Ajax-loader

Federico Andahazi könyvei a rukkolán


Federico Andahazi - Szerelmesek ​a Dunánál
Budapest, ​1944. A nácik elfoglalták a várost és zsidókra vadásznak. Hanna és Bora sok évvel fájdalmas válásuk után találkoznak újra: az arisztokrata festő és diplomata elrejti háza pincéjében a volt feleségét és annak férjét, azt a férfit, akivel Hanna annak idején megcsalta. Miközben Borát naponta meglátogatja egy náci tiszt, aki szeretné, hogy a kiváló művész fesse meg a portréját, a föld alatt bujkálók a testiségbe menekülnek. A szex az a kötelék, ami az életet jelenti a halál fenyegetésével szemben, aminek segítségével talán túl lehet élni a háború borzalmait. A Szerelmesek a Dunánál megejtő és szenvedélyes szerelmi történet, mely az első oldaltól az utolsóig magával ragadja olvasóját.

Federico Andahazi - Tiltott ​gyönyörök könyve
1455-ben, ​a németországi Mainz városában perbe fogják Johannes Gutenberget, és azzal vádolják, hogy apokrif könyveket hamisít és árul. Közben a Szent Kosár Apácarendben, amely nem más, mint egy luxusbordély a Rajna-parton, eluralkodik a rettegés. Több prostituáltat brutálisan meggyilkolnak. Vajon mi köze lehet a nyomtatás atyjának a bűntényekhez? Úgy tűnik, egy titokzatos dokumentumban, amelynek címe: Tiltott gyönyörök könyve, valamennyi kérdésre választ találunk. A tökéletesen rekonstruált középkori jeleneteken keresztül egy történelmi thriller félelmetes kulisszái közé csöppen az olvasó, ahol mesterien keveredik az intrika, a lappangó feszültség és az erotika.

Federico Andahazi - The ​Anatomist
Though ​it is set in sixteenth-century Venice, Federico Andahazi's The Anatomist could not be more contemporary in its wit, its ironic turns, and its themes of hypocrisy, censorship, and the nature of sexuality - so much so, in fact, that it was denounced by the wealthy sponsor of Argentina's prestigious Fortabat Prize, sparking a literary scandal and charges of modern-day censorship that eerily echoed the book's major themes. .... Based on historical facts, The Anatomist is an utterly fascinating excursion into Renaissance Italy, as evocative of time and place as the work of Umberto Eco. Above all, it is an audacious novel, exposing not only the social hypocrasies of the day, but also the prejudices and sexual taboos that may still be with us four hundred years later.

Kollekciók