Ajax-loader

Jude Fisher könyvei a rukkolán


Jude Fisher - A ​Gyűrűk Ura - A két torony (Képes útmutató)
Ez ​a képes útmutató Peter Jackson díjnyertes filmtrilógiájának, a Gyűrűk Urának második részét mutatja be. A J. R. R. Tolkien által megálmodott Középfölde színes útikalauza, melyet A Két Torony c. film alapján Jude Fisher állított össze, s melyhez az Aragornt megszemélyesítő Viggo Mortensen írt előszót. E gazdagon illusztrált, száznál is több színes fotót tartalmazó anyagban exkluzív felvételek találhatók Gollamról, Szilszakállról és a Helm-szurdoki csatáról. A könyv végigvezet minket a második film jelentősebb eseményein: A Gyűrű Szövetsége felidézésével kezdődik, majd bemutatja, milyen kalandokkal és veszélyekkel kell szembenézni a Szövetségnek a folytatásban. A Gyűrű-küldetés: melynek során Frodó és Samu folytatja magányos küldetését Mordor felé. Útjukon csak Gollam szegődik melléjük, aki már Mória óta követi minden lépésüket. A foglyok útja: amelyben Trufával és Pippinnel a félelmetes uruk-hai orkok elindulnak Vasudvard felé, hogy átadják őket a varázslónak, Szarumánnak. A Csapat útja: amelynek során Aragorn, Legolas és Gimli a rohani pusztákon átvágva, a Fangorn-erdőbe behatolva, üldözőbe veszi a hobbitokat fogva tartó uruk-haiokat. Mindemellett a kötet tartalmaz egy gyönyörű és részletes térképet Rohanról és Gondorról, valamint annak a haditervnek a vázlatát, mely a Helm-szurdokban lezajlott csatát mutatja be, azt az áldozatos harcot, amelyben Középfölde Szabad Népei szembeszálltak Szarumán hordájával. A képes útmutató segítségével feledhetetlen túrát tehetünk a Holtláp kísértet járta mocsaraiban, A Mordorral határos, gyönyörű, ám rendkívül veszélyes földön, Ithiliában, a rohani királyságban, a lovasurak hazájának lélegzetelállítóan szép vidékein, Edorasban, valamint a Helm-szurdok ősi erődítményében.

Jude Fisher - The ​Hobbit: the Desolation of Smaug - Visual Companion
The ​second epic instalment of Peter Jackson's trilogy The Hobbit: The Desolation of Smaug will see The Company of Thorin Oakenshield encounter even greater perils in their quest to claim their long-forgotten gold. After setting out from the safety of Bag End, Bilbo Baggins has journeyed through Middle-earth with his fourteen companions, fighting through fire, Wargs, Goblins and even escaping the creature known simply as Gollum. Introduced by Richard Armitage, who plays Thorin Oakenshield, and with over 100 rich illustrations, the Visual Companion is the perfect guide to the Company's passage to Erebor and the Dragon that awaits them...

Jude Fisher - A ​Gyűrűk Ura - A király visszatér (Képes útmutató)
Ez ​a hivatalos képes útmutató Peter Jackson díjnyertes filmtrilógiájának, A Gyűrűk Urának befejező részét mutatja be. A J. R. R. Tolkien által megálmodott Középföldje színes útikalauza, melyet A király visszatér című film alapján Jude Fisher állított össze. E gazdagon illusztrált, száznál is több színes fotót tartalmazó anyagban exkluzív felvételek láthatók a jó és a gonosz erőinek végső összecsapásáról, és megismerhetjük belőle annak a kalandos utazásnak a végét, mely A Gyűrű Szövetségével kezdődött. A történet eddigi eseményeit, a szereplők megpróbáltatásait és hőstetteit részletes előszó dolgozza fel. Ezek után ismerkedhetünk meg a trilógia befejező részének tartalmával, a végső kétségbeesett erőfeszítéssel, amellyel a két részre szakadt Szövetség tovább küzd az Egy Gyűrű és Szauron elpusztításáért. A Csapat útja: amelynek során Aragon, Legolas és Gimli elindul, hogy szembeszálljon Szauron seregével, ám előtte még a Holtak Ösvénye rettenetével is szembe kell néznie. A Gyűrűháború: amelyben az emberek királyságai végül összefognak, hogy Minas Tirith falai alatt mindent eldöntő csatában megütközzenek a Sötét Úr elsöprő túlerejével. A Gyűrű-küldetés: amelynek során Frodó és Samu kénytelen az életét és a küldetésük sikerét a csalárd és kiszámíthatatlan Gollam kezébe adni. Mindemellett a kötet részletes térképet tartalmaz Mordorról, a Homány birodalmáról, amelynek lakói - orkok, barlangi trollok, nazgúlok és más vérszomjas szörnyetegek - most mind a Boszorkányúr zászlaja alatt gyülekeznek, hogy eltöröljék a föld színéről Középfölde Szabad Népeit. A képes útmutató segítségével bebarangolhatjuk Gondor valaha büszke királyságát, a Kísértethegy mélyén húzódó hátborzongató katakombákat, a szörnyű Banyapók odúját és Mordor lidércnyomásos, kietlen vidékeit, ahol végül eldől egész Középfölde sorsa...

Jude Fisher - A ​Gyűrűk Ura - A Gyűrű szövetsége (Képes útmutató)
E ​képes útmutató sorrendbe szedve mutatja be A Gyűrűk Ura filmtrilógia első részében felbukkanó szereplőket, helyszíneket, tájakat és varázslatos tárgyakat. Ebben a gazdagon illusztrált kötetben bőséges mennyiségű információt és egyedülálló képanyagot találhatunk a Gyűrűszövetség tagjairól, a Gyűrűlidércekről, az orkokról és az első filmben felbukkanó főszereplőkről. Lélegzetelállító képeket láthatunk továbbá Hobbitfalváról, Orthancról és Móriáról, sőt a könyvhöz tartozik egy különleges, kihajtható melléklet is, amelyen Középfölde térképe mellett az összes különleges helyszín helyett kapott. Pierre Vinet bámulatos fényképei és a csodálatos kísérőszöveg egyedülálló utazásra viszi az olvasót a Peter Jackson rendező által újraálmodott világba. A könyv lapjain feltárul előttünk az Egy Gyűrű ősrégi története, megtudhatjuk, miként ragadták el szörnyűséges küzdelmek árán alkotójától, Szaurontól, a Sötét Úrtól, és hogyan veszett nyoma több ezer évre, mielőtt egy Zsákos Bilbó nevezetű hobbit tulajdonába került volna. Bepillanthatunk Középfölde szabad népeinek - a hobbitoknak - történelmébe. Olvashatunk a Gyűrűszövetségről és tagjairól, feltárulnak a Sötét Úr borzalmas hadseregének titkai: fény derül az orkok gonosz eredetére, és megtudhatjuk, vajon miért gyűlölik egymást annyira a tündékkel.

Jude Fisher - The ​Hobbit: An Unexpected Journey - Visual Companion
This ​official tie-in photo guidebook is packed with exclusive photographs and in-depth text offering a sneak peek at the highly anticipated new film The Hobbit: An Unexpected Journey, directed by Peter Jackson. Join the hobbit, Bilbo Baggins, Gandalf the wizard and the Company of Dwarves on their Quest to recover treasure stolen by the Dragon, Smaug the Magnificent. Leaving the comfort of Bilbo's home they must face many perils before they can claim their long-lost gold - Trolls, Elves, Goblins, Wargs, and worse...Richly illustrated with more than 100 colour photos from the film, and featuring a brand new fold-out map charting the journey from Bag End to Wilderland, The Hobbit: An Unexpected Journey Visual Companion begins the Quest for the Lonely Mountain in spectacular style.

Kollekciók