Ajax-loader

Michael Reynolds könyvei a rukkolán


Michael Reynolds - Az ​ördög segédtisztje
Ez ​az első könyv, amely objektíven tárgyalja Peiper szerepét az Egyesült Államok hadseregének a németek ellen vívott legnagyobb szárazföldi küzdelmében. Michael Reynolds több mint húsz évet töltött azzal, hogy felkutassa az ardenneki harcokban részt vett veteránokat, beleértve a malmédyi mészárlás túlélőit és a Leibstandarte Adolf Hitler egykori tagjait. Alapos, minden részletre kiterjedő kutatás alapján írta meg könyvét, melyben új fényben mutatja be a náci Németország legkarizmatikusabb katonájának jellemét és pályafutását.

Michael Reynolds - Hemingway ​The Homecoming
These ​are the heady times of the Nick Adams short stories, Fitzgerald's The Great Gatsby, and the writing of The Sun Also Rises. These are also the years of Hemingway's first marriage to Hadley Richardson, the birth of his first son, and his discovery of the bullfights at Pamplona.

Michael Reynolds - Acélemberek
Az ​1. Leibstandarte Adolf Hitler SS-páncéloshadosztály és a 12. Hitlerjugend SS-páncéloshadosztály normandiai történetét elbeszélő Acélpokol után Michael Reynolds e kötetben a két hadosztály II. világháború utolsó hat hónapjában vívott harcait mutatja be. Hitler terve, hogy az Ardennekben 1944 decemberében bénító csapást mérjen a nyugati szövetségesekre, mielőtt teljes erejével a bolsevikok ellen fordul, meghiúsult. Az I. SS-páncéloshadtestet alkotó 1. Leibstandarte Adolf Hitler SS-páncéloshadosztály és a 12. Hitlerjugend SS-páncéloshadosztály megsemmisült. Alig egy hónap elteltével a két hadosztályt újjászervezték, felfegyverezték, majd Magyarországra vezényelték. Kilenc nap alatt hét szovjet hadosztályra és egy gépesített hadtestre mértek vereséget, és több mint 400 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza az ellenségtől. A Hakenkreuzot és az SS-rúnákat viselő katonák ezután a birodalom utolsó offenzívájában, a balatoni hadműveletben vettek részt. Amikor ez kudarcot vallott, és a szovjetek megindították ellentámadásukat, a bekerítés és a teljes megsemmisülés veszélye arra kényszerítette őket, hogy harcolva vonuljanak vissza a Nagynémet Birodalom keleti határaihoz, majd a Vaterland területére. A sors iróniája, hogy a hazájuk védelmében vívott kegyetlen küzdelemmel csupán meghosszabbították a háborút, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megsemmisüljön mindaz, amiért harcoltak.

Michael Reynolds - Acélpokol ​- az I. SS-páncéloshadtest Normandiában
Michael ​Reynolds minden részletre kiterjedő kutatások alapján írta meg a fiatal Waffen-SS katonák brit, kanadai, amerikai és lengyel ellenfeleikkel vívott küzdelmeinek történetét. Új perspektívából, egyedülálló objektivitással értékeli az »ellenség« hadműveleteit, akcióit.

Kollekciók