a conflict that neither side can afford, Conclave leader General Tarsem Gau appoints Hafte Sorvalh to resolve an emerging diplomatic crisis with the humans, before the only acceptable solution is war.

John Scalzi - The ​B-Team
The ​opening episode of The Human Division, John Scalzi's new thirteen-episode novel in the world of his bestselling Old Man's War. Colonial Union Ambassador Ode Abumwe and her team are used to life on the lower end of the diplomatic ladder. But when a high-profile diplomat goes missing, Abumwe and her team are last minute replacements on a mission critical to the Colonial Unions future. As the team works to pull off their task, CDF Lieutenant Harry Wilson discovers theres more to the story of the missing diplomats than anyone expected...a secret that could spell war for humanity.

John Scalzi - Zoë ​története
Képzeld ​el... Képzeld el, hogy tizenöt éves vagy, a rég halott biológiai apád az emberiség legnagyobb árulója, a nevelőszüleid ellenben hős exkatonák és egy új gyarmat kormányzói. Képzeld el, hogy minden lépésedet két félelmetes földönkívüli testőr kíséri, és egy komplett idegen faj tanulja tőled egy csillagközi valóságshow keretében, hogy miként kell öntudattal rendelkező intelligens lényként élni. Képzeld el, hogy örökre el kell hagynod szülővárosod és szülőbolygód egy világvégi új gyarmat kedvéért, ahol új barátokat kell szerezned vadidegen telepesek között, hogy örömeidet és gondjaidat megoszthasd valakivel. Mert az új világ mindkettőt bő kézzel méri. Te mit tennél ebben a helyzetben? John Scalzi nem osztott meg velünk minden részletet a Roanoke történetéből Az utolsó gyarmat című könyvében, ezért olvasóira hallgatva még egy utolsó, különleges utazásra hív minket a Vének háborúja-univerzumba és a Roanoke-ra, hogy újra átéljük a gyarmat kalandos létrejöttét.

John Scalzi - After ​the Coup
In ​a universe of harsh interstellar conflict, the practice of interspecies diplomacy—when possible—is important. So being a Colonial Union officer attached to an interplanetary diplomatic mission sometimes means taking a fall. Literally.

John Scalzi - Geisterbrigaden
In ​ferner Zukunft wird der interstellare Krieg mit scheinbar bizarren Mitteln geführt: Für die Verteidigung der Kolonien im All werden nur alte, betagte Menschen rekrutiert. Sie werden geklont und ihre Bewusstseine in jüngere Ausgaben ihrer Selbst transferiert, was sie zu billigem Kanonenfutter macht. Doch als die Aliens sich verbünden und damit den Krieg zu gewinnen drohen, müssen die Geisterbrigaden ran, deren Körper aus genetischem Fremdmaterial hergestellt wurden. Einer von ihnen ist Jared Dirac. Doch sein neuer Körper tut nicht immer das, was er von ihm will, und langsam wird die Zeit knapp.

John Scalzi - Questions ​for a Soldier
Captain ​John Perry, in Old Man's War, did a goodwill tour of the colonies after the Battle of Coral. This is the Q&A session from one of those stops, on the colony world of New Goa. There's no story here, really; just the back-and-forth between a combat veteran and some of the civilians the Colonial Defense Forces are defending—who have a variety of views of the CDF, the fact that it's composed entirely of old folks from Earth (colonists cannot enlist), and the perpetual state of war between humans and most other intelligent species they're in contact with.

John Scalzi - Die ​letzte Kolonie
John ​Perry ist als altgedienter Veteran der Klon-Armee im Ruhestand, doch das Abenteuer fehlt ihm. Er erklärt sich bereit, die Leitung einer neu gegründeten Kolonie zu übernehmen, nichts ahnend, dass die Siedler nur Schachfiguren in einem Ränkespiel zwischen Menschen und Aliens sind. Nach und nach kommt Perry hinter das Intrigenspiel – und versucht, mit allen Mitteln zu verhindern, dass seine Kolonie die letzte in der Galaxis wird.

John Scalzi - The ​God Engines
Captain ​Ean Tephe is a man of faith, whose allegiance to his lord and to his ship is uncontested. The Bishopry Militant knows this -- and so, when it needs a ship and crew to undertake a secret, sacred mission to a hidden land, Tephe is the captain to whom the task is given. Tephe knows from that the start that his mission will be a test of his skill as a leader of men and as a devout follower of his god. It s what he doesn t know that matters: to what ends his faith and his ship will ultimately be put -- and that the tests he will face will come not only from his god and the Bishopry Militant, but from another, more malevolent source entirely... Author John Scalzi has ascended to the top ranks of modern science fiction with the best-selling, Hugo-nominated novels Old Man's War and Zoe's Tale. Now he tries his hand at fantasy, with a dark and different novella that takes your expectations of what fantasy is and does, and sends them tumbling. Say your prayers...and behold The God Engines.

John Scalzi - Krieg ​der Klone
In ​ferner Zukunft wird der interstellare Krieg gegen Alien-Invasionen mit scheinbar bizarren Mitteln geführt: Für die Verteidigung der Kolonien weit draußen im All werden nur alte Menschen rekrutiert. So wie John Perry, der mit 75 noch einmal einen neuen Anfang machen will. Doch bald erfährt er das wohlgehütete Geheimnis: Das Bewusstsein der Rekruten wird in jüngere Klone ihrer selbst übertragen, die als unerschöpfliches Kanonenfutter in den Kampf geschickt werden ...

John Scalzi - The ​Last Emperox
The ​collapse of The Flow, the interstellar pathway between the planets of the Interdependency, has accelerated. Entire star systems—and billions of people—are becoming cut off from the rest of human civilization. This collapse was foretold through scientific prediction… and yet, even as the evidence is obvious and insurmountable, many still try to rationalize, delay and profit from, these final days of one of the greatest empires humanity has ever known. Emperox Grayland II has finally wrested control of her empire from those who oppose her and who deny the reality of this collapse. But “control” is a slippery thing, and even as Grayland strives to save as many of her people from impoverished isolation, the forces opposing her rule will make a final, desperate push to topple her from her throne and power, by any means necessary. Grayland and her thinning list of allies must use every tool at their disposal to save themselves, and all of humanity. And yet it may not be enough. Will Grayland become the savior of her civilization… or the last emperox to wear the crown?

John Scalzi - Die ​letzte Einheit
Das ​All ist besiedelt, und die Menschheit hat in den angrenzenden Sternensystemen Kolonien errichtet. Dort draußen, weit von der Erde entfernt, herrscht Krieg. Eine neue Art von Krieg – denn die Soldaten sind Klone mit implantiertem Bewusstsein. Neben diesen Klonkriegern gibt es jedoch auch noch eine Einheit von ungeklonten, dem Tod geweihten Menschen, die für besondere Aufgaben eingesetzt werden. Dies ist ihre Geschichte ...

John Scalzi - Zoe's ​Tale
Zoe's ​Tale is a retelling of Scalzi's third Old Man's War novel, The Last Colony, written as a first-person narrative from the viewpoint of Zoë Boutin Perry. Zoë is the 17-year old adopted daughter of John Perry and Jane Sagan, two former-soldiers-turned-colonists who were the subjects of Scalzi's first book, Old Man's War. Her biological father, Charles Boutin, created a device capable of giving a race of creatures, called the Obin, consciousness. The Obin worshipped him, but he was killed for being a traitor to mankind and wanting to overthrow the Colonial Union, and so his daughter, Zoë, became a demigod to them.

John Scalzi - Walk ​the Plank
Wildcat ​colonies are illegal, unauthorized and secret so when an injured stranger shows up at the wildcat colony New Seattle, the colony leaders are understandably suspicious of who he is and what he represents. His story of how he came to their colony is shocking, surprising, and might have bigger consequences than anyone could have expected. The second episode of The Human Division, John Scalzi's new thirteen-episode novel in the world of his bestselling Old Man's War.

John Scalzi - The ​End of All Things
Humans ​expanded into space… only to find a universe populated with multiple alien species bent on their destruction. Thus was the Colonial Union formed, to help protect us from a hostile universe. The Colonial Union used the Earth and its excess population for colonists and soldiers. It was a good arrangement... for the Colonial Union. Then the Earth said: no more.   Now the Colonial Union is living on borrowed time - a couple of decades at most, before the ranks of the Colonial Defense Forces are depleted and the struggling human colonies are vulnerable to the alien species who have been waiting for the first sign of weakness, to drive humanity to ruin. And there’s another problem: A group, lurking in the darkness of space, playing human and alien against each other - and against their own kind - for their own unknown reasons.   In this collapsing universe, CDF Lieutenant Harry Wilson and the Colonial Union diplomats he works with race against the clock to discover who is behind attacks on the Union and on alien races, to seek peace with a suspicious, angry Earth, and keep humanity’s union intact...or else risk oblivion, and extinction - and the end of all things.

John Scalzi - Árnyékszövetség
A ​Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is. Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk… remélhetőleg már a hibáinkból tanulva. Az _Árnyékszövetség_gel John Scalzi pontot tesz _A lázadás hangjai_val elkezdett történet végére. A kötetben olvasható négy hosszú, összefüggő novella méltó módon búcsúzik a nagy múltú sorozattól. Egy időre.

John Scalzi - Az ​utolsó emperátor
_John ​Scalzi díjnyertes, nagyszabású és kalandos űroperája lebilincselő végjátékához érkezett._ Az ár, az Egyesülés bolygóit összekötő csillagközi útrendszer összeomlása felgyorsult. Egész naprendszerek – és emberek milliárdjai – szigetelődtek el egymástól. Noha az összeomlást tudományos módszerekkel megjósolták, sokan még a tagadhatatlan és temérdek bizonyíték dacára is inkább nyerészkedni akarnak, miközben az emberiség történelmének legnagyobb birodalma a végóráit éli. II. Grayland emperátor végre visszaszerezte a birodalma feletti hatalmat az ellene áskálódóktól és az összeomlást tagadóktól. De a „hatalom” illékony, és miközben Grayland minden erejével azon van, hogy a lehető legtöbb alattvalóját megmentse az elszigetelt nélkülözéstől, az uradalma ellen lázadók minden lehetséges módot megragadva egy végső, kétségbeesett támadást indítanak ellene, hogy megfosszák a trónjától és a befolyásától. Grayland és fogyatkozó szövetségesei kénytelenek minden szalmaszálat megragadni, hogy nemcsak önmagukat, de az egész emberiséget megmentsék. Azonban lehet, hogy minden erőfeszítésük sem lesz elég. Vajon Graylandre az emberiség megmentőjeként fognak emlékezni, vagy úgy, mint a történelem utolsó emperátora?

John Scalzi - The ​Dispatcher
One ​day, not long from now, it becomes almost impossible to murder anyone—999 times out of a thousand, anyone who is intentionally killed comes back. How? We don’t know. But it changes everything: war, crime, daily life. Tony Valdez is a Dispatcher—a licensed, bonded professional whose job is to humanely dispatch those whose circumstances put them in death’s crosshairs, so they can have a second chance to avoid the reaper. But when a fellow Dispatcher and former friend is apparently kidnapped, Tony learns that there are some things that are worse than death, and that some people are ready to do almost anything to avenge what they see as a wrong. It’s a race against time for Valdez to find his friend before it’s too late…before not even a Dispatcher can save him.

John Scalzi - Unlocked
In ​the near future--and sooner than you think--a new virus will sweep the globe. At first it will look like the flu, but then we will discover there is something else about it...something we weren't expecting. It will change society forever. No, this isn't another zombie virus. And no, this isn't the apocalypse. It's Haden's syndrome. We'll survive it. But the world will be remade in its image. ''Unlocked: An Oral History of Haden's Syndrome'' is a novella that will take you through the heart of this terrifying disease, from its unusual and ironic origin to the frantic response of doctors, scientists and governments. You will see the ''moon shot'' response to free the people locked in thrall to the disease. And you experience the emerging society that those with the disease build for themselves--and for the rest of us. A companion piece to John Scalzi's novel ''Lock In,'' ''Unlocked'' is an unexpected take on a frighteningly possible future.

John Scalzi - The ​Dog King
CDF ​Lieutenant Harry Wilson has one simple task: Watch an ambassador’s dog while the diplomat is conducting sensitive negotiations with an alien race. But you know dogs - always getting into something. And when this dog gets into something that could launch an alien civil war, Wilson has to find a way to solve the conflict, fast, or be the one in the Colonial Union’s doghouse.

John Scalzi - Lock ​In
Fifteen ​years from now, a new virus sweeps the globe. 95% of those afflicted experience nothing worse than fever and headaches. 4% suffer acute meningitis, creating the largest medical crisis in history. And 1% find themselves 'locked in' - fully awake and aware, but unable to move or respond to stimulus. 1% doesn't seem like a lot. But in the US that's 1.7 million people 'locked in' - including the President's wife and daughter. Spurred by grief and the sheer magnitude of the suffering, America undertakes a massive scientific initiative. Nothing can fully restore the locked in. But then two new technologies emerge. One is a virtual-reality environment, 'The Agora', where the locked-in can interact with other humans, whether locked-in or not. The other is the discovery that a few rare individuals have brains that are receptive to being controlled by others, allowing those who are locked in to occasionally 'ride' these people and use their bodies as if they were their own. This skill is quickly regulated, licensed, bonded, and controlled. Nothing can go wrong. Certainly nobody would be tempted to misuse it, for murder, for political power, or worse...

John Scalzi - Vörösingesek
_"Nem ​tudok mondani még egy könyvet, amin ennyit nevettem volna."_ - Patrick Rothfuss Andrew Dahl zászlóst épp most vezényelték az Egyetemes Szövetség zászlóshajójára, a _Rettenthetetlen_re. Kiemelt állomáshelyén Dahl nemcsak arra büszke, hogy a Xenobiológiai laborban dolgozhat, hanem, hogy részt vehet a felderítéseken is a hajó híres tisztjeivel. Az élet nem is lehetne szebb... amíg Andrew rá nem jön, hogy (1) minden felderítés halálos konfliktus egy idegen erővel, (2) a hajó bizonyos tisztjei mindig túlélik ezeket a konfliktusokat, miközben (3) egy alacsonyabb rangú katona elkerülhetetlenül meghal. Ezek után nem meglepő, hogy a ravaszabbak mindenáron igyekeznek kibújni a felderítések alól. Ráadásul Dahl olyan információkba botlik, amelyek hatására a barátaival együtt teljesen átértékeli, hogy mit is jelent a Rettenthetetlen fedélzetén szolgálni. Ahonnan csak egy eszelős, iszonyatosan kockázatos terv révén menekülhetnek meg.

John Scalzi - Fuzzy ​Nation
Jack ​Holloway works alone, for reasons he doesn't care to talk about. Hundreds of miles from ZaraCorp's headquarters on planet, 178 light-years from the corporation's headquarters on Earth, Jack is content as an independent contractor, prospecting and surveying at his own pace. As for his past, that's not up for discussion. Then, in the wake of an accidental cliff collapse, Jack discovers a seam of unimaginably valuable jewels, to which he manages to lay legal claim just as ZaraCorp is cancelling their contract with him for his part in causing the collapse. Briefly in the catbird seat, legally speaking, Jack pressures ZaraCorp into recognizing his claim, and cuts them in as partners to help extract the wealth. But there's another wrinkle to ZaraCorp's relationship with the planet Zarathustra. Their entire legal right to exploit the verdant Earth-like planet, the basis of the wealth they derive from extracting its resources, is based on being able to certify to the authorities on Earth that Zarathustra is home to no sentient species. Then a small furry biped--trusting, appealing, and ridiculously cute--shows up at Jack's outback home. Followed by its family. As it dawns on Jack that despite their stature, these are people, he begins to suspect that ZaraCorp's claim to a planet's worth of wealth is very flimsy indeed…and that ZaraCorp may stop at nothing to eliminate the "fuzzys" before their existence becomes more widely known.

John Scalzi - The ​Ghost Brigades
A ​traitor to humanity is helping a trio of alien races destroy humanity -- all of it. His motivations are unclear, his whereabouts unknown. But the traitor left something behind: a recording of his consciousness. That consciousness is poured into Jared Dirac, a warrior born as an adult to fight the battles no one else will take. As Jared fights, he learns more about the man whose personality has been placed in his head -- and learns why he turned traitor. But can Jared, bred to save humanity, be trusted not betray it instead?

Kollekciók