Ajax-loader

Arthur Phillips könyvei a rukkolán


Arthur Phillips - Arthur ​tragédiája
Az ​Európa Könyvkiadó igazi szenzációval és egyben irodalmi csemegével ünnepli William Shakespeare születésének 450. évfordulóját: Egy mindeddig publikálatlan Shakespeare-drámát adunk közre! A darab régi, kiváló szerzőnk, Arthur Phillips közvetítésével került amerikai kiadója, a Random House tulajdonába. Phillipsnek nemcsak üzleti érdekei, de személyes élményei is fűződnek az Arthur tragédiájá-hoz, mely élményekről a maga megszokott, lebilincselő stílusában számol be a drámához írott előszavában. Phillips Előszavát nemcsak terjedelme teszi a regényirodalom legjavához hasonlatossá, de megformáltsága is: olyan, mint egy ars poeticának is beillő apa-fiú-regény, mely egyben szerelmes regény is, és, igen: izgalmas krimi! Mert Phillips nemcsak azt meséli el, miképpen alakult a viszonya Shakespeare-rel, szüleivel és nővérével az évek során, de bepillantást enged az Arthur tragédiájá-nak hitelessége körüli izgalmas nyomozásba is, részletezve e nyomozásban betöltött saját szerepét. És miközben így tesz, együtt gondolkodhatunk vele olyan kérdésekről, mint például: Mit jelent az, hogy "eredeti", és mit, hogy "hamisítvány"? Nem csupán közmegegyezés kérdése-e? És egyáltalán, miképpen állapítható meg egy több mint négyszáz éves szövegről, hogy melyik kategóriába soroljuk - különösen akkor, ha még abban sem vagyunk bizonyosak, valójában kit - vagy kiket - takar a "Shakespeare" szerzői név? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kellett szembenézniük a Random House szerkesztőinek is, amikor a birtokukba került a kézirat, melyet az Európa Könyvkiadó - Phillips Előszavával együtt - Tótfalusi István kiváló fordításában ad közre.

Arthur Phillips - The ​King at the Edge of the World
"One ​of the best writers in America" (The Washington Post) delivers a mesmerizing new novel in which Queen Elizabeth's spymasters recruit an unlikely agent for an impossible mission: the only Muslim in England. The year is 1601. Queen Elizabeth is dying, childless. The nervous kingdom has no heir. It is a capital crime even to think that Elizabeth will ever die. Potential successors secretly maneuver to be in position when the inevitable arrives. The leading candidate is King James VI of Scotland, but there is a problem. The queen's spymasters--hardened veterans of a long war on terror and religious extremism--fear that James is not what he appears. He has every reason to claim he is a Protestant, but if he secretly shares his family's Catholicism, then the last forty years of religious war will have been for nothing, and a bloodbath will ensue. With time running out, London confronts a seemingly impossible question: What does James truly believe? It falls to Geoffrey Belloc, a secret warrior from the hottest days of England's religious battles, to devise a test to discover the true nature of King James's soul. Belloc enlists Mahmoud Ezzedine, a Muslim physician left behind by the last diplomatic visit from the Ottoman Empire, as his undercover agent. The perfect man for the job, Ezzedine is the ultimate outsider, stranded on this cold, wet, and primitive island. He will do almost anything to return home to his wife and son. Arthur Phillips returns with a unique and thrilling novel that will leave readers questioning the nature of truth at every turn.

Arthur Phillips - The ​Song Is You
Each ​song on Julian’s iPod, “that greatest of all human inventions,” is a touchstone. There are songs for the girls from when he was single, there’s the one for the day he met his wife-to-be, there’s one for the day his son was born. But when Julian’s family falls apart, even music loses its hold on him. Until one snowy night in Brooklyn, when his life’s soundtrack—and life itself—start to play again. Julian stumbles into a bar and sees Cait O’Dwyer, a flame-haired Irish rock singer, performing with her band, and a strange and unlikely love affair is ignited. Over the next few months, Julian and Cait’s passion plays out, though they never meet. What follows is a heartbreaking dark comedy, the tenderest of love stories, and a perfectly observed tale of the way we live now.

Arthur Phillips - Az ​egyiptológus
Minden ​idők legfantasztikusabb egyiptológiai felfedezésének idején játszódik Arthur Phillips új regénye - az 1920-as évek elején, amikor Howard Carter feltárjaTutanhamon sírját, s közben... Közben onnan, a Királyok Völgyétől nem messze egy másik régész, Ralph Trilipush is lélegzetelállító felfedezés küszöbén áll: annak a rejtélyes Átonhadu királynak a sírját keresi, akinek zseniális pornográf versei már előkerültek, és a nem kevésbé rejtélyes Trilipush ezek fordításával alapozta meg szakmai hírnevét... Míg Tutanhamon kincsein ámul a világ, nemcsak Trilipush kalandos kutatásának történetét követhetjük nyomon, hanem egy ausztrál magándetektív nyomozását is, aki meg van győződve róla, hogy Trilipush sohasem volt egyetemista Oxfordban, ráadásul homoszexuális és... többszörös gyilkos! Phillips úgy vezeti az expedíciót az egyiptomi sivatagba és a sírkamrák (?) mélyére, hogy közben hátborzongató utazást tehetünk az öröklét utáni örök emberi vágy és a hitvány emberi ambíciók és irigységek lelki alvilágában is. Arthur Phillips 2002-ben megjelent első regénye, az 1990-es évek elején, Budapesten játszódó Prága az év egyik legnagyobb könyvsikere volt Amerikában (és izgalmas órákat szerzett magyar olvasóinak is, akik egy bravúros stílusban megírt, különös történeten keresztül kaphattak ízelítőt abból, milyennek látják Magyarországot az amerikai fiatalok); Az egyiptológus pedig olyan eredeti, szellemes, megható, gondolatébresztő, ragyogóan felépített, mind újabb meglepetésekkel szolgáló mű, hogy szerzőjét immár a mai amerikai próza legnagyobb mesterei közé sorolhatjuk.

Arthur Phillips - Angelica
Londonban ​vagyunk, az 1880-as években, Joseph Barton házában, ahol épp különös dolgok történnek. Mintha egy szellem kínozná Joseph és Constance négyéves kislányát, Angelicát. Egy szellem, amely akkor jelenik meg, amikor Constance enged férje vágyainak, jóllehet tudja, hogy nem volna szabad. Mert ha teherbe esik, abba belehalhat: az orvosok szerint még egy vetélést vagy szülést nem élne túl. S ezért retteg a férjétől, elutasítja közeledését, ráadásul egyre inkább megveti őt, a volt katonát, aki most kegyetlen állatkísérleteket végez egy laboratóriumban. Rögeszmésen már csak arra tud gondolni: hogyan szabadulhat a kísértettől... A történetet, miközben az immár felnőtt Angelica egy pszichoanalitikus díványán fekszik, a férj, a feleség, a kislány és egy szelleműző volt színésznő nézőpontjából is megismerhetjük, s a sejtelmes valóságnak mindannyiszor új, egyre borzalmasabb részletei tárulnak fel.

Arthur Phillips - The ​Egyptologist
The ​Egyptologist is a witty, inventive, brilliantly constructed novel about an archaeologist obsessed with finding the tomb of an apocryphal king. This darkly comic labyrinth of a story opens on the desert plains of Egypt in 1922, then winds its way from the slums of Australia to the ballrooms of Boston by way of Oxford, the battlefields of the First World War, and a royal court in turmoil. Exploring issues of class, greed, ambition, and the very human hunger for eternal life, _The Egyptologist_ is a triumph of narrative bravado.

Arthur Phillips - The ​Tragedy of Arthur
The ​doomed hero of The Tragedy of Arthur is Arthur Phillips, a young man struggling with a larger-than-life father, a con artist who works wonders of deception but is a very unreliable parent. Arthur is raised in an enchanted world of smoke and mirrors where the only certain fact is his fathers and beloved sisters shared love for the works of William Shakespeare a love so pervasive that Arthur becomes a writer in a misguided bid to win their approval. The doomed hero of The Tragedy of Arthur is Arthur Phillips, a young man struggling with a larger-than-life father, a con artist who works wonders of deception but is a very unreliable parent. Arthur is raised in an enchanted world of smoke and mirrors where the only certain fact is his fathers and beloved sisters shared love for the works of William Shakespeare a love so pervasive that Arthur becomes a writer in a misguided bid to win their approval. Near the end of his life, Arthurs father shares with him a treasure that he has kept for half a century: a previously unknown play by Shakespeare, titled The Tragedy of Arthur. Arthur and his sister also inherit their fathers mission, to see the play published and acknowledged as the Bards last great gift to humanity. Unless, of course, its their fathers last and greatest deception.

Arthur Phillips - Prague
A ​novel of startling scope and ambition, Prague depicts an intentionally lost Lost Generation as it follows five American expats who come to Budapest in the early 1990s to seek their fortune. They harbor the vague suspicion that their counterparts in Prague have it better, but still they hope to find adventure, inspiration, a gold rush, or history in the making.

Arthur Phillips - Prága
1990 ​májusában, a Gerbeaud teraszán kezdődik Arthur Phillips regénye: itt ismerkedünk meg azzal az öt észak-amerikai fiatallal, akik Budapesten, egy izgalmas, épp a rendszerváltás kínjaival küszködő, egzotikus világban próbálják megtenni pályafutásuk első lépéseit - vagy talán csak kalandra vágynak, arra, hogy a szemük előtt történjék a történelem. Egyikük a nosztalgia megszállott kutatója, s különös gyönyörűségét leli a budai Várban, a Siklóban, a szűk pesti utcákban; egy másik - egy fiatal lány - az amerikai nagykövet mellett dolgozik (és valamiféle titkokat rejteget); a harmadik egy amerikai befektetési cégnél próbálja kamatoztatni magyar származását és magyartudását; a negyedik angolt tanít egy nyelviskolában; s az ötödik... Az ötödik John Price, az újságíró, a regény főhőse, aki Budapest éjszakai életében bolyongva keresi a nagy szerelmet s az igazi, komoly életet - maga sem tudja pontosan, hogy micsodát (de homályos gyanú él benne, hogy talán Prágában találná meg). S minduntalan abba a dilemmába ütközik, hogy lehet-e egyáltalán jelentőségteljes az ő nyugodt, amerikai élete, amikor Budapesten - ahol a házfalakon még ott vannak a golyók nyomai - olyan emberekkel találkozik, akik egy diktatúrával álltak szemben, s esetleg harcoltak is ellene... Arthur Phillips nagy sikerű első regényében felejthetetlen alakokat teremt, akiken keresztül sokféle fénytörésben láthatjuk a mi Budapestünket, a történelmünket, önmagunkat.

Arthur Phillips - Te ​vagy a dal
_„Megkaphatsz, ​de vagyok, aki vagyok…”_ A középkorú Julian, egy sikeres New York-i reklámfilmrendező élete nagy gödréből próbál kievickélni. Válogathatna a szebbnél szebb fiatal színésznők közül, de ő dalokkal vigasztalja magát. Mindig a zene volt az egyetlen szilárd pont az életében, ez a legfőbb apai öröksége, a támasza, a zene segíti át a válságokon, a zenén keresztül értelmezi a világot. De az után, hogy összeomlott az élete – kislánya meghalt, felesége elhagyta –, már a dalok sem segítenek túl sokat. Egyik este egy klubba véletlenül betévedve megpillant egy ír énekesnőt, Cait O’Dwyert, s a nő egyénisége lenyűgözi. Julian mind többet hallgatja Cait amatőr bandájának demóját, majd elmegy az egyik koncertjükre, és söralátétekre írva és rajzolva fogalmazza meg tanácsait a lánynak. Így kezdődik a „kapcsolatuk”, amely e-maileken és dalokba rejtett üzeneteken keresztül egyre mélyül, anélkül hogy találkoznának. Julian folyton halogatja a pillanatot, míg végül követi a lányt az egyre népszerűbb zenekar európai turnéjára, s Budapesten talán sor kerülhet a nagy találkozásra… A Prága, Az egyiptológus és az Angelica szerzője ezúttal is bámulatosan eredeti regényt alkotott: egy nagy „love story”-t, melyben az intimitás és a felejtés vágya küzd egymással, s közben végig szól a zene, mely éppúgy segít elviselni, mint újra és újra felkavarni legnagyobb fájdalmainkat. Arthur Phillips Minneapolisban született, és a Harvard Egyetemen szerzett diplomát. Volt gyerekszínész, dzsesszzenész, beszéd- és reklámszövegíró, bukott vállalkozó és a Jeopardy című népszerű televíziós kvízműsor ötszörös győztese. 1990-ben egy amerikai befektető cég munkatársaként Kelet-Európába jött, hogy testközelből lássa a történelem nagy fordulatát. Két évet töltött Budapesten, s magyarországi élményeit dolgozta fel Prága című első regényében, amely 2002-ben bestseller lett Amerikában, s Phillipset világszerte mint az amerikai irodalom új nagy tehetségét mutatták be. Világsiker lett 2004-ben megjelent, nabokovi ihletésű regénye, Az egyiptológus és a 2007-es Angelica is. Művei huszonöt nyelven jelentek meg. New Yorkban él feleségével és két fiával.

Kollekciók