Ajax-loader

Leslie Valley (Garamvölgyi László) könyvei a rukkolán


Leslie Valley (Garamvölgyi László) - Halálos ​gyönyör
Egy ​fiatal lány látszólag értelmetlen halálát vizsgálja a rendőrség. Akkor még nem is sejtik, hogy a lány kettős életet élt.

Leslie Valley (Garamvölgyi László) - A ​Scotland Yard vendége voltam
...Most ​valami rendkívüli szerencse ér, ugyanis a következő percben van szerencsém meggyőződni igazi arcáról. - Ügyes, határozottan ügyes! - Bloody áll mögöttem, egy csőre töltött karabéllyal. Nem kell megfordulnom, a fésülködőasztalka tükréből látom a fazont. Alig néz ki ötvennek, nekem mégis meglepetés, hiszen már megszoktam a múmiát. - Tedd fel szépen a kezedet, semmi trükk, mert azonnal meghalsz. Tudod, nem tréfálok. - Ebben egy percig sem kételkedtem. - És gondolom abban sem, hogy most meg fogsz halni. mert tudod a titkomat. - Milyen titkot? - Ne add a hülyét! - Tényleg nem értem az egészet - nyögöm, mert minden erőmmel azon vagyok, hogy húzzam az időt. Sajnos Blodynak helyzeti előnye van, még mindig háttal állok neki. És ami bosszantó, minden rossz helyen van rajtam: a karabély a hátamon, a Browning a hónom alatt, a gránátok a combomon. És érzem, hogy Bloody most már minden további kérdezés nélkül lőni fog, hiszen mindenképpen végeznie kell velem....

Leslie Valley (Garamvölgyi László) - A ​maffia fogságában
Fekszem ​az ágyon. A rádióból jellegzetes olasz muzsika árad. Csípem. Különben próbálom összeállítani Fekete bűnlajstromát. Van egy tuti gyilokja, a Szajkó. Aztán az is majdnem biztos, hogy otthon is hidegre tett valakit, amiért végül is dobbantania kellett. Itt ki akart nyírni vagy nyíratni, teljesen mindegy. Felpattanok az ágyból, magamhoz veszem a Bowningot. Döntöttem: letartóztatom Crudalét. Csak az ajtóban kapok észbe. Hol lakik? Di Maggiót hívom. Csak sokára veszi fel a telefont. -Megőrültél, hajnali három óra van - s ezt tényleg úgy mondja, mint aki aludt. -Ez nem tűr halasztást. Mondd a címet. -Pazzo... - és lecsapta a kagylót. Ez olyasmit jelent, hogy hülye, féleszű, bolond, elmebeteg, sőt jelen esetben talán azt is, hogy öngyilkosjelölt. -Kár volt letenned, tudhatod, hogy addig csörgetlek, amíg el nem árulod a címet. Te még nem tudod, milyen kitartó vagyok. -Kezdem sejteni. De miért akarsz meghalni? -Magánügy. -Mik a terveid? -Odamegyek ehhez a Crudeléhoz, kicsit átalakítom a fejét, és utána letartóztatom, s az első géppel hazaviszem... Snitt.

Leslie Valley (Garamvölgyi László) - A ​humánus bérgyilkos
Thorn ​felügyelő öt rövidebb elbeszélés erejéig lép ismét a színre, hogy agyafúrt módon kitervelt gyilkosságokról rántsa le a leplet a maga higgadt, vadnyugati logikájával. A fordulatos történetek erénye a nyomozói munka életszerű ábrázolása, a Maigret-szerű főhős karakterének eredeti rajza. A színvonalasabb amerikai bűnügyi történetek kedvelőinek ajánlható, szórakoztató és izgalmas olvasmány.

Kollekciók